Gå til innhold

Mama82

Medlemmer
  • Innlegg

    48
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mama82

  1. Kenhten skrev (3 minutter siden):

    Adresse: Storgata 17, 3181 Horten

    Telefonnummer: 33 04 80 70

    Åpningstider: 

    lørdag15–22

    søndag

    (Nyttårsaften)

    15–22

    Det kan hende at åpningstidene forandres.

    mandag

    (Første nyttårsdag)

    15–22

    Det kan hende at åpningstidene forandres.

    tirsdagStengt

    onsdag15–22

    torsdag15–22

    fredag15–22

    Tusen takk :) 

    kinesisk er ikke favoritt for  barna, så jeg tar gjerne i mot flere tips også! 

  2. The Avatar skrev (15 timer siden):

    Det er ganske stor forskjell sjølv om ein del av arbeidsoppgåvene er ganske like. 

    Som medisinsk sekretær lærer du office-pakken samt nokre medisinske gloser og enkel anatomi. 

    Helsesekretær er ei lengre utdanning der du også får autorisasjon som helsepersonell. Autorisasjonen gir deg lov til å jobbe med pasientar og gir deg plikt til å tilby faglig forsvarlege tenester og ei plikt til å opptre til det beste for pasienten. 

    Ein medisinsk sekretær kan jobbe med saksbehandling og har lært nok til å forstå faguttrykk etter å ha tatt eit kuts, medan ein helsesekretær er ei utdanning som sett deg i stand til å gjere alt dette og meir. 

     

    Min meining er at dersom du berre skal gå 1 år så bør du bruke den tida på å spisse deg mot det kontorfaglege slik at du blir god i det, ikkje bruk tid på å berre skrape i overflata på helsefaget. Du vil ha like gode muligheiter for å jobbe på legekontor, men i tillegg kan du også jobbe på andre kontor. 

    Hei! 
     

    takk for godt svar :) 

    har du tips til hva man kan gå på da? Har funnet «kontormedarbeider» på NKI, men vet ikke hvor godt stilt man er etter 1 år med dette. Uansett bedre enn ingenting da, men…. 

  3. GiaMahan skrev (20 timer siden):

    Tilhører dere to samme yrkesgruppe? 

    Ja, assistenter i vikariat begge to. Jeg er dog mye eldre enn den andre, og har mer erfaring med barn… men har egne barn, og det er noen ganger negativt i forhold til fravær osv.. 

  4. The Avatar skrev (21 minutter siden):

    I bedrift med tariffavtale (både offentleg og privat) så er det klare utgangspunktet etter tariffavtalen at heile bedrifta skal være utvalgskrets og at ein skal bruke ansiennitet ved utveljing. 

    Tillitsvalde kan inngå avtale om at ein brukar andre kriterier for utveljing, men ansiennitet er av den grunn nesten alltid eit tema. 

    Så skal det seiast at arbeidsgivar kan krevje å få bruke andre kriterier enn ansiennitet men det vil vanlegvis resultere i ein arbeidsrettsak der det blir rettsleg vurdert om arbeidsgjevars kriterier er så saklege at det ikkje er brot på utgangspunktet etter tariffavtalen. 

     

    Til trådstarter:

    Lovleggeita er avhengig av framgangsmåten og om barnehagen har tariffavtale. Det viktigaste kravet er at utveljinga skal være sakleg, og då kan også andre moment enn ansiennitet bli aktuelt, som til dømes kompetanse, arbeidsinnsats, tenesteproduksjon, osv. Eg forstår ikkje argumentet om at skifte av personal skal være avgjerande, om det er du eller den andre vikaren som går ned til 70% stilling gir vel uansett ei endring i personalsituasjonen midt i (skule)året? 

    Det er barnehage, som følger tariff. 
    det er min avdeling som har et barn som slutter, som har hatt krav på ekstra midler, derfor faller behovet bort. Den som ble ansatt etter meg er på en annen avdeling, derfor er det mest gunstig at jeg går ned i stilling, enn at den andre avdelingen mister litt av en ansatt og måtte hatt vikar (da kanskje meg?) 30 %. 
     

    praktisk for barnehagen, men føler ikke det er riktig. 

    nevner også at jeg har barn, som gjør at jeg naturlig får mer fravær, det er koronastengt osv osv… men det er vel ulovlig å legge litt grunn, men har kanskje innvirket på valget 🤷🏼‍♀️ 

  5. Hvis man er i et vikariat og blir sagt opp 30 % av 100 %, men det er en annen som er ansatt senere, som får beholde sitt 100 % vikariat, er det lov? Dette gjelder barnehage og blir begrunnet med at de mener skifte av personal midt i året veier tyngre enn ansiennitet…. 🤷🏼‍♀️ To ulike avdelinger, det skal sies. Gunstig for de å gjøre det på denne måten, men er det lov? 

