Gå til innhold

Opsat500

Medlemmer
  • Innlegg

    262
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Opsat500

  1. Gringorilla skrev (På 19.5.2022 den 10:12 AM):

    Takk. Det endte med en Honqi som ble bestilt i går og som ankommer like etter fødsel. Plassmangelen løser vi med takboks og litt kreativ stabling i bilen.

    S-Max/Sharan ble vurdert en kort stund, men vi ønsket noe "litt mer" utav bilen, inkludert å kunne kjøre så mye som mulig på elektrisitet. Var noen runder på Finn og der ble i hovedsak Volvo XC90, Audi Q7 E-Tron, og Tesla Model X vurdert. Sistnevnte har litt for dårlig plass i baksetet (får ikke brukt isofix), og med de bakerste setene oppe får man enda mindre plass enn i Honqien. I tillegg har den for store problemer på vintertid (frosne dører, stenger av, mm). Volvoen har nærmest ikke-fungerende hybridbatteri på vinteren, samt at byttingen mellom el og bensin idet 4WD slår inn skaper farlige situasjoner i trafikken. Audi Q7 var den som ble nærmeste konkurrent, men det som eliminerte den var at prisen var såpass høy selv for brukt og "gammel" bil. I tillegg var ikke rekkevidden på el ekstremt god (oppgitt 56 km på sommertid), og den må lades hver dag.

    Om noen lurer på prisene, så endte Honqien opp på 860 000 (toppmodellen, med hengerfeste, frunk og piggdekk).
    Volvo XC90 2018-modell kostet 750 000.
    Audi Q7 E-Tron 2018-modell kostet ca 650 000.
    Begge de to sistnevnte var med 1 års gjenstående nybilgaranti, mot 5 år på Honqi (8 år for batteriet). Det var også ganske avgjørende, mtp den "lille" prisforskjellen.

    Takker for alle innspill fra alle her. Det har vært nyttig, selv om jeg endte opp på "utgangspunktet".

    Jeg var i samme situasjon og endte på en 2018 Q7 e-tron diesel hybrid. Denne har fungert helt perfekt.
    Med behov for 3x isofix i bakseter og mulighet til å dra tung henger på 3,5 tonn så fant jeg på det tidspunktet ingen elbiler som oppfylte kriteriene. Mulig det gjør det nå.

     

  2. kremt skrev (12 minutter siden):

    Du kan jo ta med hvor langt bilen har gått. Disse svinghjulene skal vel holde ca 200 tusen km, men fins ingen fasit selvsagt. Alt fra 150 til 250 kanskje. 

    På en Audi jeg hadde så havarerte svinghjulet på 80.000 km. Det ble dekket ar garanti. På en Peugeot skjedde det samme på 180.000km. Kjøpte nytt på nettet til ca. 5000kr og fikk noen til å bytte det.

  3. PipelinePunch skrev (6 timer siden):

    Kjøpe en oppvaskmaskin som er under 10000 kr siden vi ikke har en oppvaskmaskin og foreldrene mine har inkasso som gjør at de ikke har muligheten til å kjøpe det selv

    Det du ønsker å gjøre er oppskriften på et liv i fattigdom.

    Kjøp en brukt oppvaskmaskin til 500kr. Det er mange på finn til den prisen. 
    Er du uheldig og den slutter å virke med tiden så kjøper du bare en annen til 500kr.

    • Liker 3
  4. Salvesen. skrev (15 minutter siden):

    Rar oppgave. Er det snittlønn på millionen i Nav med alt medregnet? Tvilsomt. Er det jobber til de 11000 i det private? Tvilsomt, så mange må nok over på andre siden av NAV slik at de fortsatt er en stor utgift for NAV men en får 0 arbeid tilbake.

    Ikke med en gang, men over tid vil privat kunne vokse og få dem inn i produktivt arbeid. 

  5. Mag ne skrev (13 minutter siden):

    Nei, det er nrk du linker til.

