Gå til innhold

lglinstad

Medlemmer
  • Innlegg

    77
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lglinstad

  1. Hvis jeg hadde visst at e-golf med piggdekk hadde vært bedre en i3 på isete vei så kunne mellomlegget bli ca 30000,- for en bil som er 2 år nyere (2018 i3 mot 2020 modell golf) og som har gått halvparten 40.000 mot 80.000 km på i3’n.
     

    Om jeg da har en grei pendlerbil i 10 år så har jeg hatt billig bil disse årene… jeg trenger egentlig ikke bedre rekkevidde ettersom vi også har en Skoda superb bensin 4wd som vi bruker som bil nr 1. 

     

    vil f.eks kona/e2008 være en mye bedre vinterbil enn e-golf eller er det mest ekstra rekkevidde jeg får (100-120.000,- mellomlegg)

  2. Rune_says skrev (6 minutter siden):

    Brede dekk gir større friksjonsflate og bedre grep ja. Er en grunn til at de smale dekkene fra veteranbiler forsvant...

    El-biler har et generelt handicap ved å ha høyere vekt pga batteri og vekten er ikke samlet over drivhjulene.

    En annen ulempe at de fleste el-biler har høyere moment (newtonmeter) så fort en gasser litt, som gjør at det lettere spinner.

    Dvs at f.eks en e-golf med piggdekk muligens vil føles tryggere på isete vei i forhold til i3’n som er smal + piggfrie dekk??

  3. NULL skrev (4 minutter siden):

    Bedre kjøreegenskaper, bedre kvalitetsfølelse av interiør. Men skulle vel ikke overraske om den generelle kvaliteten for Kona er bedre.

    Sikker på at ikke Kona-ene i samme prisklasse er med 39kW-batteriet? Dog, kan være at praktisk forskjell likevel ikke er så stor.

    Kona'en jeg så litt på var 2019 modell som hadde gått 87.000 (64 kWh - ca 40 mil rekkevidde sommer) til 133.000,-

    e2008 var 2021 modell som hadde gått 55.000 til 239.000

  4. NULL skrev (22 minutter siden):

    Når man her tar med Corsa-E og e208, så ville jeg kanskje heller sett på e2008 som blir litt større. Eller da Mokka-E. Disse, sammen med e-C4 og DS3 E-tense er da "samme bil". Her er det jo også litt forskjeller i akselavstand. e-C4 er kanskje den som gir mest for pengene (ny i hvert fall), men designet er så som så (kan man vel si om i3 også....). Open og Peugeot sine modeller liker jeg designet på. 

    Er vel for så vidt greit fornøyd med e2008 på vinterføre. Rekkeviddereduksjonen på vinteren er ganske stort på disse. Mulig litt bedre på de nyere modellene (kom vel tidlig i 2022 tror jeg, men på litt varirerende tidspunkt på de forskjellige modellene) med oppgradert varmepumpe og generelt noe bedre effektivitet.

     

    Liker godt e2008. Ser ut som man får bedre rekkevidde med kona i samme prisklasse (ca 230.000), men er sikkert andre ting som e2008 er bedre på??

  5. OJ Doe skrev (10 minutter siden):

    i3 er vel ikke spesielt dårlig på glatta, og smale dekk er bedre enn brede. Er det problem med fremkommelighet eller er den skummel å kjøre? 

    Er litt skummel å kjøre, spesielt når det blir is-spor på veien så blir man liggende nedi sporene og lite som skal til før det tar tar tak. Blir veien skrapet så blir det veldig glatt og da ser jeg for meg at pigg er mye bedre… fornøyd med i3 ellers, fungerer fint på snøføre også ..bruker forresten helt nye piggfrie contidental dekk 

  6. koots skrev (På 14.10.2020 den 15.27):

    Sikler litt på iPhone 12 nå, da endelig de rimeligere modellene har fått OLED. Personlig sliter jeg med å se grunn for å kjøpe pro, det er tele-kamera, annet materiale på kroppen og Lidar som er største forskjellene? 

