Gå til innhold

nyttmedlem

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nyttmedlem

  1. Hei

    Jeg lagde nye nettsider for ett firma og det for det skulle jeg få 150.000. Det var en enkel oppgave som bare tok en uke. Jeg kunne gjort jobben gratis for det var ikke mye å gjøre men de insisterte på at jeg skulle få betalt.  Jeg har det skriftlig at firmaet skal betale meg 150k. Men hvis jeg kontakter dem nå sier de plutselig at de ikke har råd til å betale meg eller "vi kan betale deg om 6mnd"... Det koster penger å sende firma til skifteretten, og tror ikke økonomien i firmaet er spesielt god. Har vurdert å kontakte et regnskapskontor/innkassobyrå men de vil ha penger for oppdraget. Litt usikker på hvordan gå fram..

    Tar gjerne imot tips

  2. Jeg er medeier i et aksjeselskap. Vi var 2 eiere, nå er det bare meg igjen, det er fordi han andre eieren døde for litt siden. 

    Det var han som døde som var styreleder. Jeg ble konstant nektet innsyn i firmaets økonomi og bank transaksjoner. Fikk bare høre "du skal få se regnskapet når det blir framlagt neste år". 

    Etter dødsfallet fikk jeg innsyn og det var ett mareritt. Rett etter at jeg hadde skutt inn 30.000 i egenkapital hadde han tatt pengene og betalt personlig inkasso regninger. 

    Kan jeg kontakte de etterlatte og kreve å få se kviteringene på hva som ble betalt? Lurer litt på om det som ble betalt kan være en inkassoregning som tilhører noen av hans etterlatte

     

  3. Hei

    Jeg har avslørt underslag i en bedrift jeg er medeier av. Jeg eier 49% av ett firma og han som eier 51% har tappet firmaets kontoer for å dekke personlig innkassokrav og også benyttet firmaets kontoer som buffer konto for sin personlig økonomi. Har betalt bensin, mat, aviser og diverse ting han har bestilt på nettet. 

    Jeg satte inn kr 80.000,- i aksjekapital og driftsmidler i starten, og nå er saldo kr 135,-  Ble nektet innsyn i firmaets økonomi, helt til min samarbeidspartner døde. Da fikk jeg lov av banken å se kontoene. Det er slik jeg oppdaget underslaget.

    Firmaet kan vel heller ikke legge fram ett regnskap ettersom min samarbeidspartner har slettet alle papirer og kvitteringer på ting kjøpt. Mens han levde ble jeg forklart at han hadde orden i alle papirer til regnskapet.

    Noen som kan litt om jus angående dette og kan gi meg noen tips om hva jeg bør gjøre nå? 

  4. Hei

    Sitter i styret i ett aksjeselskap som jeg eier 50% av. Styreleder som eier 50% nekter meg innsyn. Styreleder sier jeg skal få se regnskapet når det er ferdig. Men det holder ikke for meg. Jeg ønsker å ha tilgang til firmaets kontoer (lese tilgang i det minste) for å se om alt er som det skal.

    Jeg har en sterk mistanke om at noe ikke er som det skal være. Jeg satte inn private midler i firmaet, styreleder sier kassa er tom, leverandører som har levert oss tjenester mangler betaling. Det at en leverandør mangler betaling, blir holdt skjult for meg, fikk bare vite det når jeg tok direkte kontakt med leverandør. Kan jo også hende vi har betalt men leverandøren som roter også. Jeg har tekstmelding fra styreleder hvor han sier han har betalt. Ønsker å sjekke det tidspunktet jeg fikk meldinga opp mot banktransaksjoner.

    Hvilke lover kan jeg bruke i ett slikt tilfelle og har dere noen andre gode tips om hvordan gå fram?

     

  5. Hei

    Gikk en tur i skogen rundt Granåsen i Trondheim sammen med min sønn i dag. Vi bestemte oss for å ta en liten sti som det sjelden går mennesker på. Etter en stund kom vi til ett flatt område og ca 20 meter foran oss satt en elg i lynget. Jeg ble litt nysgerrig på om dette kan være ku eller okse. Den hadde gevir tror jeg. Den hadde noe som "sto rett opp mellom ørene", som en slags krone mellom ørene.

