Gå til innhold

Mitochondria

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mitochondria

  1. OskarSor skrev (11 timer siden):

    Hva er greia med å først gå odontologi 1. året og gå inn på medisin 2. året, hvordan fungerer det? 

    Det er noen som akkurat ikke kommer inn på medisin, de kan gå første året tannlege mens de tar opp fag ved siden av. Man MÅ komme inn på medisin via samordnaopptak. 
    dersom man i år 2 kommer inn på medisin så kan man søke fritak for første året. Dersom det er plass i kullet så får man hoppe rett opp til år 2 på medisin. noen må vente 6 mnd pga plassmangel i kullet. Worst case må man vente i ett år.

     

  2. Kan ikke svare på spørsmpl knytta til tannlege, men du vil jobbe som lege etter 6 års studier. Spesialisering er jo en jobb med god inntekt. Så det som egentlig skiller dem er 1 års studier. 
     

    hvis du er usikker ville jeg valgt medisin. Første året på UiO er likt for medisin og tannlege. Det er ikke noe problem å bytte fra medisin til tannlege på år 2, men det kan by på problemer å gjøre det motsatt vei. 
     

    De aller fleste på 1.året medisin er 20-25 år. Så jeg ville ikke lagt noe vekt på at du er 23 år når du skal ta beslutningen om tannlege/medisin. Måten du skriver på også virker som om du egentlig heller vil gå medisin, men du har fått for deg at det er vanskelig å etablere seg etter 6 år. Hadde det vært tilfellet så ville nok ikke medisin vært så populært som det er.

    • Liker 1
  3. Trondarg skrev (14 timer siden):

    Jo takk takk :) Pk? Er det bare da å melde seg på enkelt emne på studentweb til AST1010? Jeg mister ikke medisinplassen på studentweb da, litt ny her :)

    Administrasjonen ringer rundt til alle før skolestart og kartlegger om du har tatt exphil før eller ikke. Medfak er litt spesielt for vi melder oss ikke til fag selv, fakultetet gjør det for oss - aner ikke hvorfor. Dette får du info om når det nærmer seg. Du kan også sende dem en Mail om du klør i fingra etter å få meldt deg på emner😄. Ville ikke begynt å rote med å melde meg opp som enkeltemne student, du er jo ikke det.

    PK = preklinisk = domus medica bygget. Er der man har undervisning i de 2 første prekliniske åra.

  4. Trondarg skrev (18 timer siden):

    Hei!

    Skal begynne på medisin UIO denne våren. Jeg har allerde tatt Exphil og vurderer å ta et annet fag istedet. Er det noen enkeltemner med 10 Studieoeng som jeg kan få godkjent senere i løpet av studiet? har fått beskjed om at det ikke er mulig å få godkjent deler av en modul, kun hele.

    Grunnen til at jeg spør er for å få 100% studielån.

    Mange som er i den situasjonen. Det folk pleier å ta er AST1010 for det er visst en veldig enkel eksamen. Velkommen til PK! 😄 

  5. Trondarg skrev (På 17.10.2021 den 7.19):

    Hvordan kan jeg få blitt kjent med de som skal begynne på medisin våren 2021 i Oslo? Er det noe facebook gruppe eller noe?

    Jeg tror ikke denne er laget enda. Det kommer en Facebook-gruppe som fadderne ordner. Fakultetet legger ut informasjon i november/desember angående studiestart. På nyåret kommer det en e-post fra fakultetet med informasjon om din LSB-gruppe, dette er din faddergruppe. Du møter dem første skoledag. Prosjektet med å bli kjent med folk starter i fadderuken ☺️

  6. Trondarg skrev (På 26.8.2021 den 3.44):

    Dere som studerer medisin, har dere noen forslag til fag som jeg kan ta dette halvåret som kan bli godkjent på medisin UIO? Tenker slik at første året blitt litt mindre tungt. Har forresten exphil fra før.

    Det er ikke det. 1.året er heldigvis ikke spesielt tungt så bare slapp av frem til dere starter. På medisin har vi ikke fag, men blokker og disse er adgangsbegrensa til med, odo og ern studenter. Dvs du har ikke tilgang til å ta eksamen i noen av blokkene. 
     

    De 8-9 første ukene er blokk 1, dette går ut på statistikk, samfunnsmedisin++, men alle består den blokken så lenge man følger ok med i statistikken. Tror ikke noen strøk på mitt kull.
     

