Gå til innhold

MittNavnErTatt

Medlemmer
  • Innlegg

    135
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MittNavnErTatt

  1. 2 hours ago, M98kF1 said:

    Du slipper «aldri» unna erstatningsgjeld i Norge, men helt svart er det ikke

    1) pass på at du sitter igjen med «minimumssatsen for livsopphold» (rundt 8000 kr, pluss litt ekstra til eventuelle unger og sånn)

    2) du må være «varig ute av stand» til å håndtere gjelden, da holder det ikke å vise til ett høyt beløp på gjelden og lav inntekt.... du må vise til lengre tid der du kun sitter igjen med livsoppholdssatsen og likevel så vokser gjelden (minst 3 år, tror jeg er vanlig)

    3) det må ha gått så lang tid at det ikke regnes som støtende og urimelig for den du skulle ha betalt til å ettergi gjelden. Dette tar lang tid, kanskje 10 år fra dommen?

    4) det kan/vil bli endringer i konkurs- og inkassoloven. Det er mulig det gir nye muligheter.

    så venn deg til «minimumssatsen for livsopphold». Det er ikke så fett, men bedre enn studenter, og det går an å leve helt greit.

    Hvordan skal de som har kjøpt gjelden fra forsikringsselskapet få pengene sine igjen da?

  2. 2 minutes ago, Simen1 said:

    Her gjetter du bare på mørketallene. Har du sett noen beregninger på hvor store mørketallene har vært i Italia? Helst så nært i tid til de andre tallene du har at det kan sees i sammenheng..

    Mørketall kan det bare gjettes om fram til de begynner å teste tilfeldige samt å teste for antistoffer. Er ikke urimelig å anta mørketall på flere ganger det offisielle tallet, spesielt med tanke på at 50% av tilfeller kan være asymptomatiske gjennom hele sykdomsforløpet.

  3. Fordi det aldri ble fullført noen vaksine mot SARS. Tidligere influensaer hadde vi allerede laget vaksiner mot. Dette er kanskje et tegn på at man burde fullføre vaksiner mot virus selv om utbruddet stoppes, man vet jo aldri når nærmeste "slektning" til det viruset kommer og banker på døra. Coronaviruser blir det nok flere utbrudd av, finnes mange varianter i flaggermus, så kan være viktig å finne ut hvordan man lager en vaksine selv om den kan komme i seneste laget for akkurat SARS-CoV-2.

    • Liker 1
  4. 1 hour ago, Simen1 said:

    Reell dødelighet ligger anslagsvis på rundt 1% der helsevesenet har kapasitet til å gi alle god behandling. Der sykehusene ikke strekker til kan vi nok se 3-5%, men neppe så mye som 8-10%. Da regner du i så fall Italienske tilstander og antar null mørketall. Det er mildt sagt urealistisk. Ser du på stagnasjonen av smittekurven i Norge og tar FHIs estimat på 11-17 000 reelt smittede nordmenn per nå, og antar vi kommer opp i 100 dødsfall totalt for de som er reelt smittet nå, så får vi en dødsrate på 0,6-0,9%.

    De italienske tallene basert på NULL mørketall er 39,360 avsluttede tilfeller hvorav 16,523 har dødd. Det viser en dødelighet på 42% i Italia. Hvis vi regner med 10x avsluttede tilfeller blant folk som har vært syke eller asymptomatiske, ikke blitt testet men blitt kvitt viruset på egenhånd hjemme så er den reelle dødeligheten 4.2%, fortsatt ille. Tror og du må regne med mer enn 100 dødsfall totalt på de som er smittet nå i Norge, men vi kan nok likevel være heldige å se en lavere dødsrate enn Italia selv om den nok ikke blir under 1% slik du spår her.

  5. Fra CDC

    "Groups at Higher Risk for Severe Illness

    COVID-19 is a new disease and there is limited information regarding risk factors for severe disease. Based on currently available information and clinical expertise, older adults and people of any age who have serious underlying medical conditions might be at higher risk for severe illness from COVID-19.