    Kommer fra en Huawei Mate 20 Pro og har hatt Android i 10 år, men kravene til telefon har forandret seg på den tid :)

    Vurderer selv iphone 12 mini. Blir spennende å se ett par tester før jeg bestemmer meg. Jeg bruker også mate 20 pro nå, og har hatt android i alle år. Savner en mindre mindre tlf. og bruker uansett ipad som nettbrett, så overgangen blir ikke stor.. 

  7. Fleskefjeset skrev (8 timer siden):

    For å svare på spørsmålet ditt: En såpass ny i3 hadde jeg personlig ikke stresset med å ta på noen kontroll. Se over tilstanden både på ut- og innsiden, be gjerne om å få se hjulsettet som ikke står på bilen også (kantkjørte felger blir dyrt). 

    Tror jeg ser godt over selv og satser på at alt er ok. Eneste jeg må finne ut nå, er om det er muligheter for å kjøpe ut bilen etter endt leasing.

    Hørtes ut på bilia at det var forskjellige avtaler. De skulle sjekke med bmw finans og ringe meg opp igjen. 

    Om det ikke er muligheter for å kjøpe ut bilen til etter endt periode, så tror jeg at jeg dropper hele opplegget. 

  8. Ja, jeg er ikke redd for det. Har en leasing bil jeg skal kjøpe ut nå i feb. Så dette blir leasing bil nr2. Så lenge bilen er leaset igjennom bmw norge/skoda finans etc. så bruker de en 3.part for taksering av bilen. Normal slitasje skal de godta. 

    Om det er større ting så må selvfølgelig dette fikses på brukers regning, noe jeg ville gjort om jeg hadde eid bilen også. 

  9. Skal snart overta en leasing avtale hvor det gjenstår 14 mnd (BMW I3 2018). Burde jeg få en tilstandsrapport fra ett bilverksted før overtagelse, eller er det like greit å se over bilen selv? 

    Ser ut som NAF tar 3000 kr for en slik sjekk, noe som er uaktuelt. Men ser ut som andre verksteder også kan gjøre jobben. Kunne vært aktuelt å betalt rundt 1000 kr.

    Er jo ikke noe fasitsvar, men tenkte uansett å sjekke hva folk tenker :)

  10. magb skrev (På 11.12.2019 den 12.29):

    Hvis du har TN nett (400v) er det best å velge en 3 fas ladestasjon, da kan du få opp til 11kw på 16a. Blir du medlem i elbilforeningen får du Eesee stasjon til en grei pris, finnes noen rimelige fra blandt annet Ratio også. Eesee stasjonen er fremtidsrettet med tanke på oppkopling mot feks Tibber, som lader bilen når strømmen er billig osv.  Har du IT nett blir det lading på 1 fas, og da enten 16a 3,6kw eller hvis elektrikker og sikringskapet tillater det 32a 7,2kw.

    Bedre å velge 1 fas 32A enn 3 fas når man har IT nett?

  11. magb skrev (1 time siden):

    Hvis du har TN nett (400v) er det best å velge en 3 fas ladestasjon, da kan du få opp til 11kw på 16a. Blir du medlem i elbilforeningen får du Eesee stasjon til en grei pris, finnes noen rimelige fra blandt annet Ratio også. Eesee stasjonen er fremtidsrettet med tanke på oppkopling mot feks Tibber, som lader bilen når strømmen er billig osv.  Har du IT nett blir det lading på 1 fas, og da enten 16a 3,6kw eller hvis elektrikker og sikringskapet tillater det 32a 7,2kw.

    Takk for bra svar. Jeg skal sjekke med elektriker.

    Om jeg har TN nett og kan velge 3 fas, hva er ca. prisforskjell på komplett installasjon med lader kontra 1 fas 32A opplegg?

×
×
  • Opprett ny...