Jump to content

Cake573

Medlemmer
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 :)

Recent Profile Visitors

395 profile views
 1. Det å faktisk «være seg selv» er nok det beste tipset du kan få, da det hovedsakelig er deg det handler om på intervjuet. Et lite tips fra meg: skaff deg en jobb hvor du jobber med mennesker. Som feks psykiatri, omsorgsbolig, avlastningshjem, eldresenter osv. Jeg har selv jobbet mange år i psykiatrien, og er det en plass jeg virkelig modnet til og ble reflektert, så er det etter å ha jobbet med mennesker som ikke har det så greit. Det er viktig at du tar til deg tilbakemeldingene og «svakhetene» fra intervjuet, og jobber med dem. Får du beskjed om at du mangler litt modenhet, ja da jobber du spesifikt med det. Hvilke spørsmål som blir stilt på intervjuet, eller hva andre svarer på dem har null å si. Det som er viktig er hva nettopp du svarer på dem. Gå igjennom alle punktene som vurderes under intervjuet, og reflekter om dette er punkter du kjenner deg igjen i/eller ikke. Syns du det er vanskelig, så får du noen som står deg nær til å gi deg tilbakemeldinger. Da vet du hva du burde jobbe med, og ikke. Masse lykke til i prosessen. Det er absolutt verdt det! - hilsen en som måtte ta opp fag i 3 år https://www.politihogskolen.no/bachelor-politiutdanning/opptakskrav/egnethetsvurdering/
 2. Med tanke på smittesituasjonen her i landet så syns jeg det er på sin plass å avlyse fadderuken. Ja, det er veldig kjedelig, og hadde selv gledet meg masse til dette, men starten på skoleåret hadde blitt så langt mye kjipere hvis en eventuelt smitte skulle ha spredd seg blant elevene i løpet fadderuken.. Skal også sies at den ikke er totalt avlyst ?; «Vi vurderer nå å få til et arrangement på campus med førsteårsstudentene, hvor formålet er at disse skal bli kjent på tvers. Det vi alle er opptatt av, er at det skal være et godt læringsmiljø, og særlig for førsteårsstudentene som kanskje ikke kjenner så mange, sier Tolloczko.» Det blir nok bra uavhengig om det er fadderuke eller ei. Jeg gleder meg hvertfall ikke noe mindre til skolestart enn hva jeg gjorde for en uke siden ?
 3. Vil anta det er pga. Interessekonflikt. Hvis du feks jobber i psykiatri og politi innenfor samme sektor kan du risikere å måtte «jobbe» med samme person, men i forskjellige roller, og det å tjene en interesse kan innebære å jobbe mot en annen. Ser også for meg at det fort kan bli generelt mye kluss ?
 4. Noen tidligere eller nåværende studenter med tips/erfaringer i forhold til PC/Mac bruk under studietiden? Har allerede en mac, men den begynner å synge på siste verset og tenker å investere i noe nytt. Noen anbefalinger? ? Trenger ikke koste allverdens og har absolutt ingen behov for å punge ut 10k+ for en ny Mac. Er det noe jeg absolutt IKKE burde kjøpe eller styre unna?
 5. Det ble Stavern ❤️❤️ 55 i Oslo 51,7 i stavern 49,9 i Bodø
 6. Jepp.. Kan vel i teorien komme når som helst! Lykke til folkens ??
 7. Jepp.. Eneste betydning mtp. Valgrekkefølgen din er at hvis du kommer inn på førstevalget ditt, så forsvinner muligheten til å komme inn på andre og tredjevalg etc..
 8. Syns det er veldig vanskelig å ta stilling til i og med at årets opptak er ulikt tidligere år. Selv tror jeg snittet øker noe, men ikke all verdens. Selv om kravet for innkallelse til intervju var forholdsvis høyt, så mener jeg å huske at 800 (som ble kalt inn) er en del mindre enn hva det har vært tidligere. Så hvis «strykprosenten» er stabil antar jeg at PHS sitter igjen med færre kvalifiserte søkere enn tidligere. Samtidig så ser jeg for meg at majoriteten av søkere til PHS ligger nogenlunde rett over karaktersnittet for å komme inn. Men dette er kun spekulering fra min side. Skal også sies da Kongsvinger (med sine 330 plasser?) ble lagt ned ble det følgende økning på de ulike skolene; Oslo: 0,5 - Stavern: 0,6 - Bodø: 1,6 Jeg selv har 52,4 i snitt og har søkt alle tre skolene ??
 9. Gjorde for så vidt det. Sammenliknet med fjorårets intervju syns jeg det ble noe upersonlig i og med det var over telefonen. Noe som er naturlig, men kanskje mer rettferdig? Lykke til ?
 10. Ja jeg føler egentlig det. Ikke stort jeg kunne gjort annerledes. Hva med deg?
×
×
 • Create New...