Gå til innhold

wawa

Medlemmer
  • Innlegg

    359
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av wawa

  1. Skjønner ikke de som sier at det ikke ville vært noen hensikt om en væpnet politimann dro ut til øya alene.

    Han kunne vel både skutt og skadeskutt gjerningspersonen. Ihvertfall skapt nok hindring til at gjerningspersonen ikke fortsatte å vandre rundt. EN væpnet politimann ville vel vært bedre enn INGEN væpnede politimenn???

     

    Skjønner heller ikke de som mener at det ville vært selvmord for politimannen å dra ut til øya alene.

    Han var vel bevæpnet, hadde beskyttelsesutstyr, og det var vel nok å dekke seg bak? Selv om han hadde satt seg ned og ventet så ville vel gjerningsmannen før eller siden dukket opp? Han kunne vel også gitt endel taktisk info til de andre, bl.a om det var observert flere gjerningsmenn, og hvor gjerningsmannen var.

     

    Enig. Man skal være bra idiot for å ikke skjønne dette, eller rettere sagt, man skal være NORSK for å ikke skjønne dette.

  2. Ingen kan benekte at det ikke var politiet denne dagen som var heltemodige og gjorde alt de kunne for å redde liv. Nei, vanlige folk sto for det. Politiets rolle er visst bare å ankomme med de fancy uniformene sine når alt er over og ta all æren når det ikke lenger eksisterer noen risiko for dem selv fordi den risikoen har alle andre måttet bære.

  3. Takk for svar folkens

     

    Hvordan vet man om kiloene har "festet seg"? Hvor gaar grensen?

     

    Selv har jeg i loepet av de siste to-tre aarene utviklet en "for stor" mage (uten aa vaere skikkelig overvektig), og jeg lurer paa om kiloene da har festet seg slik at jeg aldri vil bli tynn igjen uansett hvor mange slankekurer jeg gaar gjennom?

  4. Leste denne idag, og den gjorde mange gode innvendinger (basert på infoen vi andre har tilgjengelig) mot den originale vurderingen.

     

    Enig, var omtrent det samme jeg tenkte da jeg leste "sammendraget" av rapporten.

    Linje en: Breivik ditt Breivik datt.

    Linje to: VI VURDERER DET som psykotisk.

    Jassaa... Saa hvem som helst kunne vaert undersoekt og hvilken som helst oppfoersel kunne "tolkes" som psykotisk, schizo, manisk, whatever, bare man legger til en linje om hvordan man "vurderer" det.

  5. Jeg gidder ikke "diskutere" bullshit mer med folk som ikke forstaar, saa oensker bare aa nevne et par poenger:

    Videoen av "Delta som snur" paa vg.no er bevis paa at det var flere baater ute paa vannet da Delta valgte aa snu istedet.

     

    Hvis det er slik at politiet aldri skal gjoere noe som helst foer alt er "klart og tydelig" (les: FERDIG), som da Breivik hadde utfoert operasjonen og skulle overgi seg, saa tror jeg samfunnet ikke ville fungert saerlig bra.

     

    Man kan ikke bevise eller motbevise at politimenn fra NY ville hatt mer guts den dagen, saa spar meg for saant BS.

     

    Det jeg hoerte den dagen var at det ble meldt om "en mann, blond, som skyter paa Utoeya". Det er ganske basic, "holy shit, da maa vi komme oss dit NAA og stoppe ham". Men neida, i teorien kunne jo "alt" vaere tilfellet, saa da gjoer man "ingenting" inntil massakren basically er over, istedet for aa bruke en av baatene som var paa sjoen allerede i Utvika.

     

    Her er poenget: Brannmenn noelte ikke med aa dra inn i WTC paa 9/11 selv om det kunne tenkes at:

    1) Det var bomber inni bygningene

    2) Det var terrorister klare med ammunisjon og granater inni WTC, og at det var et bakhold

    3) Det var bomber plantet ved inngangen til WTC og masse skumle "Al Quaida"-agenter paa hjoernet som bare ventet paa at politiet og brannmenn skulle ankomme

     

    Kan det bli mer obvious?

    • Liker 2
  6. Sierra, bare fordi du ikke forstaar engelsk betyr ikke det at det er noe rart med aa uttrykke seg paa engelsk.

     

    Det var oeyenvitner som beskrev en til gjerningsmann paa Utoeya, deal with it. Det er ingenting utroverdig med aa bruke uttrykk som LMFAO, det som teller er substansen, ikke hvorvidt man bruker fleksibelt spraak for aa uttrykke seg TO THE POINT.

     

    Troverdig, absolutt!

     

    De hadde ikke trengt aa spoerre en politimann paa stedet, de kunne selv SE at det var flere baater ute paa havet, og dette viser video-opptaket!!!

