Gå til innhold

Raskere

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Raskere

  1. bojangles skrev (På 19.5.2020 den 19.54):

     

    Tja biler blir vel behandlet på alle tenkelige måter før lakk og klarlakk, slik at det ikke skal være noen partikler som ødelegger lakken. Kanskje er det sviktende rutiner på ren sone i eller rundt lakkerings-området som er kilden til støv i lakken? QC burde uansett spottet det og sendt bilene tilbake slik at de ble fikset manuelt der det var støv i lakk eller andre lakkproblemer. Vet en som fikk sin m3 sent på fjoråret. Når den bilen ble sendt til ocd-polering så ble lakktykkelsen målt. Husker ikke verdiene men jeg husker eieren sa at han som polerte bilen mente lakken var i tynneste laget og at det derfor ble ekstra viktig for eieren å være flittig med voksing og polering. Nå kan han jo selvsagt ha sagt det i et forsøk på å sikre mersalg i fremtiden, men jeg husker at andre også har kommentert dette med lakktykkelse på tidligere modeller hos Tesla. Og spesielt viktig blir det jo for oss som kjører rundt i saltlake halve året og resten av året sliter med lavtrykk, pålandsvind, og generelt mye sjøluft. 

    Ja, i en bra Tesla-malingsverden så skulle det ikke hatt noe å si. Men her blir det vel som at hvis noen har lekt ute i sanden, så har de fortsatt litt sand under føttene etter de har dusjet, fordi de tråkker på det på vei ut av dusjen... Når bilene flyter gjennom systemet inni bygningen håper jeg det blir bedre. Fordelen med Model Y fremfor Model 3 er at de bruker mer aluminium på Y. Malingskvaliteten er visst bra (fra BASF), men er visst store variasjoner på tykkelsen. På mine Teslaer har jeg vasket og vokset bilene (S og 3), så har aldri sett noe tegn til rust på noen av dem (i Stavanger). S hadde jeg i 4,5 år. Har bestilt min tredje svarte Tesla (Model Y) og er ikke bekymret for lakken en plass. Synes den er veldig bra på de bilene jeg har fått. PS: Når Norge får Model Y har de nok produsert noen hundre tusen prøvebiler utlevert på det amerikanske markedet...

    https://insideevs.com/news/419795/tesla-model-y-paint-thin-model-3s/

    • Liker 1
  2. bojangles skrev (14 timer siden):

    Det er vel å dra det litt langt å si at Munro fant "sveiseslurv"? Såvidt jeg husker så var vel nettopp sveisingen noe som de virkelig var imponert over? Langt bedre enn tidligere modeller og av helt grei kvalitet. Verdt å ta med er jo også at Munro fikk kjøpt inn en av de tidligst leverte model Y. Slik at vi må anta av kvaliteten øker utover. Virker som Tesla har tatt til seg mye av kritikken fra Munro som gjaldt model 3, og forbedret og endret både kvalitet på komponenter, arbeid og tekniske løsninger.

    Finner det dog merkelig at Tesla ikke har klart å få til lakkeringen ennå. De bruker vel roboter som mange andre produsenter og roboter ble vel i sin tid bragt inn både for å sikre jevn kvalitet på all lakkering og selvsagt reduserte lønnskostnader. Har Tesla kanskje fokusert mer på sparte lønnskostnader enn å fin-tune robotene? Etter 10 år burde lakk, lakkdybde og rene flater uten støv i lakken være selvsagt. Vi får se om det blir bedre på senere leverte modeller. Regner med det blir mange tester fremover av model Y, ikke minst når de engang leveres her til lands også.

    Mener de første karosseriene var lagret utendørs, hvor det var mye sand....

  3. horrorr skrev (2 timer siden):

    Den relevante infoen

    Støttede hovedbrett ATX, microATX, Extended ATX

    NB! Ser du har/hadde et mATX kort i maskinen. Om du nå har kjøpt et kort i en av de andre ATX standardene så vil det sannsynligvis være noen feilplasserte/manglende avstandsstykker.

    Regner med at det er et vanlig ATX kort i pakken du har kjøpt.

    Hmmm. Takk for info. Ser det bare står ATX på det nye, ja. Er det noen måte å løse det på, og at jeg fremdeles kan bruke det gamle kabinettet? Selges slike avstandsstykker noen plass?

    Her er hva jeg har bestilt: https://www.komplett.no/product/1134124/datautstyr/pc-komponenter/pc-i-deleroppgradering/oppgradering/oppgraderingspakke-ryzen-7-3700x#

  4. En kan jo argumentere med at dersom Lexus'en ikke hadde hatt Hybrid motor, så ville energien blitt kastet vekk på bremsing/varme, mens en nå tar vare på den, og fyller den opp opp batteriet, uten å betale ekstra for det. En ser jo på RAV4's drivstoff-forbruk, som er latterlig lavt sammenlignet med andre biler med bensinmotor, takket være hybrid-teknologi. Det er jo mest fordi motoren får jobbe mer på optimalt turtall, og brukt elmotor ved rask akselerasjon, men og fordi den får samlet litt strøm ved oppbremsing.

  5. Hei

    Har en PC fra 2012 (Komplett Gamer i25) som har kabinettet under:

    https://www.komplett.no/product/755467?noredirect=true#productinfo

    For å unngå diskusjoner med fruen (hvor ingen blir vinnere) så lurte jeg på om det er mulig å bruke PC-kabinettet fra 2012 (ref link over) sånn at hun ikke ser at noe er nytt, og kjøpe hele innmaten ny. Regner med at det er hovedkortet som da er det store spørsmålet? Om det finnes hovedkort i dag som passer til det gamle kabinettet? Tenker å bruke PC til videoredigering. Jeg har for øvrig SSD-disk med Windows og annen programvare som jeg ville vært glad om en kunne fått med seg over i ny PC, så jeg ikke starter på bar bakke. Ser det står 7-pin Serial ATA eller noe sånt på SSD-disken.

    Her er utstyret jeg tenker å dra ut:

    Varenr: 657685 / Prodnr: P1-550S-XXB9

         
     

    Varenr: 748721 / Prodnr: BX80637I53470

         
     

    Varenr: 749862 / Prodnr: B75MA-P45

         
     

    Varenr: 578918 / Prodnr: KVR1333D3N9K2/8G

         
     

    Varenr: 751369 / Prodnr: 426018336-2555

         
     

    Varenr: 630675 / Prodnr: CT128M4SSD2

         
     

    Varenr: 761524 / Prodnr: SH-224BB/BEBE

×
×
  • Opprett ny...