Gå til innhold

Avero

Medlemmer
  • Innlegg

    189
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Avero

  1. Hvis flere hadde gjort dette så hadde nok butikkene ganske kjapt sett et marked for bananer uten skall og tatt på seg denne jobben selv, altså solgt ferdig skrelte bananer innpakket i plast tilsatt diverse holdbarthetsforbedrende tilsetningsstoffer og solgt det for dobbel pris. Når du da hadde kommet til kassen med skrelte bananer så hadde du blitt anklaget for å ta bananbitene ut av plastemballasjen og blitt avkrevd full betaling.

    • Innsiktsfullt 1
  2. Omnia vincit amor skrev (27 minutter siden):

    Slik jeg forstår det skal det være gratis fra nå av.. 

    Aha, jeg hadde fått det for meg at det skulle være en kort gratis open beta av en eller annen grunn, men da får jeg eventuelt gi det et nytt forsøk når alle problemene er fikset heller 🙂

  3. Norge burde ha atomkraftverk i en eller annen form, i det minste for å opprettholde kompetanse på det området og legge til rette for bred diversifisering av kraftproduksjon. Tenker at større tradisjonelle atomkraftverk burde være forbeholdt statlig eierskap i første omgang, men det er ingenting i veien for private investeringer i mindre modulære kraftverk. Staten har mulighet til å opprettet ordninger, lover og regler for inspeksjon, vedlikehold, sikkerhet og felles statsstyrt håndtering av avfall.

  4. 25. juli 2000

    Air France Flight 4590 tok fyr og styrtet halvannet minutt etter avgang fra Charles de Gaulle internasjonale lufthavn. Det krasjet inn i et hotell i Gonesse i Frankrike, seks kilometer sørvest for flyplassen. Alle de 100 passasjerene og mannskapet på ni om bord omkom i ulykken. På bakken ble fire mennesker drept og én kritisk skadet. Dette var den eneste dødsulykken i løpet av Concordes 27 år lange operative historie.

    Den endelige havarirapporten konkluderte med at årsaken til brannen var at en 43 cm lang metallgjenstand hadde falt av på rullebanen av et foregående McDonnell Douglas DC-10 passasjerfly tilhørende Continental Airlines. Metallgjenstanden punkterte et eller flere av hjulene på Concordes venstre side ved takeoff, og et stort fragment fra de punkterte hjulene traff deretter undersiden av vingen i en beregnet hastighet på 504 km/t. Det kraftige sammenstøtet sendte ut en trykkbølge som fikk drivstofftank nr. 5 til å sprekke på det svakeste punktet, rett over de bakre landingshjulene. Drivstoff som strømmet ut fra bunnen av vingen, ble mest sannsynlig antent av en elektrisk gnist i hjulbrønnen eller ved kontakt med ødelagte elektriske kabler.

    Air France Flight 4590 – Wikipedia

    What Happened on July 25, 2000 - On This Day

    ccc.jpg.16d78c55a2b9db8a7a267f1c10758104.jpg

    • Liker 2
  5. Hvordan tok du opp problemet med firmaet?

    Siden han skriver "det var synd det ser for jævlig ut" så tolker jeg det som at du har vært litt skarp med kritikken?

    Hvis du har skrevet til de at resultatet ser for jævlig ut og at du nekter å betale så er nok ikke det den beste fremgangsmåten.

  6. Det er selvfølgelig også en diskusjon på Trine Skei Grande sin side, limer inn noe av det også. Tenker at det gir et ganske godt svar på spørsmålet ditt.

    Sitat

    Jeg er negativ til at denne saken omtales. Vi forsøker å utvikle et leksikon. Det betyr at vi gir en oversikt over sentrale sider ved et fenomen, om det er gjenstander, krefter, prosesser eller personer. At Grande hadde seg med en betydelig yngre mann var ikke spesielt smart av henne, som politiker. Hennes takling av dette i ettertid kunne muligens vært bedre. Men. Har dette noe i en generell artikkel å gjøre?

