Gå til innhold

Pop

Medlemmer
  • Innlegg

    6 402
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Pop

  1. 13 minutes ago, Drogin said:

    Georgia har vært av stor interesse for meg siden Russland invaderte Georgia i 2008. Mener ikke å være pedantisk, faktisk sier nyhetsoppleserne på alle nyhetskanaler også den samme feilen. Men det heter Tbilisi(uttalt T-bili-si), ikke Tblisi eller Tiblisi 😃

    Takk for rettelsen, fint å lære noe i dag også. :)

     

    For øvrig en god beskrivelse av situasjonen i Georgia i Forsvarets Forum, som også har en sammenligning med krigen i Ukraina. Krigen i Georgia: – Putin skjønte at det ikke ville få konsekvenser (forsvaretsforum.no)

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 3
  2. 1 hour ago, Arnfinnius said:

    Forsvar for livet forutsetter at den angrepne vender det andre kinnet til, som Kristus har vist oss. Eller som Budha lærer, "når noen retter sitt fulle hat mot meg, så svarer jeg med min fulle kjærlighet.

    Mennesker må følge sin samvittighet og elske det de gjør og elske de konsekvenser handlingene har, og ønske det samme for seg selv når de inntar den annen posisjon.

    Russerne gjør ting med denne invasjonskrigen , jeg ikke bifaller for meg. vesten gjorde ting i etterkant av sojetunionens opphør, som jeg ikke bifaller for meg.

    USA gjorde ting etter 2 verdens krig, som jeg anser som galskap om noen spør meg..., Alle tørster etter lykke, lykke er nært forbundet med kjærlighet, Det er nok til alle, så kamp, konkurranse, og det å ville være bedre er unødvendig.                               Nordmenn som Ukrainere som russere skulle ta imot slagene til monsteret er tom for ild, vi skal elske både våre venner og våre fiender, og denne kjærligheten vil gi oss alle den lykken vi alle tørster så mye etter, og en gang for alle sette voldens og hatets handlinger i tøyler, så handlingene først slippes fri når samvittigheten har funnet god handling.

     

    jeg legger ved en link til en bra dokumentar fra Russiske tilstander for tiden.

     

     

    For oss andre som dessverre må fortsette med å forholde oss til virkeligheten og planeten Jorden, så får vi bare håpe at det kommer mer verktøy til Ukraina så de får jaget fascistiske okkupanter til helvete ut.

    Dokumentarens tittel var i det minste lovende, men så lenge regimet holder en hel befolkning apatiske og i et jerngrep så vil imperialisme, vold og aggresjon fortsette. Om du ved et angrep på Norge ville vende det andre kinnet til er det bare å ønske deg lykke til på ferden. I en kjeller med russiske sadister antar jeg pipen hadde fått en annen lyd. Se dokumentaren om Bucha f.eks.

    • Liker 6
    • Innsiktsfullt 3
  3. 51 minutes ago, Arnfinnius said:

    praksisen av ikke vold er igjen, om argumentet "forsvar" er nok til å føre krig på, blir planeten ubeboelig.

    "Praksisen av ikke vold"? Kan du si noe mer eksakt om hva denne skal gå ut på? 

    Det er merkelig hvordan du angriper det å forsvare seg, men ofrer ikke angripere som burde brenne en kjent plass et komma en gang.

    Altså, jeg antar at alle oppegående mennesker vil ha fred på jord, men når vi har et regime eller to med ikke-oppgående mennesker som gladelig angriper nabostater for å grafse til seg mer land, blir det betimelig å spørre etter andre metoder for å hindre at ens eget land slutter å eksistere.

    Eller er du mer på den at så lenge det ikke gjelder eget land, kan de andre få slite med aggressive voldsregimer selv? Det er ikke et retorisk spørsmål.

    • Liker 5
    • Innsiktsfullt 1
  4. 17 minutes ago, bshagen said:

    Hva tenker vi om Buchardt P300 eller S400MKll? Youtubere elsker jo disse virker det ut som. Kan de fylla stua med godlyd mon tro? Altså, sammen med 1120?

    Sendte de en mail, de påstår at den skal fungere knall, men tenker dere? Dere har kanskje lest litt målinger og slikt :) 

    Også et merke og modeller som får mye skryt siste år, men de er det mange av. Jo mer du leter jo flere finner du. Ville nok begynt å innsnevre alternativene fremfor å utvide. Ellers får du aldri kjøpt. :D 

    • Liker 1
  5. 21 hours ago, KalleKlovn said:

    Blir det samme straff for å kjøre Erna eller Støre av veien tro?

    Det kan vel virke som et banalt spørsmål, men likevel blir det fort relevant. Om man kan se på hensikten er å hindre statlige funksjoner kan det vel ha betydning. Så er likevel spørsmålet om at en person unna vil være nok til at en statlig funksjon stopper opp. Jeg vet ikke om retten ville tatt den type diskusjon.

    Da er fort resten opp til mer skjønnsmessige forhold, som fort blir konspiratorisk også. Risikerer man at media ser på personen som ble skadet som hyggelig, rettferdig, snill osv eller det motsatte, og var det avgjørende for hvordan man beskrev hendelsen i ettertid? Var fornærmede en bokbrenner eller en som jobbet på matsentralen med å levere ut mat til folk som bor på gata... Dessverre påvirkes vi i stor grad av det. Selv om bokbrenneren også kan omtales som en som kjemper for ytringsfrihet. 

    Spent på om dommen mot de to fruitcakes som kjørte på Thorsen blir stående eller anket. Har ikke lest kommentar fra aktoratet om de synes dommen er for lav.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  6. 91% opplever googlesøk som dårligere nå enn tidligere. Det var ikke veldig mye tvil om oppfatningen. Og jeg kan ikke si meg uenig.

