Jump to content

Mudmann

Medlemmer
 • Content Count

  311
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

289 :)

Recent Profile Visitors

1214 profile views
 1. Massen av et legeme ,dividert med dets volum= massetetthet (egenvekt) Hvorfor holdes en gjennstand nede pga dets egenvekt.Dette må du kunne forklare.
 2. DNA som koder for protein bare utgjør ca 1-2 % av genomet. Hva så med resten,er dette også kode?
 3. Nå er vel Platingas påstander ganske kraftig kritisert av andre filosofer og andre.Så nei ,påstanden din medfører ikke riktighet.
 4. Nei,det er ikke bare en påstand.Stjernenes posisjon sett fra jorden forandrer seg litt hver eneste år. Ta Karlsvognene f.eks om 200 000 år vil denne se helt annerledes ut enn i dag.Hvordan man vet dette er ved observasjon av de innbyrdes stjernenes bevegelser.
 5. Det var nytt for meg. Kan du forklare ?.For såvidt meg bekjent foregår det fortsatt store filosofiske diskusjoner om det ondes problem,uten et entydig svar.
 6. Kanskje en heller skal bruke supernova SN1987A som eksempel.Denne er stor nok til at avstanden kan beregnes med trigonometri.Samtidig observerer en lysglimt fra senter og måler tiden det tar til lyset treffer den ytterste gassringen.Da kan man med stor nøyaktighet kalkulere avstanden,som er ca 160 000 lysår unna. Når en så sammeligner dette med jordens posisjon i banen rundt solen og bruker trigonometri igjen.Så stemmer ikke bare avstanden men også det at jorden går i bane rundt solen. Så da blir spørsmålet :Ligger SN1987A da utenfor den påståtte glasskuppelen.Om verdensrommet ikke eksisterer hvordan vil en da forklare de observasjoner ,målinger og beregninger som viser dette.
 7. Da lurer jeg på hvordan reflektorspeilene som står på månens overflate kom dit. Disse brukes av mange universiteter og forskningsorganer til stadighet.
 8. Og merkelig nok er vinklene i en trekant som måles over litt større avstander på jorden,større enn 180 grader. Noe som utrolig nok stemmer med trekanter på en kule? Kan der være en sammenheng som viser at jorden er rund?
×
×
 • Create New...