     

    Hadde neppe skadet aa komme seg dit FORTEST MULIG, hadde det vel? Du vet, for aa redde flest mulig liv?

     

    Ja, jeg synes det var feigt og idiotisk av dem aa dra til Storoeya for aa bruke en baat som ikke fungererer, fremfor aa bruke en av baatene som allerede var ute paa sjoen.

    De kunne ha improvisert, for aa maksimere sjansene for raskest mulig aa stoppe blodbadet.

     

    Villvin, jeg mener at ut fra antakelsen om sannsynligvis EN vaapenmann paa Utoeya, saa maa disse "spesialstyrkene" ha guts til aa konfrontere denne skytteren SAA RASKT SOM MULIG for aa hindre ham i aa massakrere potensielt hundrevis av flere ungdommer. Han overgav seg med en gang Delta faktisk ankom, merk deg det.

     

    Poenget mitt er paa en dag som 7/22, saa tales det for aa fokusere mer paa resultatet av det man faktisk KAN GJOEREe, enn paa whatever "rutiner" man har forestilt seg. Real world. En mann, knert ham, det ville stanset blodbadet, rett og slett, det er common sense.

  7. Det var flere baater ute i vannet og reddet folk, det ser man klart paa video...

    Vanlige folk var der ute og gjorde noe, mens Delta var for redd for egen sikkerhet til aa gjoere det.

     

    Det jeg hoerte den dagen var det som stemte - "en blond mann skyter paa Utoeya". Javel, saa kom dere dit og stopp ham ASAP da... Obvious. Det ble senere rapportert om "a second shooter" av oeyenvitner.

     

    Om det var en eller to skyttere, og om det var flere paa vei (som jeg ikke hadde hoert noe om), spiller faktisk ingen rolle. Det som spiller en rolle var at ungdommene paa Utoeya var under angrep, at de var det umiddelbare MAALET (ergo de dere skal beskytte NAA!!!) og at de trenger hjelp NAA, og ikke senere, saa da faar de ta skuddvekslingen med hvor enn mange skyttere som maatte befinne seg der istedet for aa vente av "frykt for egen sikkerhet". Hva med aa frykte for sikkerheten til de som dere er ment aa beskytte fra aa bli massakrert?

     

    Trekker ingen paastand om min vurdering av at amerikansk politi ikke ville vaert fullstendige pussies paa samme maate som Delta om seks hundre ungdommer var under angrep paa en oey av tilsynelatende en eller to skyttere.

     

    En annen ting var at Breivik ringte mange ganger og sa at han ville overgi seg, som igjen tydet paa at det var en mann.

     

    Det politiet visste sikkert var at ungdommer paa Utoeya ble skutt uten naade, og da gjelder det faktisk aa handle NAA istedet for aa bruke enhver usikkerhet som unnskyldning for aa vaere trege.

     

    Brannmenn paa 9/11 dro inn i WTC fordi det var deres jobb aa evakuere sivile, uavhengig av at fly hadde crashed inn i bygningene og at det var meldt om eksplosjoner. Noedssituasjon kalles det.

    • Liker 1
  8.  

    Her var det så mye rart at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne:

     

    1. Delta rykket ut med en gang de fikk melding om skyting, så de ventet ikke av hensyn til egen sikkerhet. Så her lyver du.

     

     

    Nei, du lyver ved aa paastaa at jeg lyver. Delta hadde ikke guts, hadde de det ville i det minste noen av dem tatt en baat direkte over istedet for aa dra til Storoeya.

     

    2. En død politimann er en ubrukelig politimann.

     

     

    En doed Breivik er en ubrukelig Breivik. Mener du at Breivik er super-mann? Hva skal man med politifolk hvis de ikke kan konfrontere en kriminell? Vi snakker om "Delta" her, ikke en sikkerhetsvakt.

     

    3. Vanlige folk var sannsynligvis ikke klar over faren, og dessuten var de ikke nødt til å faktisk ta ut terroristen.

     

    Ikke klar over faren da de hoerte skyting paa Utoeya? Veldig logisk.

     

    4. Ingen visste hvor mange terrorister de var under denne politiaksjonen, så nok en gang lyver du.

     

    Nei, det var meldt om en mann, saa det er du som lyver. Ikke at man kunne vaere helt sikker, men ingenting var helt sikkert, det betyr ikke at det var greit aa ikke rykke ut SAA RASKT SOM MULIG. Det var meldt om en mann, enten man var helt sikker eller ikke.

     

    5. Politiet ventet ikke til det var over, men jobbet kontinuerlig med saken. Du bør sette deg inn i dette før du uttaler deg. Enten så er du håpløst kunnskapsløs, eller svært uærlig.

