Jump to content

KjellHR

Medlemmer
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

43 :)

Recent Profile Visitors

472 profile views
 1. NH90 - leveres lenge etter fristen, gir ikke antall flytimer som tenkt, kjempedyre i drift: er de helt fantastiske i forhold til å finne ubåter kontra andre helikoptre som allmenheten ikke kjenner til? Må jo være noe, iom at man ikke for lenge siden har byttet til en annen modell/produsent
 2. Kanskje på tid å legge til rette for oppgradere eksisterende eldgamle turbiner/kraftverk. Hvorfor er det så få av politikerne som tenker i de baner? Dette med vindmøller på land er bare forurensning på mange måter, og monner ikke. Virker også kun når det blåser, og energien kan ikke lagres. Og hvorfor har man ikke for mange år siden startet med et langsiktig statelig prosjekt med å utvikle kompetanse og forsket på teknologi som kunne gitt verden atomkraftverk basert på Thorium som brensel.
 3. Veldig bra som en komplementerende kapasitet til NASAMS. Skulle ønske mer NASAMS på sikt
 4. Håper de er bygget med en hvis fleksibilitet slik at de kan forsterkes med flere våpensystemer på relativt kort tid og bli til en fregatt "lite" når vi først koster på milliarder på så store skip. Få rene kampfartøyer i den norske marinen, men ganske så mange kystvaktskip.
 5. Dette holder ikke av Kina. Kloden når aldri utslippsmålene hvis ikke Kina, India, USA og Russland nå tar tak, Blir provosert av at Kina forsetter bygging og igangsetting av flere kullkraftverk hvert eneste år, og dette skal de holde på med frem til 2030. Bare ett slikt kraftverk slipper ut mer Co2 enn hele Norges utslipp per år. Andre land må nå legge press på Kina for at de raskere tar tak i sine utslipp. Som "Siemen1" skrev, f.eks legg mer toll på varer fra Kina der produkter er produsert vha, kullkraft. Lille Norge med litt over 5 mil. innbyggere vil ikke kunne gjøre noen forskjell, men vi kan gå foran som et godt eksempel, og kanskje utvikle "grønn" teknologi som kan eksporteres. Tror også at atomkraft må være en del av løsningen.
 6. Veldig bra rekkevidde. En kan ta ut stridsvogner på lengre avstand enn stridsvognene selv klarer å skyte.
 7. Hvis man skal opprettholde mekaniserte brigader med pansrede kjøretøy som f.eks stormpanservognene CV90 så må de støttes av stridsvogner. Stridsvognene må igjen være moderne og utstyrt med aktivt beskyttelsessystem. Hvis man nå ikke samtidig skaffer aktivt beskyttelsessystem vil det være stor "bommert". Samtidig må selvfølgelig hæren få et potent luftvern, noe som nå er på vei slik jeg har forstått det.
 8. Skuffende at ikke skott/dører/luker ble lukket under en slik hendelse, skulle jo tro at mannskapet var så mye drillet på slike hendelser at lukking skulle blitt utført på refleks/automatikk
 9. Kanskje dette også kunne vært et alternativ for kystvakten, fregattene, hæren, beredskapstroppen? Mulig litt stort for noen? Men ser ut til å fungere i alle fall.
 10. Uansett hvem de nå skulle velge, så er det viktig at det også legges penger i potten til et skikkelig "active protection system" (APS) for å beskytte de mot anti-tank missiler. De gamle vognene kan flyttes sørover og settes i beredskapslager. Sett da i stand alle 50. Kan kanskje kunne brukes til forsvar av flyplasser (Ørland, Værnes, Gardermoen, Rygge)?
 11. Veldig bra båter med stort operasjonsområde innen kort tid, og stor kampkraft. En kunne kanskje ønske seg radar som oppdager fly, for så eventuelt kunne sende ut selvsøkende missiler; men er vel begrenset med plass om man ikke finner et "mini" system.
 12. Eget stort nasjonalt prosjekt med Thorium som råstoff til atomkraftanlegg Verden vil ikke kare ikke å erstatt gamle atomkraftverk og eller kullkraftverk med vind, bølge eller solenergi, samt gi energi til alle de som er på vei fra å bo i u-land til å bli i-land.
 13. Støttes, skal vi tilføre nye energikilder som monner på verdensbasis kan dette være et godt alternativ
×
×
 • Create New...