    Bare len deg tilbake og slapp av, det blir mye å holde på med de beste 6 årene at denne tiden før januar bør du bare nyte. Gratulerer med plass! 

  7. ompopo skrev (40 minutter siden):

    Tusen takk for enkel og forståelig forklaring 😄

    Og ja, jeg fullførte Folkehøgskolen.

    Men det er supert, da vet jeg hvor jeg står og hvor mange poeng jeg har 👍

    uhm, kan jo også spørre. Jeg tok to semester med italiensk språk på NTNU (7,5 + 7,5 studiepoeng) kom jeg på nå. Teller disse med? 

    Bare hyggelig!

    Dessverre så teller ikke de 15 stp til noe som helst. Man kan få 2 tilleggspoeng ved å enten vise til 60 stp, folkehøgskole eller førstegangstjeneste. Siden du allerede har folkehøgskole så får du de 2 tilleggspoengene uansett. 

    Du har også makset ut 8 alderspoeng.

    Dersom du skal øke din poengsum må du enten ta opp fag, ta et nytt fag eller liknende. Norsk er faget som vil gi desidert størst utslag, også med resultat som 3 eller 4. men det er et gigantisk fag så ville ikke startet på det med mindre det var nødvendig å øke dine poeng. En 5er i R1 vil også hjelpe litt, som nevnt ☺️

  8. Det stemmer at du har 46,8 karakterpoeng. Du kan legge til 8 alderspoeng og 2 poeng for folkehøgskole (antar du fullførte det året). Da sitter du med 56,8 poeng som du konkurrerer med i ordinær kvote. Du må ha 5 eller bedre i R1 for at dette skal trekke dine poeng opp. Da vil du i tillegg få 0,5 realfagspoeng. 
     

    Det er også noe som heter 23/5-regelen, men ettersom du har de dårligste karakterene dine i norskfaget, vil ikke denne beregningsmetoden lønne seg for deg. 
     

    Det du må være obs på er at ditt vitnemål er fra reform-94 og ikke kunnskapsløftet. I praksis betyr dette at det å gjøre endringer til ditt vitnemål kan være litt mer krevende enn hos yngre vitnemål. Dersom 56,8 poeng er et stykke over historiske grenser på IT-utdanningen du vil gå så er endring av vitnemål/forbedring av fag uinteressant å snakke om. 

    • Hjerte 1
  9. Me100 skrev (4 timer siden):

    Heisan. Gratulerer med plass. Vet du ca hvor mange som ikke møtte opp første dagen medisin uio i går ?

    Ingen anelse. 
    Det er mange som ikke møter, men som skal ha plassen. Feks de som har gått tannlege og skal søke opprykk, ernæring, tar permisjon, gått medisin før og liknende grunner. 
     

  10. 007hala skrev (På 6.8.2020 den 11.17):

    Morsomt å lese denne tråden på nytt. 

    Klipp.

    Til høsten begynner jeg å studere medisin ved et norsk universitet. 

    Jeg syntes dette var utrolig koselig å lese. Masse lykke til ?! Bra jobba!

    • Liker 1
  11. Cheeki Breeki skrev (4 timer siden):

    Jeg søkte også på medisin i Tromsø og Bergen, men med 59 poeng i førstegangskvota så kom jeg heller ikke inn slik som mange andre her... ?

    Uansett så tenkte jeg samme som deg: å akseptere odontologi plassen ved UiO i år, og så dermed bytte over til medisin og få godkjent fagene. Håper bare at snittet mitt er godt nok til å forhåpentligvis søke meg inn på vårsemesteret i Oslo til neste år.. (eller hvor som helst de snakker norsk ?)

    Noen som vet om det er lett å få akseptert/godkjent 1. året medisin/tannlege i UiO (MED1100/OD1100) ved de andre universitetene?

    Det er kun på medisin i Oslo du får godkjent hele året. Det har mye likt med Bergen men får ikke godkjent med1100 der, ikke de andre heller - dette er hva jeg har hørt av andre medisinstudenter.

  12. Hedreg skrev (4 timer siden):

    Har 59,9 i snitt og ligger på venteliste plass nr 26 på UiO vår der det var 60,2 for å komme inn. Tror dere det er håp eller er det bare å gi opp?

