Jump to content

TheAvatar

Medlemmer
 • Content Count

  65
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

63 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. dette er en veldig forenkling om store problemområder man finner i yrkesfag. Jeg vil også påstå at det lyser en viss arroganse igjennom kommentaren din som jeg tror andre også ser. Tungt arbeid kommer i mange former. Men hva vil man velge? Komme på jobb i et kontor med klimaanlegg, kaffemaskin, i gode behagelige klær, sette deg ned forran PCn, lese nettaviser mens man drikker kaffen, får landet og så begynnerå jobbe, gå å hente ny kaffe, slå av en prat med kollega om helgen, gå tilbake, jobbe litt til, så er det møte, lunch i en kantine med god varm mat til 15-25 kr måltidet. Så er det tilbake til jobb og så hjem. Eller... Vil du komme til byggeplassen, ikke et smil å se, folk går som et gravferd. De svette, skitne klærne med verneutstyr som hjelm med hørselvern, vernebriller og vernesko. Alt av klær er ubehagelige, de puster ikke. Dette må du gjøre på fritiden din forressten. Noen krever også at du begynner å skru/jobbe i det klokken slår 07:00, mao så må man møte 15-20 minutter før arbeidstiden for å gjøre seg klar. Du står å borrer i taket, dette skal du gjøre i de neste to timene til lunch kl. 0900 som varer et kvarter. tiden som brukes fra arbeidssted til lunchplass brukes i lunchtiden. Så i realiteten får du 9-11 minutter for en pust i bakken, mat og drikke. Etter lunch går man tilbake til boringen, til kl 1200. så er det 30 minutters lunch. Så er det tilbake til boringen. Rent tungt, som i antall KG er det jo ikke. Men det er tungt for hodet mentalt og skuldre å skulderpresse gradvis flere ganger om dagen og stå i stige 85% av dagen. Boring varer i flere måneder by the way. Det er dette som er realiteten. Legg til en formann som er full av komplekser og fandenskap fordi han får 10kr mer i timen for å delegere arbeid som du må forholde deg til. Ja yrkesfag er mye rart, men folk er ikke dumme. Det er en grunn til at folk velger bort disse yrkene fordi i sett i forhold til hvilken hverdag man får, så er lønna aldeles for dårlig. Ja mye er lavterskel arbeid, men det er drittarbeid. Det er som en rosa elefant i hele greia, alle vet det, men ingen vil snakke om det. Folk flest er "late" og ønsker komfort av natur. Hvorfor vil ikke de i dress jobbe yrkesfag når de prater så varmt om det? jeg har vært hos mange bedrifter, man ser det samme i varierende grad og på forskjellig måte. Jeg er høgskole/uni utdannet i dag. Løsning: 100% økning i timelønn eller 5 timers dager, men fast lønn som tilsvarer 7,5 timers dager.
 2. De som sier dette er typisk de i dress. Kommer fra yrkesfag selv, vil ikke anbefale det til noen: -dårlig lønn sett mot hva man utsetter kroppen for (tungt fysisk arbeid). -dårlige arbeidsvilkår ( sitte i en brakke, svett og klam, med påsmurt skive hjemmefra eller betal 120 kr mat og drikke hos baker, med lunchtid brukt på å reise til og fra) -ensormig arbeid ( gjør X i tre måneder, så gjør du Y i tre måneder, osv, rince and repeat) - ikke noe i mot polakker, rumenere, litauere, osv, men når alle på jobben snakker polsk så blir det ikke så inkluderende - man blir behandlet som om man gikk i barnehage. Ingen fleksitid og ellers fleksibilitet. sitter man minuttet over lunchtid, så kommer formann og sier i fra. kanskje kom jeg senere inn på brakka ? -nevnte jeg tungt arbeid? nevnte jeg lite variasjon? nevnte jeg at å jobbe seg opp i stilling er klin umulig, med mindre du vil jobbe der i 15-20 år ( grøss) - osv osv osv
