Gå til innhold

Rakessh

Medlemmer
  • Innlegg

    197
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Rakessh

  1. Bitcoin klimafiendtlig... ok. Men internett brukte 250TWh i 2013, så det er sikkert dobbelt nå, om ikke enda høyere. Bitcoin ligger på ca 50TWh pr 2019, og vil etter min mening stabiliseres rundt dette ut 2019. Så internett ligger an til å bruke oppmot 10 ganger mer strøm enn Bitcoin per nå. Statistikker vil variere, og noen tar også høyde for at man bruker cpu'er og wifi routere til mining der energien er verdt titalls ganger mer enn verdien av bitcoin som blir utvunnet, fordi folk flest ikke gidder å kjøre noen enkle tall på en kalkulator før de setter igang med sine nye "buesiness" som skal gjøre dem til "lambo-eier".... En vis mann sa på 80 tallet... LOL. (Wayne Pearson)

  2. Mye rare utsagn her.

     

    Jo, opplastning er ulovlig. Torrent og f.eks popcorntime laster opp innholdet til andre.

     

    Det hjelper ikke om du eier filmen det er snakk siden du ikke eier rettighet til å kopiere materialet. 

     

    Dynamisk IP har de fleste som har privatabonnement, men det spiller ikke noen rolle. Siden nettleverandører loggfører hvem som har hvilken IP til hvilket tidspunk for fakturering og misbruk. 

     

    Nei, de kan ikke vite hvilken person som står bak selve opp/nedlastingen selv om de har en IP og navnet på abonnenten. Med mindre du er så dum at du avslører det selv i de spørsmålene i brevet de sendte. Det skal de også slite med å bevise i en eventuell rettssak. Du trenger ikke å bevise din uskyld, det er de som har bevisbyrden.

     

    Ta en bolle, og les litt i lovverket før du sprer tull. Selv om noe av det du sier er tilfelle, finnes det flere unntak.

     

    § 53b. Rettighetshaver skal påse at den som har lovlig tilgang til et vernet verk, uten hinder av effektive tekniske beskyttelsessystemer kan gjøre bruk av verket, herunder fremstille nye eksemplarer, i henhold til §§ 13a, 15, 16, 17, 17a, 21, 26-28 og 31.

    • Liker 1
  3.  

    Haha, I love it! Lykke til med å bevise noe som helst. IP adresser er ikke synonymt med personer.

     

    Noen har fast IP

    Forsatt ikke det samme som identitet. Jeg har VPN på mitt nettverk for å jobbe sammen med div nerdeprosjekter. Hva skjer da? Jo da må jo advokatfirmaet fortelle meg hvilken ip på VPN som har lasta ned da... ellers kan jo ikke jeg bare utlevere random brukere av den boksen :p

  4. Ser for meg en liten utfordring i forhold til innhenting av disse devicene når duene dør. Spesielt om duene lever lenger enn batteriene.

     

    De burde kanskje lage et pantesystem. Men på en annen side, de beløpene må i så fall være store nok til at folk gidde plukke den av den død due, men små nok til at folk ikke går på duejakt. :p

     

    Er vel muligens typiske brevduer som brukes, og de har jo for vane å komme frem dit de skal, vil jeg tro.

  5.  

    Spørsmålet jeg sitter igjen med er om jeg syntes det er greit om politiet skal få lov til å ta seg inn på mobilen med makt. Grunnen til at de vil ha tilgang er jo selvfølgelig fordi det da er muligheter for å få tatt flere som har med denne narko saken å gjøre.

     

    Hva om faren til denne personen har skrevet meldinger med henne å prøvd å snakke henne ut av dette narko miljøet og slutte med kjøp og salg av narkotika. Nå blir plutselig han også forfølget av politiet da han ikke har sagt ifra om at noe ulovlig har pågått. Eller ennå værre at de tolker det dit at han er medskyldig og får samme straff alt etter hvordan de tolker det de finner på mobilen.

