Gå til innhold

Corwin

Medlemmer
  • Innlegg

    388
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Corwin

  1. Du mener at jeg ikke engang bør sende en mail å spørre om årsaken til avslaget fordi det tar tid fra dem???

     

    Nei. Det er selvsagt helt greit å spørre om årsaken. Her har du fått et greit svar. Det er en sprekkdannelse i skjerm og chassis. Dette vil ikke oppstå ved normalt bruk i noe over 2 år. Ergo. Pcen har vært utsatt for påkjenninger den ikke er laget for.

     

    Du kan jo trekke Multicom for FTU, men da kan du bli dømt til å ta omkostningene.

  2. Du kan ikke sidestille en sprekk med en ripe....

     

    Om jeg har forårsaket en sprekk i mobilen min vil jeg ikke være frekk nok til å forsøke å få bedriften til å dekke utgifter ved reperasjon.

     

    Resultatet av denne saken vil uansett bli økte utgifter for andre som handler hos multicom pga. de må bruke tid og krefter på å svare på disse sakene.

  3. Det er jo ikke bare to sprekker i chassiset i topplokket som du sier. Det er jo også en sprekk nedenfor det høyres skjermfestet. På en bærbar datamaskin, hvor alt er smått og sammensatt vil man kunne anta at en sprekk representerer et brudd på strukturen og i mange tilfeller kan være ett tegn på at det er noe ytterligere galt

     

    Så ja

  4. Det er en skade på maskinen.

    Den er helt synlig.

    En skade trenger ikke gi symptomer med en gang, men kan forventes å utvikle seg over tid.

    En sprekk vil være en inngangsport for veske, støv ol.

    Osv, osv

     

    En bedrift skal faktisk tjene penger. Å gi kunden erstatning for en maskin som tydeligvis er blitt mekanisk skadet vil føre til tap for bedriften. I denne saken synes det for meg helt urimelig at Multicom skal ha noe erstatningsansvar overfor kunden. Slike saker som dette fører bare til fordyrelse av PC-kjøp for andre som har realistiske forventninger til hva bedrifter skal dekke av skader ol.

     

    I tillegg forsøker trådstarter "presse" Multicom ved publikasjon av denne tråden. Man kan diskutere motivasjon for å starte slike tråder som dette. Men uansett om hensikten kan være "hederlig" mtp. man vil advare andre etc. Vil de ALLTID ha et egotistisk motiv også.

     

    Til trådstarter. Gi deg mens leken er god.

  5. Enig med siste innsender. Slik svindel er en uting. Bedre at folk får krav mot seg og at det blir kjent. Med nettet slik det er nå er det lett å finne informasjon om svindlere.

     

    Vi får vel se hvordan det går i denne saken. Jeg tipper at pengene lar vente på seg etter påske også. Men håper selvsagt at jeg tar feil. Det beste er jo om pengene blir returnert

     

    aj_design: Det er vel neppe så lurt å engasjere seg i et forum når man har en slik sak hengende over seg. Det du har sagt her kan sikkert bli lagt fram som bevismateriale i en evt rettsak og vil iallfall i all ettertid være søkbart via google. I tillegg er det vel heller ikke særlig lurt å innrømme noe som ligger veldig nært skattesvindel. Om skattefuten får nyss om kreativ bokføring og dyre moteriktige firmaklær, firmamøbler og firmabil etc brukt utenom arbeidstid kan det hende at de blir riktig så sure.

  6. Selger man et produkt man ikke har eller vet 100% at man har, da er man svindler. Uansett hva man selv vil mene.

     

    Selvsagt er det beste om dette ordner seg utenfor rettsapparatet.

     

    Men å true folk med problemer og tilbakeholdte penger ved en evt anmeldelse er vel på kanten av loven om ikke over den. Det burde ikke forekomme.

     

    Hadde jeg vært utsatt for noe slikt ville jeg av prinsipp anmeldt. Alt for mange forsøker å tjene lettvinte penger over nettet. Det er greit å få statuert noen eksempler.

  7. Artistutvalget er ganske dårlig i Wimp, i hvert fall når vi tester ut tjenesten. Her mangler det eksempelvis Metallica, Mezzoforte, Led Zeppelin og Peter Gabriel.

    Dette er vanvittig slett journalistikk. I følge denne logikken er jo Spotify akkurat like dårlig om jeg bare klarer å finne fire artister den tjenesten ikke tilbyr. Fortell oss heller hvor mye musikk de faktisk har, fremfor å rakke ned på utvalget fordi noen få artister du vil høre på mangler.