    Det blir alltid et skjønn når det gjelder slikt, men om vi åpner for dette i denne artikkelen så tror jeg vi gjør oss selv en bjørnetjeneste. Det blir ute av proporsjoner, og ligner på mengder av artikler hvor jeg har slettet historier om fotballspillere som har havnet i fyllearresten osv. Ulf Larsen (diskusjon) 2. jul. 2018 kl. 21:15 (CEST)

    Den viktigste informasjonen mangler i forslaget. Resett ble i sakens anledning felt i PFU[[21]] og de tilbød kr 300 000 for informasjon eller som de omskrev til «... at de videreformidlet tilbudet om et pengebeløp fra en anonym leser.»[[22]]. Det mangler også ganske mye av etterspillet og skal saken presenteres noenlunde nøytralt så er det med andre ord mye som mangler her. Fremstillingen er langt fra nøytral. Skal dette utvides snakker vi om en egen artikkel om hele saken og det synes jeg ikke saken er verdt. Først og fremst er saken en sak om pressen og god og dårlig presseskikk. Saken bør vel heller få mer utdypende omtale i artikkelen om Resett. --ツツDyveldi☯ prat ✉ post 2. jul. 2018 kl. 21:24 (CEST)

    Til Løken: For oss (dvs. bidragsytere til et leksikon) ser jeg tre forskjeller på saken med Søviknes og Grandes sak. I saken med Søviknes hevdet piken at hun ble skjenket av Søviknes (hun var 16, det er ulovlig å gi alkohol til noen under 18), i saken med Grande var begge beruset, men jeg har ikke sett noe nevnt at Grande skjenket gutten. Piken i saken med Søviknes anså det som hadde skjedd som et overgrep, mens gutten som lå med Grande selv sier det var frivillig. I saken med Søviknes fikk hendelsen konsekvenser mht. videre politisk karrière, noe som knapt har skjedd med Grande, partiet og dets samarbeidspartnere anser altså dette som innenfor rammene av hva som kan aksepteres. Ulf Larsen (diskusjon) 2. jul. 2018 kl. 21:44 (CEST)

     

    • Innsiktsfullt 1
  7. Jeg logget inn nå og ser at det ble startet en diskusjon rundt dette for et par uker siden.

    Sitat

     

    Hvorfor utelate terrortilknytning?

    Karianne Solbrække var kjæreste med den ekstreme islamisten Arfan Bhatti i flere år. Hvorfor utelate en såpass personlighetsbeskrivende sak? 26. jun. 2022 kl. 17:13 (CEST)

    Vel, da er et av spørsmålene NÅR hun var kjæreste med ham: Før han ble islamist, eller mens han var det ? Autokefal Dialytiker (diskusjon) 26. jun. 2022 kl. 17:20 (CEST) Tilleggskommentar: Det følgende innlegget fra "Ved havet" ser ut til å ha blitt skrevet parallelt med mitt innlegg. Autokefal Dialytiker (diskusjon) 26. jun. 2022 kl. 17:26 (CEST)

    Bidragsytere på Wikipedia er frivillige og artiklene vokser frem basert på deres initiativ. Med mindre et bidrag er omgjort og fjernet, er det ikke slik at manglende informasjon nødvendigis er bevisst utelatt. Dersom du mener det manger informasjon som er relevant, kan du som alle andre ta initiativ til å legge inn denne informasjon på en nøytral måte basert på gode kilder.  Ved havet 🌊 (diskusjon)  26. jun. 2022 kl. 17:24 (CEST)

    Nå ser da endelig ut til at flere store medier går ut med denne _15_ år gamle saken.

    Kanskje til og med wikipedia synes den er relevant nå? Arfan Bhatti er så spesiell at TV 2s nyhetsredaktør burde vært erklært inhabil

    Nyhetsredaktør hadde forhold til Arfan Bhatti, men ifølge TV 2 er hun ikke inhabil i dag

    TV 2s nyhetsredaktør har hatt et forhold til Arfan Bhatti: – Ikke inhabil, sier TV 2-sjefen

    Eller går dette fortsatt som "rykter"? 51.175.145.115 4. jul. 2022 kl. 22:06 (CEST)

    Det har vært et kildeproblem for Wikipedia. Grunnen til det er at informasjon om dette ble lagt inn i artikkelen i 2006 fra en IP-adresse som tilhørte , og fortsatt tilhører, TV2. Godt kollegialt forhold der altså. Dette ble nevnt i en publikasjon dengang, og dette igjen referert i VG. Redigeringen og ip-adressen kan fortsatt leses og sjekkes av administratorer. Jeg sjekket dette da jeg leste artikkelen i Aftenposten tildigere i dag. Vurderingen som ble gjort den gang av de som låste artikkelen var etter min mening helt korrekt. Wikipedia skal ikke kunne brukes som et sted hvor man planter informasjon, og om det forsøkes må Wikipedia betrakte den informasjonen som å trenge ekstrordinært gode kilder.