     

    Fra havarirapporten: 

    Bilens reduserte bremseeffekt var et resultat av langvarig bruk av bremser under høy belastning i kombinasjon med stor slitasje på flere av komponentene i bremsesystemet......    

    .....Ulykkesbilen var utstyrt med automatgir, og girvelger stod i posisjon «drive» ....

    https://havarikommisjonen.no/Vei/Avgitte-rapporter/2019-06

    og fra instruksjonsbok

     

    Hollabaloo skrev (3 minutter siden):

    Hvis jeg skal svare ditt pirkete svar med et litt pirkete tilsvar: Det er havarikommisjonens konklusjon gjengitt av NRK. 

    Det at feil bruk av automatgiret også var en faktor i tillegg til det med mangelfullt vedlikeholdte bremser var nytt for meg, og noe jeg ikke kan huske å ha lest i noen av de store nettavisene. God link du kommer med der og interessant lesning!

     

     

    Det er som regel skiltet med Low gear før bratte nedstigninger. Det er relevant for alle biler. 

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  6. trikola skrev (2 minutter siden):

    Det er vel få år siden at det omkom 4 personer i ett ulykke i én veteranbil. Bilen hadde et bremsesystem 'fra før syndfloden' som sviktet totalt. Fullstendig meningsløst at sånt skal få lov å kjøre på dagens veier. Heldigvis kræsjet de i en fjellvegg (tror jeg det var), ellers hadde det kanskje blitt enda flere drepte.

    Man kan ikke forby gamle biler fordi det var en som kjørte i en fjellvegg.  

    • Liker 6
    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 1
  7. Vi har en ladbar hybrid og det fungerer kjempebra. Ca. 90% av det vi kjører er småkjøring, alt dette utføres på strøm. På langkjøring blir batteriet tomt og dieselmotoren starter automatisk. 
    Du må ha mulighet til å lade hjemme, hvis ikke er det helt bortkastet.

    • Liker 1
  8. The Avatar skrev (42 minutter siden):

    Som med alt anna er det eit kost/nytte-spørsmål. Dette blir openbart ein spiker i kista for veteranbilsamlarar som ikkje lenger kan ha køyretøya i køyrbar stand. Samtidig så er det liknande restriksjonar på andre hobbyar, som våpensamlarar som må på varig måte gjere våpenet ubrukeleg, eller at brennevinsinteresserte ikkje får lov til å lage sin eigen brennevin. 

    Formålet er sjølvsagt at gamle bilar skal fasast ut og ikkje få nytt liv som veteranbil. Den openbare løysinga her må vel være å avgrense bruksgraden av ein veteranbil, kanskje med ein gradvis reduksjon i talet på køyrde kilometer jo eldre køyretøyet er? 

    At folk tar frem veteranbilen for en liten kjøretur to ganger i året har latterlig lite å si for klimaet.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  9. Aiven skrev (7 timer siden):

    Mellom 2001 og 2015 drepte hamas 33 personer i Israel totalt, med totalt 12 338 raketter avfyrt. Få av rakettene drepte mer enn én person. Nå vil IDF ha oss til å tro at én blindgjenger drepte hundrevis i Al-Ahli sykehuset, som de tilfeldigvis også angrep samme dag. Det tror ikke jeg noe på.

    Husk at Iron Dome skyter ned nesten alle raketter som har bane mot befolkede områder. Uten dette ville antallet drepte i Israel vært totalt andelenes.

    • Liker 9
  10. Rune_says skrev (2 minutter siden):

    Vel, har hatt Toyota en gang for lenge siden.  Eneste som feilet der var Defa-alarmen.

    Har også hatt Merce C-klasse.  Gøy bil men du verden - den hørtes etterhvert ut som en jernseng som knirket over fartshumpene.  Viste seg at det var noe de faktisk kalte knirkeforing og stag som var kjent sak måtte byttes med jevne mellomrom. 12 000,- raske takk sa Bertel O. Steen.

    C-klasse er for ny, det er en bruk og kast bil. Mercedes sluttet å produsere «evighetsmaskiner» på midten av 90-tallet. Som en bonus er det stor mulighet for verdiøkning i stedet for verditap om bilen holdes i god stand.