     

     

    Ingen har plikt til å bidra til å domfelle et nært familiemedlem, så i ditt eksempel så vil ikke politiet ha noe på faren. Om mobilen viser at han er medskyldig så skal han da også ha sin straff? Han vil dessuten kun straffes om BÅDE politiet OG rettsvesenet (i opptil tre instanser) mener han er skyldig, og det skal litt mer enn diffuse tekstmeldinger til for at det går dit. 

    Nesten så jeg har lyst å gå til personangrep her, men politiet har full mulighet til å ta faren for dette, samt hvem som helst av de andre på kontaktlista hvis de ikke liker dem... for nå er dem assosiert med narko, og da er det bare plante litt bevis og sånn, for bevisbyrden i sånne saker er nærmest omvendt.

    • Liker 1
  6. Pappa kjøpte min første "Brick" PC fra datavarehuset på Alnabru da Commodoren døde. Den "råe" PCen hadde 4 Mb, men klarte å overtale pappa til å kjøpe 4 til slik at jeg skulle ha hele 8Mb(!!!). Heldigvis var han en Tech geek og punget ut 6000 kroner ekstra for de 4 ekstra 1 Mb kortene. Min gode gamle 486.

     

    Syntes en 1MiB på en 486 hørtes litt lite ut. Sikker på at det ikke var 4MiB brikker? :p;)

    • Liker 1
  7. Friheten til å fly droner med kamera er viktig, men eiendomsrettigheter og privatliv er viktigere. Å fly droner i offentligheten som over parker, skoger eller annen offentlig eiendom er helt greit. Men å fly over folks private eiendom er en ganske grov inntreden i folks privatliv og jeg støtter fullt ut de som velger å skyte ned slike droner. Det er de som opererer dronene sitt ansvar hvor de flyr og hvor mye man er villig til å provosere folk. Når man faktisk får dronen skutt ned av folk så har man nok flydd dronen provoserende nærmt og lenge over folks eiendom.

     

    Synes det er å ta saken i egne hender i stedet for å få disse som bryter loven for retten? Hvis du stjeler min bil, er det meningen jeg skal skyte deg da? eller involvere politi? Har vi ett samfunn, eller totalt anarki?

     

    Tror folk må tenke seg bedre om...

  8. Sier litt når ikkje engang hardbarka Amd fanboys kjøper fury/fury x. Da vet man at Amd har faila...

     

    Er vel bare jeg og en til her på forumet som har kjøpt Fury X :p

     

    Fury er vel bare 'stop-gap', personlig venter jeg på 14nm for neste oppgradering. R9 290'n min holder fint 6-12mnd til, ser ikke at prisen på 980 og Fury gir mye igjen for en oppgradering nå. Men det er jo min vurdering, andre som har penger å brenne på en slik oppgradering må jo gjøre hva de vil :)

  9.  

    Jeg tror ikke AMD har brukt så mye tid med 300-serien! Jeg tror dem har brukt alle de få ressursene dem har tilgenglig på fury, og kommende 400-serien!

    AMD trenger å bruke store deler av de etterhvert mindre og mindre resursene de har til å gjøre ferdig Zen hvis de skal ha håp om å få den ut i 2016. Det er også første prioritet.

     

    DX12 utviklingen stoppet opp pga manglende kunnskap! Leste et innlegg der AMD måtte sende sine beste menn for å hjelpe dem med DX12. Koden til mantle og DX12 er veldig lik! Og hvem kopierer hvem? Du sier at mantle kopierer DX12, men jeg finner bare kilder som sier det motsatte! Jeg kan være enig med deg at DX12 ble påbegynt før, men microsoft hadde ikke kunnskapen til å fullføre DX12, uten hjelp fra utolmodige AMD.

    Så du mener at Microsoft ikke har kunskap til å utvikle sitt eget API????

     

    Jeg kan røpe for deg at både AMD, Nvidia og Intel har deltatt i utviklingen av DX12. Første "tech demo" av DX12 ble vist samtidig som lanseringen på Game Developer Conference (GDC14) og den ble kjørt på Nvidia hardware (Titan Black).