    Men når jeg googler elggevir så finner jeg aldri den har noen krone mellom ørene, men noe som vekser ut av hodet på begge sider. Så mulig at vår observasjon ikke var nøyaktig nok

    Fikk bare ett kort blikk på den før vi måtte stikke. Gutten min på 8 år ble kjemperedd og la på sprang.

  6. Hei

    Tenkte å introdusere metalldetektor søking som en mulig hoppy til min 10 år gamle sønn. Funnet en billig metalldetektor på finn.no som vi kommer til å kjøpe hvis den virker. Men må jeg ha tillatelse fra grunneier hvis min sønn leter litt inne i skogen??. Kanskje han graver noen få små hull på kanskje max 5 cm dypde. (Han kommer ikke til å grave hull på 30cm dypde for å si det sånn). 

    Spør fordi jeg vet det er en lov som sier det er lov å ferdes i utmark, men man passe på å ikke ta noe ut av utmarka. (virker som det er akseptert at man kan plukke sopp og bær)

  7. Jeg har montert avløpet til vaskemaskina. Se på bildet så ser du hvordan jeg gjorde det. Jeg er ingen rørlegger, men tror det var slik jeg ble fortalt på rørleggerbutikken at det skulle gjøres. Hvis det er noen rørleggere her så tar jeg gjerne mot tips om hva jeg kan ha gjort feil. Kanskje jeg har gjort det riktig og da. Tenkte å prøve å gjøre det selv pga det er vanskelig å få rørlegger i ferien

     

    IMG_3738.JPEG

    IMG_3739.JPEG

    IMG_3740.JPEG

  8. Liten oppdatering:

    Vi har signert avtalen hos advokat. I den avtalen står det at jeg skal flytte ut senest 2 uker etter at jeg har fått pengene. Dette var et viktig punkt for meg. Advokaten spurte min samboer om dette var greit. Hu sa det var greit. Dette ble beskrevet som et punkt i avtalen.

    Men nå ønsker min ex-samboer å ikke følge den avtalen. Hun sier jeg må flytte ut innen 1 uke.  Det står 2 uker etter at pengene er overført i avtalen. Nå krever min ex-samboer at jeg flytter ut i løpet av neste uke. Samtidig som hun ikke har overført pengene til meg enda. Mener det er et klart avtale brudd.

  9. For de som husker så åpna jeg en tråd her for en stund, pga jeg hadde noen spørsmål angående samlivsbrudd. Jeg gjennomgår et samlivsbrudd nå

    Om 2 dager skal min ex-samboer overføre nesten 2 millioner til meg. Jeg har sjekket med banken og de sier det ikke er skatt på det beløpet, pga vi har eiet huset i over 2 år.. 

    Bør jeg opprette en egen konto som dette beløpet kommer inn på eller holder det med å overfore det til lønnskonto?
    Jeg spør ut i fra om det kan virke rart å få så store beløp på lønnskontoen

    Det jeg også gjerne vil vite er om det er noe jeg må huske på i denne sammenhengen, tenker da på dokumentasjon på beløpet. Vil ikke at skatteetaten skal komme og si at det beløpet er inntekt som du ikke har skattet fra. Så likevel om banken sier dette er skattefritt, så må vel jeg ha med riktig dokumentasjon. Noen som har tips om dette?

  10. Sorry, at det var litt rotete tekst...

    Barna skal fordeles 50/50

    Stemmer at min samboer har bidratt mye, men det har jeg også. Jeg har dekket strøm, husleie, tv, internett gjennom alle åra.

    Jeg må vel bare innse at jeg ikke får ut mer enn 1 500 000,- men synes det ikke er helt riktig da. For etterpå kan min samboer da selge huset og sitte igjen med la oss si 1 000 000... som hu kan bruke til å kjøpe seg et mindre hus.. Og det er ikke sikkert jeg vil få råd til å kjøpe noe i det hele tatt.

  11. Hei

    Flytter fra min samboer og vi har kontakta en advokat som skal utarbeide en avtale mellom oss. Advokaten skal være nøytral.

