Gå til innhold

Trontron

Medlemmer
  • Innlegg

    494
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Trontron

  1. 15 hours ago, Evil-Duck said:

    Min erfaring med psykolog og oppfølging av DPS er vel at det muligens reddet livet mitt.

    Gjør meg nok noe sårbar ved å fortelle i mer detalj rundt det, som jeg har erfart at ikke alltid er det lureste en kan gjøre på internett, men om det kanskje kan gi ett lite håp til noen andre så for det så være.

    Var involvert i en alvorlig front mot front ulykke i relativt høy hastighet, jeg var den uskyldige part i den. De fysiske skadene var i starten kanskje det største problemet, da jeg måtte ha hjelp til det meste og ikke kunne bo alene hjemme i min egen leilighet, måtte bo hjemme hos foreldrene mine som er lite kult for noen i 30 årene. Når jeg etterhvert begynt å kunne være mer selvstendig forsøkte jeg å flytte tilbake til leiligheten min, hvor ting begynt å skje som jeg ikke forsto, begynt plutselig å få uforklarlige pusteproblemer, hjertet løp løpsk og jeg var genuint livred før jeg klarte å hente meg inn igjen.  Jeg forsto ikke hva som nettopp hadde skjedd, det begynt å komme oftere og oftere, og det ble mange turer til sykehus, legevakt og legesenter uten at de klarte å finne noen problemer med meg. Jeg endte opp med å flytte hjem til foreldrene mine igjen da jeg ikke følte meg trygg i mitt eget hjem og ble boende der ganske lenge. Fastlegen min pushet på om det kanskje kunne være psykisk, noe jeg selvfølgeli nektet på, det var nedverdigende, det var flaut og det var helt uakseptabelt, for jeg selv var jo helt bevisst på at det var noe alvorlig galt med meg å følte ikke jeg ble tatt seriøst av mine behandlere.

    Så for å korte ned det hele, så var det jo psykisk, det var panikkanfall og de forringet livskvaliteten min til ett nivå som ikke var levlig, og at jeg nektet å godta det så lenge gjorde nok bare mer skade, da jeg ikke ville behandle det underliggende problemene.

    Etter mye frem og tilbake og en lang søknadsprosess fikk jeg komme inn på DPS hvor jeg fikk tildelt en psykolog som spesialisert seg innen traumer, PTSD diagnosen ble stilt relativt raskt av psykolog og psykiater etter noen kartleggingstimer. Startet så på noe de kaller EMDR terapi sammen med samtaleterapi, hvor hele poenget er å trigge en gjennopplevelse av traumene for å bearbeide de å få hjernen til å forstå at det som skjedde var i fortiden og ikke noe en trenger å bruke energi på nå. Dette gjorde sympotomene veldig mye værre for meg de første ukene etter påbegynt behandling, men så ble det plutselig bedre litt etter litt med ett par gjennombrudd. Gikk til behandling i 1,5 år, ble underveis startet på SSRI, fikk en del redskap i det mentale verktøyskrinet og har siden fått veldig mye av livskvaliteten tilbake og klart å komme meg tilbake til å bo i min egen bolig. Har fortsatt mitt å slite med både fysisk og psykisk etter ulykken, men jeg er totalt sett på ett mye bedre sted i dag enn jeg var før jeg klarte å svelge stolheten min å søke behandling hos psykolog. At jeg aldri helt kommer til å bli som jeg var før ulykken har jeg måtte lære meg å akseptere og heller prøve å "feire" de små seierne langs veien, av alle behandlinger jeg har gått til er det uten tvil de 1,5 årene hos DPS som har gjort mest nytte og gitt meg mest livskvaltiet tilbake.

    Takk for delingen.
    Din greie var jo veldig konkret, selv om det ikke var åpenbart før i ettertid. Derfor kanskje enklere på den måten der.
    Det hjelper altså noen. Da er det ingen hensikt å se ned på alle psykologer eller hele profesjonen deres altså.

  2. 47 minutes ago, Guest 219e3...fe5 said:

    Eller så kan vi se det fra et annet synspunkt. At kvinner kun ønsker seg barn og ikke en mann. De sitter altså ikke og venter på kjærligheten. De ønsker bare å få et barn uten å måtte deale med en mann i tillegg...

