Gå til innhold

lindasl

Medlemmer
  • Innlegg

    167
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lindasl

  1. Syns russ er teit, de gjør teite ting, oppfører seg teit, ser teite ut: ditto= teit.

     

    Nei, men de har det sikkert jævlig artig :)

     

    Også er det jo litt bra at de som aldri har turt å slippe seg løs får smake seg frem. (ingenting er så morro som en drita full nerd :))

  2. Etter min mening fins det to typer "dop-brukere":

     

    1. de som bruker dop for å rømme fra værdagen, fordi den er alt for jævelig (har vært misbrukt, alkis foreldre, blir mobbet, vil hevde seg, være tøff, tvunget til det osv..) Disse har ikke grenser og går sakte men sikkert over fra hasj->amfetamin/E->kokain->evt. heroin.. og blir vrak/ ødelegger livene sine..

     

    2. de som bruker dop kun for å oppleve en annen tilstand enn den verden man lever i. Ikke fordi den er grusom, men fordi man enkelt og greit bare er eventyrlystne . (man er bare litt lei: A4, 8-16, hus,barn,bil,hund, hva skal vi ha til middag,tv-shop, big-brother, reklame, mcdonalds, krig og fred og sånn, røykelov, hjerndøde politikere, kjipe familiemiddager, og alt annet man bare må finne seg i fordi systemet er lagd slik for oss!) Disse hører man aldri om når det er snakk om narkotika. Rett og slett fordi de ikke er "narko-vrak". De bruker dop med måte og respekt, både for seg selv og andre.

     

    Selv har jeg prøvd mange forskjellig typer dop: hasj, pepper, met.amf, cola, E, hyppere, valium, sopp og syre, over de siste 6år. Andre ting som har skjedd de siste 6år er: ungdommskolen og videregående hvor jeg har vært en av de to beste i klassen hele veien. To ekstrajobber med gode referanser. Hatt et godt forhold til familien. Nå (1,5år siden) har jeg flyttet for meg selv, fått meg en veldig godt betalt jobb (utifra utdannelsen min), type og to katter.

    Jeg røyker fortsatt hasj innimellom og tar sopp eller syre når omstendighetene legges til rette for det. Forrøvrig er jeg oppgående og glad og skjemmer ingen med mitt dop-bruk.

     

    For meg er dop blitt en del del av livet mitt som jeg setter høy pris på men har dyp respekt for.

  3. Fattige land er i stor grad råvareprodusenter

    Det er Norge også.

     

    Hva var poenget ditt igjen?

    Disse landene har høyest andel av BNP i jordbruk:

     

    1 Myanmar (tidl. Burma) 57 %

    2 Guinea-Bissau 56 %

    2 Kongo, den demokratiske re... 56% -

    3 Sentral-afrikanske republi... 55 %-

    4 Etiopia 52 %-

    5 Laos 51 %-

    6 Albania 50 %-

    6 Burundi 50 %-

    6 Sierra Leone 50% -

    7 Tanzania 45 %-

    8 Kamerun 43 %-

    9 Komorene 41 %-

    10 Gambia %-

     

    Dette er alle fattige eller ekstremt fattige land.

     

    Norge som er verdens 5'te rikeste land (per innbygger) har 2 % av BNP i jordbruk....

     

     

    Jeg tror det var litt av Olsens poeng..... ;)

  4. Men uansett, det er de som sier "åh, jeg forstår ikke hvordan de kan gjøre noe sånn?" Da tenker jeg : "Er du faen meg seriøs da??!?!?"

     

    Det er jo definitivt deres måte å ta tilbake på (nå som de har muligheten) etter alle hundre år med undertrykkelse.

    definitivt!

     

    rart ikke (feks. det landet som anser som¨å være en supermakt) "problemløserene"/de som prøver å bekjempe terror graver litt i sakene sine og spør seg selv "hvorfor" de faktisk gjør slike ting. Feks. Hva noen MÅ ha gått gjennm for å retterdiggjøre å drepe et hundretalls barn? da tenker self. alle: det hadde JEG ALDRI ha gjort uansett! men det er da du burde tenke: jeg HAR drept disse små barna med rein samvittighet, hva har jeg å dekke for? (bare finn på. ..De drept hele familen satt deg i fengsel, sultet deg slo og sparket og brøyt deg ned sakte men sikkert psykisk og fysisk til du hadde rasjonell tankegang som et dyr kamp-- slefølgelig står HEVN ganskehøyt hvis du overlever...!!)

  5. Resultatet er nært knyttet opp til ideologien i seg selv. Jeg forteller deg (nok en gang): Det er en svakhet i ideologien at den lar seg utnytte slik, noe som også gjør ideologien ubrukelig i praksis. Kommunisme er altså på jordet både ideologisk, OG i praksis. Mye i likhet med kapitalisme.

     

    Kommunismen vil, dersom den blir innført, slå den på store grupper mennesker og deres frihet. Intellektuelle mister muligheter, andre mister verdier etc. etc. Likhet er ikke nødvendigvis rettferdighet.

     

    De "feilaktige prøveprosjektene" er en viktig del av forklaringen på hvorfor kommunisme og nazisme ender opp samme sted, og derfor har likhetstrekk. Jeg ser ingen grunn til å ikke sette de opp. Likevel har vi følgende likhetstrekk:

     

    1) Inkluderende system.

     

    2) Ekskluderende system.

     

    3) Frihetsfrarøvelse.