    Based on what we know now, those at high-risk for severe illness from COVID-19 are:

    People of all ages with underlying medical conditions are at higher risk for severe illness, particularly if the underlying medical conditions are not well controlled. This includes people with:

    • Chronic lung disease or moderate to severe asthma
    • Serious heart conditions
    • Conditions that can cause a person to be immunocompromised, including cancer treatment, smoking, bone marrow or organ transplantation, immune deficiencies, poorly controlled HIV or AIDS, and prolonged use of corticosteroids and other immune weakening medications.
    • Severe obesity (body mass index [BMI] of 40 or higher)
    • Diabetes
    • Chronic kidney disease and who are undergoing dialysis
    • Liver disease"
    • Liker 1
  6. On 3/9/2020 at 1:04 AM, Omnia vincit amor said:

    Folkehelseinstituttet anbefaler det motsatte, du som privatperson som ikke jobber innen helsevesenet bør ikke gjøre dette da det kan faktisk gjøre at spredningen blir verre:

    https://www.fhi.no/sv/influensa/sesonginfluensa/rad-om-influensa/bruk-av-munnbind-utenfor-helsetjenesten-er-ikke-anbefalt/#hvorfor-kan-munnbind-utgjoere-en-smitterisiko

    Å høre på propaganda om masker gjør ting enda verre. De sier dette kun på grunn av mangel på masker i vestlige land. I Kina må man gå med maske, i vesten går nesten ingen med maske, hvor klarer de best å få kontroll på spredningen?

    • Liker 1
  7. On 3/9/2020 at 7:56 PM, coffeee said:

    Norge er det landet i verden med det aller høyeste sykefraværet. Tror du det er fordi folk som meg sitter på kontoret selv om vi er forkjøla, eller tror du det er fordi folk har en veldig lav terskel for å stjele fra arbeidsgiveren sin (aka være hjemme når du egentlig kunne jobbet)?

    Du vet vel at vi er i en pandemi nå? Er det mulig å være så tett.

  8. 54 minutes ago, Tåkefyrste said:

    Var tilgjengelig helt til folk hamstret det også. Noen som tror at de noen gang kommer til å få bruk for hundrevis av slike masker.

    Kjøpte bare et par hundre i januar, nok til å bruke på jobb gjennom pandemien som kom til å komme. Hadde jeg tenkt økonomisk hadde jeg kjøpt flere tusen og solgt nå men hadde en naiv idé om at det sikkert er nok til alle. Var ikke klar over den store mangelen.

  9. 4 hours ago, Heiheihade said:

    Spørsmål til den som vet: 

     

    Om du har covid-19 og du vet det, har det påvist og  er ilagt hjemmekarantene. Men du drar ut og smitter noen som dør. Kan du dømmes for uaktsomt drap da?

    Får håpe det skjer noen lovforandringer. Burde blitt dømt for forsettlig drap hvis de dør og drapsforsøk hvis de overlever.

  10. 3 hours ago, Omnia vincit amor said:

    Folkehelseinstituttet anbefaler det motsatte, du som privatperson som ikke jobber innen helsevesenet bør ikke gjøre dette da det kan faktisk gjøre at spredningen blir verre:

    https://www.fhi.no/sv/influensa/sesonginfluensa/rad-om-influensa/bruk-av-munnbind-utenfor-helsetjenesten-er-ikke-anbefalt/#hvorfor-kan-munnbind-utgjoere-en-smitterisiko

    Hva det amatørmessige norske folkehelseinstituttet anbefaler er det ingen poeng i å ta seriøst.
    Den linken jeg viste til var forskning av National Center for Biotechnology Information som er underordnet NIH i USA. Du bør heller lese den enn en hastemelding fra FHI skrevet etter et utbrudd allerede var startet for å overbevise folk om å ikke kjøpe opp alt av masker. Begrunnelsene til FHI er og ganske latterlige.

     

    Munnbind er primært konstruert for å hindre smitte fra helsepersonell til sårbare pasienter. De er altså konstruert for å hindre smitteoverføring fra den som bærer munnbindet. De har imidlertid også en beskyttende effekt for de som har det på ved at de hindrer større dråper å trenge inn til luftveiene fra omgivelsene.

