Gå til innhold

the_auditor

Medlemmer
  • Innlegg

    171
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av the_auditor

  1. Jeg har enda et tips da:

    Transcoding spiser CPU kraft som kjeks... 1 stykk transcoding tar ca mellom 1500-2000 poeng i CPU Mark. Dette er selvfølgelig veldig avhengig av hvor "mye" det må transcodes. 720p ned til iPhone størrelse krever mye mindre enn 4K ned til iPhone størrelse for eksempel.

     

    Men mitt tips er å se etter den CPU med mest poeng i CPU mark for å regne ut ca hvor mange transcodinger du kan kjøre. Jeg har som sagt en AMD FX-8320. Denne har 8000 poeng, og bør følgelig kunne 4x 1080p transcodinger.

    Den du har valgt får 4000 poeng.

     

    Sier absolutt ikke at du skal velge noe annet, jeg bare kommer med litt info. Og selv om du ikke skal transcode noe særlig nå, så vet man aldri... Velg i hvertfall en plattform som kan oppgraderes enkelt (uten å skifte hovedkort gjerne).

     

    Kilde: https://support.plex.tv/hc/en-us/articles/201774043-What-kind-of-CPU-do-I-need-for-my-Server-

    Sammenligning: https://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp%5B%5D=1782&cmp%5B%5D=2630

    Hvilket hovedkort vil du anbefale til AMD FX-8320?

     

    Jeg tenker nå å gå for MSI 970A-G43 Plus og AMD FX-8300.

  2. Takk for innspill! Da har jeg snekret sammen et første utkast. Tok en 4TB til lagring, skal være tilstrekkelig inntil videre. I tillegg en 120gb til å kjøre OS på og 8gb ram, mulig dette er overkill.

     

    Noe annet dere ville endret på? Noe som mangler?

     

     

     

     

    post-5194-0-79425100-1480499561_thumb.jpg

  3. Tusen takk for gode innspill.

     

    Gratulerer med ny TV! Jeg ville bygd server selv. En NAS klarer som oftest ikke tung transcoding. Plex appen i Tizen transcoder hvis du bruker undertekster som ikke er tekst-basert. Plex appen til min 7-serie Samsung forlanger transcoding av alt som har større bitrate enn 20mbps, dvs det meste av Bluray innhold som ikke er komprimert på forhånd. Vet ikke om det siste også gjelder 8-serien.

     

    Et alternativ er å kjøpe en NAS og bruke en HTPC med OpenPHT som Plex klient, da kan du streame alt innholdet direkte. Jeg ville i så fall ventet til Kaby Lake CPUer kommer, da disse er de første som klarer 4K 10-bit HEVC som trengs for HDR. En Intel NUC med Kaby Lake CPU vil være en fin HTPC.

     

    Selv har jeg en Ubuntu server (med en i7-3770) og en Intel NUC (Haswell) som HTPC. Har allikevel gått over til å bruke TVens Plex app fordi det er så lettvint. Kvaliteten på 20mbps transcodede filmer er så bra at jeg ikke klarer å skille de fra Bluray originalene. 4K filmene mine må jeg uansett spille fra UHD Bluray spilleren da det ikke har funnet noen måte å overføre 4K filmene til serveren.

     

    Jeg liker at det er lettvint selv så jeg merker jeg heller mot å bruke tizen. Jeg bruker vel kun srt tekster, er det behov for å bruke noe annet?

    Jeg ville også anbefalt å lage din egen server. Den kan brukes til så mye annet, men det krever jo også litt mer fikling kanskje...

     

    Selv har jeg en server som kjører vanlig windows7 pro, med en AMD FX-8320 (8-core). Deler Plex'en min med 27 venner.

     

    Også vil jeg, som nilsch, anbefale en HTPC for å streame innhold. Den kan også brukes til mye annet (selv om tizen sikkert har det meste man vil gjøre på en tv). En av de første NUC'ene har jeg da. Men nå har jeg bare 1080p, og alt er komprimert. Bitrate er max 20mbps tenker jeg.

    Liker fikling, takk for innspill.