    Anonymous poster hash: 219e3...fe5

    Hahaha. Den der tror du vel ikke på selv engang. Kanskje det gjelder 1 av 100.
    Eventuelt er du en av de single prøverørs-mødrene som stadig forsøker hjernevask på deg selv; ved å påpeke at det var årsaken. Ikke det faktumet at de du søkte etter ikke vurderte deg som noen god fangst tilbake.

    • Liker 1
  3. Colin har noe rett også.

    Ventetiden på assistert befruktning var rundt 8 måneder for et år siden. Trolig blir det bare flere og flere single som ønsker denne løsningen fremover.
    Mange som venter og venter på kjærligheten uten at de bruker noen som helst krefter på det selv. De fokuserer mer på "icks" og røde flagg uten å se sine egne, frem til de sitter i slutten av trettiårene og innser at toget forlater perrongen uten de.
    Single mødre med prøverørsunger fortjener litt latterliggjøring.

     

    • Liker 1
    • Hjerte 3
  4. Jeg skal være oppriktig med én gang og si at mitt subjektive svar er:
    "Nei, men kaanskje ja for en liten andel personer som aldri ellers får snakket om / eller får utløp for problemene sine". Det er tross alt usunt å holde problemene tett til brystet.
    Og for problemer som har startet nylig tror jeg tiden leger sår bedre enn psykologer gjør.
     

    I rundt ti år, har jeg spurt enhver person jeg har fått høre har vært hos psykolog, om det har hjulpet de. Svaret jeg har fått i retur har som regel vært diffust, men alltid nærmere nei enn ja.
    Jeg har spurt folk mellom himmel og jord; da f.eks noen som har vært uføre siden de fylte 19 grunnet mentale problemer, noen andre som ble innelåst og voldtatt som tenåring og har slitt med det, to andre igjen som hadde partnerproblemer og forsøkte å høre med psykolog om de kunne hjelpe med hvordan de følte seg brutt ned i hjemmet, en annen som slet med utbrenthet, og en annen som hadde motivasjonsproblemer pluss angst på universitetet. Sikkert mange andre jeg har glemt.

    Jeg tenkte derfor det ikke var noen dum idé å spørre her hva dere tenker; for det er sikkert noen hobbypsykologer her og kanskje til og med noen ekte. Eventuelt noen som har vært hos psykolog og som kan dele sine erfaringer?

    Blir pasienter til psykologer "friske", eller eventuelt i det minste får startet en prosess der de på egenhånd kan hjelpe seg selv; da gjennom redskaper de får av en psykolog? Eller er psykologi i helsenorge egentlig bare noe ubrukelig ræl?

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  5. 15 hours ago, OJ Doe said:

    Tja, hva med en psykolog? Mange damer sier ofte det samme. "Kan ikke" betyr ikke at hun ikke innser at det er en helt enkel og overkommelig oppgave å mestre. Hun VIL ikke, av ulike årsaker, og trenger hjelp til å finne ut hvorfor hun ikke vil dette, når det er tydelig at det er behov. En del går gjennom livet ved å omgå problemet, men de fleste har godt av å utfordre seg selv på det planet. 

    Menn er lettere sånn. Større tro på å få det til, mindre frykt for å feile. Ofte en kombinasjon som gjør at menn gjøe ting de ikke kan, eller bør.

    Hver gang jeg får vite om noen som har vært hos psykolog, eller kjenner noen som har vært hos psykolog spør jeg:
    "Ble du/de bedre? Sånn at de ikke trenger psykolog lengre altså."

    Jeg har ikke fått et ja enda. Samtlige slutter over tid fordi de sakte forstår de ikke får det de trenger, eller at det rett og slett ikke fører til noen endring. Det er begrenset hvor mye det hjelper å bare snakke om noe, selv om det selvfølgelig er bra.

  6. 21 hours ago, Guest 219e3...fe5 said:

    Men dette er ikke noe forskjell fra kvinner da. 

