Jump to content

Posemedchips

Medlemmer
 • Content Count

  1621
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

500 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Hei. Så dette i dag. Sett fra Førde området, retning sør mot Bergen. Inntrykket mitt var at stigningen det hadde var rimelig bratt.
 2. Takk, skal ha med den med på lista
 3. Hei. Vi skal nå etterhvert bytte bil. Har nå en V70, -07 modell, gått ca 265k. Den har kostet en liten formue på verksted på 4år. Vi har betalt store summer for reparasjon av ting jeg bare trodde eksisterte når Pondus var på bilverksted.. Uansett.. Vi har en medium hund(30kg), jeg og fruen har ymse ryggproblemer, og en liten en er på vei. V70`en blir for lav for oss. Den halte må hjelpe den blinde ut av bilen osv. I utgangspunktet har vi verken veldig god råd, eller har lyst å bruke masse penger på bil, men må man så må man. Banken sa på strak hånd, uten innskudd fra oss: 2013modell eller nyere, opp til 200k. Vi ønsker helst 4x4, jeg må ha hengerfeste. Jeg har begynt å se på Mitsubishi Outlander, Ford Kuga, Suzuki Vitara og "høye" stasjonsvogner type Octavia Scout/Passat Alltrack. Noen tips? Noe jeg burde styre unna?
 4. Takk for svar. Er veldig glad i rekkevidden på de halogen lampene jeg har hatt. "Hella fjernlys ikke for bøyle, 3003 halogen ref 37,5" er de jeg har fått tilbud på. Tror gjerne jeg går for de enda en gang, ref grunnene du skrev over
 5. Hei. Skal ha ekstralys på en Transporter firmabil. Har fått to tilbud fra verkstedet. Kun de lysene som er aktuelle, grunnet pristak(fra sjef) og bilen er leaset(slik at jeg ikke kan gjøre det selv, eller bestemme verksted selv) 1: Hella fjernlys 3003 halogen 2: Wurth fjernlys ledbar 4300lumen Har hatt 3003 på gamle firmabilen i ett par år, og har vært veldig fornøyd med de. Men de er store, stikker seg frem, og er ikke direkte pene. Noen som har erfaring med ledbar`en til Wurth? Prismessig er 3003 ca 13.000kr og ledbaren 14.000kr, ferdig montert. Koster litt, men er billig forsikring i forhold til å ikke se hjorten som sprader over veien i mørket. Takker for svar.
 6. Takk for svar. Jeg skal lese gjennom arbeidsavtalen, og se hva de har formulert der
 7. Når jeg skriver timer å sender inn, så fører jeg hele dagen. F.eks dag 1 så skriver jeg: "0630-0830 kjøretid. 0830-1900 kurs" Så krever vel strengt tatt mer enn kun faktisk tapt arbeidsinntekt. Er borte i to dager på hotell på kursdagene, glemte å skrive det. Hvis jeg forstod deg korrekt?
 8. Hei. Har ett spørsmål om arbeidstid og lønn. Er med i ett frivillig brannvesen, og får en gitt godtgjørelse /lønn pr år for det. Pluss lønn under utrykning. Problemet mitt er at vi har ett samlingsbasert kurs vi er pålagt å gjennomføre. Brannvesenet dekker min tapte arbeidsinntekt 7,5t pluss 1t kjøretid pga lang avstand, pr kursdag. Jeg har de dagene permisjon uten lønn fra min arbeidsgiver. Så langt bra. Samlingene er lagt opp slik at jeg på dag 1: kjører hjemmefra 06.30, kurs begynner 08.30 og varer til 19.00. Dag 2: Kurs begynner 08.00 og varer til 16.00. Så er jeg hjemme 18.00 og får betalt 1t kjøring. Får beskjed fra brannsjefen i kommunen at resterende kurstid de dagene får vi ikke betalt for(jeg siterer fra telefon samtale) : "Slik har det alltid vært" Er dette lov? Har ingen erfaring med Arbeidsmiljøloven, men føler nesten de prøver å unngå denne litt? Takknemlig for alle svar som kan hjelpe
 9. 239kr timen med alle tillegg. Sogn og Fjordane, litt overalt men mest i Sunnfjord
 10. Tilfeldighetene gjorde at jeg var her inne igjen for første gang på lenge. Fikk tilslutt læreplass, der jeg gikk 3.5år i lære. Fikk godskrevet 1 år fra tidligere skole. Nå: tok fagbrev som elektriker i november 2016(oi, nærmer meg snart 2 år som utdannet plutselig). Har fast jobb som service elektriker, firmabil og har fått vokse meg fint inn yrket i ett firma jeg er veldig fornøyd med. I tillegg til "vanlig" elektriker arbeid, har jeg fått jobbe mye med datanettverk. Trådløst, faste punkt, bygge og rehabilitere dataskap. Fiber har det blitt en del av også. Nå på høsten skal jeg begynne på ett rehab prosjekt på ett kjøpesenter. Lettere nervøs(og overasket at jeg får ansvaret som så fersk) da det er en jobb til ganske masse penger, men skal vise meg tilliten verdig. Angrer ikke i det hele tatt på at jeg tok sjansen. Så hvis du vil ha en anbefaling dainnsto, go for it søk på jobber, ring, møt opp og lever søknad. Det liker de fleste sjefer.
 11. De informerer rett før eksamen om at det ikke er noe vits å ringe for å spørre om karakter. De har ikke lov å opplyse om hvilke karakter du fikk pr tlf. Du får resultatet pr post eller du kan sjekke det på privatistweb.no. Jeg fikk mitt resultat på privatistweb.no på fredag. (ELE3002)
 12. Tysk motstand blir tøft, tenker jeg. Men tror det kan bli to artige kamper. Gleder meg. Glad laget slipper lang reise for å besøke f.eks Shaktar
 13. Hei, er en situasjon jeg lurer litt på her. På en arbeidsplass, kan småbarnsforeldre kreve å få velge ferietidspunktet sitt fremfor folk uten barn? Stedet jeg tenker på rullerer ikke fra år til år, men prioriterer konsekvent småbarnsforeldre når feriedager blir fastsatt. Dette gjelder forsåvidt både sommer og jul etc. De uten barn får bare beskjed om at "sånn er det, du har jo ikke barn så du må bare godta at de med, får velge først". Prøvde å søke på rettigheter ang avvikling av ferie med barn, men finner ikke noe vetugt. Noen som kan hjelpe? Eller er det kanskje rett og slett opp til bedriften, selvom det alltid blir en "forskjellsbehandling"?
×
×
 • Create New...