Jump to content

Costa Flesk

Medlemmer
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)
 1. Hei! Har ikke mye erfaring med dette, men kan si at dersom leiligheten er regulert som bolig skal den brukes til det. ref. https://lovdata.no/lov/2017-06-16-65/§25 Ut ifra det du skriver tolker jeg det som at en ideell organisasjon har tatt i bruk leiligheten til andre formål en bolig. Dersom de har lyst å benytte leiligheten til f.eks. et øvingsslokale må den reseksjoneres. Dette avhenger også av hvordan ordlyden er i vedtektene deres.
 2. Takk for gode innspill! Har også vurdert KLP, men skal ta en titt på de ulike indeksfondene 😊 Tror jeg har hatt et tunnellsyn på aktivt forvaltede fond fordi jeg innbiller meg høyere "kvalitet" der.
 3. Jeg skal spare i aksjefond i 18år fremover. Er det noen her som er i samme båt og kan gi noen tips om gode fond? Har sett på Holberg Global A og DNB Teknologi A. Begge ser attraktive ut forutenom litt høye forvaltningshonorarer.
 4. Det har du helt rett i at de er kompliserte. I tillegg ble vårt sameie bygget like før den siste eierseksjonsloven, så vedtektene ble ikke (og er fremdeles ikke) oppdatert iht. nytt regelverk. Vi er i gang med å oppdatere oss slik at vi er a jour med regelverket. Jeg har forstått det slik at enerett til bruk av fellesareal ble begrenset til 30 år i det nyeste lovverket. Før det så var ordlyden bare "midlertidig" - i praksis ingen tidsbegrensning. Takk for tips! Jeg skal se på det.
 5. Tanken med biltrekk er fin, men når man ser på hvordan dialogen har vert rundt denne saken tviler jeg på han kommer til å ofre en kalori for at vi skal komme til en løsning. Likevel skal vi fortsatt prøve å få til en ålreit løsning før vi kaller inn til ekstraordinært årsmøte og banker igjennom vedtekter. Vi kommer også til å vurdere ordlyden nøye av dette. Tror det må bli noe ala av hensyn på regelmessig vedlikehold, brannbiler, generell tilkomst osv. så skal ikke avskiltede biler plasseres på parkeringsplassene over lengre tid. En ting som jeg har sett nå på vinteren er at det er vanskelig å brøyte rundt bilen når den er hensatt slik. Mulig vi bruker det som argument. I tillegg stjeler bilen noe utsikt fra ene leiligheten da parkeringsplassen ikke er så langt i fra stuevinduet.
 6. Godt poeng Avatar. Kjøretøyet som er der idag er et avskiltet vrak som ikke engang har motor i seg. Så lenge det er skilt på bilene og de er i regelmessig bruk så får vi bukt med problemet. Som tidligere nevnt må vi bare være trygge på at dette i ytterste konsekvens vil holde i en rettsak. For personen dette gjelder kommer ikke til å like at vi innfører vedtekter som sier noe om hvordan han skal bruke parkeringsplassen "hans".
 7. Hei! Ser nå at jeg kunne vert mer presis i innledningen 😛 Det er fellesareal der seksjonseieren har "midlertidig enerett" til å bruke den.
 8. Vi er et sameie med 4 like seksjoner hvor hver har sin parkeringsplass de enerett til å bruke. Disse parkeringsplassene er utendørs fremfor sameiet. En i sameiet har bestemt seg for at dette er en fin plass til å oppbevare et vrak på. Vi andre synes dette rett og slett er en skamplett og har bedt vedkommende pent om å flytte dette gjentatte ganger, men det er lite forståelse for vårt syn på saken. Nå er vi der at vi ønsker å innføre vedtekter for hva og hvor lenge ting kan være på parkeringsplassene. Når vi tar dette opp med vedkommende nærmest steiler han og viser til at han har bruksrett på denne parkeringsplassen. Han påstår vi ikke har noe med den og gjøre og at vi må passe våre egne saker. Jeg lurer på om vi har jussen på vår side om vi likevel banker igjennom regler som begrenser hva han kan gjøre med denne parkeringsplassen som han har eksklusiv bruksrett på? Setter stor pris på alle tilbakemeldinger
×
×
 • Create New...