    Anonymous poster hash: 219e3...fe5

    Jo. Det er svært stor forskjell der på hvilken grad det er korrekt og hvor viktig det er i forholdet.
    Om en kvinne har lavere selvtillit eller lar seg bli overkjørt er det langt mindre ødeleggende for et forhold enn om det samme skjer med mannen.
    En mann må ha noen andre veeeeldig gode sider til å balansere det. En kvinne trenger mye mindre motballast.

  7. 4 minutes ago, torbjornen said:

    Kan det vere slik at dei russiske tapa rapportert av Ukraina også omfattar estimat av talet på såra osv? I så fall er talet på drepne på russisk side langt lågare, og samanlikninga blir feil.

    Så klart er det også sårede.
    Dessuten er alt estimater. Og det er smurt kraftig på.

    Ukraina har da ingen motivasjon til å IKKE pynte på tallene når folk uansett sluker det rått.

    Samme gjelder åpenbart Russland sine tall motsatt vei

    • Liker 2
  8. 2 minutes ago, Colin. said:

    Så la oss gå utifra den gjennomsnittlige mann og kvinnes psyke og se bort ifra unntakene. Du mener altså at det er vesentlige forskjeller i psyken på generelt grunnlag blant kjønnene. Kan du nevne den mest definitive forskjellen slik at "tafatte typer" der ute kan forstå "kvinnepsyken"?

    Å ha selvrefleksjon til å forstå sine egne mangler og deretter agere på dette, er en styrke og det motsatte av en "tafatt type" sånn jeg ser det og har ingenting med viljen eller ei til å forstå andres psyke.

    Ja, jeg skjønner det siste du skriver.

    To av de viktigste tingene en mann kan ha mentalt; er selvtillit og evnen/viljen til å stadig være støttende uten å la seg bli overkjørt.

    Å ikke endre seg, men heller gi opp og deretter se etter grønnere gress på andre siden av elven ser ikke jeg på som "selvrefleksjon til å forstå egne mangler og deretter agere på dette".
    Hva om han hadde gått for filipinske underårige barn istedenfor fordi ingen voksne vil ha han? Jeg ser litt på det som samme kategori, selv om sistnevnte åpenbart er en million ganger verre.

    • Liker 1
  9. Russland brukte dette som pressmiddel.
    Man kan diskutere hvor effektivt det var, men jeg kan love dere at Russland ikke hadde et ønske om å miste eget pressmiddel og egen infrastruktur når de kunne fått samme effekten ved å fake gratis tekniske problemer, slik de allerede holdt på med. Dessuten virket det som om Tyskland og Russland nærmet seg en avtale på sprengningstidspunktet.

    Det er rett og slett kne-klaskende komisk (har vi noe norsk utrykk for knee-slapping?) å påstå at USA ikke hadde noen interesse i å få Nord Stream sprengt. For USA bryr seg ikke om storpolitikk som har med Russland å gjøre, hva?

  10. 25 minutes ago, Colin. said:

    Et barns psyke er ikke utviklet fullt ut. En voksen mann eller kvinne har begge fullt utviklede psyke. Siden du brukte "kvinnepsyke" som et argument imot noen som du oppfattet som tafatt, så er det rimelig å spørre deg hva du legger i ordet "kvinnepsyke"... jeg hadde vært like undrende til hva du hadde ment om du hadde skrevet "mannepsyke" til noen. Siden du velger å skrive dette, så antar jeg du mener det er noen definitive forskjeller i psyken blant kjønnene? Det er interessant å vite hva du sikter til. Jeg tenker mer at voksne menneskers psyke er individuelt. Har aldri tenkt den tanken før om å dele opp psyken i 2 kategorier slik du gjør med mann/kvinne.

    Enkelt og greit er det vesentlige forskjeller mellom den gjennomsnittlige mannen og den gjennomsnittlige kvinnen.
    Fra normalfordeling kan man se maaaange fellestrekk som de aller fleste invidiene i en gruppe har til felles, da selv om de aller fleste individer ikke deler hver eneste normalfordeling for hver eneste vurderte oppførsel/instinkt/motivasjon/etc..  Noen psykologiske forskjeller er åpenbart også mer betydelige og dominerende enn andre.
    Det er totalt umulig å snakke om en større gruppe individer uten at noen individer i den gruppen ikke hører hjemme i forklaringen. Man kan derimot sikte seg inn på å treffe størsteparten når man ser bort ifra sjeldne "outliers".

