Gå til innhold

TheAvatar

Medlemmer
  • Innlegg

    83
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av TheAvatar

  1. Etter en kommentar om at PS5 snart skal byttes ut med PS6 eller PS5 PRO eller slim så solgte jeg min PS5. Jeg ønsker følgende: å spille strategi, rollespill og FPS på min TV og gjerne med mus og keyboard. Hvordan løste du dette? Lagde du et bord som passer i fanget i godstolen/stressless/sofa til å ha keyboard og mus på? Funker det? Hva slags oppsett har du? Sletter tråd. Hvis ikke det går, kan moderator slette.
  2. en god serie/film gir skuespilleren(e) god omdømme. tror Cavill gjør et smart valg her. synd netflix ikke holder stand. hvis det er det som er problemet. synd.
  3. har merket over noen år på dette forumet at dette er svært viktig tema for deg. for noen år siden sa du at du var aktiv student, nå skriver du at du ikke har fullført studiene dine. Dette tynger deg. Gjør deg selv en tjeneste, fullfør graden.
  4. ja, de med "bare" bachelorgrad i ingeniørfag har "høgskole ingeniør" tittel. Spør gjerne de som sier de er ingeniør i sosiale sammenhenger hvilken skole de gikk på. De som ikke har faglig bakgrunn ser kjapt i bakken småflau og stutrer at de ikke har gått på skole, men har det bare i tittelen.
  5. TheAvatar

    Tesla - kaféen

    okei, langt bedre enn leaf, lover bra da. Kjenner til Bjørn Nyland, han skulle ha inkludert frekvensspekteret også med sine målinger synes jeg. Må innrømme jeg ikke har sjekket hans eventuelle TMY test.. vidoene er jo til tider lange og til tider lite konkrete.. men skal sjekke
  6. TheAvatar

    Tesla - kaféen

    har kjørt audi etron, bra isolert, samme med mazda mx5 eller hva den heter, den elektriske. Min leaf 2015 modell er ikke det verste jeg har vært borti i, men skal snart få lengre kjøretur til jobb og vil da ha mer komfort.
  7. TheAvatar