     

    Som ett hardware abstraction layer så kan jeg godt se at Microsoft kanskje ikke innehar den beste kompetansen, og at denne kompetansen bør komme fra maskinvareutviklere (AMD for eksempel) så, ja... Det er ikke 'bare' ett api.

    • Liker 1
  10.  

    Ryktene har det at chippene til 300 serien allerede er i produksjon,

    Stemmer at brikkene er i produksjon, men hele 300-serien blir på 28nm.

     

     

    og at de er 14nm, og at det er Global Foundries som er produsenten og at de også er oppe å går med 14nm etter oppkjøpet av IBM sin foundry tidligere i 2014. Så da er det eventuellt ikke bare Intel og Samsung som har 14nm kapasiteter.

    Samsung og GloFo samarbeider om 14nm...

    14nm produksjonen Samsung og GloFo har oppe er ikke beregnet for GPU´er, den er beregnet for mobil SoC på under 5W TPD.

     

    Intel ligger som vanlig dessverre over et år forran de andre. Det viste seg at Intel sitt valg med å innføre FinFET på 22/20nm var riktig.

    GloFo kan i aller høyeste grad produsere større og mer komplekse chipper. Du tenker kanskje på Samsung som har egen SoC foundry, og ikke serlig erfaring med større chipper?

     

    R9 390X allerede vært lansert. Og den var i utgangspunktet ment for 20nm som TSMC har vist at de har problemer med å lever. I tillegg har Rory uttalt at de hopper glatt over 20nm og går for 14nm, så jeg tror kanskje du tar feil. 300 serien kommer på 14nm, i alle fall topp-segmentet.

     

    Men, kommer R9 390X nå i Juli, så får du nok rett i at den kommer på 28nm. Jeg tror toppsegmentet er utsatt og at vi kun får de 'lavere' nummererte korta nå i sommer (f.eks R9 380X og nedover), og da på 28nm som du sier.

     

    Blir spennende å se hvordan det blir :)

  11.  

    Jo lengre bak, jo mer svada.... AMD prater og prater opp både arkitekturer og teknologier, men jo mer skuffende de leverer desto større blir løftene om at neste generasjon, rett rundt hjørnet skal være en knallsuksess. De får skambank av Intel, de får skambank av nVidia, taper penger så det suser og har $17 millioner i egenkapital igjen.

     

    Og hvis du hører på de selv sier de at all R&D går til andre ting enn "commodity products", dvs. CPUer og GPUer til den vanlige forbruker. Dette her er vel bare svada for å forklare hvorfor de ikke lanserer noen brukbare grafikkort på 20nm, "vi venter på 14nm" yeah right.... De er konk før den teknologien er klar.

     

    Vel, AMD og NVIDIA har samme produsent, så på dette område kommer ikke AMD til å falle bak. M ed tanke på at vi allerede har 14 nm finFet tilgjengelig i dag, er ikke 2016 ett usannsynlig mål?

     

    Ellers er jeg enig, mye snakk om hvor bra 390 kommer til å bli. Den skal visst være bedre enn titan X osv. Likevel tviler jeg litt på at de kommer til å klare det. Når en ser på historien, økonomien osv så ser det ikke veldig sannsynlig ut at de går fra å være ett halvt år bak, til å være ett halvt år foran på en generasjon. Håper likevel de klarer det, er veldig bra for oss forbrukere at AMD overlever. Bare se på hvilke priser NVIDIA tar for sine toppkort i dag, de som er uten konkurranse fra AMD.

    Tror ikke de går fra å ligge 6 mnd bak til 6 mnd foran. Ifølge ryktene er 14nm GPU chipper allerede i produksjon, og da er de klar til assembly i løpet av 6 mnd. De to siste generasjonene har nye grafikkkort vært klart January/Februar. Det kan nå virke som de kanskje klarer Oktober/November, altså midt i julerushet.

