Jump to content

-Audun-

Medlemmer
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 :)

Recent Profile Visitors

466 profile views
 1. Veldig fornøyd med 5700XT'en min, men hvis jeg får solgt den for 2500-3000kr så går jeg nok for en 3070, hovedsaklig pga dlss, raytracing etc. To spørsmål: 1. Vil IO-teknologien fungere/bli utnyttet på et MSI B450M MORTAR MAX hovedkort med en Corsair MP510 nvme SSD (2000 MBs read, 3000 MBs write)? 2. Etter at 3070-kortene blir utsolgt første dag (antageligvis?) hvor lenge vil det ca ta før de kommer på lager igjen? Har lyst til å se benchmarks av vanlige brukere før jeg eventuelt bestiller, men må ha kortet før 19 November (Cyberpunk 2077).
 2. Tror noen folk er sinna fordi det er så falskt. Du har helt rett i det første punktet ditt. Det andre punktet er hva de vil at du skal tro. Fikk du med deg Blizzard og Hong Kong situasjonen i 2019? Og nå later de som at de bryr seg om slike saker liksom, samme gjelder alle disse selskapene. Kan ikke vise medfølelse og empati når man sleiker føttene til Kina. Penger, penger, penger. Det er absolutt alt og det eneste dette handler om, og mange folk ser rett gjennom det. Dobbelmoralen over hvor selektivt og strategisk de velger å være "good guys" er grunnen til at folk ikke er glad.
 3. The Irishman var fantastisk. Den *kunne* ha vært kortere, men jeg er glad for at de holdt lengden som den var. Har ikke tid til å skrive noe lengre om filmen nå, men den hadde et veldig annerledes perspektiv på mafia-sjangeren, og var mye mørkere enn Goodfellas på sin egen måte. Flott film!
 4. Har brukt begge musene du nevnte (og hatt problemer med dem) og følgt med på hva andre som har kjøpt tenker om dem. MM710 har hatt store problemer med rattle på scrollwheelet og M1/M2, noe Coolermaster anerkjente og tilbydde nye designede kopier til folk som opplevde de problemene (som var en forbedring, men fremdeles ikke fix). I tillegg er museføttene dårlig fordi de er ikke avrundet, som gjør dem inkompatibel med flere populære musematter. Model O- hadde en feil med ledningen i mange kopier som gjorde til at den disconnectet, samt de samme problemene som Model O (løs og knirking i M1/M2 og sideflex for mange). Og Ultralight 2 er ekstremt overpriset (selv som demovare) og har ofte problemer med scrollwheel. Over tusen kroner for 3360 sensor og 500 hz polling rate er en spøk.
 5. Model O- og mm711 som personen over nevner er dårlige valg da de har helt elendig kvalitet. Flesteparten av "ultralight" mus faller i denne kategorien, og de hjelper ikke særlig i fps-spill sammenlignet med vanlige mus på 80-100 gram heller. Kjøp heller noe som vil vare en god stund. Hvis det står mellom de to musene du nevnte så ville jeg gått for Deathadder. Ellers har du Zowie ZA13 og Zowie S2 som er litt mindre feks. Det lureste han/dere kan gjøre er å gå til en butikk og prøve ut mus der, eller at han besøker en venn som også gamer. Det er vanskelig å vite hvilken gamingmus man vil ha før man prøver dem På www.gearsearch.gg kan du også sammenligne fasongene på mange gamingmus.
 6. Kan ikke si så mye om hvor historisk korrekt filmen i sin helhet er, men jeg har lest om slaget ved Agincourt og det var en ting jeg ikke likte med fremstillingen i filmen. Liten spoiler, men ikke så alt for ille. Langbuene ble ganske nedspilt i filmen, hvor de i virkeligheten var helt avgjørende for britisk seier ved Agincourt. I tillegg hadde de ikke noen beskyttelse i filmen, hvor de i virkeligheten hadde spyd i rundt seg for å stoppe Fransk kavaleri fra å kjøre dem over. Ellers var det en karakter som muligens hadde en "litt" overdreven aksent, men det gjorde egentlig bare filmen litt artig også. Du finner fort ut hvem jeg snakker om når du ser filmen
 7. "The King" på Netflix anbefales. Slåsscenene er veldig realistiske og det er lite kutt i filmingen. Politikken, dialogene og strategiene minner litt om de tidligere sesongene av Game of Thrones. Solid film!
 8. Bøttevis med penger for eksklusivitet? Har du fulgt med på denne debatten i det hele tatt eller spøker du?
