Jump to content

OnkelS

Medlemmer
 • Content Count

  21
 • Joined

Community Reputation

25 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dere kunne f.eks. prøve å poste en notis i toppen av slike tråder der dere oppfordrer til å poste spørsmål og tips om nyheter som kan diskuteres i en ny tråd. Det vil vise hva dere ønsker og bryte med oppfattelsen av at alt bør postes i de samme trådene. En annen ting er at dere fortsatt har mange under-underforum, altfor mange til at man gidder å grave opp alle man kunne ha interesse av. Når det kan ta flere måneder før en tråd forsvinner fra første side er det etter mitt syn for lite trafikk til å rettferdiggjøre dem. Jeg tror også at det at trådene blir hengene igjen så lenge kan gjøre terskelen høyere for å starte en ny. Forsvinner de fortere føles det mindre "høytidelig" og farlig.
 2. Hva skyldes egentlig denne samletråd-manien som har fått utvikle seg på dette forumet? Flere av underforumene har en eller noen få tråder som har vært aktive de siste dagene, men de kan til gjengjeld ha 10 000-vis av innlegg. Det gjør det vanskelig å følge spesifikke saker som diskuteres, f.eks. en nyhetsartikkel noen har postet, for de som ikke er innom flere ganger om dagen. Etter kort tid er forrige innlegg om et tema flere sider bak i tråden, og de som ikke har vært innom på et par dager kommer ikke til å se dem siden det er altfor mange nye innlegg siden sist. Det er synd å si det, men dette er mye bedre på KG. Der opprettes det nye tråder for hvert tema, og det blir mulig å følge med på spesifikke saker og spørsmål man er interessert i uten å måtte skumme gjennom hundrevis av innlegg om andre ting. Jeg tror dette gjør KG mer attraktivt for de som ikke bruker veldig mye tid på forumet.
 3. Halve poenget her er at Tesla krever at de ansatte signerer på at konflikter skal løses utenfor rettsystemet, og der slipper de unna med en slikk og ingenting. Denne personen hadde unnlatt å signere på den avtalen, og kunne dermed ta saken til retten. Saken må sees i lys av at dette var den eneste muligheten domstolen hadde til å straffe Tesla for en ukultur de ikke ser ut til å ha gjort noe særlig for å stoppe.
 4. Det er lite sannsynlig at det vil gjenta seg, og det var umulig å forutsi for 10 år siden. Fram til da var avkastningen i teknologisektoren mye lavere. Det tok nesten 15 år før NASDAQ slo rekordnivåene vi så i den første boblen. Også i dag forutsetter kursene høy fremtidig økning i inntjeningen. P/E for NASDAQ har 3-doblet seg de siste 10 årene.
 5. Husk at hvis det blir dårligere tider så vil verdien på fondene falle. Mister du jobben samtidig er det store sjanser for at du vil måtte selge fondsandeler mens verdien er på det laveste for å unngå tvangssalg av boligen. I verste fall bruker du opp fondet og må likevel tvangsselge boligen. Mange har aldri opplevd at Norge har vært i en slik situasjon siden alle økonomiske kriser har blitt løst med stadig billigere lån de siste årene, men historisk sett er det ikke uvanlig. Rundt 1988-1992 var det mange som fikk boligen tvangssolgt med tap og ble gjeldsslaver i leid bolig i lang tid. Samtidig var det store tap i aksjemarkedet.
 6. Det er mange sider til slike regnestykker. Besparelsen er etter skatt, og man må regne marginalskatten, som kan være 40-50%. Det finnes også andre transportmåter, som å gå, sykle eller bruke elsykkel. Disse gir bedre kondisjon og helse, slik at man ikke trenger å bruke så mye tid spesifikt på trening. En annen sak er at for de fleste vil det være vanskelig å konvertere innspart tid til inntektsgivende arbeid. Man har en fulltidsjobb, og den betaler det samme uavhengig av hva man bruker fritiden på. Det er den inntekten minus de faktiske utgiftene man har som kan gi finansiell uavhengighet, ikke hypotetiske inntekter og utgifter.
 7. Banken taper hele summen du ikke betaler tilbake. Egenkapitalkravet er der for at ikke den skal gå konkurs hvis mange låntakere ikke kan betale.
 8. Det er praktisk talt ingen sjanse for at minnepinner er leselige om 40 år. Jeg sliter allerede med de som er noen få år, og USB vil sannsynligvis være erstattet. Det ville være bedre håp hvis du får tak i gode CD-plater, fortrinnsvis basert på gull.
 9. Toget er allerede mer eller mindre gått når det gjelder å tjene penger på å mine denne valutaen. Det er enda ikke mulig mine sammen med andre på en trygg måte (pooling). Gjør man det alene så vil man ha ca 10% sjanse for å vinne en eneste gang i løpet av 6 måneder med en 8 TB harddisk. I snitt vil fortjenesten være ca 700 kr i løpet av 6 måneder. Vinnersjansen synker etter hvert som den totale kapasiteten stiger så etter det vil fortjenesten bli mye lavere.
 10. Siden ingen har påpekt det spesifikt så vil jeg gjøre oppmerksom på at dette er en variant av misforståelser som konspirasjonsteoretikere har vært gode til å spre. Bankinnskudd inngår i totalbeløpet bankene kan låne ut. Det ville ikke vært noen vits for dem i å oppbevare masse penger og betale kundene renter for dem hvis ikke de kunne låne dem ut til en høyere pris. Bankene kan heller ikke låne ut penger de ikke har dekning for. Se Papegøyes innlegg.
 11. Sbanken har lavere forvaltningsavgift enn vanlig på indeksfond også, så det lønner seg å kjøpe slike der.
 12. Bra at ikke alle har gitt opp helt til tross for koronastyret. Når det gjelder bolig så kan man skatteoptimalisere ganske mye ved å kjøpe en stor bolig med en eller helst flere utleiedeler i stedet for en ekstra leilighet. Da får man lav formuesverdi, og både leieinntektene og verdiøkningen blir skattefrie. Når man slutter å jobbe kan man flytte til et rimeligere sted og realisere formue, eller konvertere det til et rammelån hvis ikke leieinntektene strekker til vanlig avdrag. Det vil være vanskeligst i sentrale strøk med høye boligpriser og høy eiendomsskatt. Formueskatten merkes, men det gjør inflasjon også. De siste årene har gitt mange et falskt bilde av hvor stor realavkastning man kan forvente fra aksjer.
×
×
 • Create New...