    Etter min mening kan aftenpostenartikkelen brukes som kilde til denne informasjonen om den skal anses som relevant. Artikkelen er helt klart bygget på kunnskap som ikke stammer herfra.

    At en ung journalist gjør noe dumt er ikke uten videre relevant å ta med i en biografi, men når det skaper et habilitetsproblem så begynner også dette å se anderledes ut. Det ser ut til at det er nokså parallelt med det Aftenpostenartikkelen gir uttrykk for også. Det var ikke relevant å nevne forholdet i reportasje om rettssaken i 2008, men er det nå.

    Om forholdet er tilstrekkelig vesentlig til å nevnes i en relativt kort artikkel er jeg ikke sikker på, men jeg for min del mener at det som gjorde at vi måtte være ekstra forsiktige nå er borte. --Haros (diskusjon) 4. jul. 2022 kl. 23:28 (CEST)

     

     

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 3
  8. September 1936

    Beryl Markham ble en anerkjent luftfartspioner etter at hun gjennomførte en solo flyvning over Atlanterhavet. Den britisk-fødte kenyaneren tok av fra Abingdon i Sør-England med flyet sitt "The Messenger" og satte kursen mot New York. Etter 20 timer i luften fikk hun problemer med drivstofftilførselen på grunn av ising på tankventilasjonen. Det førte til at hun i stedet krasjlandet på øya Cape Breton, som er en del av Nova Scotia, sør-øst i Canada. Til tross for den harde landingen ble hun den første personen som fløy fra England til Nord-Amerika non-stop fra øst til vest.

    Fun fact: Den internasjonale astronomiske union (IAU) har oppkalt nedslagskrateret Markham på planeten Venus etter henne.

    Beryl Markham - Wikipedia

    GettyImages-514885032-5b9b0de54cedfd0025acec11.jpg

    • Liker 2
  9. Gjest 3cc98...839 skrev (10 timer siden):

    Det har jeg ikke noe respekt for, selv om de har utdannelse. De er bare ute etter å dope ned og ødelegge folk. Putin har sikkert også utdannelse, ville du stolt på Putins helseråd?

    Helsearbeidere er ikke ute etter å dope ned eller ødelegge folk. De ønsker å hjelpe og anbefaler de behandlingene eller medikamentene som de mener er best for deg. Når du skriver dette så forstår jeg at du har hatt noen negative opplevelser med helsepersonell, men det er ikke fornuftig å avskrive alle som jobber i helsevesenet av den grunn. Kanskje du kan snakke med noen andre enn de som du har vært i kontakt med tidligere?

    Putin har utdanning innen juss og økonomi men han har ingenting med saken å gjøre. Han er et veldig spesielt menneske som sannsynligvis har flere narsissistiske og psykopatiske personlighetstrekk.

    Hvis du vil ha mer konkrete råd så er det lettere hvis du svarer på noen av spørsmålene som Frank Olsen har stilt angående din sosiale livssituasjon.

    • Liker 3
  10. Hvis Bergen hadde lagt i Telemark så hadde nok Bryggen og fisketorget forsvunnet, så det kan tenkes at det hadde vært mer likt Oslo. Støtter at spørsmålet er ganske merkelig.

    To byer trenger ikke å ligne på hverandre fordi at avstanden mellom er mindre, men det øker sannsynligheten for at f.eks terrenget, menneskene, kultur og tradisjoner er mer like. Det kan selvfølgelig påvirke valg av løsninger, arkitektur og lignende. Når det er sagt så er det litt avstand mellom Oslo og Telemark.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...