Gå til innhold

Imaginacíon

Medlemmer
  • Innlegg

    247
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Imaginacíon

  1. 11 minutes ago, Mannen med ljåen said:

    RT:

    Wagner chief among passengers on crashed plane 

    BBC sier det samme, men jeg klarer ikke copy-paste fra appen.

    Edit: RT:

    A private jet traveling from Moscow to St. Petersburg crashed on Wednesday in Russia’s Tver Region. The Russian Emergencies Ministry said all 10 people on board had died. Rosaviation has since said that Evgeny Prigozhin, the head of the Wagner Private Military Company, was listed among the passengers.

    Kan ikke si jeg føler meg trist, mannen var en jævel. Samtidig er det snodig hvordan alle som lukter av opposisjon til Putin lever farlig.

    • Liker 6
  2. 10 minutes ago, Snikpellik said:

    De anses som sivile, men det å flytte egen sivilbefolkning til okkupert område er en krigsforbrytelse, og toucher også innom folkemordkonvensjonen fordi målet er å skifte ut befolkningen og tvinge de som er igjen til å endre nasjonalitet. Dette har Russland gjort både i Donbass og på Krim siden 2014.

    Når Ukraina overtar disse områdene igjen må de som har flyttet inn fra Russland etter 2014 utvises.

    • Liker 4
  3. 43 minutes ago, JK22 said:

    Novgorod har fått besøk av krigen. En flybase i Siltsi som rommet Tu-22M3, skal ha blitt angrepet med droner og det registreres mye røyk derfra. Som et resultat av droneangrepene hadde russerne trukket sine strategiske bombeflyene til Nord-Russland, og dermed sendt disse med lang rekkevidde ned til Kaspihavet for å angripe, mens Tu-22M3 med kort rekkevidde flyr til flybaser for kort opphold hvor de kan ta Kh-22 våpen, for å angripe fra Svartehavet. 

    Dette har en dobbel effekt. Det ødelegger russiske militære ressurser og tvinger russerne til å bruke ressurser på mottiltak.

    • Liker 5
    • Hjerte 2
  4. 5 minutes ago, Gavekort said:

    Enig. Touch grass. Alt trenger ikke å være kulturell krigføring.

    Barbie er hverken woke eller antiwoke. Såpass er klart. Filmen anerkjenner at det er elementer av woke som er blitt mainstream, men det gjør den ikke woke. I stedet parodierer den woke ved å strekke strikken veldig langt. Samtidig er det en feministisk film som omhandler feministiske temaer.

    • Liker 1
  5. 38 minutes ago, Brother Ursus said:

    https://edition.cnn.com/2023/08/04/politics/cnn-poll-ukraine/index.html

    CNN Poll: Majority of Americans oppose more US aid for Ukraine in war with Russia

    • Overall, 55% say the US Congress should not authorize additional funding to support Ukraine vs.
    • And 51% say that the US has already done enough to help Ukraine while 48% say it should do more
    • A bigger worry across partisan lines in the new poll is that the war will continue without a resolution for a long time. Nearly 8 in 10 are worried about that, including 82% of Democrats, 75% of independents and 73% of Republicans.

     

    Dette var en relativt liten undersøkelse, men den vekker nok uro. Om jeg skulle spekulere så vil jeg tro manglende målbare, geografiske resultater på slagmarken kanskje har skylda. En stor andel av befolkningen har ikke særlig mye innsikt og er svært reaksjonære.

    Den bør tas med en klype salt. For en drøy måned siden ble det gjort en meningsmåling av Reuters som viste solid støtte for hjelp til Ukraina.

    https://www.reuters.com/world/most-americans-support-us-arming-ukraine-reutersipsos-2023-06-28/

    • Liker 5
    • Innsiktsfullt 2
    • Hjerte 1
  6. 19 minutes ago, Pop said:

    Jeg synes spørsmålet er betimelig. Og oppfatningen er i stor grad som forventet. Det bør også en økning i ukrainske tapstall være, dessverre. Det er noe helt annet å skulle angripe for å ta tilbake områder en okkupant har holdt i over et år. På den tiden er det nesten ingen grenser for hvor mye faenskap okkupanten har forberedt, av miner og ulike feller.

    Det er store deler av den ukrainske hæren som aldri har fått trening på reelle "combined arms" operasjoner og dessverre ser vi fortsatt videoer av stridsvogner og panservogner operere alene, uten infanteristøtte og omvendt. Det kan være oppklaring- (recon) enheter, men likevel virker det som nesten en meningsløs risiko å ha ensomme vogner trillende rundt i så åpne områder.