     

    4) Totælitaritet.

     

    etc. etc.

     

     

    Norge er et sosialdemokrati. Vi nyter i dag godt av fruktene av BÅDE kapitalisme OG kommunisme. Planøkonomi + markedsøkonomi = god økonomi.

    - ja, svakhetene i systeme ville per i dag ført til det, ja. man kan enkelt å greit bare si at de mislykkedes i å gjennomføre "planen". Men de kan ikke likt sammenliknes, da resultatet ble noe helt annet enn anntatt (du har et annet resulat enn det du teset). Problemet med alle ideologier er vel egentlig ikke at de ikke fungerer i praksis, heller at vi ikke klarer ågjennomføre det i praksis, vi mangler (det viktigste) en plan å gå fra et system til et annet (man tar alltid utgangspunkt i at man har et totalt nøytralt utgangspunkt noe som i seg selv er helt urealistisk).

     

    -hvis man lever i et kommunistisk sammfund vil vel ting som å "miste" muligheter og "miste" verdier ikke finnes??

     

    -at det er en viktig del er jo sant, men da som hva man skal passe på (det er alltid smutthull, if it's not perfect) men man kan ikke bygge konklusjonen på det. Alt prøves evt feiles for så lære av det å forske videre...

     

    - punktene er forøvrig greie og overfladiske (gjelder punkt en og to), skulle man ha nevt underkategorier til de hadde de spriket vær sin vei..

     

    -ja, god system vi har, burde slutte å klage (ja, det kunne vært bedre, men er dog verdens beste...)

  6. Hvem som helst, du og jeg, kunne knerta han for ti millioner. Ikke fordi han er Bush, men fordi det er mye penger. Tror det hadde vært ekstremt mange interreserte igrunn.

     

    EDIT : Det er jo fordi han er kristen. Skal du ta den retten vekk fra han som noen vil ta vekk retten fra muslimer ? Hvordan hadde han reagert da ? Tenk deg om nå.

     

    EDIT 2 : Jeg støtter ikke Bush på noen måte..

     

    EDIT 3 : men det må da være mulig å være rasjonell og smart selv om mannen har mista fatninga litt.

    Ja sikkert en hel horde som hadde villet gjort det for 10 mill (da ca kun 30år innsamling, da er vel bush død likevel) men problemet er vel at du og jeg vanskelig hadde gått inn i det hvite hus med en rifle på ryggenn for å drepe han (man trenger da en prof, som da koster dyrt.. og jeg tviler litt på osame el .l. ville aliert seg med gatas parlament også..)

     

    kristen, har jeg nevnt det? :ermm:

     

    Og ja man burde være litt rasjonell, støtter ikke leimorder-greia. De gjorde det for å skape debatt og for de syntes det var en morsom ting, det fikk de iallefall til...

  7. Så egentlig mener jeg dette er KUN ytringsfrihet.

    Drapstrusler er ikke ytringsfrihet, realistisk eller ikke, pr-stunt eller ikke.

    Hvis en drita macho truer en dørvakt etter å ha bli kasta ut vil jeg si det er mer realistisk som draptrussel enn at et lite band i et land ikke GWB vet hvor er på kartet skal klare å gjennomføre det. Hvis det blir like "bra" annsluting på killhim.nu som på tellhim.no vil det alikevel ta 100år før de har samla inn ca 30 mill. (aner ikke hvor mye en leiemorder evt skulle ha hatt for å drepe bush..)

     

    Edit: syns forøvrig at det var et jævelig teit (dog morsomt- folk ga faktisk penger på gata), mostly for PR. De burde da straffes for sin lettsinnede dummhet... :innocent:

  8. Hovedtrekk mener jeg ikke som resultat slik du motsier meg på. Vel i begge disse situasjonene er resultat noe nært sagt det motsatte av ideologien. Så jeg er helt enig i at slik disse har vært "prøvd ut" kan de se like ut/ kansje dog ideologisk sett også men kun en lille hovedsak at i kom. er alle værdt likt mens nazismen ekskluderer størsteparten av verdens befolkning.

     

    At nazismen er både ekskluderende og inkludrende er jeg forøvrig enig i, men dog med den lille hake at du er født til en av delene. At kommunisme er ekskluderende ser jeg ikke.... (da ikke se på slik det var i praksis under stalin-diktaturet)

     

    Hvis du vil prøve å sette opp tre punkt en gang til men denne gang uten de feilaktige "prøve-prosjektene" som konklusjon:

     

    2. *setter meg under bordet i 5min og suger til meg kritikk, da jeg ikke har lest noe spec om nazismen... shame on me..

     

    3. stalin utførte ikke kommunisme, han utnyttet den... (Lest animal farm)

     

     

    Norge er forøvrig et av de landene i verden som er nærmest beslektet med kommunismen (slik den er ment), da hovedsaklig pga vi har det beste trygdesystemet, noe som henger igjen fra tidlig påvikning fra sovjet.

     

    (jeg er ikke kommunist, så det er sagt....)

  9. Og jeg tviler egentlig sterkt på at de hadde gjennomført opplegget selv om de fikk inn penger til "aksjonen", og alle vet at det er en minimal sjanse for at det lar seg gjennomføre i praksis (hva klarer et lite rap-band fra lille norge å gjøre mot "verdensmakten?). Så egentlig mener jeg dette er KUN ytringsfrihet.

     

    Men at ikke folk forstår at dette bare er et PR-stunt.

×
×
  • Opprett ny...