    Folk som forstår seg på normalfordeling forstår dette.

    Jeg nevnte også ingeniørpsyke som et eksempel, men den hoppet du glatt over. Alt kan fordeles.
    En kvinnelig siving vil ha svært mye til felles med en mannlig siving, men ikke alt.
    Samtidig vil en kvinne ha svært mye til felles med en annen kvinne, men ikke alt.
    Ser du hvordan man kan dele inn i grupper, men at gruppene likevel ikke er gjensidig utelukkende?

    • Liker 2
  11. Enkelt å stykke opp slik:

    Hvem kunne hatt størst egeninteresse for sabotasje av Nord Stream:
    USA, Ukraina, Norge, OPEC-land.

    Hvem hadde størst interesse for å holde Nordstream operativt:
    Russland, Hviterussland

    Hvem hadde interesser både for og imot:
    Storbritannia, Polen, Tyskland

    Hvem hadde tilnærmet ingen egeninteresse ene eller andre veien, men kunne vært innblandet grunnet eksternt press:
    Danmark, Sverige, Finland, Estland, Latvia, Litauen.

     

    Selv om Norge fikk svært gunstige resultater av utfallet tenker jeg at sannsynligheten for at Norge var innblandet er lik null. Samme med OPEC-land.

  12. 2 hours ago, Selfuniverse said:

    Hvis mannen i dette forholdet hadde sendt gaver og fine dikt til 16-17 andre kvinner. Hadde du da stått opp for ham med at det er mer eller mindre styrt av impulser og underbevisthet. En test fra ham, og at det hadde vært den 17 årige jenten sin oppgave å stå i det og ikke vise at hun blir sjalu eller trekke seg unna, for da har hun allerede tapt?

     

    Hva hadde skjedd hvis jenta hadde blitt lovet 10 millioner kroner hvis hun ikke sender bilder til noen gutter på en måned?

    Hun hadde ikke sendt bilder på en måned, fordi hun skjønner insentivet for å ikke gjøre det.

    Jeg mener en komplisert underbevisthet ikke har noe med dette å gjøre. Men impulser? ja kanskje delvis fordi hun virker avhengig.

    Nei. Jeg hadde spurt: hvilket århundre bor du i der folk sender fine dikt som flørtetaktikk?

  13. 31 minutes ago, Copium247 said:

    Ser ingen grunn til å være skeptisk til tallene Zelenskiy kommer med, de tallene har i over to år vært en meget godt bevart hemmelighet, erfaringsmessig vet vi at Ukrainere er som oss veldig ærlige, så når de først kommer med desse tallene så er de nok riktige. Zelenskiy velger fortsatt å hemmeligholde antall skadde og de som eventuelt er tatt til fange, men det er god grunn til å tro at de er meget lave i forhold til tilsvarende russiske tall.

    Du har all grunn til å være skeptisk til Zelensky. Hadde tallene vært meget lave ville det i seg selv vært noe man kunne og VILLE brukt som propaganda.
    Zaluzjnyj derimot. En mann som flere ganger faktisk kalte en spade for en spade (stillstand/stalemate) og fikk kjeft for det av Zelensky fordi det ikke stemte med Zelensky sitt narrativ.

  14. 9 minutes ago, Selfuniverse said:

    Jeg tenker du kan gi kvinner den respekten de fortjener. Du antyder at denne 17 årige kvinnen nærmest ikke er i stand til å styre seg selv. Jeg ble fornærmet på vegne av kvinner, derfor lagde jeg en lett humoristisk tolkning av hva det så ut som den egentlige tankegangen din var.

    Hvis du likevel mener at hun kan styre seg selv, så er jo det bra.

    Haha, nei der tar du helt feil.
    Men vi er alle mennesker. Og alle mennesker er i varierende grad styrt av impulser og underbevissthet. Forstår man ikke det kommer man ikke langt i verden.