     

    Tja. Om du hadde fulgt med i WIMP-lanseringen så skrøt de av å kunne ha artister som Metallica, AC/DC, Mezzoforte og Led Zeppelin. Og i beta-perioden hadde de også disse artistene. Disse forsvant under lanseringen. Siden dette ble brukt i markedsføringen OG var til stede i beta-perioden ville det vært slett journalistikk å IKKE ha dem med.

  8. Tja. Sammenligningen til torrents er vel egentlig ganske god.

     

    Voddler-folkene vil tjene penger

    Filmbransjen vil tjene penger

     

    Servere koster penger

     

    Til slutt må dette betales av reklamefinansiering og kunden.

     

    Om Voddler kan presse prisene ved å kutte serverkostnader så vil prisen på tjenesten bli bedre(om ikke Voddler-folkene legger disse pengene rett i lomma da...)

  9. Tja.

     

    Om man bor i skauen burde man vel iallfall ikke stemme FRP. Tror ikke de er særlig pro-infrastruktur så veldig langt utenfor indre bykjerne i Oslo.....

     

    Problemet i politikken er at fokus er flyttet fra ideologi til enkeltsaker og enkeltpolitikere. Stortinget er blitt et eneste stort realityshow hvor man stemmer dem inn og ut basert på deres opptreden i media etc. Siv Jensen har gode mediatrenere og det tjener hun mange stemmer på - desverre.

  10. Slenger meg på

     

    Kan ikke forstå at en person med respekt for seg selv vil stille opp i et nettmøte hvor hun tydeligvis ikke får lov(eller er i stand til) å svare på noen spm.

     

    Dette var direkte flaut.

     

    Spesielt det øverste spm som er i intervjuet. Der svarer hun jo på noe HELT annet. Om man ikke kan eller ikke får lov til å svare burde man si noe sånt som "beklager dette kan jeg ikke/får jeg ikke lov til å si noe om" Ikke bare svare noe svada...

  11. Ja vi er vel alle enige om at vi håper denne telefonen blir et stort framskritt og kanskje det første mobilkamera som kan utkonkurere de billigste kompaktkameranene.

     

    Personlig tror jeg det kan komme noen 6mp mobilkamera med bedre optikk og kvalitetsmessig bedre bildebrikker som vil slå dette kameraet på ytelse.

     

    Kan jo sitere LG fra forsiden på Amobil idag:

    Newing understreker imidlertid at det ikke bare er fordeler med mange megapiksler. – Det er viktig at folk forstår at 12 megapiksels bilder tar opp mye plass på telefonen, og at det derfor vil bli vanskeligere å gjøre ting som å sende bildene videre, sier Newing.

     

    Han påpeker også at det er mye mer enn antall megapiksler som spiller inn når du skal lage et bra kamera.

     

    – Kvaliteten på linsene og funksjoner som skikkelig, optisk zoom er vel så viktig som oppløsningen på bildene, sier Newing

  12. Stemmer

     

    Her er utdrag fra angrerettsloven

     

    § 1. Virkeområde

     

    Loven gjelder ved salg av varer og tjenester til forbrukere, når selgeren eller tjenesteyteren opptrer i næringsvirksomhet og avtalen inngås ved fjernsalg eller salg utenfor fast utsalgssted.

     

    Altså ingen angrerett ved kjøp over disk

     

    Om selgeren har overdrevet telefonens egenskaper kan det være i strid med forbrukerkjøpsloven

     

    § 15. Tingens egenskaper

     

    Tingen skal være i samsvar med de krav til art, mengde, kvalitet, andre egenskaper og innpakning som følger av avtalen.

     

    Hvis det ikke følger noe annet av avtalen, skal tingen

     

    a) passe for de formål som tilsvarende ting vanligvis brukes til

    b) svare til det som forbrukeren har grunn til å forvente ved kjøp av en slik ting når det gjelder holdbarhet og andre egenskaper

    c) passe for et bestemt formål som selgeren var eller måtte være kjent med da kjøpet ble inngått, hvis selgeren har akseptert dette formålet eller forbrukeren ellers har hatt rimelig grunn til å bygge på selgerens sakkunnskap og vurdering

    d) ha egenskaper som selgeren har vist til ved å legge frem en prøve eller modell

    e) være pakket på vanlig eller annen forsvarlig måte som trengs for å bevare og beskytte tingen

    f) være i samsvar med offentligrettslige krav som stilles i lovgivningen eller offentlig vedtak i medhold av lov på den tid kjøpet inngås, hvis ikke forbrukeren har til hensikt å anvende tingen på en slik måte at kravet er uten betydning

    g) være fri tredjepersons rett i tingen, for eksempel eiendomsrett eller panterett. Likeså skal tingen være fri tredjepersons krav på å ha rett i tingen når dette bestrides, unntatt når kravet er klart ugrunnet.

