Jump to content

Lene Stohl PhD

Medlemmer
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

54 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ikke noe mer konspiratorisk enn de som trodde Liland, Fritz Moen, fetteren til Birgitte Tengs etc etc var uskyldige.
 2. Joda, men overgrepet er ikke bekreftet så vidt jeg vet, og har jeg rett i at Jan Helge også var et barn? Angående kikkersaken er mitt inntrykk at Jan Helges involvering begrenset seg til at han tilfeldigvis var sammen med Viggo, og sto i nærheten mens Viggo bare «Vent her, jeg skal bare opp og se om jeg kan sjekke ut puppene til hun dama som bor her sånn», og dette minner jo strengt tatt mer om Jan Helges versjon av hva som skjedde i Baneheia.
 3. Jeg har ikke fått med meg at Jan Helge uttrykte anger under etterforskning eller rettssak. Etter dommen i lagmannsretten kommenterte han til og med tørt at han helst skulle sett at han ikke fikk noe straff (selv om dommer ikke kunne hensynta denne kommentaren). Viggo, derimot, felte tårer ved flere anledninger, mene Jan Helge uaffektert beskrev hvordan jentene ble misbrukt og drept, og Viggo var så ute av seg da han skulle forklare seg om den lille jenta han voldtok over flere år, at han ikke klarte å snakke, så aktor endte opp med å lese opp den skriftlige erklæringen hans mens Viggo satt og skalv.
 4. Jeg vil ikke si dette kvalifiserer til «like mye moduskandidat». Om jeg ikke husker feil var dette da Jan Helge var meget ung, et enkelttilfelle og det ble vel aldri bekreftet å ha skjedd fra noe offisielt hold. Viggo voldtok et lite barn regelmessig over flere år mens han selv var gammel nok til å barbere seg.
 5. Det skal mye til for å få forvaring på tross av tilståelse, men å alene på eget initiativ i edru tilstand utføre voldtekt og drap på to prepubertale jenter er også ganske mye. Breivik fikk ingen strafferabatt selv om han ikke hadde noen kriminalhistorie, innrømte alt og var meget behjelpelig under etterforskningen, fordi selvfølgelig fikk han ikke det. Det hadde selvfølgelig ikke Jan Helge fått heller, dersom han ble tiltalt og dømt alene. (Og, nei, jeg sier ikke at Baneheia var like ille som Utløya.)
 6. Så du bekrefter at om han hadde tilstått å ha utført voldtekt og drap på to jenter alene så kan vi rimelig forvente at han hadde fått de to årene med strafferabatt og sluppet forvaring. Jeg er uenig.
 7. Jeg er veldig i utakt med rettsvesenet på dette spørsmålet, det stemmer. Jeg er derimot i takt med de som har peiling på DNA-analyse, noe rettsvesenet anno 2001 absolutt ikke var. Det ville vært ekstremt rart om dommeren skulle skrive noe om at Jan Helge ville fått høyere straff om han hadde blitt dømt for mer enn han ble dømt for, i motsetning til å nevne tilståelse for å forklare strafferabatt, men da har vi altså slått fast det; ifølge nirolo er det samme straff for å voldta og drepe én jente, som det er å voldta å drepe to. Og det trenger vel ikke kommenteres ytterligere.
 8. Så dette begynte med, sitat: «Er det ikke veldig rart at han planla å forgripe seg på to stykker samtidig da? Alene?» -Tako Og til det er svaret at, nei, det er ikke noe mer rart enn at han gjorde det i lag med en annen. Det er faktisk mindre rart om han gjorde det alene, enn om han hadde gjort det med noen andre. Men det er bare basert på kriminalstatistikk fra hele verden.
 9. Du får spørre ekspertene fra FBI, Interpol og Scotland Yard som studerte Baneheia-saken fordi den er så unik. Jeg nøyer meg med å registrere at internasjonal ekspertise ble sjokkert over Baneheia-saken, slik den ble forklart av Agder politidistrikt.
 10. Det henger dessverre mest på greip. Det er trist at vi har statistikk på denslags, men det er altså så godt som uhørt at slike ugjerninger blir begått av to gjerningsmenn. At de begås av én er ikke direkte vanlig akkurat, men mye, mye mer vanlig enn at de utføres av to.
 11. Samme hvor cellene hentes fra så er enhver analyse gjenstand for kontanimasjon. Men mener du alvorlig at Jan Helge fikk 2 års strafferabatt for tilståelsen og ikke noe annet? Du tror ikke det kanskje var litt rabatt å hente i å bli dømt for ett drap og én voldtekt kontra... dobbelt så mange voldtekter og drap?
 12. Nei, jeg fantaserer ikke. Jeg bodde heller ikke i en hule da det foregikk. Jeg var 15 år, og selv jeg visste hvor det bar på vei for den skyldige. Målstengene står støtt. Jeg bare minner om øvrig motivasjon for å lyve Viggo inn i saken.
 13. Til orientering har jeg allerede argumentert; du bare godtok ikke argumentene. Greit nok.
 14. Jeg er uenig i at han ikke skjønte det bar dit på vei. Han levde ikke i en hule de månedene da hele Norge frådet om munnen i jakten på den/de skyldige. For øvrig dreide det seg vel så mye om å kunne se sin egen mor i øynene. Med mindre han er totalt psykopat er det godt mulig at anseelse og omdømme veide mer enn fengselsstraff. Det er så mye diggere å være «et slags offer» enn å avløse Quisling som Norges mest forhatte mann.
×
×
 • Create New...