    Dessverre, det blir langt høyere tapstall av å skulle være angripende part når man vil ta tilbake land som er holdt av fi i såpass lang tid. Samtidig er min oppfatning at ukrainerne generelt tar langt mindre risikoer enn "send frem kjøttet"-policyen som russerne utrolig nok ser ut til å ha et fortsatt godt forhold til. Det å "male den russiske hæren i stykker sakte men sikkert" virker så langt å være en kurant beskrivelse.

    Kanskje rett og slett beste taktikk for Ukraina er å satse på forsvar. Russerne sliter seg ut på å angripe. Faren er at russerne bestemmer seg for at de kan nøye seg med områdene de har tatt, stillingen setter seg og russerne har de facto tatt over et stykke av Ukraina.

    • Liker 1
  7. 3 hours ago, Nasjonalisten said:

    Jeg forventet woke, og foreventet veldig lite, jeg har ikke sett den, men det virker litt som The Boys, som gjør narr av alle, men var det meningen? Kan det virkelig ha vært så genialt at de siktet etter denne dualiteten i tolking for å appellere til alle eller skape diskusjon?

    ShoeOnHead og LotusEaters er de andre jeg har sett som tolker den som anti-woke/konservativ.



    Screenshot2023-07-31015947.thumb.jpg.19eb4d395db3d87e19fc57d84deb15bc.jpg
     

    Barbie er en feministisk film, men til tross for at jeg mener feminismen har gått for langt, mener jeg den også er en genial film. Genial fordi den er så underholdende at den får deg til å glemme det du mente om feminismen en staķket stund. Klart kvinner skal ha de samme rettigheter og muligheter som menn. Det har aldri vært noe tema i mitt hode. Der feminismen har feilet er at den legger skylden på patriarkatet for at det ikke blir slik at kvinner stormer frem på alle fronter. Det blir et stadig jag på syndebukker og feminismen ender opp med å angripe alle menn for denne tilstanden.

    Filmen får deg til å glemme dette. På godt og vondt. Godt fordi du sitter igjen med en god følelse etter filmen. Den tar forskjellen mellom kvinner og menn på alvor. Vondt fordi den glatter over aldri så lite mannshat.

     

  8. 13 minutes ago, Tronhjem said:

    Nei, en uavhengig domstol er ikke annet enn at det er domstolen og den alene som skal dømme i saker ut i fra hva loven sier er rett og galt og hva bevismaterialet forteller om den anklagedes skyld eller uskyld. Loven gjelder for alle i samfunnet inkludert domstolen/dømmende myndighet. Høyesterett kan derfor på langt nær herje som den vil. 

    Det samme gjelder for politikerne som sitter med makten. Også de må (i et fungerende demokrati med maktfordeling) forholde seg til loven og kan tiltales og dømmes dersom de bryter den. Det er her det lett blir problematisk når domstolen mister uavhengigheten og underlegges regjeringens vilje. Det åpner for at maktpolitikere kan misbruke sin stilling til å berike seg selv via korrupsjon, tyverier av statseiedom, etc., beordre  at politiske motstandere fjernes ved å få de dømt for en fiktiv forbrytelse, stjeler makten ved å jukse i valg osv. 

    Om jeg forstår konflikten i Israel rett har statsminister Netanyahu behov for å få kontroll over domstolen for å slippe å bli dømt for korrupsjon. 

    Netanyahu er en kynisk maktperson. Han ødelegger demokratiet i Israel for å slippe billig unna selv.

    • Liker 2
  9. On 7/25/2023 at 9:46 AM, Inspector said:

    Tenk at Israel med sitt nasjonale traume om Holocaust beveger seg i retning av Hitler-tysklands tankegods.
    Et traume som Israel paradoksalt nok har høstet store fordeler av etter 2ww.
    Denne sympatien og støtten fordamper nå som dugg for solen.

    https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/4oKAdg/regjeringen-trumfet-gjennom-omstridt-lov-veldig-trist-dag-for-israel

    Ved å vingeklippe Høyesterett beveger man seg bort fra demokratiets grunnpilarer hvor domstolenes uavhengighet er udiskutabel.

    Men sånn går det når altfor mye makt samles hos altfor få mennesker over altfor lang tid…

    Israel er sakte men sikkert på vei over stupet. De ultrareligiøse blir stadig flere og får stadig større innflytelse samtidig som det blir flere og flere settlere som naturligvis vil ha erkekonservativ politikk 

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...