     

     

    Om venninnen din bare har funnet telefonen med lavere pris annet sted. F. eks på nettet er det ikke butikkens ansvar og hun er pent nødt til å godta "tapet" sitt

  13. Det er flere aspekter man må ta hensyn til her

     

    1)Som artikkel sier: ved dårlige lysforhold vil kamera med høyere antall pixler ta inn mer støy. Hva som er dårlige lysforhold er definert ut fra hvor stor bildebrikken er i forhold til antall pixler eller hvor mye lys som treffer hver pixel. Om kameraet klarer produsere nok lys f.eks ved blits eller man befinner seg i gode lysforhold er jeg enig i at antall megapixler vil øke kvaliteten på bildene(inn til en viss grense). Men min og mange andre erfaring er at det til tider vil være lite lys og at selv en xenon-blits på et mobilkamera kan komme til kort ergo vil mange av bildene man ta være i dårlig lys som vil føre til en høy ISO og som igjen vil føre til relativt mye støy på et kamera med flere pixler hvorav man igjen vil tape detaljer i bildet.

     

    2)Et annet aspekt er søkehastigheten. Et kamera med høyere antall pixler vil kreve mer prosesseringskraft fra søkeren. Om denne ikke er laget tilstrekkelig kraftig(som mange ganger er tilfelle) vil søketiden gå opp og det vil bli vanskelig å ta gode bilder da man må holde kamera pinelig stille.

     

    3)Et tredje aspekt er kvalitet/pris på bildebrikken. Kunne være at sony ericsson kunne skaffet til veie en kvalitetsmessig bedre bildebrikk om de ikke hadde hevet seg på megapixel-racet

     

    Det er selvsagt mulig at sonyericsson har kompansert for alt dette. Men jeg har mine tvil. Bildekvalitetsmessig er det jo mange gamle kompaktkamera på 3-4mp som totalt gruser de beste mobilkameraene. Dette alene burde være et argument for at mobilprodusentene ikke har gjort hjemmeleksen.

  14. Får se hvordan Summit blir når den kommer i April. Kanskje har de lært av både Apex og Vertex og klarer få til en mellomløsning.

     

    For bærbare blir det jo uansett et voldsomt løft. Mens hos stasjonære(og i servere) er det vel heller tvilsomt om man kan forsvare den høye prisen kontra ytelsen.

  15. Hei som emnetittelen sier, jeg søker andre forhandlere der ute som har fått noen helt vannvittige spm. fra kunder. Noen som går igjen i min butikk er:

     

    "Du finner meg vel der på skjermen?" (Da jeg spør om mobilnummeret, eller når det er en garantisak)

     

    "Kunne du ha brent meg et nytt sim-kort?" ( Særlig eldre som spør om dette, har mest lyst å finne frem en primus og faktisk sette fyr på en sim-kort konvolutt)

     

    Andre bidrag?

     

    Jeg må jo si at dere forhandlere er ikke alltid like opplyst som dere burde være, at noen spør om dere kan "brenne" et nytt simkort er ikke så på jordet som du vil ha det til. Hvis man ikke "brenner" chippen, hvordan har du da tenkt at informasjonen lagres.

     

    Jeg skjønner at du synes det er morsomt når du faktisk tror at de spør om du kan tenne på en konvolutt, men da vil jeg nødig være hjemme hos deg når du "brenner" cd'er og dvd'er.. Står du med flammekaster og kjører på?

     

    Ok nå er jeg lei denne bedrevitende holdningen fra folk (korealight) som sugde pupp da jeg drev mitt eget firma som baserte seg på bedriftløsninger i telenor. Jeg har jobbet som sikkerhetsansvarlig i et privatfirma underlagt militæret, der hadde man de såkalte brennerene for sim-kort og andre adgangskort. Hvis du og flere andre som har kommentert dette med uvitenheten min angående sim kort brennere, hadde sjekket litt opp, hadde dere sikkert forstått forskjellen på en brenner og en leser/skriver! Alle dagens sim-kort er ferdig progamert (Telenor), i min butikk registrerer jeg kortene for hånd ved å skrive inn sim-kort nr. mange bruker sikker enda sim-kort leser/skriver. En brenner derimot skriver all informasjon fra "scratch", disse brukes ikke lengre, stakkars den som fortsatt har en sånn i sving, da har man et større problem en min uvitenhet:)

     

    Men disse ble faktisk brukt for en tid siden. Folk som ikke er i bransjen men som kjøpte sim-kort på denne tiden kan ikke forventes å vite at dette ikke er noe som gjøres nå til dags.

     

    Du gjør nå som mange av de kundene du kritiserer; angriper istedenfor å innrømme at du tar feil.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...