    Du har rett i at gamle Toyota også er bra, men de mangler kjørelomfort

     

    • Liker 1
  11. Rune_says skrev (39 minutter siden):

    Voldsomt mye feil og klart mye som selger skulle opplyst om (kollisjonsskader, dårlige dekk, ulyder)  Men det er som du sier svært tidkrevende og usikkert om du kan få noen penger av selger.

    Et lite tips siden en kollega nevnte det forleden er at Biltema faktisk har et middel som funker for å rense dieselpartikkelfilteret. Tilsettes dieselen og senker forbrenningstemp til soten der slik at den brennes bort https://www.biltema.no/bilpleie/tilsetningsmidler/bensintilsetninger/dieselpartikkelfilterrens-2000037536   (Diesel må ellers ha noen lange turer for å holde soten borte... mye småkjøring og det kan gå tett...)

    Dvs om det er derfor gul motorlampe tidvis lyser pga at filteret er tett av sot f.eks.. (tett eksos vil også gi bortfall av motorkraft... oppdaget jeg en usedvanlig kald vinter - kjørte oppover mot Ulsberg etter hele Østerdalen i -25C til -30C. Bilen var ny og skjønte ingenting.  Viste seg at kondens fra drivstoff frøs til is og tettet eksosen. Stod på stedet hvil en stund så det fikk tint uten fartsvinden og over fjellet til Trondheim hvor det heldigvis ble mildere...)

    Men turbo og alt det andre, huff, dyrt - ville kanskje satt strek og kjøpt en bedre bruktbil.

    https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=328972904  kjedelig bil men Toyota er kjent for få feil; Prius Exec 60K km '11 modell  92K kr

    https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=324573999 Skoda Yeti litt høy km 117K km '13 modell  99K kr

     

    Skulle jeg hatt en lavbudsjett bil hadde jeg vurdert en Mercedes E 250 diesel fra tidlig på 90 tallet.

     

     

    • Liker 1
  12. zanta skrev (1 minutt siden):

    Sist jeg skiftet bil, fikk jeg klar melding fra selger da jeg nevnte innbytte av min 3 1/2 år gamle bil: "Din bil er over 3 år gammel, da tar vi den ikke inn i vår butikk. Vi ringer tre oppkjøpere, den som byr mest får den, og det er dette du får i innbyttet (etter at vår provisjon er trukket fra)". Jeg hadde en Mercedes-Benz, skulle kjøpe ny Audi.

    De store merkeforhandlerene er som regel veldig kresne på hvilke bruktbiler de vil ha i butikken.

  13. trikola skrev (På 19.11.2023 den 1:18 PM):

    Du vil bygge fabrikker i Norge for et marked på 5.6 millioner mens fabrikker for de samme produktene ellers produserer til 300 millioner kunder? Hvor skal du ta arbeiderne fra?

    Olje handles over hele verden i US$. Mye i Norge beregnes allerede i dag i € - først 'siste ledd' omregner til NOK.

    Ved å avvikle alle bullshit jobbene i offentlig sektor frigir man arbeidskraft til produktiv sektor.

    • Liker 3
  14. frohmage skrev (30 minutter siden):

    Og det er helt greit. Sikker mere herfra også, kanskje de spiser norsk laks og bruker drivstoff fra norsk olje. Om noe er litt ille så er det at de lagde atomvåpen ved hjelp av norskprodusert tungtvann. Ingen andre ville selge dem tungtvann, men naive nordmenn trodde på dem når de sa det ikke var til våpenproduksjon.

    • Liker 4
  15. stamkunde skrev (2 timer siden):

    Jeg hadde polo før. Den taklet ikke vi minus tempraturen. Bensin bil. Når jeg byttet til riktig termostat, da ble motoren varm. For den var kun på 0 grader når jeg kjørte langdistanse i nord Sverige - 30 grader. 

    Da var termostaten trolig defekt og i åpen posisjon hele tiden.

×
×
  • Opprett ny...