  12. Så lenge som de har ventet, så håper jeg ryktet stemmer. Kanskje de hopper over 3xx serien å går rett til 5xx :p

    Ryktene har det at chippene til 300 serien allerede er i produksjon, og at de er 14nm, og at det er Global Foundries som er produsenten og at de også er oppe å går med 14nm etter oppkjøpet av IBM sin foundry tidligere i 2014. Så da er det eventuellt ikke bare Intel og Samsung som har 14nm kapasiteter.

     

    http://www.globalfoundries.com/newsroom/press-releases/2014/04/17/samsung-and-globalfoundries-forge-strategic-collaboration-to-deliver-multi-sourced-offering-of-14nm-finfet-semiconductor-technology

     

    Hvorfor kan ikke Tek.no grave litt mer når de lager artikler slik at de kan kaste litt bedre lys på hva som er mulige utfall fremover i teknologien?

  13. NVIDIA og AMD bruker jo begge TSCM, så hvis AMD går over til 14nm så gjør også NVIDIA det samme. Ellers er jeg litt usikker på om Intel og Samsung har nok kapasitet til å produsere 14nm til AMD. Qualcomm sitter jo igjen med Snapdragon 810 som ikke klarer å konkurrere med Samsung sine brikker, i stor grad pga 14 nm. De bruker jo og TSCM og skal vel lansere sine nye 14nm til høsten. Er jo rykter om at Apple vil bruke Samsung og. Nå vet jeg ikke hvordan det er omgjøre fabrikker til nye 14 nm, men jeg kan tenke. Jeg vet heller ikke hvordan effektiviteten på denne 14 nm prossesen er, men jeg ville trodd at det er kapasitetsproblemer nå i begynnelsen av denne teknologien. Er jo ikke mange enheter som kommer med 14 nm.

     

    Vel, det var jo noen som var ute å kjøpte IBM sin foundry for en tid til bake, så jeg vil tro kapasiteten er på plass, og da er det ikke TSMC AMD kommer til å kjøpe 14nm fra, men antakeligvis GloFo.

  14.  

     

    4 kjerner? Hva er dette, 2009?

    Siden Sandy-Bridge har ytelsenivået på socket 115x vært relativt flatt, samtidig som E-plattformen har økt forspranget for hver revisjon. Selv om artikkelforfatter ikke har forstått det så er socket 115x ikke high-end, men derimot mid range. Alle som trenger god ytelse bør satse på E-plattformen, og med i7-5820K har plattformen blitt virkelig attraktiv.

     

     

     

    Drar man damer på det? Eller kommer det bare guttenerder  :ohmy:

    bimmers.no er den andre veien ;)

  15.  

    Da er nok min neste maskin Intel basert, og AMD er for lengst konkurs :p

    Tror nok ikke AMD går konkurs med det første... :)

     

    De er faktisk nødt til å få dette ut på server innen 11 mnd og desktop innen 17 mnd fra nå. Så midt i H2 2016. Det tror jeg ikke er ønsketenkning, for den har slik jeg forstår vært under dev siden Excavator og Steamroller ble scrappa fra FX serien. Så omtrent siden sist 16 core Opteron ble lansert.

    Det er nok ikke veldig sansynlig, du lanserer ikke et serverprodukt på under 1 år uten å ha vist frem en fungerende brikke eller en "platform".

     

    Sist jeg snakket med noen fra AMD var på Supercomputing 2014, da håpet de at første produkt var klart mot slutten av 3. kvartal 2016. Skal de rekke dette bør de vise frem en fungerende brikke i løpet av sommeren. De var også ganske klare på at første generasjon ikke kom til å ha GPU, da snakker vi 2017.

    Vel de går nok ikke konkurs sånn uten videre. Blir vel mest sannsynlig solgt til noen. Mye bra IP hos AMD.

     

    Men de blir alle fall en ikke faktor om de skal fortsette i samme stilen. Det vil si.. alltid 1 år for sent ute.

     

    GPU er for min del ikke interesant, men hvis de klarer sparke Zen ut døra 6 mnd tidligere enn du antar, så har de en vinner. Kommer den i 2017 for desktop, er nok det for sent, for da har Intel antakeligvis svaret klart.

×
×
  • Opprett ny...