Jump to content

schrøder

Medlemmer
 • Content Count

  67
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

80 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nei jeg mener ikke den saken. Dette var en sak som hendte for veldig mange år siden. Det faktum at noen av dem blir dømt betyr ikke nødvendigvis at det ikke finnes en form for urettferdighet mellom de to sidene. Jeg tenker på hylekoret til AP-ene som har for vane å lynsje høyrepolitikere for den minste forseelse mens de bagatelliserer sine egne feil. Lurer ikke også du på hvorfor ikke Jens mistet førerkortet eller hans søster ble dømt for narkoforbrytelsen? Klart de har en form for frimureri. Man må være temmelig blåøyd og naiv for å tro noe annet.
 2. Ja, men Stoltenberg mistet vel ikke førerkortet slik som er vanlig rettspraksis i slike saker? Ap-damen som svindlet med reiseregningene ble frifunnet pga. at andre kolleger stod frem i retten og overbeviste dommeren om at dette var et "rop om hjelp" Bare noen uker i forkant var det en høyrepolitiker som ble straffet for lignende forhold. Når Stoltenbergs søster ble avslørt som narkoman, så ble narkomani plutselig betegnet som "den forbudte syken" og hun ble vel heller ikke bøtelagt for missbruket sitt. Men når en fra høyresiden gjør noe galt så stormer det fra motsatt kant med beskyldninger om hvor galt dette er og de har ingen mulighet til å unngå alvorlige konsekvenser i kjølvannet av tabbene de gjør. Alvorlighetsgraden har ingen betydning i så henseende. Alle disse handlingen er alvorlige nok til at det i følg norsk lov skal gies en straffereaksjon, men historien viser at det ikke blir gjort. I tillegg ser man at AP-politikere av en eller annen merkelig grunn blir ansatt i høytlønnede stillinger etter at de har forlatt politkken. Bare tenk på Karita Bekkemellem som ble sparket fra Ap fordi hun drev med løgn og som nå er ansatt som direktør i legemiddelindustrien til tross for at hun ikke har noe grunnlag i form av medisinsk utdannelse eller annen kompetanse som tilsier at hun er kvalifisert til en slik stilling.
 3. Husker dengang Stoltenberg prøvde å unngå å betale skadeserstatning etter å ha kraset i en bil ved å legge igjen en blank lapp på vindusviskeren. Dette ble vurdert som intet straffbart forhold. Tror heller ikke at søsterens hans ble straffet for sitt narkobruk. Andre AP-stisette har også sluppet unna korrupsjonsanklager ved hjelp av kreativ argumentasjon fra andre AP-medlemmer, dvs. at de har en form for frimurerorden i det partiet. Ropstad blir nå fremstilt nærmest som en storforbryter. Det betyr vel ikke annet enn at det hersker en form for urettferdig syndebukkspolitikk på stortinget.
 4. Jeg har prøvd begge deler og har fått betydelig mer respons med annonser i BT. Markedet er derfor så absolutt tilstede.
 5. Er Bergens Tidende unik i så tilfelle? Har ikke hørt om andre aviser som ikke tillater at privatfolk setter inn en annonse med ønske om å kjøpe eller selge privateide gjenstander.
 6. Ok. Så du mener det er likegyldig hvilket fond man velger siden ingen av dem slår indeksen år etter år, men kun har flaks en gang i blandt?
 7. Finnes det fond som kun investerer i norske aksjer og som slår hovedindeksen? Evt. hvor mye bedre gjør de det?
 8. Slike tap forekommer selvfølgelig og disse er allerede innkalkulert i gjennomsnittstabellen som jeg vedla. Nå ser det imidlertid ut som om denne korreksjonen er over for denne gang, så da blir det vel 8 - 10 år til neste krakk.
 9. Hvilken indeks er disse indeksfondene satt opp mot? Finnes det f.eks. noen som følger obx-indeksen?
 10. Tabellen jeg vedla går til 2012, så da kan du jo selv regne på børstallene fra 2012 til februar 2020 (før krakket) og se om det stemmer.
 11. Min erfaring er at det finnes mange som ikke kjenner til denne statistikken, og det gjelder faktisk også folk med utdannelse innen økonomi.
 12. Når man sparer med fond over flere år så kan man se bort fra avvikene siden sluttavkastningen vil kunne beregnes etter de gjennomsnittlige tallene.
 13. Det kunne muligens vert en god idé å gjøre det, siden det forsterker psykologien i markedet.
 14. De fleste prøver å time ved bruk av teknisk analyse og ikke statistikk, og det er slettes ikke alle som kjenner til denne statistikken.
 15. Månedsstatistikk Måned Endring Std* Januar 3,24 % 7,83 Februar 1,66 % 5,28 Mars 2,41 % 5,32 April 3,45 % 5,88 Mai 1,42 % 5,40 Juni -0,74 % 5,67 Juli 2,36 % 5,33 August -0,48 % 7,23 September -1,88 % 8,02 Oktober 0,45 % 9,29 November -0,53 % 6,73 Desember 2,95 % 4,93 Tabellen viser gjennomsnittlig kursutvikling for Oslo Børs basert på data fra Hovedindeksen og Totalindeksen 1983 til 2012.
×
×
 • Create New...