    Ha is i magen. Vårsemesteret etterfylles lenge. Ville i alle fall ventet til suppleringen, da ser du hvor mye din plass endrer seg. Hvis du kommer opp 2-3 plasser så tror jeg det er lite sannsynlig at du kommer inn. Ifjor så var jeg på plass 28 og endte på plass 23 etter opptaket. 

  13. William_S skrev (30 minutter siden):

    Jeg har jo ikke en gang kjemi 1 og kjemi 2 og biologi fra vgs. Men fikk jo vite hva man skulle øve på da. Det var 30 spørsmål fra hver av dem + 10 spørsmål i å ekstrahere informasjon fra en medisinsk tekst. Typ spørsmål hva får man ikke vite av det som står i teksten? Hele greia var multiple choice. Satsa alt på fysikkdelen - så fikk litt dårlig tid på det andre haha.  Så at det er vanvittig mye lettere å komme inn i utlandet med minimalt med innsats er riktig. 

    Oi! Jaja, det som er relevant fra kjemi og bio lærer du fort på 1.året av medisin uansett. Bra jobba å klare opptaksprøven, da! 

  14. drakula skrev (2 minutter siden):

    Ja jeg er et av dem som manglet 1 poeng mtp førstegangskvoten, men nå er det gjort og man må bare se fremover. Veldig mange av mine venner tok det litt for hardt, og er veldig lei seg. Men sånn er det, og det hjelper ikke å være lei seg. Jeg forstår man har putta mye innsats for det.. men man må se på de andre mulighetene man har som f.eks utlandet.

    Bra innstilling! Å reise til for eksempel Polen er kjempe spennende. Mange nye mennesker og et usedvanlig inkluderende miljø. Dere kan selvfølgelig søke neste år også, en kan jo håpe at det går ned igjen etter «korona-opptaket». 

  15. Student_ skrev (4 timer siden):

    Enig med deg i at snittet tar helt av. Virker som det ingen ende tar. Jeg tror problemet ligger i at de som vil inn på studiet ser hva snittet var forrige år og sikter seg inn på et snitt som er noe over for å sikre seg å komme inn. Dette er jo det man må gjøre for å komme inn. Og det resulterer i at nye fremtidige studenter må ha litt bedre karakterer enn poenggrensen foregående år for å sikre seg innpass på studiet. 

    Det er nok ingenting som kan stoppe at snittet øker, selv med skyhøyt snitt som det har vært i mange år og i høyeste grad fortsatt er. Med mindre man endrer på opptakskriteriene. Noe det er mye motstand for å gjør. UiO skulle vel egentlig ha en kvote med annet form for opptak, men skrinla det kjapt igjen før det ble brukt. 

    Det er litt urovekkende at selv med økte studieplasser så øker snittet såpass mye. Det tyder på at selv med større økning av plasser vil det ikke nødvendigvis lempe på poengkravene.

    Det er ganske vilt at 69 poeng var den/de med lavest snitt som kom inn ved dette opptaket på UiO. Det er mange med en del høyere poeng enn dette som har kommet inn. Ganske absurd. 

    Sees til høsten :)

    Jeg kunne ikke vært mer enig. Det er så synd for nå er det mange der ute som er veldig lei seg for at de ikke kom inn. Men ingen kunne forutse at det skulle øke så mye. 
     

    Gratulerer med plass! ☺️

  16. William_S skrev (2 timer siden):

    Er dette rekordhøy sum for UiO? Har vel brukt å ligge rundt 68? Jeg har faktisk et stående tilbud om Medical University of Warsaw. Må være det enkleste måten å komme inn på medisin på - leste 4-5 timer effektivt biologi, fysikk og kjemi. Følte opptaksprøven gikk litt helvete, men ble overraska over at resultatet mitt var godt nok å komme inn... 

    Det har ligger stabilt på 68,5 i 4 år nå, før det var det 68,3 - så du har rett i at det er en rekord for UiO. Hvis man har muligheten til å reise ut så er det jo bare å gjøre det, gratulerer med plass! ?

  17. drakula skrev (6 timer siden):

    Er veldig skuffet. Hadde 59 poeng, og kom ikke gjennom førstegangskvoten (kommer fra VGS). Det er helt sykt hvor høyt snittet ble i år. Må si jeg fremdeles er i sjokk. 

    Huff. Det var helt bananas økninger på førstegangs hørte jeg. 62 for å komme inn på NTNU. Galskap.

