Gå til innhold

schrøder

Medlemmer
  • Innlegg

    67
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av schrøder

  1. Myriad skrev (1 time siden):

    Snakker du om denne saken så avventer den rettsak.

    Det er ikke slik at hvis du er fra parti x eller y påvirker reaksjoner eller straffer. 

    Du får åpne øynene litt:

    Den ansettelsen får du ta med styret til Legemiddelindustrien, som består av mennesker fra bl.a. Pfizer, Bayer, Novartis.

    Nei jeg mener ikke den saken. Dette var en sak som hendte for veldig mange år siden. Det faktum at noen av dem blir dømt betyr ikke nødvendigvis at det ikke finnes en form for urettferdighet mellom de to sidene.

    process skrev (1 time siden):

    Nå er det ikke slik at Stortinget avgjør eller kan påvirke slike saker, og hadde det vært det så har høyresiden flertall - hvor skal du hen?

    Om det er noen som har utøvd innflytelse så er det jo Regjeringen via Justisminister Monica Mæland, eller tenker du på noen alternative maktstrukturer?

    Jeg tenker på hylekoret til AP-ene som har for vane å lynsje høyrepolitikere for den minste forseelse mens de bagatelliserer sine egne feil. Lurer ikke også du på hvorfor ikke Jens mistet førerkortet eller hans søster ble dømt for narkoforbrytelsen? Klart de har en form for frimureri. Man må være temmelig blåøyd og naiv for å tro noe annet.

  2. Ja, men Stoltenberg mistet vel ikke førerkortet slik som er vanlig rettspraksis i slike saker? Ap-damen som svindlet med reiseregningene ble frifunnet pga. at andre kolleger stod frem i retten og overbeviste dommeren om at dette var et "rop om hjelp" Bare noen uker i forkant var det en høyrepolitiker som ble straffet for lignende forhold.

    Når Stoltenbergs søster ble avslørt som narkoman, så ble narkomani plutselig betegnet som "den forbudte syken" og hun ble vel heller ikke bøtelagt for missbruket sitt.

    Men når en fra høyresiden gjør noe galt så stormer det fra motsatt kant med beskyldninger om hvor galt dette er og de har ingen mulighet til å unngå alvorlige konsekvenser i kjølvannet av tabbene de gjør.

    Alvorlighetsgraden har ingen betydning i så henseende. Alle disse handlingen er alvorlige nok til at det i følg norsk  lov skal gies en straffereaksjon, men historien viser at det ikke blir gjort.

    I tillegg ser man at AP-politikere av en eller annen merkelig grunn blir ansatt i høytlønnede stillinger etter at de har forlatt politkken. Bare tenk på Karita Bekkemellem som ble sparket fra Ap fordi hun drev med løgn og som nå er ansatt som direktør i legemiddelindustrien til tross for at hun ikke har noe grunnlag i form av medisinsk utdannelse eller annen kompetanse som tilsier at hun er kvalifisert til en slik stilling.

    • Liker 1
  3. Husker dengang Stoltenberg prøvde å unngå å betale skadeserstatning etter å ha kraset i en bil ved å legge igjen en blank lapp på vindusviskeren. Dette ble vurdert som intet straffbart forhold. Tror heller ikke at søsterens hans ble straffet for sitt narkobruk. Andre AP-stisette har også sluppet unna korrupsjonsanklager ved hjelp av kreativ argumentasjon fra andre AP-medlemmer, dvs. at de har en form for frimurerorden i det partiet.

    Ropstad blir nå fremstilt nærmest som en storforbryter. Det betyr vel ikke annet enn at det hersker en form for urettferdig syndebukkspolitikk på stortinget.

    • Liker 1
  4. KoKo_ skrev (1 minutt siden):

    Finnes sikkert noen som har hatt litt flaks, og så finnes det helt sikkert noen som kommer til å ha flaks. Ikke nødvendigvis de samme fondene...