  6. The Avatar skrev (1 minutt siden):

    Det er ikkje godt å vite kva NAV meiner, men argumentet til trådstarter for å takke nei til å gå over til 70% stilling vil kunne være at ei 70% stilling kan være til hinder for å finne seg fulltidsjobb. 

    Ellers så er eg einig i at dette er ei endringsoppseiing. Litt avhengig av grunnlaget for at behovet er endra så kan det være eit alternativ å bestride endringsoppseiinga. Både endringsoppseiingar og vanlege oppseiingar må være sakleg begrunna. Oppseiinga må også oppfylle formkrava for oppseiing for å være gyldig. 

    Det er en gyldig grunn da jeg jobber i barnehage, og mitt vikariat var knyttet til et barn med ekstra behov - som nå plutselig har byttet barnehage… 

    Men veldig kjedelig, hadde endelig fått 100 % stilling… selvom det bare er vikariat. 

  7. Jeg er i et 100 % vikariat som egentlig er frem til sommeren. Fikk i dag vite at behovet er endret og stillingen går ned til 70 % om en mnd. Dette utgjør jo mange mange tusen hver mnd, og jeg ville nesten fått det samme om jeg heller ble sagt opp helt og kunne mottatt 62 % dagpenger. Fælt å si det, men kunne heller ønsket det!!! 
    Men jeg må bare bukke og neie og si meg fornøyd med det?? 
    I forhold til nav så må jeg bare si jatakk til 70 % stillingen vel? Kan ikke velge og si nei takk og heller få dagpenger? 🤔 

  8. Milhouse85 skrev (7 timer siden):

    Det du spør etter; er såkalt "ODM-produksjon" - som står for Original Design Manufacturing. 

    Du kan kontakte ODM-produsenter via: https://www.alibaba.com/
    I motsetning til andre "kina-sider" - kan du gjennom Alibaba direkte kontakte produsenten/fabrikken. 
    Mange tror har Alibaba bare er en typisk Wish/Ebay side. Men fakta er at det er en av (om ikke) verdens største nettbutikk; fordi du kan kjøpe i "bulk" direkte fra fabrikk/produsent.

    Her er et et eksempel på ODM-produsent:
    https://feixinsmart.en.alibaba.com/?spm=a2700.wholesale.cordpanyb.2.275f734fHDYguS
    Ofte har de bilder fra innsiden av fabrikken, samtidig som de skryter av antall ansatte, produksjonskapasitet, lisenser, leveringsvilkår - og alt mulig rart. For å finne andre ODM-produsenter; kan du bare søke på lignende produkter - før du trykker inn på "produsent" og videre tar kontakt med fabrikken direkte gjennom chat/mail. Det kan derimot være litt utfordrende med kun engelsk. 

    (Anbefaler deg å teste produktet for gift-stoffer gjennom en uavhengig lab.)

    Tusen takk for godt svar! Dette skal jeg undersøke nærmere 😊 

  9. vidor skrev (6 minutter siden):

    Et enkelt konsept å forestille seg, men teknisk er det er mareritt å få til. Noe sånt skjer nok bare om det er sensorer som dekker alle parkeringsplasser. Det nærmeste er vel parkeringshus hvor indikatoren på om plassen er i bruk eller ikke lyser rødt eller grønt.

    Tenker ikke spesielt på ledige parkeringsplasser, men bare sted å parkere - litt større parkeringsplass, fullt eller ikke fullt 🤣 finnes ikke det? 🤔

  10. Milhouse85 skrev (5 timer siden):

    Dårlig kollektiv ved Sarpsborg-sia av Oslofjorden.

    Hva med Sandefjord? En liten ferje over til Strømstad for billige dagligvarer. Bra kollektivtilbud med tog til Oslo. Ganske nærme Torp flyplass. Fin liten by.

    Ja det er kanskje det?! Ikke kjent i Sandefjord heller…. 😊 viktig for meg at det er et greit ungdomsmiljø, og litt sentralt i forhold til skoler og diverse 😊

×
×
  • Opprett ny...