Gå til innhold

PepsiMaks

Medlemmer
  • Innlegg

    122
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av PepsiMaks

  1. Oppdatering for 2023. Stillingstittel: Azure konsulent Sted: Hvor som helst i Norge Erfaring: 8 år Alder: 26 Arbeidsoppgaver: Rådgivning, arkitektur og implementasjon av div Azure stack Utdanning: Fagbrev i IKT-servicefaget Goder: Det vanlige Årslønn: 1.3 mill.
  2. Min erfaring så langt er at det er de amerikanske selskapene (fungerer strengt tatt som rådgivere/konsulenthus i Norge) som har de beste betingelsene by far. Der er totalpakka bare noen hakk over da mye av den sære (fisefine) praksisen følger med i Norge. Ulempen er riktignok at de ofte ligger veldig i gråsone opp mot AML da de har et litt annet forhold til presentasjon og leveranse. Dårlige resultater er ikke akseptert og du ender opp med å bli "påtvunget" til å si opp ditt arbeidsforhold. Mye vanskeligere å bli ansatt slike steder også, da de ofte skal ikke kun selge timer og ha deg som en salgbar profil, men du skal også faglig kunne fylle stillingen. Vi må vel være ærlige å si at i et norsk konsulenthus så er det tilnærmet likegyldig.
  3. Er jo åpenbart ikke det når folk er så ivrige til å få kunden og prosjektet. Når man er villig til å gå i 0 som det skrives her så er det jo fordi det langvarig er en svært god deal
  4. Vanlig seniorprofil sky ligger på mellom 1500-1600 kroner timen
  5. Noen som kjenner til Aztek sin modell eller kan meddele litt erfaringer hvordan det er å jobbe der? De er veldig aggressive på rekruttering om dagen.
  6. Latterlig useriøst, alt som skal ut i main må verifiseres av minimum en. Dette kan absolutt påvirke deg svært negativt i senere etterkant om du kommer et sted hvor det blir kjørt slike prosesser som er da helt ukjent for deg.
  7. Ja, det er rolige og late dager. Kan gjerne bruke uker, måneder eller år på å fikse feil eller mangler. Mange av stillingene er turnus hvor kveldsvakter og nattevaktene består av svært lite. Samme gjelder også bakvakt. Store bakvaktlag hvor alle får være med. Godt beskyttet posisjon. Veldig fint for en utbrent konsulent eller en som vil satse litt på familielivet.
  8. Ja helt sjukt. Noen av seniorene med veldig uerstattelig spisskompetanse siden det er implementert så mange grusomme løsninger, er godt kompensert. Men generelt er det veldig dårlige betingelser.
  9. Usikker. Litt interessert i Aztek, ser de rekrutterer veldig mye om dagen og skryter fælt, så lurte på om det var mulig å få ordnet seg noen ålreite betingelser der.
  10. Husbanken er nok det eneste som er løsningen her. De tar også stilling til SIFO, men kan tilby lav rente og løpende lån over en mye lengre periode som gir lavere kostnader. Ta kontakt med din kommune, det er mange som får dette innvilget uten noe særlig problemer. Det er ikke gitt at man kan låne 5x inntekt mer direkte, det er flere faktorer som tas stilling til hos de vanlige bankaktørene, deriblant hvor mye rentestigning du kan håndtere.
  11. 700-800 er alt for lite i Oslo med mindre du kom deg tidlig inn i boligmarkedet eller det er flere enn en som som skal betjene. Ikke uten grunn til at lønnsnivå har vært høyere på steder hvor bo/levekostnader er høyere. Det er vanskelig å rekruttere flinke folk med dårlige betingelser i de storbyene som har høye bo/levekostnader. Jeg tror det er få (ikke mange) som er villige til å akseptere en lønn på 700-800 med attraktiv kompetanse i disse områdene, med mindre du selv er avhengig av å akseptere det.
  12. Jeg skjønner! Om du tenker å leie deg ut til ATEA så skjønner jeg. Men hvorfor skal du leie deg ut til ATEA når du heller kan gå rett til kundene og få hele kaken istedenfor et lite kakestykke? Da kan du jo fakturere 2500 kroner i timen og sitte med mesteparten selv. Om du skal være et mellomledd så kommer du ikke noe godt ut av det.