    Ok. Så du mener det er likegyldig hvilket fond man velger siden ingen av dem slår indeksen år etter år, men kun har flaks en gang i blandt?

  5. Zeph skrev (2 minutter siden):

    Jepp. Tapte ikkje noko på det sidan eg kjøpte inn igjen etter kort tid, litt under det eg solgte for, men fekk heller ikkje noko særleg vinst.

    Slike tap forekommer selvfølgelig og disse er allerede innkalkulert i gjennomsnittstabellen som jeg vedla. Nå ser det imidlertid ut som om denne korreksjonen er over for denne gang, så da blir det vel 8 - 10 år til neste krakk.

  6. Zeph skrev (1 time siden):

    Ein analyse av uttrykket «Sell in May and go away»: https://aksjeanalyser.com/2016/04/30/selg-aksjer-i-mai-kjop-i-november-fa-hoy-avkastning/

    Det er jo ikkje verre enn å prøve. Om planen er å selge kvar haust og vere ute i fleire månader så betyr det vel ikkje stort om det kan ta nokre dagar før det går gjennom? Du bør ha ein bestemt plan og følgje den då, f.eks. selge 1. august og kjøpe 1. desember. Om du går i fella av å følgje med og endre tidspunktene etter trenden så kan det fort gå dårleg. Om det er god fart i marknaden i slutten av juli og utsikter for god vekst dei neste månadane, ville du framleis klart å selge? Eller kjøpe 1. desember om det var gått ned 5% dei siste dagane?

    Eit aksjefond med høg diversifisering går sjeldan veldig mykje opp eller ned på kort sikt, men du kan sjøvsagt risikere å legge inn salgsordre og så kjem eit 10% fall før det går gjennom.

    Statistikken som er brukt her er for Oslo Børs, men eg ville hatt meir internasjonal eksponering, og då ser ikkje nødvendigvis statistikken lik ut. Uttrykket nemnd over kan indikere at mai til oktober går som dei dårlege måndane.

    Ein ting eg set veldig pris på med indeksfond er at eg ikkje treng følgje med eller gjere noko som helst. Kjøp og gløym. Eg gjekk litt i fella der i februar 2020, men det var ein veldig god lærdom og erfaring.

    Hvilken indeks er disse indeksfondene satt opp mot? Finnes det f.eks. noen som følger obx-indeksen?

  7. Zeph skrev (5 timer siden):

    Nei, det kan du ikkje. Dei tala er fortid, historie, og ingen garanti for framtida.

    Tabellen jeg vedla går til 2012, så da kan du jo selv regne på børstallene fra 2012 til februar 2020 (før krakket) og se om det stemmer.

  8. DaniNichi skrev (5 timer siden):

    Alle som er i markedet over noen år kjenner til det🙂

     

    Min erfaring er at det finnes mange som ikke kjenner til denne statistikken, og det gjelder faktisk også folk med utdannelse innen økonomi.

  9. henrikwl skrev (21 minutter siden):

    Med disse enorme standardavvikene her så betyr det at det var mange år med høy oppgang, og mange år med høy nedgang – men at det totalt sett har svinget bittelitt i favør av nedgang.

    Hvordan tenker du å på forhånd vite om et gitt år er et år med høy oppgang eller et år med høy nedgang?

    Når man sparer med fond over flere år så kan man se bort fra avvikene siden sluttavkastningen vil kunne beregnes etter de gjennomsnittlige tallene.

  10. Sverre1969 skrev (4 minutter siden):

    Oi, genialt! Godt du ikke har postet den på et offentlig forum da, slik at du begrenser andres mulighet til å benytte denne unike informasjonen....

    Det kunne muligens vert en god idé å gjøre det, siden det forsterker psykologien i markedet.

     

  11. Sverre1969 skrev (26 minutter siden):

    Hadde det vært så lett å time markedet ville vel alle gjort det, tror du ikke?