  18. Dette opptaket tok kaka. 
    UiO høst 69,0 poeng og våren var 68,1. 
    ntnu 67,9, UiB 67,7 og uit 67,6 

    Jeg kom heldigvis inn på UiO høst, men jeg blir fortsatt oppgitt over at ikke inntaket kunne vært mer likt med Danmark med unitest. Ingen er tjent med at unge voksne bruker mange år på å forbedre historie, gym og geografi fra 5 til 6. 
     

    Hvordan har det gått andre? ☺️

    • Liker 1
  19. Hei. Du kan søke medisin med 23/5, men du må i tillegg ha MEROD fagene (kjemi 1+2, fysikk 1 og matematikk R1). De beregner da gjennomsnittet av disse karakterene, og legger til alderspoeng/tilleggspoeng/realfagspoeng osv.

  20. Dr. NinjA skrev (11 timer siden):

    Sykt ass, grattis! Tror aldri jeg har sett så mange konkurransepoeng før.

     

    Søker med førstegangsvitnemål og har et snitt på sånn ca. 6.31 

    Takk, og gratulerer til deg også! Hvis du har 63,1 poeng på førstegangs så er du jo garantert en plass når maksimalt på førstegangs er 64. 

    clintonbushobamatrump skrev (9 timer siden):

    Takk for rettelsen. Tror det blir mange som får et snitt veldig nærme 6, altså 64 poeng. Det har jo også vært snakk om å fjerne alderspoeng i fremtiden, dersom det skjer vil jo mange av årets avgangselever være med på å øke grensa i ordinær kvote om ikke så lang tid (kanskje til og med neste år?). 

    Det er ikke så vanlig å få bare 6-ere fra vgs. Grensa kommer nok ikke til å bli 63,0 for å si det sånn. 
     

    Det blir laget et ganske stort nummer ut av at årets kull ikke skal ha eksamen. Man må også ta hensyn til at noen faktisk forbedrer karakter skjer relativt ofte. Eksamen trekker ikke bare ned. Årets avgangselever er ikke konkurransedyktige i ordinærkvote før de er 22/23 med alderspoeng-ordningen. Det er per dags dato ikke vedtatt noe om at alderspoeng forsvinner, ei signaler om at det skjer i nærmeste fremtid. Dessuten hvis man vil starte på medisin og har nok poeng rett fra vgs så starter de aller, aller fleste mens de fortsatt har førstegangsvitnemål. Det er nok lite sannsynlig at avlysningen av årets eksamen har noe å si for ordinærkvote i dag eller i fremtiden. 

  21. clintonbushobamatrump skrev (8 timer siden):

    Hadde det ikke vært for alt koronastyret så hadde jeg vært ganske sikker på UiO. Vet ikke om jeg skal ta NTNU eller Bergen på andrevalg, hva tenker dere?

    Selv ville jeg valgt NTNU på første om det ikke var for leilighet og samboer er i Oslo. Hører så mye bra om miljøet og studiet der. 

     

    Dr. NinjA skrev (31 minutter siden):

    Føler det samme når det gjelder koronastyret. Hva er snittet deres på (sånn ca.), hvis det er lov å spørre?

    Jeg har litt over 70 konkurransepoeng nå. Hvordan ligger du an? 

  22. Nå som de fleste privatisteksamener er over, er det andre som er sikre på at de kommer inn i år? ? 

    Jeg gleder meg enormt mye allerede. Spent på hvordan fadderuka på UiO blir! 
     

    Pesta skrev (På 7.6.2020 den 20.17):

    Hvor mye tror dere poenggrensene på medisin øker med i år?

    Er så mye nytt som har skjedd i år (nye studieplasser, avlyst eksamen, mange flere søkere) at det er vanskelig å gjette. 

  23. confusedcranium skrev (6 timer siden):

    Hmm var ganske sikker på at det sank på våren, men kanskje tar jeg feil. Tror dere det kommer et «tak» til slutt? At mange sliter med å få over 68,5 poeng og dermed stoppes det der?

    Sank fra 2017 til 2018, gikk opp igjen i 2019.

    Håper jo det. Det er et klart tegn på at taket er relativt nært når det har stått på stedet hvil en stund. Selv har jeg fått 70,3 poeng nå, og tror en del tar sikte på 69-70 poeng for å være sikker på å komme inn. Håper de får til alternativt opptak i fremtiden!

×
×
  • Opprett ny...