  13. Det var en veldig høy timepris, sjeldent konsulenter bikker en slik timepris med mindre de innehar en helt ekstrem form for spisskompetanse. Som regel kan du ha helt lik timepris som selvstendig næringsdrivende som utleid, hva er forskjellen? Kunde vet som regel at når du er frontfigur i et ENK så er du mer interessert i å levere kvalitet per time enn om du for eksempel er gjemt bak et større konsern som Atea hvor du er langt mindre sårbar på mange måter.
  14. Ja, det er jo selvforklarende at mye reising skal kompenseres. Det er jo svært uheldig.
  15. Så ala noe som en "cloud evangelist"? Realistisk er nok 1.1-1.2, men hadde ikke blitt overrasket om du blir lowballa da du gjør samme jobben nå veldig mye rimeligere.
  16. Lønnsspenn for spesialrådgivere fra 39 – 75, for tiden 580 900 – 1 161 100 kr, avhengig av kvalifikasjoner og erfaring. Spennende å se utviklingen, Oslo kommune villige til å betale nesten 1.2 millioner for en utvikler eksklusivt overtid o.l. Syke tider nå om dagen
  17. I et konsulenthus så er man stort sett utleid hele tiden, så det viktigste er vel at kunden har det faglige miljøet og det sosiale. Arbeidsgiver bryr seg sjeldent om deg, derimot er mitt inntrykk at kundene ofte genuint bryr seg om en.
  18. Helt korrekt. Tidene med at en arbeidsgiver kan skille med gode betingelser utover lønn er liten, de fleste tilbyr ish det samme / noen trades. Da sitter kommunene igjen med skjegget i postkassen. Det å søke etter ''trygghet'' i IT-bransjen er helt feil tankegang da alle arbeidsgivere er "trygge".
  19. Lønnstabell i de ulike stillingene har skjønn, varierende hvilket skjønn, men det er ikke snakk om det dobbelte. Dessverre får ofte kommunen meget kompetente søkere, men klarer ikke å tilby samme betingelser direkte, så hensikten med et slikt skjønn er å komme seg i nærheten og vektlegge andre lukrative ordninger det offentlige har.
  20. Om man hadde ligget likt med andre, så hadde man jo hatt en grunn til å ha høyere lønn om man er bedre... Da har du jo hevet ditt eget lønnsnivå ytterligere. Derfor lønner det seg å få kolleger opp på det samme utgangspunktet slik at man har et forhandlingskort som sjeldent aldri slår feil.
  21. Det å snakke høyt og åpent om lønn er bare positivt og sunt. Det er til hjelp for både oss selv og andre kolleger. Om en bedrift prøver å sette på deg munnkurv, så sier vel det sitt.. Nesten kun i Norge lønn er såpass tabu, i andre land (spesielt innen IT) er man helt åpen om hva man tjener.
  22. Har ingen gode tips egentlig. De sterkeste kandidatene er dem som er flinkest på å skrive kode Fleste i slike roller er som regel tidligere utviklere av en eller annen sort. Det finnes noen PowerPoint arkitekter igjen i bransjen, men begynner å bli tynnere og tynnere.. Sertifiseringer er ikke verdt stort bortsett fra for deg eller arbeidsgiver.
  23. Oppdatering for 2022. Stillingstittel: Skyarkitekt (flåsete tittel, Azure konsulent hadde vært bedre).. Sted: Hvor som helst i Norge Erfaring: 7 år Alder: 25 Arbeidsoppgaver: Rådgivning, arkitektur og implementasjon av div Azure stack Utdanning: Fagbrev i IKT-servicefaget Goder: Litt forskjellig. 8% pensjon, helseforsikring, personalforsikring, fri bruk av elektronikk og kassakreditt. Årslønn: 975.000
  24. Det finnes masse spennende prosjekter og andre gode kunder og. De kommer og går som alt annet. Tenk på deg selv og din familie. Nei, det ser ikke dårlig ut.
  25. Om ikke nåværende arbeidsgiver kan matche så hadde jeg bare byttet. Å være tro til arbeidsgiver som konsulent har vel sjelden gitt noe stor avkastning. Det ser heller ikke dårlig ut på CVen og si at du ble headhuntet og at noen var villig til å betale mer for deg.. Det er jo strengt tatt bare positivt det.
×
×
  • Opprett ny...