    Så skal man ikke utelukke at de som er blitt mer negative til google også har en større tendens til klikke seg inn på artikkelen og stemme i avstemmingen. På den annen side er det gjerne relevant å ta de som ikke bruker google til søk med i samme bolken, de liker neppe googles søk heller.

  7. 3 minutes ago, vidor said:

    Sbanken er praktisk talt død og begravet, noe den massive kundeflukten utvilsomt understreker. De kan kalle det et konsept så mye de vil, men de kan ikke samtidig DNBifisere dette "konseptet" så mye at det mister all verdi og fremdeles smykke seg med det.

    Enten bør de selge Sbanken mens den enda har litt verdi eller så kan de bare skrote alt og fortsette med kun DNB-branding.

    Det de gjør nå er å prøve og fortsette med sitt trylleshow selv om alle i publikum har sett hvordan alle triksene gjøres og de fleste bare har dratt.

    Det bringer tilbake spørsmålet: Hva var egentlig målet med kjøpet? Var det å få dette konseptet eller var det for å kvitte seg med en brysom konkurrent? Kombi?

    • Liker 1
  8. 3 minutes ago, Sydvest said:

    Du må ha vært SY-mann en stund du. Husker du anbefalte meg System Audio i 2018 da jeg skulle kjøpe mine første høyttalere.

    Hehe, SA er faktisk ett av merkene jeg aldri har eid. Har hørt flere gode demoer av dem som har gitt meg bra kjøpelyst, spesielt på Pandion og Legend, men det har alltid kommet noe annet og slått dem på målstreken. Så skal jeg ikke tas på at jeg kun anbefaler det jeg selv har i hvert fall. ;)

    SA var vel lett å anbefale grunnet tidligere god tilgang på bruktmarkedet og de hadde en del modeller til fornuftig pris. Men husker ikke anbefalingen min i 2018 må jeg innrømme.

  9. 14 hours ago, Sydvest said:

    Forresten!

    Denne uken ble mitt eierskap av Focal høyttalere offisielt historie. Venter nå på at de nye smykkene til stua skal komme fra andre siden av Skagerrak. Noen som prøver seg på å gjette hva som kommer? 😛 Den som gjetter riktig skal få en båt-is.

    Det var ikke mange egenskaper å gjette etter her da, men jeg ser at System Audio ikke er nevnt ennå. Og for en som kjøper i dag da "alle" vil ha alt i ett, så må det være en høyttaler i Legend-serien. Det er vel også peneste (siden du nevner smykke) serien til SA. Legg gjerne ved et par fryseelement med båtisen, siden det er 15 grader på nordvestlandet i dag.

  10. 36 minutes ago, Mannen med ljåen said:

    Putin, Ali, Xi og Kim har lenge minnet om Bond-skurker. Filmene er ikke så urealistiske.

    Minner om da russisk propaganda truet med å detonere en atombombe i en vulkan, som er plottet i en Austin Powers-film.

    Forskjellen er vel at i filmen kom trusselen én gang, mens fra russisk propaganda kommer den minst ukentlig. Selv om detoneringsplass er mer tilfeldig eller ikke spesifisert. Clowns will be clowns.

    • Liker 5
  11. Mener at Norge ikke har noe med å selvstendig vurdere hva som er "riktige menn" å sende ut av Norge til Ukraina. Det må være helt opp til Ukraina hvem de vil ha utlevert på bakgrunn i mobilisering etter landets lover. Kommer det en utleveringsbegjæring, må Norge oppfylle dette.

    Utover det er det bare å se langt forbi talentløs russisk desinformasjon om hvor ille det er å være mann i Ukraina med fare for tvangsmobilisering. Det er kun å snu saken helt på hodet. Det er kun fascistregimet i russland som er skyld i at det er kjipt å være innbygger i Ukraina om dagen, fordi fascistregimet vil ha territoriet. Alt annet er kun avsporinger.

    • Liker 2
  12. Begynner å bli mange slike saker, men jeg har ikke data på om det er spesielt for elektronikkbransjen. Uansett bør man etter hvert forvente en mer gjennomtenkt behandling fra butikkenes side. Flere og flere er kjent med forbrukerkjøpsloven, vet forskjell på garanti og reklamasjon og produktets forventede levealder som en faktor ved reklamasjon. Så hvorfor risikere særdeles dårlig omtale, på enda flere kanaler for omtale av butikker og virksomheter?

    Det er lenge siden man hadde en tommelfingerregel som sa at en fornøyd kunde forteller det til 3 av sine venner, mens en misfornøyd kunde forteller det til 11. Så vil du ha en misfornøyd kunde, vær i det minste sikker på at kunden IKKE har rett og at kostnaden for å få hen fornøyd er høyere enn hva du kan tjene på handel med de som får lese om reklamasjonsforsøket som gikk dårlig.

  13. 1 hour ago, VifteKopp said:

    Hvis Israel nøyer seg med dette angrepet, så stopper nok spiralen.

    Det er hardt nok til at det viser Israels makt og evne til gjengjeldelse, men svakt nok til at Iran ikke trenger å svare fysisk. Verken Israel eller Iran ønsker en regional storkrig. 

    Ja, vi får bare håpe at Irans uttalelser om at ALLE israelske svar, uansett størrelse og omfang, vil bli møtt med et nytt svar, ikke blir etterfulgt. 

    Og at ønsket om å unngå en storkrig er større enn opplevelsen av å tape ansikt ved å ikke gjengjelde. For det er vel egentlig eneste årsak de har til å fortsette spiralen, frykten for å tape anseelse som den sterke?

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...