     

    Den store forskjellen med å bygge sjølv er at du kan få 10G. Alt anna blir bare altfor treigt....

    Du mener 10gb lan? ikke dumt.

     

    Jeg ser ikke helt behovet for en HTPC når jeg har plex på tizen. Tizen kjører også netflix/nrk/hbo m.m, så jeg klarer ikke å se hva jeg skal bruke HTPC til?

     

    Ut fra det dere sier så må jeg bygge server selv, noen år siden jeg bygget sist, men det skal nok gå greit. Men, finnes det en ferdig server pakke av noe slag som man vet fungerer med ubuntu/freenas etc, eller må man plukke deler? Hvis sistnevnte, hva må man regne med å betale og har dere noen anbefalinger?

     

    Får man til dette bra for 5k? 7k? 10k?

  4. Har kjøpt meg et nytt beis av en TV (75UE8000KS) og ønsker å få utnyttet denne med å spille av 4k materialet fra en server/nas. 

     

    Benytter plex på apple tv i dag og ser at plex også er tilgjengelig i tizen. Slik jeg forstår det spiller plex på tizen av 4k i motsetning til på apple tv. Jeg vil da ha to kilder for 4k på den nye tv'n, netflix og plex.

     

    Så er spørsmålet hvor jeg skal kjøre plex media server. Ønsker da en server/nas-løsning som filserver;

     

    - Plex server

    - BSD/Linux OS

    - Backup løsning bilder/filmer

     

    Slik jeg har forstått vil jeg ikke ha behov for transcoding for å spille av 4k? Har jo en del andre enheter i huset så kan sikkert være greit med transcoding til 1080p på et par enheter.

     

    Hva vil dere anbefale, ferdig NAS eller bygge en server selv?

  5. [...] ved mye bevegelse stopper bildet i et sekund på det meste for så å speede opp for liksom å ta igjen det tapte.

     

    Har det nøytaktig samme problemet, men kun i xbmc. I MPC eller VLC gjør den ikke dette, men har der problemer med at bildet flimrer med jevne mellomrom. Har googlet i mange timer uten å finne en løsning. Problemene er der både med CoreAVC Professional Edition og CCCP.

     

    Gigabyte GA-H55M-UD2H

    i3-530

    Kingston ValueRAM DDR3-1333 4GB

  6. Har tenkt å kjøpe meg en 24"(Samsungs SyncMaster 245B), koble den til laptop'n og bruke den som utvidet skrivebord. Har idag en dell inspiron 6000 (1920x1200 wuxga skjerm), men bare vga port. Vil det fungere ok med 1920x1200 på samsungen over vga?

     

    Skjermen skal hovedsaklig brukes til poker spilling.

     

    Skulle funke fint det ja.

    1920x1200 til poker:) regner med du er med på mange bord da.

    Digg :) blir vel en 8-10 bord nå :D

  7. Har tenkt å kjøpe meg en 24"(Samsungs SyncMaster 245B), koble den til laptop'n og bruke den som utvidet skrivebord. Har idag en dell inspiron 6000 (1920x1200 wuxga skjerm), men bare vga port. Vil det fungere ok med 1920x1200 på samsungen over vga?

     

    Skjermen skal hovedsaklig brukes til poker spilling.

  8. hvis du inne i instillingene velger å vise alle instillingene, og så

    i den hvite lista, så velger du "contact list".

    så velger du fanen for oppførsel, og så velger du "Automatically resize window to height of list"

    virker ikke dette hos deg?

     

    jeg har valgt at min kan utvide seg til inntil 90% av skjermhøyden.

     

    Genialt! funker som bare det ;)

  9. inne i instillingene, så velger du å bare velge alternativene fra clist_modern.dll.

     

    så velger du "row items" i lista til høyre.

    så velger du fanen for ikon.

