Gå til innhold

Ski Fot

Medlemmer
 • Innlegg

  160
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Ski Fot sine prestasjoner

152

Nettsamfunnsomdømme

 1. https://www.nrk.no/urix/kai-eide-om-kinas-fredsforslag_-_-her-ma-amerikanerne-ta-seg-sammen-1.16347495 Kan se ut som Kinas fredsplan for mer og mer gehør.
 2. Og hva spesielt kan man tolke ut av disse to tingene?
 3. Men er det ikke relativt lett å lage en gruppe om ikke har bånd til en stat utad? I så fall kan jo man bare begynne å gjøre dette i hytt og pine uten å bære noe ansvar? Edit: Et annet spørsmål er hvorfor USA gikk ut med dette nå?
 4. Hva tenker folk om denne nyheten? Dette har kanskje potensiale til å slå brister i støtten til Ukraina, hvis det viser seg å stemme. https://www.nytimes.com/2023/03/07/us/politics/nord-stream-pipeline-sabotage-ukraine.html WASHINGTON — New intelligence reviewed by U.S. officials suggests that a pro-Ukrainian group carried out the attack on the Nord Stream pipelines last year, a step toward determining responsibility for an act of sabotage that has confounded investigators on both sides of the Atlantic for months. Mats Ljungqvist, a senior prosecutor leading Sweden’s investigation, told The New York Times late last month that his country’s hunt for the perpetrators was continuing. “It’s my job to find those who blew up Nord Stream. To help me, I have our country’s Security Service,” Mr. Ljungqvist said. “Do I think it was Russia that blew up Nord Stream? I never thought so. It’s not logical. But as in the case of a murder, you have to be open to all possibilities.”
 5. Mye påstander og spekulasjoner om Russlands økonomi. S&P Global skal være en ganske god kilde. I løpet av det siste dagene er det oppdaterte rapporteringer, så dette er helt ferske tall. Her om trenden for tjenester: https://www.pmi.spglobal.com/Public/Home/PressRelease/4ce52aa29463482486e68f19125783f6 Og her for varer: https://www.pmi.spglobal.com/Public/Home/PressRelease/947832c3086449a48a90e75cc273bf64 Og her kan man sammenligne med andre land: https://www.pmi.spglobal.com/public/release/pressreleases
 6. Dette kan ha vært fake news, har sett videoer av flyet i luften etter den angivelige eksplosjonen. Ellers, når det gjelder dette med Bakhmut. Ser at flere her i tråden hevder det ikke er en strategisk viktig by, men bare "symbolsk viktig for Putin". Dette er åpenbart feil, anbefaler å lese denne tråden her som forklarer dette nærmere.
 7. Når det gjelder russiske tap, som det til stadighet rapporteres om her i tråden, så kan jeg anbefale å lese denne tråden:
 8. dette er bare tull, blir litt vanskelig å ta deg seriøst når du kommer med så mange udokumenterbare påstander. Les her: https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-02-24/researchers-say-russia-is-selling-oil-far-above-the-price-cap#xj4y7vzkg Så skjønner du at du er på bærtur.
 9. Sikkert noe sant her, men er nok også ganske mye ønsketenkning. Anbefaler å lese Bloomberg-artikkelen over for å få litt mer balansert forståelse av situasjonen.
 10. https://e24.no/internasjonal-oekonomi/i/O8z3EV/vesten-skulle-knuse-den-russiske-oekonomien-oljeprisene-har-reddet-russerne Bak betalingsmur, men tror den er basert på denne artikkelen: https://www.bloomberg.com/news/features/2023-02-24/russia-sanctions-to-stop-putin-s-war-in-ukraine-became-300b-distraction Ganske interessant figur. I praksis begynte Russland å importere fra Kina og Hong Kong, i stedet fra Vesten. Ellers en litt oppsiktsvekkende artikkel her: https://euromaidanpress.com/2023/02/27/west-may-start-forcing-ukraine-to-negotiate-with-russia-bild/ "Western countries may give Ukraine an ultimatum to persuade it to enter negotiations with Russia if there is no significant success for the Ukrainian forces on the battlefield by autumn, according to Bild." Det er jo merkelig sett i lys av "mantraet" om at Ukraina selv skal bestemme når de skal forhandle? Men kanskje er det bare spekulasjoner fra Bild?
 11. Det er jo litt tvetydig, men her var en grei gjennomgang av Kinas forslag.. Er det ellers noen som har refleksjoner på Gundersen sitt spørsmål her?
 12. Den samme undersøkende stil burde du ha til dine egne kilder også. Her finner du for øvrig svar på dine spørsmål: https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=4322502 Når det gjelder IMF, så kan du godt velge å ikke tro på det. Send meg gjerne en fagfellevurdert artikkel som viser at IMF-tallene fra autoritære stater er beviselig feil. Jeg er ganske sikker på at dette er en kjent sak i økonomiske tidsskrift, hvis det stemmer. Edit: Tyrkia du drar frem som et eksempel kan du finne hos IMF. https://www.imf.org/en/Countries/TUR Som du ser oppgis det der veldig høy inflasjon. Så da stemmer kanskje IMF likevel?
 13. Mange påstander i en tekst her...men ingen kilder. Dette dramatiske fallet i stillingsannonser, er det noe du har sett på twitter? Godt mulig det stemmer altså, men fint med en kilde som faktisk viser at det er en signifikant nedgang. Kun 8,5% av vestlige selskaper har forresten forlatt Russland. https://www.themoscowtimes.com/2023/01/19/only-85-of-western-firms-have-left-russia-study-a79990
 14. IMF er nok den beste kilden man har til økonomisk situasjon. Her kan dere se Russland: https://www.imf.org/en/Countries/RUS Her er Tyskland. https://www.imf.org/en/Countries/DEU Og her er UK: https://www.imf.org/en/Countries/GBR Her er også en oversiktlig artikkel fra BBC over prediksjoner i 2023 og 2024 for store land: https://www.bbc.com/news/business-64452995 Føler det er litt i overkant mye hopium og copium her... For gode analyser og avgjørelser er det nok bedre å se virkeligheten som den er i stedet for å få virkeligheten til å passe inn slik man ønsker den skal være.
×
×
 • Opprett ny...