Gå til innhold

Enmannpaa27

Medlemmer
  • Innlegg

    91
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Enmannpaa27

  1. Jobber iherdig for å nå et mål om å ha 1,2millioner på sparekonto med 4,5% rente. Årsak; det er safe og jeg er litt skada i hodet. Er det noen av dere som vet om en "nesten like safe" alternativ for å få litt bedre avkastning? Tenker dere ellers at 1,2mill er en idiotisk stor sum? Jeg kommer aldri til å få barn og kommer derfor ikke til å få noen arvinger, så ser ikke poenget med å kjøpe meg leilighet.. Er en mann som er helt i startgropa av 30 årene og har per i dag rundt 900k på sparekonto. Jeg har ingen liv og får derfor heller ingen "urges" til å bruke penger på noe....
  2. Godt reflektert av en på 25 år. Kudos. Fortalte nettopp i går min bestevenn at det eneste som kan gjør livet mitt bra nå er en kjæreste. Synd det er like usannsynlig som å vinne i Lotto med dagens standarder. Synes alle kvinner ser ut som modeller.
  3. Per i dag vil vel en normal singel person med 3mill lån betale ca. 3000kr avdrag pr mnd? Jeg synes det er helt sinnsykt lite? Er det noe jeg ikke tar høyde for? Takk for svar.
  4. Litt over 40k utbetalt. Sparer 24k mnd. Jeg er venneløs taper da.
  5. Oi. Gjennomsnitt nettoformue for mennesker rundt 60 år (de som regel har mest) er rundt 600k. Noen tips til hvordan normale folk kan bygge opp en buffer på 1.000.000kr?
  6. Ja. Ledende etterforsker skjønte ikke hvorfor han ikke ville ha tilståelsesdom selv. Men han kunne tenke seg at det var fordi tiltalte ønsket å ha med seg «forsvarer» eller hva det heter, i hele prosessen. Ledende etterforsker forklarte på torsdag at forsvareren hans ville ha tilståelsesdom, så jeg krysser fingra for at det blir det.
  7. Enmannpaa27