     

    så setter du en hake både i "hide icon when showing avatar"

    og "draw icon in avatar space"

     

    det dette gjør er å tegne ikonet i "avatar-ruta", som du har valgt at ikke skal vises ;)

     

    Takk :) Jeg valgte å ta status på 2nd row, kjekt å ha. Hmm, det eneste jeg ikke får til nå er pin to desktop og det hadde også vært porno hvis den automatisk justerte høyden, slik at scrollen aldri vil komme til syne :)

     

    edit: fikk til å fjerne scrollen innpå clist_modern, ikke automatisk justering men ;)

  10. Utrolig bra, for en genial løsning! Du kan ikke bruke et annet windowsprogram for å pinne det? Eller er det det du har gjort kanskje?

    Har prøvd begge deler. Fant til slutt en windows program som skulle gjøre jobben, men også dette førte til miranda krasj. :(

     

     

    @zalaam

    er det et ie view-skin du bruker i samtalevinduet?

     

    hvis du vil ha noe mer anonymt av ikoner i kontaktlista, så hvorfor ikke ta dem helt bort?

    det har jeg!

    min kontaktliste er ganske lik, bare at jeg har kun den første linja på hver kontakt, og en mørk gjennomsiktig bakgrunnsfarge,

    istedet for en striplet hvit som du har.

     

    ie-view ja :) Genial ide med fjerning av ikonene, skal også fjerne andre linjen som du har gjort trur jeg. Takk for tipset ;)

     

    edit: hvordan fjernet du de tha stoffi? :)

  11. La inn miranda i mårrest og etter en dag med custing er jeg endelig iboks! for et fantastisk program :D Ikke spør meg hva jeg har gjort, fordi jeg har fått haugevis med feilmeldinger og brukt google/miranda forumet flittig. Kan si at jeg bruker satin themet som er det samme som jeg bruker i vista.

     

    Har prøvd å få miranda til å bli pin-to-desktop, men har gitt opp. Fører til at krasjer :) Og ifølge han som laget clist_modern kommer han aldri til å fikse det :( Trur jeg skal fikse litt på ikonene til venstre for navnene i lista, noe litt mer anonymt.

     

    miranda.png

  12. Er på jakt etter en bra pc til en rimelig penge. Så først på en macbook men denne ligger noen tusen over mitt budsjett. Tenker på pris rundt 6000 og design teller en del. Den vil aldri bli brukt til spilling, så kraftig gfx trengs ikke.

     

    Har sett en del på HP Pavilion G5009EA som ser ganske bra ut designmessig og som virker å ha greie specs.

     

    HP Pavilion G5009EA

     

    hp_pavilion_g5009ea_intel_coreduo_t2060_-1959697827_0_Big-300x200.jpg

     

    Noen som har erfaringer med denne? finner veldig lite informasjon / bilder av den.

  13. Takk for tipset. Da går jeg for denne selvom jeg synes den var litt vel stor, for se om jeg får gjømt den bort i et skap eller noe :)

    9345362[/snapback]

     

    Hei!

     

    Jeg har og Lexmark E120N.

    Det er et kjempekjøp, vi diskuterte den her på forumet for et halvt år siden og etter som jeg forstår er det ingen som har hatt problemer med den!

     

    Med meg er det en å annen utskriften i uka. trykker på print og henter papiret når jeg går forbi den. (gjemt inne på et kott)

     

    Den er PERFEKT for din oppgave!

    9346403[/snapback]

     

    Takk for responsen, det høres jo bra ut :) printeren er underveis :thumbup:

  14. Er på jakt etter en billig student skriver, og jeg tenker da mest på en skriver som er billig i drift. Har lest en del rundt omkring og jeg har sett at mange bruker feks. dvdink.com til å handle uorginale blekkpatroner til skrivere noe som høres genialt ut. Så først på mp600 men har funnet ut at den er alt for stor itilegg til at jeg ikke har behov for scanner/kopi på printeren.

     

    Har ikke bruk for wifi da den vil bli plugget med usb kabel inn i routern. Når det gjelder fotoprinting så er det ikke det printeren hovedsaklig skal brukes til, så printeren skal for det meste brukes til svart/hvit printing av papirer til skolen. Er det bedre at jeg går for en laser printer? Ang.pris er det området 500 -> ca 1000 jeg tenker meg.

     

    Håper noen har en anbefaling å komme da det er vanskelig å finne noen tester av "billig" printerne på markedet.

×
×
  • Opprett ny...