Jump to content

SirRobert

Medlemmer
 • Content Count

  198
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

130 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gleder meg til dette. Skulle samtidig gjerne sett en oppfølger til Tyranny. (Hvis det er lov å være litt grådig.)
 2. (Svar til begge journalistene. Jeg kan dessverre ikke unnskylde meg Andreas for bruken av hersketeknikk når det kommer til den kollega biten. Du bruker de såpass ofte selv, så jeg velger å kalle oss even steven der.) Nå for å svare sitatet: Du\dere velger å tolke det på den måten og det er helt ok. Men for meg så er det helt åpenbart at dette er noe han mener ikke bør være i spill og bruker sin posisjon for å argumentere for det. Han bruker adjektiver som "uncomfortable, profoundly disturbing, unjustifiable" Ikke akkurat uklar i sin mening om hvor forferdelig dette er. (Jeg får flashbacks fra Mad Dog Mcree og Mortal Kombat artikler og nyheter på tidlig nittitallet. Som selvsagt førte til restriksjoner fra myndighetene sin side. Men det kjenner dere sikker til..) "I would encourage the developers to examine whether they should include the scenes I’ve seen." "We can make this kind of game, but should we? But should this kind of content, which we can see in movies or books, be in a video game? Should they be depicted in a form of art where we have so much agency?" Det er jo åpenbart at denne mannen har et ønske om at slikt innhold ikke burde eksistere. Ja, ok han skriver ikke direkte at "Dette må sensureres", men han sier det mellom linjene. Han skriver at slikt innhold finnes i film og bøker, hvorpå han spør om slikt virkelig burde være i spill. Hva pokker? Hvorfor ikke!?. Er ikke spillmediet og dets brukere moden nok til det? Beveger vi oss inn i Jack Thompson land her? Idéen om at voldelige spill fører til vold? Jeg vet ikke, men vi får bare være enige om å være uenig. Jeg står fast ved at dette er et, om ikke et direkte kall for sensur, en oppfordring til sensur eller selvsensur. Heldigvis er han i mindretall foreløpig, men denne gjengen moralister øker, og dessverre ser det ut som at spilljournalister liker å beskytte hverandre. Som igjen forverrer skisma mellom spillpresse og leserne\gamere.
 3. Jeg sier ikke at utfallet er sensur eller ikke sensur, jeg sier at det er problematisk at en spilljournalist ønsker det. Hans personlige meninger er et ønske om at visse scener i spill kanskje burde sensureres, og avfeier aldersgrensen med at "noen folk lar barna spille uansett"? Hvordan er det et legitimt poeng forresten? Det han egentlig sier er at voksne folk ikke bør utsettes for realistisk portrettering av vold, fordi han ikke liker det. (Som om det aldri har eksistert slike spill før.) Man kan hvitvaske så mye man vil, men han snakker med to tunger i den artikkelen. Hvis nok autoritetspersoner (som spilljournalister dessverre er) snakker om hvor problematisk dette er, så vil det påvirke folk som lager spill og de som regulerer hva som skal tillates eller ikke. Dette er blitt vanligere og vanligere i spillpressen, og deler av spillpressen er ikke i kontakt med leserne sine lenger. Derfor blir mange gamere forbannet når slike folk setter seg på sin moralske høye hest. Anders Bjørnbekk sier det jo selv, at å kreve sensur ikke er problematisk og helt ok, selv for en journalist. Det er et dårlig tegn og gir oss forbrukere all grunn til å fortsette å være kritisk og skeptisk til spillpressen. Da må man vurdere hvorvidt et spill får dårlig karakter fordi hovedpersonen ikke var kvinne, om spillet var for voldelig etc.
 4. Helt enig med deg. Heldigvis er det nå ting som tyder på at utviklerne begynner å høre mer på de folka som faktisk kjøper spillene.
 5. Joda, jeg leser jeg. Men kanskje ikke med samme briller som du bruker. Det er tross alt en "kollega" av deg det snakkes om. Det betyr ikke at jeg tar feil i mine analyser. Tatt direkte fra teksten: "I would encourage the developers to examine whether they should include the scenes I’ve seen." og "This is the nature of modern combat, the developers say. But this should not be a part of a modern video game, in my opinion, given the thin line between civilians and warriors and given the impression it creates in our world, which is driven by social media sound and video bites. It looks so much like you are killing innocent civilians. And if you make a mistake, you are." Det er jo åpenbart at denne journalisten ønsker at spillet burde vært sensurert. (Selv om han skriver at "jeg sier ikke de må sensureres...MEN"). Du sier: "Og hva så om han hadde krevd sensur? Han er en person med en mening, det samme som deg og alle andre her på internett." Han er ikke bare en "person". Han er en journalist med et mye større publikum og gjennomslagkraft en det lille jeg har har. Det er ikke greit at journalister maner til sensur. Hvis nok journalister sier at "COD\Cyberpunk er for realistisk, transfobisk, voldelig etc....dette burde vært sensurert!", så kan det føre til nettopp...sensur. Enten av myndigheter, eller skaperne selv. Det har vi flere eksempler på gjennom historien. Er det en makt du mener dere bør ha?
 6. Med sensur mener jeg: Dette\slikt innhold bør fjernes\ikke tas med, i spillet. Her har du et eksempel fra en av deres kollegaer, Dean Takahashi https://venturebeat.com/2019/05/30/call-of-duty-modern-warfare-impressions-taking-war-in-a-frightening-direction/
 7. Du skjønner hva han mente...Han snakker om spilljournalister som regelrett har gått ut med ønsker om sensur av inneholdet i spillet basert på nettopp den samme demo du har sett... Det er ikke noen som sier at man ikke kan diskutere temaer i spillet, men når folk fra spillpressen snakker om sensur, så lyser det varselsignaler for min del. Det er heller ikke noen hemmelighet at denne outrage mentaliteten kommer fra den mer venstrevridde "blue checkmark" gjengen..samme gjengen som sier at Cyberpunk 2077 er rasistisk og transfobiske etc..
 8. "Selvfølgelig en del som gir opp, men da er kanskje ikke spill noe for dem". Kan du slutte å lukte på fisene dine i to sekund og høre her: Det er ikke din sak om folk ønsker å få en easy mode. Det er ingen som skal komme og ta fra deg hard mode. Bare slapp av og ikke bry deg. Du har ikke fasiten på hva som er er god spillfølelse.
 9. Det spillet der ser så sinnsykt koselig ut. Fikk skikkelig flashbacks til Yoshis World. Herlig at det lages slike spill enda. Jeg må tydeligvis kjøpe meg en Switch.
 10. Personlig liker jeg hard eller normal best, men fatter ikke hvorfor folk skal gå totalt reeeeeee hvis noen vil ha easy mode i et spill. Hvorfor legge seg bort i hvordan andre spiller et spill? Samme tullet med Cuphead også.
 11. Veldig skeptisk til dette. Man vil ende opp med å måtte sitte med flere ulike plattformer man må abonnere på. Farvel til låning av spill og bruktsalg. De fjerner de rettighetene forbrukerne har kjempet for ved å friste med komfort.
 12. Prey var uten tvil mitt favorittspel i 2017. Gler meg til å teste ein eventuell utvidelse\oppfølger.
 13. Dette spillet ser faktisk skikkelig moro ut. Begynner å bli litt lei Plunkbat nå, så kanskje på tide å gi konkurrentene en sjanse.
×
×
 • Create New...