  15. Spørreundersøkelse fra yougov.uk som spør innbyggere av Europeiske land om deres meninger rundt krigen.
    Jeg er positivt overrasket over at mange har klart å se gjennom propagandaskyen og innsett at dette blir mer blodig og at det går dårligere.
    https://yougov.co.uk/international/articles/48720-ukraine-war-two-years-on-the-view-from-western-europe-and-the-us
     

    Jeg tror ikke vi klarer å ta Mariupol før julen 2023 likevel folkens.

  16. On 24.2.2024 at 12:03 AM, Colin. said:

    Jeg synes han virker reflektert over sin egen situasjon.

    Hva er en "kvinnepsyke" ?

    Jeg svarer på et spørsmål med et spørsmål.
    Hva er psyke?

    Forstår du hva jeg mener når jeg f.eks sier; Barnepsyke, mannspsyke, ingeniørpsyk etc.? Svaret er mest sannsynlig ja, men med én gang det handler om kvinner får du klørne ut.
    Det er et to-tre avsnitt forkortet og forenklet ned til ett ord.

    • Liker 1
  17. On 25.2.2024 at 7:25 AM, Selfuniverse said:

    Jeg tenkte å hjelpe andre med å prøve å tyde den lettere kryptiske posten til Trontron. Og håper med det at den blir litt enklere å forstå for andre. Jeg tar for meg de viktigste utdragene og skribler ned en oversettelse av dem.

     

    Oversettelse: Hun er en robot som blir styrt innenfra, og er ikke i stand til å gjøre egne valg. Hun som person har ikke noe ansvar i dette.

    Oversettelse: Når du kommer i møte med en robot som har svært mye makt, i dette tilfellet seksuell makt, og du har problemer med at denne makten blir misbrukt på andre gutter i forskjellige arenaer, og problemer med at det blir vist, og brukt som ett verktøy på deg... så er det uansett din oppgave å stå i det og være mann nok til å tåle det. Det er bare en test fra en robot som automatisk måler hvor stor evne du har til å være en lojal slave som godtar alt den gjør.

    Oversettelse: Roboter har en tendens til å være flyktig og uforutsigbar pågrunn av deres programmering. Denne mektige roboten har derfor også ingen skyld selv i eventuelle situasjoner eller konsekvenser den skaper som følge av hvordan makten blir misbrukt. Det er mannen i forholdet med roboten som har hovedansvaret for at roboten skal tillate seg selv å forbli forbundet i ett forhold med den mannen.

    Oversettelse: Hvis du ikke føyer deg i forholdet og lar roboten få misbruke den enorme seksuelle makten sin overalt den bare orker, med eller uten eskapader, mens den har deg som en undertrykt og ukritisk dukke, så vil du åpenbart ikke passe sammen med denne roboten. Slik er det bare når man kommer i møte med en enormt seksuell mektig og misbrukende robot. Men det er ett håp for deg som mann, at du kan tenke tilbake på forholdet med denne roboten, da du etterhvert vil innse at livet ikke kan bli spesielt bra av å la seg bli undertrykt av mektige roboter som ikke har tenkt å omprogrammere seg før mange år etterpå når de merker at makten deres har forsvunnet, og de gode mennene ble kapret av ekte kvinner som bryr seg om mannen sin.

     

    Mine kommentarer: De har ikke ett forhold. Ett forhold betyr at man fokuserer på og tar vare på hverandre. Hvis en mann hadde gjort noe lignende i eventuelle andre former til andre kvinner når han var 'sammen med' en kvinne, så hadde 'forholdet' vært akkurat like useriøst. En 17 årig jente forstår dette også, som betyr at hvis du trådstarter hadde eksempelvis sendt dyre gaver med fine dikt til 16-17 andre jenter, med påfølgende teite unnskyldninger om hvordan du kjenner til dem, så hadde hun nok greid å mane frem en ganske normal reaksjon på dine relasjoner hvis hun mente at dere hadde ett seriøst forhold.