    Hvis hele befolkningen bruker de så vil det jo naturligvis føre til at folk beskytter hverandre ved å bruke disse. Det er og forskjell på munnbind og åndredrettsvern, men munnbind fungerer og når det kommer til å ikke videreføre egen smitte. Hvorfor vil de ikke at folk skal bruke det da? Det er ikke nok munnbind på lager fordi de selv har ikke forventet at en pandemi kan ramme Norge, ganske latterlig da de hadde samme problemet under svineinfluensaen (selv om den ikke kan sammenlignes i dødelighet).

    For at munnbindet skal ha en smitteforebyggende effekt for den som har det på må det imidlertid sitte tett rundt munn og nese. Dette er vanskelig å få til uten trening. Munnbind ja, åndedrettsvern er relativt lett å få til å sitte tett, halv og helmaske enda lettere.
    Videre har munnbindene begrenset effekt og levetid. De har kun effekt overfor større partikler (som dråper) og må byttes med jevne mellomrom, noe som ofte ikke blir fulgt opp. Det er bare å følge det opp.

    Munnbind er ubehagelig å ha på, og som regel vil ufaglært personell som har munnbind på hyppig berøre munnbindet og ansiktet for øvrig. Dersom man har vært i kontakt med urene flater kan man fort komme i kontakt med øyne og munn og på denne måten øke risikoen for sykdom. Har de gjort noen forskningsstudier på dette? Jeg for min del synes det er lettere å la være å ta meg i ansiktet med munnbind og vernebriller på enn av.

     

    Nei, dette handler om at det ikke er nok utstyr i helsevesenet fordi FHI ikke har vært forberedt på eventuelle situasjoner. USA har og kommet med lignende uttalelser etter utbruddet skjedde, handler bare om mangel på verneutstyr.

    • Liker 3
  11. 1 minute ago, Gouldfan said:

    Joda det også !en prosentene taler for minimalt døde endog betraktelig mer enn influensa.

     

    Uansett alt for tidlig å regne, samt at de første land som Kina og Iran er tvilsomme.

    Kina fordi de er så mange, og gikk tom for prøver og skjulte starte n, Iran juger helt vilt.

    Europa snakker alltid sant, men for tidlig både på positiv og negativ side.

     

    Ser enkelte drar opp over 30% døde, dette er hysteri og bullshit....

    30% døde er det nok ikke, men 5% er nok å forvente. Hvorfor skulle Kina lyge dødeligheten opp? Man skulle jo tro de ville lyge den motsatte veien.

  12. 33 minutes ago, Gadden said:

    Alltid, ved hoste?

    Det skulle vært påbudt for alle nå, hele tiden.

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30229968

    " It was found that a 50% compliance in donning the device resulted in a significant (at least 50% prevalence and 20% cumulative incidence) reduction in risk for fitted and unfitted N95 respirators, high-filtration surgical masks, and both low-filtration and high-filtration pediatric masks. An 80% compliance rate essentially eliminated the influenza outbreak. "

    • Liker 1
  13. 3 minutes ago, l0mf0mgl0mbl0og said:

    Hvorfor sier WHO 3.4% Når diamond princess har 1% døde, og Sør-Korea har 0.7% døde?

    Diamond princess har ikke 1% døde. 7 døde av 252 avsluttede tilfeller er 2.8% døde. Sør-Korea har bare 180 avsluttede tilfeller, hvorav 50 døde, det utgjør 27.8% døde. På verdensbasis har 5.9% av avsluttede sykdomsforløp endt i død.

    • Innsiktsfullt 2
  14. 6 minutes ago, Fnix said:

    Ikke egentlig. Nordmenn er notorisk naive. Om utbruddet skulle ta av så greier heller ikke soldater i gata å stoppe smittebærere. Det kommer kun til å skje om man bøtelegger smittede folk for en sum som vil svi i lommeboka. Ellers kommer mange til å snike seg unna. 

    Soldater kan stoppe det. Nok av triggerhappy folk i militæret, bare å gi soldatene oppdrag i å skyte de som prøver å bryte karantenesoner.

×
×
  • Opprett ny...