Jump to content

Jego

Medlemmer
 • Content Count

  57
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 :)
 1. Jego

  Snikskyttere

  Syntes ikke du kan definere alle verdens maktmennesker utifra disse tre lurvete eksemplene her. For eksempel kunne jeg aldri sett for meg at den nye NATO sjefen komme med noe slikt.. Synes ikke eksemplene er spesielt lurvete. Men jeg er enig i at jeg ikke kan definere maktmennesker eller trekke en slik konklusjon ut fra disse tre eksemplene. Det siste er ingen konklusjon, bare min egen freidige, om enn lurvete, påstand. Vi får håpe at den ikke stemmer.
 2. Jeg tror vel at det ikke er umulig at det er russiske soldater inne i de østlige deler av Ukraina, men reagerer likevel på president Porosjenkos opptreden nå nylig der han viser fram flere russiske pass som bevis på at det er russiske soldater i Ukraina. Hvorfor har de russiske soldatene tatt med seg pass når de gikk inn i Ukraina på hemmelig oppdrag? Trengte de det for å komme inn? Er dette dagens nye krigføring? " Kjære medsoldater. I dag skal vi invadere Utopia. Husk å ta med pass!"
 3. Jego

  Snikskyttere

  Det høres da ut som et forsvar av retten til selvforsvar, hvilket ikke er spesielt kontroversielt. Politikernes slagord derimot er "Hensikten helliger midlene", hvilket er noe mer kontroversielt. Meninger er at det ikke skal virke kontroversielt, det skal gli langsomt inn i vår bevissthet og samfunnet forøvrig og bli oppfattet som helt greit. Etter hvert synes vi at dronedrap og likvideringer av politiske motstandere er helt greit fordi det fremstilles som nødvendig for å vinne en god sak. Men "the bad guy" synes også at hans sak er en god sak. "Hensikten helliger midlene" har et religiøst preg og virker for kontroversielt og konstruert til å bli godtatt av folk flest.
 4. Jego

  Snikskyttere

  "Gud velsigne soldatene våre, spesielt snikskytterne", sier Sarah Pallin, tidligere amerikansk visepresidentkandidat. Det samme sa president Janokovitsj under Maidan-opprøret i Ukraina, og det samme sa Bashar al Assad da demonstrasjonene mot regimet i Syria ble slått ned med hard hånd. "Noen ganger er det riktig å ta liv for å redde liv" , er maktmenneskenes nye slagord.
 5. De aller, aller fleste skjønner at det er riktig å sende ham ut av landet. Hvor ligger da feilen i den praktiske gjennomføringen? Jo, den eneste feilen her ligger i at det i verden dag fremdeles finnes land der offisiell politikk er å henrette mennesker.
 6. Betyr det at det er lov å krenke for eksempel menneskerettighetene dersom du er sunni, men ikke dersom du er shia?
 7. Buddhister tror ikke på gud. Det er en moderne religion uten gud. http://www.buddhanet.net/ans73.htm Ingen steder ble det påstått at buddhister tror på gud. Buddhistene tror ikke på en eller flere personifiserte guder, men de er ikke ateister. "Det guddommelige er tilværelsens grunnlag", mener buddhistene. Og det er utenfor vår fatteevne. Buddha's lære minner mye om budskapet til Jesus.
 8. Hvilken av de to nasjonene Saudi-Arabia og Iran som er verst på å krenke all slags rettigheter, friheter og likhetskrav, er vanskelig å avgjøre. Men Saudi-Arabia betraktes av USA som en god venn, mens USA mener at Iran tilhører selve ondskapen med begrunnelse i landets krenkelser av nevnte rettigheter. Kan grunnen til den store forskjellsbehandlingen være at Saudi-Arabia fører en kapitalistisk markedsøkonomi og at Iran fører en slags marxistisk markedsøkonomi?
 9. Beklager! Jeg hadde helt glemt Volda. Egentlig viste jeg at det var sykehus i Volda, men det falt bare ut i det logiske resonnementet jeg trodde jeg hadde. Det går bra. Men hva er målet ditt? Har du et spørsmål eller en mening du vil dele? Meningen min er at det valget de gjør nå, er bestemt av den langsiktige planen de har for sykehusdekningen i fylket. Eller hvilke muligheter de vil ha åpne til senere. Dersom planen er å redusere de fire sykehusene til to, så har dette første valget også stor betydning for sykehusene i Ålesund og Volda.
 10. Beklager! Jeg hadde helt glemt Volda. Egentlig viste jeg at det var sykehus i Volda, men det falt bare ut i det logiske resonnementet jeg trodde jeg hadde.
 11. Idag har man tre sykehus i fylket: Ålesund, Molde og Kristiansund. Man har i første omgang bestemt seg for å legge ned enten i Molde eller i Kristiansund. Spørsmålet er så om man på lang sikt ønsker å ha ett eller to sykehus i fylket. Dersom man vil ha to, så legger man ned i Molde, bygger nytt i Kristiansund og senere også nytt i Ålesund. Dersom man vil ha bare ett, så legger man ned i Kristiansund, bygger nytt i Molde og senere legger man også ned i Ålesund. Dette handler om tilgjengelighet. Alternativt kan man dersom man vil ha to, legge ned både i Molde og Kristiansund, bygge nytt i Gjemnes og beholde det i Ålesund.
 12. Regjeringen ønsker å få folk til å stå lengre i jobben, gjerne til både 72 og etter hvert også 75 år. Vil arbeidsgiverne ha alle disse gamlingene? Jeg tror at svaret er nei, men det avhenger kanskje av type jobb. Jeg skulle gjerne sett en statistikk over andelen av kvinner som i dag står i jobb helt til de er 67 år. Dess eldre du er når du starter pensjonen dess mindre pensjon må staten totalt betale ut til deg før du dør. Kan det være derfor regjeringen vil øke alderen?
 13. Jeg skal ikke gi meg ut på å beskrive hva Saudi-Arabia står for, det kan enhver finne ut av selv. Men jeg har et spørsmål til de norske politikerne som nå satser på å styrke samarbeidet med Saudi-Arabia. Hvorfor skjemmes dere ikke?
 14. Nei, folk flest betaler det de er villige til fordi de har tenkt til å bo der. Prisene bestemmes av tilbud og etterspørsel. Tilbudet blir bestemt av hvor mye som bygges, som igjen bestemmes av prisnivået, og etterspørselen bestemmes av betalingsviljen som igjen kommer av hvor mye folk tjener. Så til sist blir boligprisene bestemt av hvor mye folk tjener. Ingen manglende logikk noe sted. Det du beskriver er hvordan markedet justerer seg etter pris og etterspørsel. Noe forenklet kan vi vel også si at dersom det ikke var nok mat i butikkene, så ville matprisene stige kraftig. Men der er vi ikke fordi man sørger for nok mat i butikkene. Når det gjelder boligprisene er det hele bare tragisk. Vi er nå kommet dit at regjeringen ikke tør satse på en boligbygging som dekker etterspørselen, rett og slett fordi at da vil prisene rase nedover. Den som har investert for 3 millioner kan da oppdage å bare få 1 million ved salg.
 15. Ja, nesten! Folk er villige til å betale så mye som de kan få i lån, fordi de tror det er en god investering. Det er her den manglende logikken kommer inn.
×
×
 • Create New...