    En 17 årig jente har fremdeles en god del tid på seg til å forandre sitt mønster. Denne jenta utforsker og misbruker nå den enorme seksuelle makten hun har. Det fungerer som ett rusmiddel. Og kan bli avhengighetskapende, eller har allerede blitt det. Foreldre er de første som burde tre inn i mønsteret til denne jenta for å hjelpe til med å gjøre henne kjent med at slik fremtreden i forhold til gutter kan lede til verre mønstre og veier videre i livet.

    Jeg er meget klar over at samfunnet som helhet nå har en innstilling om at jenter kan gjøre hvaaaaaa de vil, og at det er fantastisk, og at kvinner er endelig helt frie...

    Men den friheten kommer med en ekkel bismak som mange kvinner hater, og ofte prøver å unngå som pesten. Ansvar og eierskap av konsekvenser for sine handlinger. Som illustrert i posten til Trontron, så har ansvar og eierskap av konsekvenser for egne handlinger blitt avskrevet ganske konsekvent.

    Hun bør tilegne seg bedre veiledning i livet for hennes egen del. Du trådstarter er ikke i en posisjon til å være i stand til å forandre henne, fordi hun er godt i gang med å forme deg etter sitt ønske.

    Men alt er ikke nødvendigvis bekmørkt. Du kan være åpen og ærlig om dine følelser og tilogmed vise henne denne posten/tråden. Hvis hun er enig i at dere burde prøve å forbli sammen, og jobbe fremover med forholdet, så blir det naturligvis nødvendig at hun bremser ned den utstrakte misbruken av den seksuelle makten hennes. Videre kan det bli aktuelt for henne, med eller uten deg tilstede, å snakke med hennes foresatte om denne misbruken, spesielt fordi hun ikke er myndig. Men hennes mønster kan også være en konsekvens av hvordan hennes foresatte f.eks ikke har fulgt opp sine roller adekvat, så det kan være en blindvei. Da er det viktig å være kjent med at det finnes hjelp i samfunnet, eller også på internet.

     

    TL:DR - Dette er ikke ett forhold, og hun bør forandre sitt livsmønster, fortrinnsvis med hjelp.

    TLDR ja,

    Lille jeg leste viste at du har liten forståelse for psykologi 😅

  18. 1 minute ago, bojangles said:

    USA høyner Storbritanias 50 nye sanksjoner og tidobler den. Min umiddelbare reaksjon erja jeg kjenner jeg er glad for at russland blir sanksjonert og jeg tror også at dette kan bidra til å gjøre forsvarsevnen mindre for russerne om det følges godt opp. Men hvorfor i alle dager tok det oss 2 år å komme dit? Akkurat dette tror jeg det blir viktig å finne et svar på, både for sittende politikere og for fremtidige politikere samt velgerne. For uten at vi tar oss tiden til å reflektere over dette og finne svar så vi også i fremtiden svare for sent og for svakt på aggresjon fra autokratier og diktatorer. 

    https://home.treasury.gov/news/featured-stories/sanctions-and-russias-war-limiting-putins-capabilities

    Litt artig dette egentlig
    Enten er det symbolpolitikk.... eller så har det vært symbolpolitikk frem til nå.

  19. 10 minutes ago, ForTheEmperor said:

    Hypotetisk scenario som kan skje nå som krigstrettheten og kaoset i USA virkelig vil påvirke krigen i fordelen til Russland:

    Hvis Russland klarer å nå helt til Kharkiv og ta Kherson tilbake igjen, vil det gjøre det enda mer vanskelig for krigsmotstanderen i landet? Putin kan jo bruke de store seirene til å få økt oppslutning blant befolkningen? 

     

     

    2024-02-23 135851.jpg

    Skjer ikke med mindre man får en betydelig kollaps på store deler av den Ukrainske frontlinjen først.
    Å ta (og holde) land på andre siden av Dniproelven er strategisk svært vanskelig grunnet logistikk, og burde ikke prioriteres på noen som helst måte fra Russland sitt synspunkt. Mye av grunnen til at de trakk seg raskt ut derifra også i første omgang.

    Samme har jeg sagt om Ukraina sine merkelige og bortkastede stikk på andre siden av elven i ny og ne..

×
×
  • Opprett ny...