Jump to content

Hellogamer

Medlemmer
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Hellogamer

 1. Har noen som vant koden fått kjøpt på Elkjop? Har prøvd å kjøpe siden i går, men siden laster i det uendelige og kjøpet går ikke gjennom.
 2. Jeg kjøpte en på finn til 8500, men fikk tak i en i cdon slippet uken etter og solgte da denne til 8500. Det er noe mer tilbud i oslo området, så da blir vel prisene presset litt ned. Jeg solgte i Stavanger og her var det kun 3 stk til salgs, den billigste til 9k. Så det er nok forskjell på område som det ble sagt over.
 3. Snakket med rådgiver i banken idag. Får ikke lån uansett hvordan jeg putter det. Så da tenker jeg å by på den billigere leiligheten med min EK. Men der og mener rådgiver at megler skal spør i banken om jeg får finansiering fra dem (med tanke på fellesgjelden) og da må de svare nei, så da får jeg ikke kjøpe likevel, til tross for at jeg kan betale prisantydning med oppsparte midler. Er det noen som har hatt erfaring med slikt? For megler kunne ikke brydd seg mindre, når jeg forhørte meg om dette på visning og mente at så lenge jeg har pengene, så burde det være greit? Eller er det noe borettslaget skal sjekke før de «godkjenner» meg dersom jeg får kjøpt? Og hva sier loven? Er jeg nødt å gå gjennom banken uansett?
 4. Jeg har tre barnehagebarn og ut i fra min erfaring, må man få ungene tidlig. Jeg fikk tre før 30, og nå 30+, kjenner jeg at det er for slitsomt 🤣 nå vil jeg ikke mer..men du vet aldri. Plutselig savner jeg det. Man glemmer fort de søvnløse nettene og omgangssyken. Og sjeldent noen angrer å ha fått barn. Det finnes ikke perfekt timing, noe vil alltid mangle eller kunne vært bedre. Så bare gå for det! Og til dere som setter opp fordeler og ulemper med å få barn: ingenting kan måle seg med det mest dyrebare skattet som fins 🥰 Bare sånn litt mine tanker rundt dette. Men i det store og hele, jeg er enig, ja, det burde bli gjort mer attraktivt å få barn fra staten sin side.
 5. Hvis det har gått greit tidligere ville jeg bare prøvd igjen noe senere. har fått opp flere error når det har vært litt stor pågang som har gått vekk av seg selv noen timer senere.
 6. I mitt tilfelle så har jeg nok inntekt til å få lån til boligen, men har 3 barnehagebarn som gjør at belåningsevnen min havner på 0,- Skal snakke med en rådgiver fra banken på mandag, han sa kanskje de kunne revurdere etter ytterligere info og mas fra min side.
 7. Her er finn kodene. får ikke til å sende lenke? 208149727 208342642 Ingen andre må kjøpe disse til jeg får bestemt meg! 🤣
 8. Det er sånne ting jeg har vært redd for med tanke på det «å gå i fella». Ble og noe skeptisk med tanke på at to leiligheter fra samme borettslag har blitt lagt ut med kort mellomrom. Trenger selvfølgelig ikke være noe mystikk bak, men skal forhøre meg i nabolaget for sikkerhetskyld
 9. Litt offtopic, men crypto vås er vel det beste som har skjedd meg 😁😁😁
 10. Tror ikke det. Men skal dobbeltsjekke med megler. Står i salgsoppgaven at avdrag er inkl i felleskostnad. 3k i måneden.
 11. Jeg tenkte til å begynne med at den første leiligheten var no brainer pga lavere månedskostnad, men det lønner seg egentlig mer å slippe å ta opp lån for meg. Siden fellesgjelden har lavere rente enn deg jeg ville ha fått. + fradrag på skatten som du sier. Det siste store lånet ble tatt opp i 2017 og skal vare helt til 2055. Jeg trodde dette var altfor lenge..men hvis 40-50 år er «vanlig» så er vel det og greit..
 12. Har lurt litt på dette. Megler var usikker og sa jeg måtte høre med banken. Hvis jeg kjøper med egne midler, må jeg gå gjennom banken og få dekning for fellesgjelden? Noen som vet? hvis ikke jeg tar opp noe lån, har jeg jo «bare» de 8500 i felleskostnad pr måned. Og dette klarer jeg å betjene så klart
 13. 600 på sparekonto, 50 i aksjer og rundt 300 i crypto, som jeg helst vil slippe å måtte ta ut, hvis jeg får litt lån i banken 😁
 14. Takk for innspill! fellesutgiftene inkl. tv pakke, kommunale avgifter, avdrag og renter. Carport parkering. Utebod. Nå leier vi en 48 kvm kjellerleilighet for 7500 med ingenting inkludert. Så jeg er vant med at det blir fort 10-11k med strøm og internett. Etter min utregning blir det bare litt dyrere enn våre dagens faste utgifter. Men så mye større og bedre plass for oss å bo. Og siden jeg har klart å spare minst 2k pr måned, uten at vi har måttet strame inn utgiftene, håper jeg det vil gå greit med tanke på mulig renteøkning. Nå er jo den økonomiske situasjonen også på det verste hos oss egentlig, så med ny jobb og høyere lønn i framtidsutsiktene burde det egentlig bare bli bedre.
 15. Tviler sterkt på at banken vil innfri et lån på 3mill, men jeg har søkt finansieringsbevis under finn annonser og venter venter på svar.. så får se. De har og lagt ut en litt mindre leilighet, der prisantydningen er 890.000, mens fellesgjeld ligger på 2mill, månedsutgift 8500 (på den andre leiligheten har eier nedbetalt 500 000 ekstra av fellesgjeld, noe som ga lavere månedsbeløp). Det positive med denne er jo at jeg kanskje kunne kjøpt denne med kun min egenkapital, som er litt mindre enn prisantydning, men kanskje selger godtar det? Utifra informasjon fra salgsoppgave så ble det store lånet tatt opp i 2017 for utvendig vedlikehold og oppgradering (ser veldig fresht og moderne ut ift før). ble også nevnt at det i langt tid har vært noe strid mellom to naboer om deling av uteareale? Regner med jeg ikke trenger å bekymre meg for dette så lenger jeg holder meg utfor 😬
 16. Takk for tilbakemeldinger alle! Nå ble jeg litt lettet. Jeg har prøvd å lese gjennom salgsoppgaven til mitt beste evne. Forstår ikke alt som står der, men googler og blir litt klokere..
 17. Hei! Håper noen med erfaring kan hjelpe meg. Vi er en familie med 3 barnehagebarn som leier sokkelleilighet (er ikke mye annet å velge mellom der vi bor). Har leid i 6 måneder og begynt å se på om vi muligens kunne kjøpt noe rimelig, da vi ikke får mye lån og det begynner å bli trangt. Her er det for det meste eneboliger, som koster i overkant av hva vi har råd til. Nå kom jeg over en andelsleilighet i et borettslag (bygd i 2009) som har blitt lagt ut. Prisantydning 1,5mill + fellesgjeld 1,5mill (felleskostnad måned 7200kr). Med min egenkapital + litt lån, kunne jeg betjent lånet og felleskostanede, som totalt er bare litt mer enn det vi betaler i leie. Mens selve leiligheten er dobbelt så stor. For min del høres dette lurt og veldig greit ut, men jeg har null erfaring med boligkjøp og er redd jeg går på ei felle etter å ha lest rundt på utdaterte «skrekkhistorier» om andel som eierform. Ville satt pris på tips og diverse. Hva er det jeg ikke ser og bør tenke på?
×
×
 • Create New...