Gå til innhold

jahooo

Medlemmer
  • Innlegg

    246
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jahooo

  1. Planlegger å montere ladeboks på en parkeringsplass ca 30 meter fra huset hvor jeg bor. 

    Er det spesialfirmaer som tar seg av dette eller er det bedre å snakke med et vanlig eletriker firma?

    Noen forslag til type boks og spesielle hensyn jeg må ta?

  2. Mannen med ljåen skrev (På 29.2.2024 den 9:35 PM):

    Kraftkrisen er enkel å løse, men mektige mennesker vil heller tjene på at prisene er høye. 

    Ser at noen argumenterer for kjernekraft men da må vel prisene opp en del for at det skal være lønnsomt.

    Det går heller ikke på skinner for SMR reaktorer.

    The only company to have a small modular nuclear power plant approved in the US – cited by the Australian opposition as evidence of a “burgeoning” global nuclear industry – has cancelled its first project due to rising costs.

    The projected cost of the NuScale project had blown out from US$3.6bn for 720 megawatts in 2020 to US$9.3bn for 462MW last year. It had received about US$600m in government funding, but failed after securing subscriptions for only 20% of the required capital from a Utah-based consortium of electricity companies. NuScale’s share price fell nearly 30% after the announcement.

    Dette er en kostnadsøkning på 4 ganger per MW.

    Small modular nuclear reactor that was hailed by Coalition as future cancelled due to rising costs | Energy | The Guardian

     

     

  3. Selfuniverse skrev (1 time siden):

    Jeg har ett helt annet bilde av Trump enn det du har her. Men kanskje jeg tar feil. Hvor må jeg isåfall gå for å lære om hvordan Trump egentlig er? Kan du hjelpe meg? Hvilke medier er det du følger til daglig?

    Hans taler og skriblerier på sosiale medier er ypperlige kilder. Jeg er iallefall ikke i tvil, basert på dette, at fyren kun tenker på seg selv.

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 1
  4. majer skrev (9 minutter siden):

    Nei, men ser vi på prosjektet som foregår i et område ser vi at det sjeldent er de lokale som får jobbene. Firmaet bruker ansatte med riktig kompetanse, og bruker utenlandsk arbeidskraft med lavere lønn når de mener det ikke påvirker firmaet negativt 

    Logikken her er at vi ikke skal bygge noe form for industri i Sunnfjord eller andre steder i utkant Norge? Nå er det sikkert mulig at man ikke klarer å skaffe nok lokal arbeidskraft til selve driften men jeg kan garantere deg at det vil ha ringvirkninger for lokal leverandørindustri.

  5. Gruven vil ha hundre ansatte i driftsfasen, som vil vare i mer enn en generasjon. Det blir en ikke ubetydelig bedrift i regionen. 

     

    majer skrev (9 timer siden):

    1 det blir ikke flere arbeidsplasser slik selskapet hevder. Lokale bønder som mister gårdene sine kommer ikke til å få jobb der. Det brukes sikkert utenlandsk arbeidskraft og arbeiderne kommer til å bosette seg i nærmeste by (Førde) og ikke på bygda. Det vil føre til fraflytting på bygda og dyrere priser i byen. 

     

     

    • Innsiktsfullt 1
  6. arne22 skrev (4 timer siden):

    Hva er grunnen til at denne knuste steienen ikke kan brukes til produksjon av byggematerialer og byggeelementer for boliger, bygninger, veielementer, broer, jernbane og mye annet?

     

    Nå har Nordic Mining inngått en kontrakt med et selskap som heter Saferock for å bruke noe av avfallet til å produsere sementbindemiddel.

    Engebø Rutile & Garnet AS inngår intensjonsavtale med Saferock - Engebøprosjektet (Engebø Rutile and Garnet) (engeboprosjektet.no)

     

    Andre bruksområder blir også vurdert. Ref denne presentasjonen.

     

    Microsoft PowerPoint - MS-190430_Deponileaflet (d2zbxcnktjvvs5.cloudfront.net)

     

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 2
  7. Inspector skrev (12 timer siden):

    Milliardgevinst for produsentene , som norske forbrukere må betale.

    Når blir produsentenes kyniske grådighet stoppet og hvem klarer å stoppe dem ?

    Ser man kynisk på det så har økt eksport kapasitet vært en gullgruve for Norge da vannkraft ressursene har fått en mye høyere verdi. Baksiden av medaljen er selvsagt at vi som ikke har inntekt fra denne bransjen taper på det. Da er det imidlertid en trøst at vannkraft stort sett er eid av stat eller kommuner.

    Vi kan jo dra sammenligning til fisk. Fisk er i dag ekstremt dyrt i forhold til kjøtt. Hadde vi ikke eksportert fisk så hadde sannsynligvis prisene vært mye lavere men da ville også en hel næring mistet sitt inntektsgrunnlag. 

    • Liker 2
  8. Ekspertkommentator skrev (5 minutter siden):

    Du har enkle svar. Jødehat er hva de utrykker. Jeg er mere interesert i mekanikken bak. Hvem organiserer og finansierer indoktrineringen? Hvor foregår det? Familie, moskee, online, skole, universitet. Hvor skal man ta tak i dette?

    "Hvor skal man ta tak i dette?"

     

    Interessant spørsmål. Om ikke Israel hadde hevnet terrorangrepene på en måte som også går utover sivile så hadde Hamas sittet igjen med svarteper.

    • Liker 1
  9. Kakkelfant skrev (1 time siden):

    Jeg vet ikke om Russel Brand har gjort dette han er beskyldt for eller ikke, men jeg synes det avlikevel er problematisk at han umiddelbart skal knuses fullstendig både økonomisk og sosialt kun basert på beskyldninger, og særlig da beskyldninger som omhandler påståtte forhold som strekker seg flere tiår tilbake i tid.

    En av kvinnene gikk til et voldtektsmottak dagen derpå og beviser fra dette besøket ble lagt frem i artikkelen. Det må vel kunne kalles en fersk anklage selv om vi ikke har hørt om den før.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 1
×
×
  • Opprett ny...