 3. Vet du hva, det er jeg helt enig i. Jeg har morsomt nok samme erfaring som deg. Og så er det jo godt å se at jeg ikke er alene med min kritiske støysans🥰 Jeg siktet til EQC og Etron. Jeg tenkte på elbiler, mtp at Ts kjører en Tesla.
 4. Har sjekket selv effekt av støydemping på japanske/koreanske biler primært og andre merker. Min konklusjon var: bytt modell/merke til en bil som er godt isolert fra frabrikk. Ja man kan legge slike klisterlapper med tungt materiale for å dempe resonans i bildører og i bilen, men til og med de som har brukt dette så og si over alt i bilen merker bare noe forbedring. Utvendig mtp tectyl o.l. hjelper minimalt. Lev med bilen slik du har den til du må eller kan skifte den ut. Leser at Hyuandai ioniq 5 og den nye Kia elbilen er godt støyisolert. Mazda "suv" EV mx30, Peugeot e 2008, VW og selvfølgelig Audi og mercedes er godt støyisolert
 5. Åja, det er stylus og touchskjerm som benyttes på skole i dag. Vanlig blyant og papir går ut. Selv benytter jeg en laptop med stylus og er fornøyd med det, bortsett fra noe dårlig ergonomi, men jeg overlever. Har sterkt vurdert remarkable selv. EDIT: Jeg vil jo føye til at stem med lommeboka. Ikke støtt kinesiske merker og selskaper.
 6. veldig spent på den bilen. så gøy at de har fått til støyisolering, noe som typisk japanere og sør-koreanere ikke har brydd seg om. Håper trenden er der for å bli
 7. Level Up husker jeg fra vg.no ? Fantastisk moro å se dem. Faktisk fikk jeg en type "vibes" som jeg fikk av Top Gear (opprinnelig), og det er bra!
 8. ser hva du sier, men må si meg uenig. men skal ikke ta den debatten her
 9. alt for høy pris for noe slikt som i disse dager anses som å være trege, svært dyre og utdaterte biler.
 10. De ringer meg noen ganger i uka, ofte et pling og så legger de på. Har prøvd å finne kontaktinfo på selskapet, men ingenting på gulesider, 1881, google, etc. Jeg vil si at jeg kommer til å anmelde dem hvis de fortsetter. Er det noen som vet noe?
 11. Denne anmeldelsen bekrefter akkurat hva jeg observerte av beta videoer på youtube. Det ser ut som AoE 2 med noe oppgradert grafikk. 4 års utvikling og en av verdens største selskaper, Microsoft i ryggen, og det er dette de hoster opp? Tragisk.
 12. Hvis det er til hjelp: Hvis det ikke finnes noen form for motivasjon, disiplin, vilje for å gå videre på studiene så gjør du det lurt å avslutte. Er folk som studerer seg syke med å ikke avslutte. Tenk på helsa. Det er ikke uvanlig å hoppe av studier eller bytte etter første semester. Flere som finner ut at dette ikke var noe for "meg" mtp studievalg eller studie i seg selv. 20 år er virkelig ingen alder. Du er ung! Alternativ til høyere utdanning er fagbrev. Gjerne fagbrev i bygg og anlegg: rør, elektro, tømrer, kjøl/vvs. Da er du garantert jobb og bedre lønn enn mange typisk lønning etter fullført bachelorgrad. Du kan muligens ta fagbrev som "voksen" og motta god lønn mens du tar fagbrev på 4 år. Men jeg er usikker på om slik løsning enda eksisterer. Eller finn en jobb uten nødvendig utdanning, som f.eks salg og service, vaskejobb, telefonsalg/undersøkelser. Og så hopper du på høyskole senere når du kjenner kallet. Ta kontakt med rådgiver på ditt fakultet så får du hjelp mtp å avslutte studiene.
 13. Leste i aftenposten i dag og kom over et begrep "økofascisme". Søkte på nett og leste at økofascisme er å gi skylden for klimaendringer på enkelt individer. Men artikkelen i aftenposten sier at høyreekstremsisme og økofascisme har funnet hverandre. Hvordan da? Hva er dette?
×
×
 • Create New...