Gå til innhold

Lock-Aze

Medlemmer
  • Innlegg

    4 014
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. Lock-Aze's innlegg in Aksjeprogram istedet for overtid? ble markert som svaret   
    Jeg hadde ikke takket ja til det, høres altfor mye ut som "vi orker ikke å betale deg for overtiden din, men forventer at du skal jobbe hue og ræva av deg. Her er 10-20K i aksjer som ikke dekker 1/4 av overtiden din"
     
    Jeg ville vært veldig obs på hvor mye var det snakk om i aksjer i rene kroner kontra å få overtidsbetalt, det er ikke vanskelig å dra inn 100K i året i overtid hvis man har en ok lønn i utgangspunktet. (samt at arbeidsgiver kan rævkjøre deg kraftig på det)
  2. Lock-Aze's innlegg in Hvordan finne en ansatt til vår bedrift ble markert som svaret   
    Var egentlig det jeg tenkte meg også en av grunnene til at det kan være litt vanskelig å hente bachelor/masterstudenter.
    Dere har mye direkte kundesupport og da kan det være greit å ha det på papiret. Du blir en altmuligmann. Hvordan får jeg promotert i min neste jobb hva jeg har fått mulighet til å fordype meg i hos dere? Hvordan er mine videre utvikling ivertatt av dere som arbeidsgiver? (jeg tenker da, kurs, seminarer, konferanser) som du sier, dere er "små". Små betyr gjerne varierende oppgaver og av det du sier, litt varierende lønn. Kanskje få frem at hvis man gjør det bra, så vil lønnen stige fort? (Jeg startet med relativt lav lønn og steg fort de første par årene, da jeg hadde bevist hva jeg kunne og at jeg kunne fakturere) i det private, med en bachelor, så ville jeg ha forventet meg en startlønn på minimum 400K master, 450-500K. Jeg forstår at dette kan være litt vanskelig for ett lite firma å tenke på, jeg vet ikke lønnsnivået der dere er heller.
     
    Noen trives veldig godt med varierende oppgaver, noen liker å spesialisere seg innefor enkelte oppgaver.
     
    Av det du sier, så ville jeg som nyutdannet tenkt meg om ett par ganger før jeg gikk til dere av ett par grunnet, slik du fremlegger ditt firma. Så blir jeg stuck med mye "småoppgaver" som jeg egentlig mener passer seg bedre for personer med videregående utdannelse i IKT(å sette opp servere/planlegge systemarkitektur er mer morro enn å hjelpe en stakkar som ikke vet opp ned på en datamaskin å få installert den siste java utvidelsen), mens jeg av og til får holde på med litt større oppsett av servere. Får jeg utviklet min kompentanse hos dere? Du har ikke sagt så mye om kurs, konferanser, sertifiseringer etc. Hvordan er muligheten min videre?
    Hvis dere ikke er veldig gode på lønn. Så må jo målet mitt enten være å satse på at jeg trives utrolig godt til dere (noe jeg ikke finner ut før jeg har jobbet hos dere en stund) eller å satse på at dere kan gi meg byggesteiner som hjelper meg videre hvis jeg finner ut at jeg ikke er fornøyd med lønnen, eller finner ut at jeg ikke trives så veldig godt.
     
    Det går å spille på godt arbeidsmiljø til en viss grad, men da tror jeg dere må satse på å få folk på utplassering til dere mens de går på skolen. For å få vist fram for ett fantastisk miljø dere har.
    Hadde du kommet til meg med den listen, så hadde jeg helt ærlig tenkt følgende: Lite selskap, som er på jakt etter kompetanse, men ikke har økonomiske muskler til å betale for den, pluss at muligheten for å spesialisere meg er liten, de er på jakt etter bachelorstudenter for å gjøre oppgaver som egentlig passer seg best for en ferdigutannet IKT elev fra videregående. (Jeg hadde vært skeptisk og litt redd for å "sette meg fast" hos dere, til en lønn som kanskje ikke helt står til den utdannelsen jeg har tatt)
     
    Å si at dere er ett lite selskap som ikke kan gi all verden i lønn, får en del varsellamper til å lyse rødt hos meg.... Å si ærlig at lønn blir individuelt forhandlet fram, etter kompetanse. Er i mine øyne en bedre måte å si det på.
     
    Som nyutdannet, så ville mine prioriteringer vært: Lønn, karriæremuligheter, egenutvikling, trivsel, arbeidsmengde, overtidsmuligheter, hvordan avlønnes overtid? (ikke nødvendigvis i den rekkefølgen)
     
    For å være brutalt ærlig med deg, jeg ville ikke gått til dere med gode karakterer og en bachelor (med mindre dere var lokalisert på en "liten" plass med liten mulighet til å velge andre firma). Varierte arbeidsoppgaver er vel og bra, men skal jeg jobbe med webdesign, så ville jeg funnet meg en arbeidsplass som tilbød meg det, skulle jeg holdt på med oppsett/virusfjerning/installering av java, så hadde jeg ikke orket å koste på meg en bacehlor(iallefall ikke en master)
    Det blir for mange "småoppgaver" som jeg helt ærlig heller skulle gitt til noen andre å heller konsentrert meg om litt større løsninger/spesialisert meg mer innenfor serverdrift. Det er mye mer behagelig å skrive timer når man jobber med større installasjoner av servere etc. istedenfor å drive å gjete timer fordi "alle oppdragene denne uken var å sitte i telefonen og installere java til ørten forskjellige bruker via fjernstyring" Da ville jeg heller ha jobbet en uke med å sette opp ett system som gjorde det mulig å automatisk pushe disse oppdateringene ut til kunder fra en sentral server eller noe i den duren.
    (Nå skal det sies, en del som utdanner seg til bachelor ønsker denne typen stilling, men jeg ville ikke tatt en bachelorutannding for å drive med virusfjerning på enkeltmaskiner, selv om jeg av og til fikk sette opp servere)
     
    Jeg mener ikke å være negativ, men. Det er min personlige mening, så får du vurdere hvordan du eventuelt kan bake dette inn for å "selge" dere inn til Bachelor/Masterstudenter
×
×
  • Opprett ny...