    Rettssak- utsatt

    Hei. Skulle i rettssak onsdag. Fikk melding torsdag at den ble utsatt. Årsak; tiltalte har ikke åpnet den digitale «forkynnelsen», altså innkallingsbrevet. Snedig synes jeg, men samma det. Tiltalte har tilstått, men ønsket ikke tilståelsesdom. Aktor fortalte meg torsdag at det nå vurderes å kjøre saken som tilståelsesdom allikevel ettersom den ble utsatt. Jeg ønsker selvsagt tilståelsesdom, for da slipper jeg mer venting og slipper visst å møte opp som vitne ifølge aktor. spørsmålet mitt; høres alt dette riktig ut? Er dette «ok» praksis? edit; jeg trodde en tilståelsesdom kun var et «tilbud» som ble gitt i innledningen av etterforkskningen?..
  8. Hei. Bilen har stått ute i -28 ett døgn, og 2 døgn i -15. Da jeg parkerte den lyste ingen lamper. Etter disse 3 kalde døgnene uten å kjøre, lyste en gul motorlampe i 1times kjøring. Deretter stoppet jeg bilen, og startet den igjen. Lampen lyste ikke lenger, og har etter 3t kjøring ikke lyst. Bilen bruker litt mer bensin enn vanlig, men ellers er den 100% lik som tidligere. Hva er deres intuisjon med denne infoen? Lyste den fordi den har stått i kulda over tid, eller er det stor sannsynlighet for at det er noe alvorlig galt? Forventer ingen proffe til å svare, bare deres tanker
  9. Hei. Jeg har to foreldre som lever i dag. Jeg har også ei søster, men hun her tungt diagnotisert, slik at når mine foreldre går bort, vil jeg være alene om alle type avgjørelser og arbeid i forbindelse med bortgang av foreldre. Dette er ikke et klageinnlegg, jeg sliter bare med mye angst i forhold til hva man skal gjøre når man er alene om noe sånt. Jeg vet at mine foreldre har søsken som har hjulpet hverandre i denne prosessen, men i mitt tilfelle må jeg ivareta søster + at jeg står alene om alt i etterkant av bortgang. Spørsmålet mitt er, hvis min siste foreldre fks blir dement e.l, hva er gjørelista i forhold til boligen deres, bankkontoene deres, bilene deres og alt det der? Finnes det noen offentlige instanser som hjelper en i slike situasjoner? Ikke mistolk dette innlegget, det kan virke egoistisk, men jeg er bare engstelig for når denne dagen kommer, og hva man skal gjøre i denne situasjonen.. Om noen av dere har vært i gjennom denne prosessen, hva burde man gjøre, og hva burde man IKKE gjøre?
  10. 1/3 på aksjer? Mener du fond eller aksjer aksjer? Krever ikke dette mye kunnskap/riktig timing for å vellykkes? Hvorfor akkurat disse landene? Spør fordi jeg ikke kan noe.
  11. Om ett år vil jeg ha ca. 1.2 millioner på sparekonto, samt en inntekt på ca. 44.000kr netto med inntekt fra jobb og månedlige renter. Jeg har ingen lyst til å kjøpe bolig. Jeg har ca. 250.000kr i studiegjeld og ingen annen type gjeld. Er det lurt å bare ha 1,2 mill på sparekonto med en rente på 4.5%? Hva ville dere gjort økonomisk sett? Tips, invendinger?
  12. Hvilken byer i Østlandet utenom Oslo kan man fint klare seg uten bil, derav god kollektivtransport? er singel uten familie, så kun meg selv å ta hensyn til. Drittlei alt med bil å gjøre. Hehe
  13. Har aldri blitt anmeldt, derav aldri heller vært noen henleggelse på meg. Ifølge politiet har jeg heller ingen anmeldelser på meg per i dag.
  14. Og bare for å nevne det, jeg har aldri hatt et rusproblem, heller ikke ikke i dag. Er i full jobb og ikke drukket alkohol på snart 3 mnd også. Jeg lurer bare på en ting; Jeg har under avhør innrømmet noe kriminelt som er straffbart, nemlig kjøp av narkotika. Jeg tenker bare, hvis politiet ville straffet meg for dette, burde dem ikke da anmeldt meg når jeg innrømmet det, og ikke eksempelvis etter rettssaken? Jeg har jo ingen rus i kroppen i dag, ikke engang i håret. Dem har sagt at dem ikke skal rettsforfølge meg, for dem har ingen bevis, og at de var mer ute etter selgere/«storhaier». Bare redd forsvarer eller dommer overbeviser politiet om å starte etterforskning på meg tross det politet har trygget meg på?
  15. Jeg får ikke sendt deg melding, så skriver her til deg; i går stå jeg i lyskryss, rødt lys. Fikk politi bak meg med sirener og lys. Jeg kjørte på rødt lys i den grad så jeg fikk kommet meg av side for politiet. Er dette lov?…. Føltes bare veldig dumt å stå det og blokkere politiet når det ikke var noen i veien for meg uten rødt lys
  16. Det var fordi det ikke var noen sak mot meg. I tillegg til at jeg bare skal vitne (fortelle min versjon), og det var derfor veldig begrenset hva en advokat kan gjøre for meg. Gir dette mening? Du virket som en jurist selv?
  17. Jeg har snakket med ansarlig politijurist og han kunne bekrefte at jeg ikke vil bli straffet på noen måter. Han sa det jeg burde bekymre meg for, er hvor lang tid det vil ta å få tilbake pengene. Tusen takk for hjelpen. Kunne politiet mottatt gaver, skulle jeg veldig gjerne gitt dem, herregud så imøtekommende og hjelpsomme de er.
  18. Og i forhold til å tie om spørsmål som kriminaliserer meg selv, hvordan gjør jeg dette uten å lyve?
  19. Hei igjen folkens. Siden jeg sliter veldig med helsa, har jeg ytret ønske om å trekke anmeldelsen. Jeg går per i dag til behandling og har god effekt. Denne situasjon setter en stopper for dette. Noen som vet om jeg trekker anmeldelsen formelt, om jeg slipper å møte i rettssaken? Dette er et grovt tyveri, så jeg tror allikevel politiet ønsker å kjøre saken. Jeg vil bare slippe å møte i rettssaken eller delta. Har jeg som fornærmet, tross tidligere innrømmelse (nov.2022) av at jeg gjorde noe kriminelt, lov til å tie under slike spørsmål? Alle i politiet har forsøkt å trygge meg på at det er ikke dette som er fokus, og i innkallingen er det tiltalte og hans kriminelle handlinger som er oppført mtp straffeloven. Ikke noe om meg. Jeg er bare livredd politiet slenger med på slutten "Ja, du får også en straff for det og det". Noen tips til hvordan jeg kan unngå å måtte møte? Det er snakk om en stor penger sum, jeg har skrevet til etterforsker at summen heller kan gå til statskassen, at jeg ikke bryr meg om dem lenger...
  20. Jeg har dessverre ingen type forsikring som dekker tyveri ute på gata.
  21. Tiltalte har innrømmet og lagt alle kortene på bordet. Politiet sa det mest sannsynlig vil bli laget en nedbetalingsplan. Jeg har i etterkant snakket med advokat, som forteller at ressurssvake mennesker som ikke er i stand til å betale en slik erstatning, så er resultatet at jeg ikke får igjen noe. Er det noen her inne som kan noe om dette? Evt kommentere dette?
×
×
  • Opprett ny...