Gå til innhold

torbjornnesso

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av torbjornnesso

  1. 20 hours ago, The Avatar said:

    Viktig å få etablert colaavhengigheita i tidleg alder? 

    Det er fleire moment å vurdere her. For det fyrste er det mengden av koffein, det neste er at kullsyren kan være problematisk for små barn, deretter har vi tannproblematikken med syreinnholdet i brusen, sukkermengda som kan påvirke apetitten, og usikkerheita rundt kunstig søtningsstoff om det er den typen du har i hus. 

    Alt må prøves :) skal ikke bli en kresen-fant.

  2. 3 hours ago, The Avatar said:

    Ja det er fint mulig, men det krever at denne eine signalgiveren i huset har høg nok lyd til å dekke lydkravet på 60 db inne på soveromma når alle dørene frå soverom til signalgiveren er lukka.
    Om huset ikkje er veldig stort så vil det i praksis bli det samme om du har ein veldig høg signalgiver i stova, eller fleire signalgivere rundt om i huset med lavare lyd.

    På grunn av dette kravet så vil dei aller fleste produkt meint for bustadmarkedet være kombinert detektor og signalgiver. Velger du brannalarmanlegg berekna for næringsbygg så vil du ha mykje større fleksibilitet. Blant anna signalgivere som f.eks. strobelys som er tenkt brukt i støyande omgivelsar der det ikkje er hjelp i høg lyd.

     

    Til ditt bruk så bør du i staden montere brannalarmanlegg med forvarsel. Dette vil typisk fungere slik at dersom ein røykvarsler løyser seg ut så vil du få alarm/piping frå eit beteningstablå  der du kan stoppe lyde og "slumre" alarmen. Dersom alarmen har løyst seg ut på grunn av damp eller steikeos så får du litt tid til å lufte ut før alarmen startar på nytt. Om du ligg og søv eller du ikkje er rask nok med å "slumre" alarmen så vil brannvarslinga gå ut som vanleg. Fordelen med eit slikt system er at du får eit forvarsel om at det kjem til å kome ein alarm, og at du då har litt tid til å unngå alarm. Ulempen er denne tidsforsinkelesen før alarmen går av medfører at du får mindre sikkerheitsmargin for å kome deg ut ettersom brannen har fått utvikle seg i 2 minutt lenger.

    Takk for svar, alarm med betjeningspanel med avstilling/tilbakestillingfunksjon er absolutt aktuelt.

    Har du et system å anbefale for småbruk?

  3. (Legger ved manualen til det systemet som er installert hos mine foreldre så dere skjønner hva jeg snakker om)

     

    Takk for gode svar.

    Mine foreldre bor på gård, og de fikke installert brannvarslingsanlegg på gården når kravet om det kom. 

    Det kostet vel rundt 100.000, men de betalte 30.000 da forsikringen dekket resten.

     

    Der fungerer det slik:

    Kablet anlegg, kabel fra hovedsentral til alle detektorer og til betjeningspanel.

    Betjeningspanel med avstilling/tilbakestilblingsfunksjon. 

    Avstillingsbryter i kårhus i tillegg til betjeningspanel i våningshus.

     

    Der var det naturlig nok mange røykvarslere/varmesensorer da det var en gård, med følgende bygninger:

    Våningshus

    Kårhus

    Fjøs

    Redskapshus

    Garasje

    Låve

     

    Der var det 4 sirener, en inne i våningshus, en i kårhus, en plassert på veggen ute på våningshus og en plassert på veggen ute på fjøset for utendørs varsling.

     

    Det er dette jeg er ute etter, men akkurat det systemet er jo en ''gårds-alarm'' som var veldig dyr å installere, men lurer på om ikke det finnes lignende systemer for bruk på småbruk.

     

    Desibelkravet blir uten tvil overholdt, og jeg skjønner selvsagt at når alarmen går skal det være mye lyd - men det blir litt overveldende at alle varslere utløses når vi har husdyr (hund og katt) 

     

    Elotec manual.pdf

  4. On 2/20/2018 at 9:30 AM, Zork said:

    Vet ikke hvordan det er med lovligheten rundt din overvåking her, men om det er slik at disse driver med dette som jobb og hadde med seg kamera selv, så er vel sikkert beviset tilgjengeliggjort på nettsidene deres?

     

    Om du kan finne denne, og videoen, så vil du jo kunne ta det den veien uten nødvendigvis å nevne din egen overvåking som grunn til at du fant ut dette.

    En står fritt frem for å overvåke privat eiendom, men det skal være tydelig varslet om det og du kan ikke filme annen privat/offentlig grunn.

     

    Ref.datatilsynet:

  5. On 2/13/2018 at 3:15 PM, The Avatar said:

     

    Dersom du monterer utvendig lydsignal så vil det langt på vei gi samme nytte som en alarm tilknyttet vaktselskap. Ein høg hylande lyd i nabolaget vil skremme vekk skurker som har prøvd å bryte seg inn, og det vil fremtvinge en reaksjon fra naboene. Om ikke annet vil naboene helt sikkert ringe politiet umiddelbart for å få slutt på bråket.

     

    For branndeteksjonen så er det veldig enkelt å få til ett nabosamarbeid dersom du har vellvillige naboer.

    Det letteste er at dere og naboen(e) kjøper en handfull med trådløse røykvarslere hver, Deretter monterer du alle røykvarslerne med unntak av en som du gir til naboen. Dersom naboen gjør det samme så vil dere begge ha en røykvarsler som er koblet på samme nett som naboen, noe som betyr at utløst alarm i ett hus også blir overført til nabohuset, og omvendt.

     

    Forøvrig er jeg enig i at kun en røykvarsler i enebolig på 200 kvm og sokkelleilighet er alt for lite. Minimumskravet er en per etasje, og i tillegg bør dere ha røykvarsler inne på soverommet.

    Siden dere leier ut sokkelleiligheten så bør det også der være branndeteksjon som er koblet sammen med hovedetasjen (det er uansett krav om minst en røykvarsler i den leiligheten). Dersom leieboeren i kjelleren forårsaker brann så vil dere ha tidlig beskjed slik at dere kan komme dere ut av huset, alternativt gå ned i sokkelleilgheten for å sjekke hva som foregår..

    Helt enig, her i huset er det røyk/varmesensor i alle rom - også i garasjen. Kravet om 1pr etasje er alt for dårlig.

    • Liker 1
  6. Hei

    Er på utkikk etter bolig og lurer på om noen vet av et brannvarslingsanlegg som ikke har sirene på hver enkelt detektor, men en egen sirene som starter når alarmen blir utløst i en av detektorene.

    Ønsker dette da det blir vel mye lyd, om alle røykvarslerne skulle begynne og ule når jeg har en røykvarsler/varmedetektor i hvert rom i boligen.

     

    Håper dette ble forståelig.

  7. Har alarm hos Homely, 99pr mnd evt 199 med vekterutrykning. 

    Har følgende komponenter:

    3stk røykvarslere

    1stk varmesensor

    5stk magnetkontakter

    2stk betjeningspaneler

    1stk sirene

     

    Betaler fast 99, koster ingenting annet enn innkjøpspris å kjøpe ekstra komponenter.

    Veldig fornøyd, men synes hjemmesentralen har litt dårlig signal. (komponentene går offline, en kort periode før de kobler seg på igjen)

    *Dersom man har abbonnement med vekterutrykning koster hver utrykning kr 499

×
×
  • Opprett ny...