Jump to content

Nysnekkeren

Medlemmer
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nysnekkeren

 1. Joda, skal absolutt få inn noe fagfolk her, men ønsker å gjøre så mye av arbeidet selv. Har pusset opp mitt forrige hus så kan litt, men en fuktkjeller har jeg ikke vært borti før og derfor jeg rådførte meg i en annen tråd her.
 2. Takk for godt innspill! Tenker at 200k på buffer er helt greit ja, og fint at vi deler tankegangen om å beholde lånene med den renten de innehar. Hva er et billig globalt indeksfond? Er dette noe jeg kan kjøpe via Sparebank1? Og hvorfor bør jeg spre innbetalingen?
 3. Takk! Hvor kan jeg lese om hvor mye skattefradrag jeg får? Altså hvor grensen går på gjeld. Tja, tenker medium risiko. Tåler jo en smell med det beløpet, men tenker også langsiktig ja.
 4. Er det merkelig å tenke at jeg liker bedre å ha likvide midler enn å betale ned gjeld? Rundt 10k i måneden går ut, og det er helt greit for meg. Sitter fortsatt igjen med 26-27k til andre ting etter at det er betalt per mnd.
 5. Har nylig kjøpt et nyoppusset hus, og i samme slengen solgt mitt gamle med god pluss. Etter å ha kjøpt inn interiør og andre nødvendigheter til det nye huset vil jeg sitte igjen med ca 6-700k på "bok" som man så fint kaller det. Før boligkjøpet hadde jeg rundt 400k, men der var 250k bundet opp i BSU. Nå er hele summen frie midler. Hvilke muligheter gir det meg? Jeg har bolig-, bil- og studielån, men er vel egentlig fornøyd med både renter og tingenes tilstand der (ca 1,2M i huslån til 1,39% rente,, 120k i billån til 2,2% rente og 200k studielån på 2,07% rente (bundet i ti år). Jeg har en inntekt rundt 700k i året som bidrar til at pengene ikke er livsnødvendige for å få ting til å gå rundt,, så tenker at ca 500 000,- av pengene på bok kan reinvesteres på et vis. Fond? Usikker tid å investere i.. Og evt hvor mye? Andre muligheter med en slik sum?
 6. Den er grei! Noen erfaringer med firma/fagfolk som er kyndige her? Er det snekkere man tilkaller eller annet yrke?
 7. Noe spesielt man bør tenke på i forkant for å sørge for å unngå det? Altså, hva består forarbeidet av?
 8. Hei! Skal i gang med oppussing av kaldkjeller i nykjøpt hus der resten av huset er ferdig oppusset. Tanken er å gjøre kjelleren om til bruksrom som vaskerom/bad, oppholdsrom og bod/lagring. Jeg kommer til å bli nødt til å hakke/grave ut noe mer dybde i gulvet i kjelleren for å få takhøyde. Noen tips her? Andre tips for å sørge for å unngå fukt/andre problemstillinger? Alt av råd og erfaringer tas imot!
×
×
 • Create New...