     

    Tja, jeg sa aldri det da, men han hadde tatt livet av ganske mange mennesker. Han var "ferdig med operasjonen". Det var foerst da "Delta" ankom. TOO LATE!

     

    6. Du mener at en enkelt politimann skulle ta seg over, til tross for at man ikke visste hvor mange gjerningsmenn det var. Hull i hodet.

     

    Antakelsen var en gjerningsmann, selv om det ikke var sikkert. Aa ikke gjoere noe, aa rykke ut mot vaapenmannen eller mennene, det er det som er hull i hodet, spesielt naar det dreier seg om de vi liksom skal regne med i slike spesielle situasjoner. "Delta" my ass.

     

    HVIS DET VAR EN TYPISK POLITIMANN FRA NY DER VILLE HAN SIKKERT REDDET MANGE FLERE LIV MYE RASKERE ENN HELE "DELTA"-ENHETEN VAR I STAND TIL, VED SIMPELTHEN AA RYKKE UT MOT BREIVIK VIA EN AV BAATENE SOM VAR I NAERHETEN.

    Bevis for denne påstanden, takk.

     

    Latterlig at du ber om bevis for noe slikt. Det er min vurdering, en politimann fra NY ville ikke ha noelt med aa rykke til foer heller enn senere mot en desperado med gevaer som plaffer ned ungdommer paa en oey like over sundet.

     

    Det er fint at nordmenne er saa fredelige og at Norge er saa fredelig, men denne dagen hadde ikke skadet aa vaere litt mer "SWAT" enn "Delta".

    • Liker 1
  9. Vanlige folk dro ut med baat og reddet folk.

     

    "Delta"

    LMFAO!!

     

    Ut fra den logikken som noen kommer med her saa kan vel politiet like godt vente med utrykning til en rekke noedssituasjoner av hensyn til egen sikkerhet, i tilfelle det teoretisk sett er et bakhold. Jassaa ja. For det verste som kunne skje er ikke om sivilie blir drept men om politiet blir skutt paa, for da er det jo gitt at alle polimennene blir drept og at man selvfoelgelig ikke har flere politifolk tilgjengelig som kan rykke ut.

     

    Hvorfor kunne ikke "Delta" (lol) ha f.eks splittet i to og halve gruppen rekvirert en baat og, f.eks, kjoert en omvei til en sikrere plass aa "legge til kai" ved utoeya.

     

    Vanlige folk hadde guts til aa dra ut med baat.

    Det hadde ikke Delta.

     

    DET ER EN VITS. Men, det er typisk norsk aa vaere komplett idiot.

     

    Jeg ser ikke vitsen med spesialenheter hvis de ikke er i stand til aa vaere fleksible og gutsy i helt spesielle situasjoner, what is the point.

     

    Det var meldt om EN person paa Utoeya, ta et fuckings hint, han SKYTER UNGDOMMER, stopp ham! Om det var bomber i Utvika eller utenfor Politistasjonen eller utenfor slottet vil jo vise seg, men her og naa er det det vi vet som gjelder og det er det som var OBVIOUS for vanlige folk - nemlig at det er ungdommer paa Utoeya som blir beskutt og trenger hjelp.

     

    Skulle politiet ha like gjerne holdt seg inne den dagen? Det kunne jo teoretisk sett ha vaert bomber plassert utenfor politistasjonen, og det ville jo ikke sett bra ut om politiet ble sprengt i filler? Er det best aa bare vente til alt er over slik at man vet alle detaljene foer man rykker ut? Idioter.

     

    LOL!!! REAL WORLD, wake the f up. "Spesialstyrker", "Delta", LMFAO.

     

    Om bare EN bevaepnet politimann hadde kommet seg i lang paa Utoeya raskt, saa kunne det alene kanskje ha stoppet Breivik, du vet, kanskje Breivik ville hatt litt vanskelig for aa fortsette massakren hvis han ble beskutt av en politimann samtidig! Kanskje han kunne ha knertet Breivik til og med.

     

    Men det er vel rocket science for nordmenn aa i det hele tatt tenke slik, ikke sant?

     

    Jeg har sendt inn dette innlegget som en kandidat til tidenes dårligste og minst gjennomtenkte innlegg i Diskusjon.no sin historie. Og allerede nå kan jeg si, gratulerer med førstepremien!!

     

    Men sånn seriøst, dette innlegget gidder jeg ikke prøve å argumentere mot en gang. Det er rett og slett så gjennomført idiotisk at du har støtte fra sånn ca 0% av resten av forumet.

     

    Delta står forøvrig ikke tllbake for noen tilsvarende politistyrker i andre vestlige land.

     

    Pell deg vekk herfra ditt troll, du har nettopp prestert å skrive det værste innlegget jeg har lest, og det sier litt. Idiot.