    Det jeg lurer på er dette med å finne god avtale for oss begge. Situasjonen er slik at jeg har vært arbeidsleidg i de siste 2 åra, så jeg har ikke hatt mye til inntekt. Mens min samboer har vært i full jobb hele tiden. Så jeg har ikke økonomi til å kjøpe ut min samboer. Min saboer har stått for det meste av matkjøp og klær til barna

    Pga jeg hele tiden har vært nøysom med mine penger og hadde en godt betalt jobb tidligere, så klarte jeg å spare opp til å eie 80% av vår bolig. Markedsverdien er satt til å være 3.800.000 for den. Så min verdi er beregnet til 2.240.000 av advokat (man trekker fra 1.000.000,- som var gjeld i starten)

    Jeg innser nå at jeg kun kan få ut 1.500.000 fra min samboer, pga det er det maksimale hun kan ta opp i lån. Det er 740.000,- mindre enn hva jeg har krav på. Nå har jeg lånt litt av min samboer også.  Men hvis jeg sier jeg skal ha 300.000, så får min samboer 440.000,- (utgjør det dobbelte av hva jeg lånte).

    Pga vi har felles barn, har jeg ingen interesse av å kreve hun for mer enn det hun klarer. Vi er tilknyttet området og barna har masse venner, så det å selge vil ikke være lurt

    Jeg har foreslått at de 300.000,- kan stå igjen i boligen, og at min samboer betaler dem tilbake når hun selger. Jeg er inneforstått med at det kan hende hun aldri selger..

    Jeg vil ikke "flå" min samboer økonomisk, men samtidig må jeg tenke på at barna får det ikke bedre sammen med meg hvis jeg avstår fra så store verdier.

    Altså det er snakk om at min samboer betaler meg 1.500.000,- nå, og så betaler 300.000,-- ved et eventuelt salg

    Har venner som sier jeg skal kreve 1.800.000,- nå, og det hun ikke kan betale kan sikkert slekta hennes betale. Men det får meg til å høre veldig nazi, og tørr ikke gå den retningen. Dog tror jeg ikke min samboer hadde tatt det hensynet hvis det var motsatt

    Så åpner denne tråden fordi jeg er interessert i høre om noen andre har noen bedre forslag.

     

     

     

  12. Hei

    Stålampa lyser ikke. Altså det er snakk om ei stålampe med leselys. Leselyset det lyser, men ikke den øverste lampa. Jeg har tatt og sett på lysrøret i den øverste lampa. Kan ikke se at den har gått. Jeg legger ved bilde av lysrøret så dere og kan se om dere ser symtomer på om den er gått

    Hvis det ikke er lysrøret som er gåen så kanskje det er en sikring som er gåen? I dag målte jeg med det instrumentet jeg har lagt med bilde av. Det lyser for 230V i instrumentet. Dog var det litt rart at det lyste det samme om lampa var skrudd av. Hvis det ern en sikring som er gåen, skulle det da ikke komme strøm til den øverste lampa?

    Legger ved noen bilder her, så kanskje noen kan gi meg noen tips om hva jeg skal sjekke

    Hvis noe av det skriver ikke gir mening, så ha meg unnskyldt, jeg er ingen eletrikter (dog ville bli det når jeg var guttunge)

    IMG_2809.JPEG

    IMG_2810.JPEG

    IMG_2811.JPEG

    IMG_2812.JPEG

    IMG_2813.JPEG

    IMG_2814.JPEG

    IMG_2815.JPEG

    IMG_2816.JPEG

  13. Geirr skrev (3 minutter siden):

    Vegtrafikklovens §3:

    «Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret»

     

    Å kjøre unødvendig i 30 i 60 sonen uten å slippe andre forbi er åpenbart brudd på denne bestemmelsen.

    Da fikk vi avklart det, takk for at du siterte lov teksten

  14. kjetilkl skrev (5 minutter siden):

    Egentlig ikke. Det som er relevant er om du er til hinder for annen trafikk. - Dersom du ønsker å kjøre i 30 i 60-sonen så kan du selvsagt gjøre det, men da skal du slippe forbi annen trafikk så de ikke blir unødig hindret.

    helt enig med deg om å må slippe annen trafikk forbi

    Dette var mer en tenkt problemstilling, jeg kjører ikke 30km/t der det er 60km/t, jeg holder fartsgrensa og kan gjerne ligge i 63km/t

    min kollega sier jeg er en umulig kverrulant...

×
×
  • Opprett ny...