    Tesla - kaféen

    TM3 har fått "kritikk" for dårlig lydisolering i bilen, mye dekk/veistøy. Hvordan er model Y på dette? Noen som har testet?
  8. men NN blir jo rævkjørt på mange andre måter? er det ikke felt der oppe, men all drift gjøres fra verdens navle Oslo. de blir jo også glemt når det kommer til veinett, tog og fly. NN er en diamant Norge har som bare blir forsømt og misbrukt
  9. "... vi kommer til å se slikt igjen men med et stygt utfall" .. tenkte folk forstod hva jeg mente, men jeg kunne nok skrevet det bedre
  10. Steven Arthur Pinker (born September 18, 1954)[2][3] is a Canadian-American cognitive psychologist, psycholinguist, popular science author and public intellectual. He is an advocate of evolutionary psychology and the computational theory of mind.[4][5][6][7] kul fyr, men den lista som Karvablad har postet hjelper jo ingen verdens ting jeg tenker at vi i dette århundre vil møte på flere kriger som enten er om vann, resurser .. eller politisk hete som resulterer i krig ( eks kina og taiwan, vesten mot østen) det vil bli dyrt med mat og elektronikk, bil energiprisene vil øke sterkt insekter vil dø ut, jord blir til sand, får ikke matjord pandemier økt mikroplast og redusert helse hos mennesker fisk full av mikroplast og tungmetaller koralrev forsvinner massedød av arter bare å se på nyhetene hvor fort det har økt siste 15 år med katastrofale miljøkriser kina og india med sin perverse høye innbyggertall, joda en god del lever med lite fotavtrykk, men xx % av disse lever med middelklasse standard +, og de fattige vil følge etter. Alle vet det ,men ingen sier noe, de må redusere befolkningen sin betraktlig, helst med 80%. dere merket kanskje hvor fort ting gikk til helvete med korona pandemien? hvor fort man hadde en vanlig hverdag til det ble hamstring av mat og kjøledisker og annet survival dedikert resurser? evey man for himself vi kommer til å se slikt igjen men med et stygt utfall. min familie er på flyttefot snart og ser etter bolig som er mer for seg selv og med større eiendom, nettopp fordi man bør være forberedt. de inne i byene er nok "fucked" .
  11. alle vet at å leie ikke er gunstig. Leier du? Selvfølgelig vil bolighaier og gårdseiere at folk skal leie lol Å kjøpe egen bolig handler om å investere i seg selv og ha noe bedre økonomi når man pensjonerer seg ( salg).
  12. Det kommer stadig artikler om Ola/Kari Nordmann som ikke har råd til å komme inn i boligmarkedet. Her i omegn har prisene på eneboliger steget noe vanvittig. Det nytter ikke lenger å vurdere nabokommuner for billigere bolig. Man må riktig nok reise 1.5 timer før man merker lavere pris. De nye boligene som bygges, bygges så tett at de praktisk talt er rekkehus. Null privatliv. Man kan ikke prate løst og ledig på terassen sin uten å bli overhørt av naboene. Eller at man selv hører hva naboene snakker om. Hva med passiv røking. Man går ut for å trekke frisk luft på altanen/balkongen/teraassen for å bli kvelt av naboens røk. Er så dritt lei boligsituasjonen i Norge. Med samlet inntekt på 700 000,- i full jobb, vi har ikke nubbsjangs. Vi er faktisk heldige vi, jeg fikk litt hjelp av mine foreldre til å komme inn på markedet, sparte i mange år og levde spartant selv, ingen ferier, ingen nye klær og sko, firstprice mat. Hadde jeg vært voksen på 90 tallet og med min "dårlige lønn" ( vanlig inntekt den gang), så hadde jeg nesten ikke trengt å tatt lån i å kjøpe enebolig.Faens bortkjemte generasjoner. unge bor hjemme til de er 30 år i dag for så låne seg ihjel til en liten flis av en leilighet. Hva med å fjerne muligheten til å eie mer enn en bolig? kverke bolighai opplegget
  13. ville heller vært redd for verditap med å kjøpe en fossilbil, kan ikke begripe hvordan folk kan finne på å kjøpe slikt i disse dager. Med mindre du ofte skal trekke en hestevogn e.l.
  14. yrkesfag og arbeid som er tunge må opp i lønn. dette er arbeid de fleste skygger unna pga slit, dårlige vilkår og lønn. Skal vi ha folk til å repparere fly, være rørleggere, tømmere, osv så må det bli mer gunstig å velge disse jobbene. 720 000 i lønn var mye for x år siden, ikke SÅ mye idag. med ny bolig i byene til 8-10 mill kr, bil koster 6-700 000 kr og mat koster en familie 8000 kr i måneden, + strøm + barnehage + ditt + dattt kjør på!
  15. stem litt med lommeboka, motorola er ikke finsk lenger, men kinesisk
  16. dette er en veldig forenkling om store problemområder man finner i yrkesfag. Jeg vil også påstå at det lyser en viss arroganse igjennom kommentaren din som jeg tror andre også ser. Tungt arbeid kommer i mange former. Men hva vil man velge? Komme på jobb i et kontor med klimaanlegg, kaffemaskin, i gode behagelige klær, sette deg ned forran PCn, lese nettaviser mens man drikker kaffen, får landet og så begynnerå jobbe, gå å hente ny kaffe, slå av en prat med kollega om helgen, gå tilbake, jobbe litt til, så er det møte, lunch i en kantine med god varm mat til 15-25 kr måltidet. Så er det tilbake til jobb og så hjem. Eller... Vil du komme til byggeplassen, ikke et smil å se, folk går som et gravferd. De svette, skitne klærne med verneutstyr som hjelm med hørselvern, vernebriller og vernesko. Alt av klær er ubehagelige, de puster ikke. Dette må du gjøre på fritiden din forressten. Noen krever også at du begynner å skru/jobbe i det klokken slår 07:00, mao så må man møte 15-20 minutter før arbeidstiden for å gjøre seg klar. Du står å borrer i taket, dette skal du gjøre i de neste to timene til lunch kl. 0900 som varer et kvarter. tiden som brukes fra arbeidssted til lunchplass brukes i lunchtiden. Så i realiteten får du 9-11 minutter for en pust i bakken, mat og drikke. Etter lunch går man tilbake til boringen, til kl 1200. så er det 30 minutters lunch. Så er det tilbake til boringen. Rent tungt, som i antall KG er det jo ikke. Men det er tungt for hodet mentalt og skuldre å skulderpresse gradvis flere ganger om dagen og stå i stige 85% av dagen. Boring varer i flere måneder by the way. Det er dette som er realiteten. Legg til en formann som er full av komplekser og fandenskap fordi han får 10kr mer i timen for å delegere arbeid som du må forholde deg til. Ja yrkesfag er mye rart, men folk er ikke dumme. Det er en grunn til at folk velger bort disse yrkene fordi i sett i forhold til hvilken hverdag man får, så er lønna aldeles for dårlig. Ja mye er lavterskel arbeid, men det er drittarbeid. Det er som en rosa elefant i hele greia, alle vet det, men ingen vil snakke om det. Folk flest er "late" og ønsker komfort av natur. Hvorfor vil ikke de i dress jobbe yrkesfag når de prater så varmt om det? jeg har vært hos mange bedrifter, man ser det samme i varierende grad og på forskjellig måte. Jeg er høgskole/uni utdannet i dag. Løsning: 100% økning i timelønn eller 5 timers dager, men fast lønn som tilsvarer 7,5 timers dager.
  17. De som sier dette er typisk de i dress. Kommer fra yrkesfag selv, vil ikke anbefale det til noen: -dårlig lønn sett mot hva man utsetter kroppen for (tungt fysisk arbeid). -dårlige arbeidsvilkår ( sitte i en brakke, svett og klam, med påsmurt skive hjemmefra eller betal 120 kr mat og drikke hos baker, med lunchtid brukt på å reise til og fra) -ensormig arbeid ( gjør X i tre måneder, så gjør du Y i tre måneder, osv, rince and repeat) - ikke noe i mot polakker, rumenere, litauere, osv, men når alle på jobben snakker polsk så blir det ikke så inkluderende - man blir behandlet som om man gikk i barnehage. Ingen fleksitid og ellers fleksibilitet. sitter man minuttet over lunchtid, så kommer formann og sier i fra. kanskje kom jeg senere inn på brakka ? -nevnte jeg tungt arbeid? nevnte jeg lite variasjon? nevnte jeg at å jobbe seg opp i stilling er klin umulig, med mindre du vil jobbe der i 15-20 år ( grøss) - osv osv osv
×
×
  • Opprett ny...