Gå til innhold

Buffelo

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Buffelo

  1. Er usikker på om flere politifolk er løsnningen ? Også Tolletaten sliter med underbemanning, og utstyr som forlengst er utgått på dato, og de har ressurskrevende jobber i forbindelse med økningen av vogntog. o.l Hjemmet : Foreldrene skal vera eit forbilde for barna, og bidra til å skape noen grunnleggende holdninger på vegen inn i ungdom-og voksenalderen. Eit økende antall barn vokser idag opp utan daglig tilknyttning til begge foreldre, og mange gutter har iofte mer respekt for far eller sin mor .Fri oppdragelse har kanskje ikkje vert så velykket som mange psykologer etc såg føre seg.. hadde sett føre seg. Barn som svarer foreldre, og lærere, politiet har blitt eit økende problem, og de er blitt stadig yngre. igjenngangere. Skolen: Skolen skal ikkje vera en arena for å drive mobbing, vold, og planlegging av gjenkriminalitet, men ein arena for læring , og tilpassning til sine medelever. Orden, åtferdskarkterer, fråværskarakterer er blandt de aller viktigste karakterne i skolen, men forlengst historie i barne-og ungdomskolen. Til tross for at barnetallene har gått dramatisk nedover de siste 40-50 årene har kriminaliteten blandt yngre økt. Fritidsaktiviteter : Barn og ungdomer bør ha lik rett på å ta del i fritidsaktiviteter, og barn skal ikkje plasseres på reservebenken fordi trener ikkje er fornøyd med innsatsen. Vi lever i eit konkuransesamfunnet, og eit økende antall barn føler på utenforskapet fordi dei ikkje meistrer. Eit økende antall barn er blitt overlatt til seg selve etter at de kommer hjem fra skolen, og de sitter for det meste foran en dataskjernen eller mobilen. Tidligere tok barn og ungdom initiativet til lek og morro selve, og det var ingen voksne som la tilrette. Barna må få lov å klatre i tre, og falle ned, og de må lære seg at legger de igjenn klærne på treningsenteret,skolen etc. får det konsekvenser.
  2. Norge har hatt høy innvandring på grunn av krigen, og vet om fere norske familier som har stor utfordringer med å finne husvere ettersom det meste er bortleid til utenlanske familier. Selvsagt staten som betaler leiekostnadene medan en fattig norsk familie må betale skyhøge leiekostnader. på grunn av høye leiekostnader, og lav aktivitet av boligbyggingen.
  3. Eit par i nære relasjoner kjøpte seg hus for 18 år sidan, og som de renoverte, og noen uker etterpå kjøpte de seg ny bil til kr. 200.000. De var vel å merke begge i full jobb,men de kunne heilt sikkert greidd seg med en bil til 50-60 tusen, og feil prioritering. Da eg mange med meg bygde boliger på 70 talet var det bruktbiler folk kjørte rundt med til de fekk bedring i økonomien, og boligen ble innredet etter lommeboka, og betydeleg egeninnsats for å holde kostnadene nede, Vokste opp i en tid som ikkje er samanlignbar med årene etter 2000 talet, og måtte tidlig lære oss å prioritere, og har såvist ikkje levd på en inflasjonsbølge.
  4. Vi ønsker ikkje en politistat, men politiet bør vera mer synleg, men ein løser ikkje eit samfunnproblem med å bare fylle på med mere politi dersom det ikkje har en forbyggende effekt. Sosiale uliketer har det alltid vert i norge, men ulikhetene har desv tiltatt i en tid da alt er blitt merkbart dyrere. Elever som faller utenfor skolen må få tilbud om lærlingsplasser, eller tiltaksplasser. NAV må bruke mindre ressurser på å få eldre utslitte folk 100 % tilbake i en jobb de kanskje ikkje makter å stå i. Nav må sette i større grad inn ressurser på å få ungdom i jobb, og bidra til samfunnsnyttige oppgaver
  5. Økning i vold -og kriminaltieten er ikkje bare eit Osloproblem, men blitt eit samfunnsproblem av dimensjoner. Ingen tvil om at klassskille, og utenforskap er ein kilde til økningen. Å sette inn mer politi efr som å dra hunden etter halen når den biter ifra seg, men hunden må selvsagt oppdras til ikkje bite. Høyst sansynleg er mye vold -og kriminaliteten importert etter at det ble åpne grenser i europa., og høyere andel innvandring og intrigrering i samfunnet er ressurskrevende. Foreldre, skole, barnehager, fritidsorganisjoner, politet er etater som må snakke saman og ikkje bare om hverandre. Som naboer har ein også eit ansvar for oppfølgning å gi tilbakemeldinger om er opdager noe uregelmessigheter.
  6. Du skal ikkje høre noe på de NAV ansatta fordi dei ønsker at folk jobber til de blir 70 år før de tar ut pensjon. og den pensjonen du ikkje tar ut før du dør går tilbake til statskassen. Ein har ingen garantier for hvor lenge ein får glede av pensjonen, og den garantien kam heller ikkje NAV gi deg
  7. Begynte å ta ut pensjon ved fylte 62 år, og ingentin å spekulere i. Du har nok tjenestepensjon som du begynner å få utbetalt f.o,m det året du fyller 67. Mange tar ut pensjon samtidig som de er i jobb eller for de slags skyld er blitt arbeidsledig. Pensjonen blir ikkje påvirket av hva du tjener utenom, men det påvirker skatten. Etter fylte 61 år opphører pensjonsopptjening selv om du jobber til du blir 80 år.
×
×
  • Opprett ny...