    De fleste prøver å time ved bruk av teknisk analyse og ikke statistikk, og det er slettes ikke alle som kjenner til denne statistikken.

  12. DaniNichi skrev (4 minutter siden):

    Time markedet spesielt i fond er vel en kunst de fleste ikke klarer.

     

    Månedsstatistikk

    Måned Endring Std*
    Januar 3,24 % 7,83
    Februar 1,66 % 5,28
    Mars 2,41 % 5,32
    April 3,45 % 5,88
    Mai 1,42 % 5,40
    Juni -0,74 % 5,67
    Juli 2,36 % 5,33
    August -0,48 % 7,23
    September -1,88 % 8,02
    Oktober 0,45 % 9,29
    November -0,53 % 6,73
    Desember 2,95 % 4,93

    Tabellen viser gjennomsnittlig kursutvikling for Oslo Børs basert på data fra Hovedindeksen og Totalindeksen 1983 til 2012.

  13. Zeph skrev (1 time siden):

    Kjøp eit globalt indeksfond og la pengane stå der. Sidan du er opptatt av statistikk så vil det statistisk sett gje betre avkastning enn at du kjøper og sel fond for å time marknaden.

    Dersom man timer ved bruk av grafisk analyse, så fungerer vel ikke det så bra, men om man er ute de høstmånedene, dvs. fra august til midten av december, når det statistisk går nedover flere prosent, så kan man tjene mye på å omplassere pengene til vanlig bankkonto.

  14. ca119 skrev (30 minutter siden):

    Jeg har lært min lekse! Jeg satser ihverfall ikke alt i HighYield = HØY RISIKO rentefond mer! Det var et dyrt tap!

    Akkurat nå går det meste ned: bitcoin, aksjer ... kanskje sats mer på aksjefond til høsten .... sell in may, buy in sep heter det ;)

     

    Jeg tenkte ikke spessielt på høyrisko, men fond som ikke tar så mye gebyr når man går inn og ut. Jeg ønsker ikke å være i fond i høstsesongen når statisitikken over flere titalls år viser at det gir negativ avkasning på sikt.

  15. AndersT2 skrev (4 timer siden):

    Samsung er sikre, men ofte litt høyere pris enn de andre. I praksis så har det ikke så mye å si om dagen.

    Gikk for Intel sin 1TB NVMe disk som var billigst når jeg skulle ha, og viste at den skulle kunne bli treg med mye arbeid på den. Skulle ha en disk med mye skriving til, og fortsatt merkes ingen ulemper med den, selv om den fylles og tømmes nokså ofte.

    For meg er den store fordelen med Samsung programvaren de har for å overføre ett gammelt OS til ny disk, den funker mye bedre enn de andre jeg har testet, og jeg velger alltid Samsung til OS disker, da de skal ha litt bedre kvalitet enn de andre, også når jeg skal ha ny installasjon.

    Kan man enkelt kjøre en komplett backup fra en annen disk av samme merke? Følger det med programvare i pakken eller må man laste det ned fra nettet?

  16. Gouldfan skrev (3 timer siden):

    Vel er vel egentlig bare Angst, Epilepsi, ADHD, Smertestillende.

    Alle de andre er det heller negative effekter av som du merker selv, altså bivirkninger.. 

    På Angst har det kommet mye annen dritt også, som enten ikke fungerer "Atarax" eller er mye værre bivirkninger og mer sløvende enn bensodiazepiner.

    Mottoet deres er vel at det er så ille at ikke noen ville tatt det frivillig, dermed ingen fare for avhengighet.

     

    Atarax har eksistert lenge. Det er et antihistamin som primært brukes mot allergiske reaksjoner, men siden det bryter blod-hjernebarrieren så har det også en sløvende og søvndyssende effekt. Det regnes ikke som et narkotisk b-preperat siden man ikke får de samme abstinenssymptomene som f.eks benzodiazepiner gir.

×
×
  • Opprett ny...