 9. Du kan gå inn i teknikaliteter så mye du vil. Å betale folk for å eksklusivt slippe spillene sine på deres launcher er ikke konkurranse. De gir heller ikke mer til brukerne. Aner ikke hvordan du kommer til den konklusjonen når det er stikk motsatt. Og hvis du virkelig tror at produsentene heller ville gått for Steam hvis de tok 12%, når Epic gir dem garantere salg og et stort beløp for eksklusivitetsavtalen så er det du som driver på med ønsketetenkninger.
 10. Eksklusivitet er jo det motsatte av konkurranse. Det er en måte å unngå konkurranse på. Håper virkelig at Fortnite pengene går tom snart. Eller at noen syner bløffen til Timmy og sier noe politisk negativt om Kina i en turnering, så det enten blir tull mellom Epic og Tencent, eller at Epic går i samme retning som Blizzard. De neste årene blir spennende for pc gaming. Hvis Epic er vellykket i monopol-praksisene sine så kan ingen andre konkurrere bortsett ifra å kjøre monopolspill selv. Da har kvaliteten på launchere null å si, samt at det er ingen grunn for dem å konkurrere om hvem som har den beste tjenesten lengre.
 11. Har du gått inn i BIOS og aktivert XMP for RAMen? Det skal være en knapp øverst på venstre side som sier A-XMP on/off. Skru den på. Hvorfor det står 10.1 av 16GB ledig vet jeg ikke da.
 12. Den pc'en du ser på er ikke særlig bra for gaming, til og med lettkjørte spill vil jeg påstå, og den vil veldig fort bli utdatert. En Ryzen 3600 med en 1660 eller brukt 1070 hadde vært best, men det blir litt dyrere. Hvis du vil holde deg i nærheten av 5000 kr og få mest mulig value ville jeg gjort dette: Kjøp et B450/B450 MAX hovedkort med BIOS flashback (800-1200 kr). Brukt 1070 skjermkort på Finn.no (1800-2000 kr) eller et nytt 1660 (2300 kr). Ryzen 2600 prosessor for 1400 kr (800-1000 kr brukt) eller Ryzen 3600 (2150 kr) Corsair Vengeance 16GB 3200 MHz cl16 ram (på salg hos Proshop for 730 kr) Intel 660p 512GB m2 SSD (634 kr) Fractal Design Focus G kabinett (409 kr, kommer med 2 vifter) 550 eller 650W 80+ strømforsyning (500-700 kr) Brukt 1070 og brukt Ryzen 2600 med resten av komponentene blir rundt 6300 kr. Ny 1660 og ny Ryzen 2600 med resten av komponentene blir rundt 7000 kr. Ny 1660 og ny Ryzen 3600 blir rundt 7800 kr. Brukt 1070 og ny Ryzen 3600 blir rundt 7500 kr. Alle disse forskjellige byggene vil gi deg en ganske bra pc som takler spillene dine uten problemer og vil vare en stund. Med Ryzen 3600 er du ganske fremtidssikret da den er en del bedre på gaming enn 2600. Men 2600 burde funke for dine formål akkurat nå. Og hvis du vil spare penger og kjøpe en brukt (eller ny) Ryzen 2600 så er det greit, siden neste generasjon Ryzen prosessorene vil være på samme hovedkortsokkel (AM4). Så du kan oppgradere prosessoren om noen år uten å må skifte de andre delene hvis du føler at pc'en begynner å bli for dårlig.
 13. Er helt forferdelig på lagringsmedier, så vær klar til å le. Bygd ny pc for et par dager siden. Er rimelig sikker på at jeg installerte Windows 10 på M2.ssd'en, men jeg hadde den vanlige ssd'en tilkoblet samtidig (tabbe). Så mulig det har skjedd noe rart her? Testet pc'en med Userbenchmark og fikk opp dette (bilde 1) hvor Kingston ssd har System Drive, som jeg går ut ifra er Windows? Tenkte så at jeg hadde tabbet meg ut, så lastet ned Partition Wizard for å se om det gikk an å klone Windows over på m2 ssd'en. Men der får jeg opp dette (bilde 2). Her er tydeligvis m2 ssd'en system drive? Gikk så inn på diskbehandling (bilde 3). Dette sier meg svært lite, men de har begge nesten identisk total lagringsplass. Begge to har makskapasitet på 480 GB, men hvis Windows er installert på en av dem, burde det jo være 20-30GB forskjell på dem? Har jeg klart å starte et orgy mellom dem, og Windows befinner seg på begge? Er helt dum på dette, så hadde vært svært takknemlig for hjelp
 14. Den var demobrukt, bare kortet uten drivere/ledninger/noe annet til 3700. Med 10% rabatt på det igjen.
×
×
 • Create New...