Jump to content

Nysnekkeren

Medlemmer
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takk for svar! Skriver vel at jeg har samboer, barn og er relativt etablert. Har jobbet nattevakter en sommer. (En uke dag, en uke natt på 12 timersvakter). Gikk forsåvidt greit det. Tror nesten det å ha kveldsvakter blir det verste, ettersom at det limiterer det sosiale, både med familie og hobbyer noe. Men samtidig er vel ikke alle vaktene kveldsvakter, så det er jo ikke mange vakter det er snakk om ila en periode.
 2. Hei! Jeg har i mitt 12-13 år lange arbeidsliv for det meste (utenom en sommerjobb for 10 år siden) jobbet dagtid med fri i helgene. Først som arbeidstaker, og etterhvert gått over i rollen som arbeidsgiver og daglig leder de senere årene. Jeg er passert 30 år nylig, og kjenner at jobben skaper mer frustrasjon enn glede. Jeg liker egentlig det jeg holder på med, men man føler man er på jobb 24/7, også i ferier. Lønnen er grei (ca 700k med liten mulighet for bonus/overtid), og jeg har ellers en meget stabil hverdag med samboer, hus, barn og god kapital. Nå har det dukket opp en jobbmulighet for meg der jeg kan starte på "bånn" som systemoperatør. Det er en forholdsvis rolig jobb, der man har helkontinuerlig turnus bestående av dag-, kveld- og nattevakter. Hver sjette uke har man helt fri. Grunnlønnen er rundt 450k, men man kan jo påregne en del ekstra i tillegg, samt mulighet for overtid som er godt betalt. Det som frister aller mest er jo dette med at når man drar hjem fra jobb så er man ferdig, og man slipper å dra med seg jobben hjem. Det jeg lurer mest på er om det er noen der ute med erfaring fra å bytte jobb fra "A4" til turnus? Det vil jo føre med seg en del hverdagsendringer med tanke på organisering og ikke minst døgnrytme.
 3. Bodde hjemme fra jeg var 21-23 for å spare opp penger selv til bolig, mens kompiser leide. De fleste leier enda, mens jeg både har kjøpt og solgt hus med godt overskudd, og nå kjøpt et nyoppusset hus der BSU ble brukt som egenkapital. Så alt overskudd fra huset har gått rett til fond/sparing. Det var greit verdt det å bo hjemme de årene, selv om det var litt flaut på den tiden. Ingen økonomiske bekymringer nå som jeg nærmer meg 30 er veldig greit.
 4. Er selv i lignende situasjon, der jeg er i fast, trygg jobb. Har jobbet i samme bedrift i 10 år, og gått gradene til å nå være daglig leder. Daglig leder medfører mye mer ansvar utover meg selv naturlig nok, og jeg føler meg egentlig per dags dato ferdig med bedriften og ønsker nye utfordringer. Har søkt en annen jobb som jeg mangler utdannelse til, men som jeg er godt egnet til som person. Så får vi se hvordan det går av seg. Vil nok medføre et godt lønnskutt fra rundt 700k i året til 500k, men tror livskvaliteten vil bli høyere. Eier hus, bil og har godt med oppsparte midler. En arbeidshverdag der man venter på neste fridag hver dag er ingen god arbeidshverdag, men vil jobbe i jobben jeg har til jeg finner noe annet interessant. Det bør nok du også gjøre. Kanskje deltidsstudier?
 5. Hei! Noen som vet hvordan man kan ha sharescreen fra mac/iphone til Samsung TV? Prøvd et par greier jeg fant på nett, men får det ikke helt til å stemme..
 6. Joda, skal absolutt få inn noe fagfolk her, men ønsker å gjøre så mye av arbeidet selv. Har pusset opp mitt forrige hus så kan litt, men en fuktkjeller har jeg ikke vært borti før og derfor jeg rådførte meg i en annen tråd her.
 7. Takk for godt innspill! Tenker at 200k på buffer er helt greit ja, og fint at vi deler tankegangen om å beholde lånene med den renten de innehar. Hva er et billig globalt indeksfond? Er dette noe jeg kan kjøpe via Sparebank1? Og hvorfor bør jeg spre innbetalingen?
 8. Takk! Hvor kan jeg lese om hvor mye skattefradrag jeg får? Altså hvor grensen går på gjeld. Tja, tenker medium risiko. Tåler jo en smell med det beløpet, men tenker også langsiktig ja.
 9. Er det merkelig å tenke at jeg liker bedre å ha likvide midler enn å betale ned gjeld? Rundt 10k i måneden går ut, og det er helt greit for meg. Sitter fortsatt igjen med 26-27k til andre ting etter at det er betalt per mnd.
 10. Har nylig kjøpt et nyoppusset hus, og i samme slengen solgt mitt gamle med god pluss. Etter å ha kjøpt inn interiør og andre nødvendigheter til det nye huset vil jeg sitte igjen med ca 6-700k på "bok" som man så fint kaller det. Før boligkjøpet hadde jeg rundt 400k, men der var 250k bundet opp i BSU. Nå er hele summen frie midler. Hvilke muligheter gir det meg? Jeg har bolig-, bil- og studielån, men er vel egentlig fornøyd med både renter og tingenes tilstand der (ca 1,2M i huslån til 1,39% rente,, 120k i billån til 2,2% rente og 200k studielån på 2,07% rente (bundet i ti år). Jeg har en inntekt rundt 700k i året som bidrar til at pengene ikke er livsnødvendige for å få ting til å gå rundt,, så tenker at ca 500 000,- av pengene på bok kan reinvesteres på et vis. Fond? Usikker tid å investere i.. Og evt hvor mye? Andre muligheter med en slik sum?
 11. Den er grei! Noen erfaringer med firma/fagfolk som er kyndige her? Er det snekkere man tilkaller eller annet yrke?
 12. Noe spesielt man bør tenke på i forkant for å sørge for å unngå det? Altså, hva består forarbeidet av?
 13. Hei! Skal i gang med oppussing av kaldkjeller i nykjøpt hus der resten av huset er ferdig oppusset. Tanken er å gjøre kjelleren om til bruksrom som vaskerom/bad, oppholdsrom og bod/lagring. Jeg kommer til å bli nødt til å hakke/grave ut noe mer dybde i gulvet i kjelleren for å få takhøyde. Noen tips her? Andre tips for å sørge for å unngå fukt/andre problemstillinger? Alt av råd og erfaringer tas imot!
×
×
 • Create New...