     

    Innlegget var ikke ment for aa faa stoette fra folk paa forumet, men det er tydeligvis det viktigste for deg (hehehe).

    Fakta er fakta, og det unngaar du, fordi det er saa kjekt, greiest aa ikke diskutere i det hele tatt hvis du ikke har noe smart aa si.

     

    Siden du "got lost" i lesningen av innlegget kan jeg oppsummere poenget i en enkel setning som kanskje er mer fordoeyelig for deg:

     

    HVIS DET VAR EN TYPISK POLITIMANN FRA NY DER VILLE HAN SIKKERT REDDET MANGE FLERE LIV MYE RASKERE ENN HELE "DELTA"-ENHETEN VAR I STAND TIL, VED SIMPELTHEN AA RYKKE UT MOT BREIVIK VIA EN AV BAATENE SOM VAR I NAERHETEN.

  10. Vanlige folk dro ut med baat og reddet folk.

     

    "Delta"

    LMFAO!!

     

    Ut fra den logikken som noen kommer med her saa kan vel politiet like godt vente med utrykning til en rekke noedssituasjoner av hensyn til egen sikkerhet, i tilfelle det teoretisk sett er et bakhold. Jassaa ja. For det verste som kunne skje er ikke om sivilie blir drept men om politiet blir skutt paa, for da er det jo gitt at alle polimennene blir drept og at man selvfoelgelig ikke har flere politifolk tilgjengelig som kan rykke ut.

     

    Hvorfor kunne ikke "Delta" (lol) ha f.eks splittet i to og halve gruppen rekvirert en baat og, f.eks, kjoert en omvei til en sikrere plass aa "legge til kai" ved utoeya.

     

    Vanlige folk hadde guts til aa dra ut med baat.

    Det hadde ikke Delta.

     

    DET ER EN VITS. Men, det er typisk norsk aa vaere komplett idiot.

     

    Jeg ser ikke vitsen med spesialenheter hvis de ikke er i stand til aa vaere fleksible og gutsy i helt spesielle situasjoner, what is the point.

     

    Det var meldt om EN person paa Utoeya, ta et fuckings hint, han SKYTER UNGDOMMER, stopp ham! Om det var bomber i Utvika eller utenfor Politistasjonen eller utenfor slottet vil jo vise seg, men her og naa er det det vi vet som gjelder og det er det som var OBVIOUS for vanlige folk - nemlig at det er ungdommer paa Utoeya som blir beskutt og trenger hjelp.

     

    Skulle politiet ha like gjerne holdt seg inne den dagen? Det kunne jo teoretisk sett ha vaert bomber plassert utenfor politistasjonen, og det ville jo ikke sett bra ut om politiet ble sprengt i filler? Er det best aa bare vente til alt er over slik at man vet alle detaljene foer man rykker ut? Idioter.

     

    LOL!!! REAL WORLD, wake the f up. "Spesialstyrker", "Delta", LMFAO.

     

    Om bare EN bevaepnet politimann hadde kommet seg i lang paa Utoeya raskt, saa kunne det alene kanskje ha stoppet Breivik, du vet, kanskje Breivik ville hatt litt vanskelig for aa fortsette massakren hvis han ble beskutt av en politimann samtidig! Kanskje han kunne ha knertet Breivik til og med.

     

    Men det er vel rocket science for nordmenn aa i det hele tatt tenke slik, ikke sant?

    • Liker 1
  11. Brannmennene paa 9/11 valgte ikke aa ikke dra inn i WTC for aa faa folk ut derfra fordi det kunne tenkes aa vaere sprengstoff i bygningene.

     

    Hvis man ikke kan stole paa at politiet har guts til aa dra ut og berge forsvarsloese mennesker, saa har ikke politiet noen funksjon.

     

    Maaten du beskriver det paa virker som saa lenge det er tvil i en situasjon saa er det greit aa gjoere INGENTING. Sorry! Om vanlige folk har vett til aa gjoere NOE, saa faar f*** meg politiet vaere i stand til det ogsaa. Do we need to spell it out: oey, skyting, folk blir drept, vaar jobb er aa beskytte dem, vi er bevaepnet, da drar vi til oeya NAA (i hvert fall NOEN av oss) for aa maksimere sjansene for aa spare flest mulig liv.

     

    De kunne ha "commandeered" en av baatene for F!

    Fint at Norge er saa fredelig generelt, men paa den dagen, maken til pussies!

    Virker som alle andre enn politiet den dagen hadde en viss mengde guts, for en vits, politiet skal faktisk vaere der til aa beskytte sivilbefolkningen, ikke motsatt.. Det er faktisk jobben deres...

    Man er blitt litt for norsk hvis man mener at politiets foerste prioritet er aa beskytte seg selv naar landet er under angrep. WTF.

×
×
  • Opprett ny...