Jump to content

Frodolf

Medlemmer
 • Content Count

  91
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Frodolf


 1. Nei takk. Færrest mulig knapper på telefonen er ønskelig. Av/på og volumknapper er nok. Forresten er assistentene hos alle fortsatt dårlig. Siri har IQ'en på minussiden. Google assistenten høres ut som hun er 12 år, og bixby skjønner knapt engelsk..

   

   

  Men Siri, Google Assistant og Bixby forstår alle hvordan de kan gjøre ting en gang og ikke to. Eksempelvis det å kommentere en plass. Så kanskje ikke Siri har IQen på minussiden likevel. For det skal ikke mange plusspoeng til for å klare å holde orden på sånt.


 2. På eplebilen vil de redusere hastigheten hver gang den oppdateres.

   

   

  Med iOS på iPhone og iPad så har jo enhetene bare blitt raskere og raskere gjennom de siste oppdateringene. MacOS Mojave er også merkbart raskere enn hva MacOS High Sierra. Dette er det gode tall og statistikker på der ute som alle kan se helt gratis.

   

  Så fortell oss gjerne hvorfor ville Apple ha redusert hastigheten hver gang de oppdaterte bilen?


 3. Det er godt at verden er litt bedre nå. 

   

  Er den egentlig det? "Før i tiden" var det "galt å være homo" (altså i følge enkelte). Nå er det galt å ha en annen type telefon enn hva vennene har (altså i følge enkelte). Eller feil motortype i bilen kontra hva resten av nabolaget har (altså i følge enkelte). Bedre før? Jeg tror faktisk ikke det. Annerledes og med fokus på andre ting? Ja. Helt klart. 

   

  Hilsen en som også er litt skeiv…

   

  Kan du være "litt" skeiv? :tease: Jeg er hetero selv. Men jeg er ikke "litt" hetero. For noen år siden var kona gravid og hun var ikke "litt" gravid. Enkelte ting kan man jo ikke kvantifisere ;-) "Litt" skeiv er man jo bare hvis man er "helt bi" ;-) 

  • Like 1

 4. Mobilene får trekk for "Du blir ikke helt kvitt Bixby". Dette blir det slutt på.

   

  Nei. Det blir så absolutt ikke slutt på det. Du får lese hele nettsiden du selv refererer til vet du vennen.

   

  Now, you can customize the button to launch Bixby with either a single or double press, and map the other option to launch your favorite app or Quick command

   

  du må ha Bixby på knappen som så mange tusen nettsteder har skrevet før du forsøkte feilaktig å rette de alle. Men du kan velge om den skal irritere deg etter et eller to trykk. Er nok ikke bare jeg som hopper over telefonen bare på grunn av dette og Samsung sitt ekstreme mas om å dytte på deg Bixby.


 5. Den bruken du skisserer er ikke klar for elektrifisering helt ennå, men nå er ikke det den eneste måten lastebiler brukes på. Det er mange transportoppdrag som kun går mellom bestemte klokkeslett, sånn som varelevering til butikker i bysentra, pakkeutkjøring til privatkunder på kvelden, utkjøring av møbler og byggevarer, eller til bedrifter der folk jobber 8-16.

   

  Ja. Joda. Det har du rett i. Men der "folk jobber 8 - 16" så er vinduet på levering / henting på 8 timer (mattetimene ble nyttige her ser jeg). Det er 8 potensielle timer der det ikke nødvendigvis er mulig lade bilen. Vi trekker av 7 og later som at bilen blir fylt opp "på lageret" der det finnes en ladestasjon. Så 7 timer uten lading. Og en rekkevidde på maksimalt 30 mil. Hvis det ikke blir umulig, så blir det i veldig mange tilfeller i alle fall vanskelig. Det er klart noen klarer seg med en sånn bil, og det er jo en start. Men det er nok ikke noe veldig mange vil/kan utnytte seg av. DHL-gubben som leverer her kjører ut kl. 07:00 fra "byen", og er tilbake ved 16:00 tiden hver dag. Og det er uten pauser utover "lunsj" som han oftest spiser i bilen. Han kjører (jeg gjetter ut fra hvor jeg vet han kjører og hvor langt det er dit) omtrent akkurat 30 mil om dagen. Og med rekkeviddetapet på vinteren på 20% som blir omtalt så ... Nei. Ikke en løsning.

   

  Fasiten, praktisk erfaring, kommer når dette blir prøvd ut.

   

  Ja. Det er sant. Eller så kan man bruke hodet litt og regne på det ut fra mulig rekkevidde, ladetider, kjørestrekninger og arbeidstid. Det er EKSTREMT enkel matte. Her er et eksempel. "Jeg har 10 mil til jobb. Bilen min har en rekkevidde på 5 mil og en ladetid på 2 timer." Eller "jeg har 10 mil til jobb. Bilen min har en rekkevidde på 5 mil og en ladetid på 2 minutter, men det er ingen ladere på veien". Rekker jeg å komme meg til jobb før 08:00 hvis jeg drar kl. 07:00? Ser du? EKSTREM enkel matte som veldig lett kan overføres til andre situasjoner. 


 6. Men selv i dette brukstilfellet, man bruker da en del tid på å laste ut/inn av lastebilene, gjør man ikke? Er det virkelig slik at den ikke står stille mer enn 4 timer i døgnet? Det høres rart ut spør du meg.

   

  Neida. Selvfølgelig står bilene stille under lasting. Hun fyller bilen (hun kjører flis som skal bli til papir) på omtrent 10 minutter, og tømmer den (ved å tilte bil og henger rett i båsen) på omtrent 5 minutter. Og det ville overrasket meg mye om de andre som kjører bilen bruker lengre tid. Men hverken 5 eller 10 minutter er tid nok til å fylle den med strøm. Hun har en pålagt hviletid, men den stemmer tydeligvis (og jeg spurte nå) sjelden eller aldri med en bensinstasjon. Så det skal nok mye til for at det helt plutselig skulle dukke opp en ladestasjon "der" også.

   

  Bilen "står stille" omtrent 15 minutter pr. time i snitt sier hun. Det er inkludert lasting og røde lys / kø / trafikk. Kanskje du vil ha jobben med å løpe ut å plugge inn en batterilader mellom de grønne lysene? For hun bare ler av tanken.

   

  Åja. I stedet for å komme med sånne dumme utsagn som "høres rart ut spør du meg" så tenk å at det ikke var noen som spurte deg, og kjør tanken gjennom hodet i alle fall én gang for å se om det finnes en logisk mulighet i hendelsen som blir beskrevet. Med andre ord, bruk hodet litt selv. Så sparer du internettet for ekstremt mye tekst. Og så kan det jo "høres så rart ut" det bare vill for deg. Fakta er jo som den er. Hun leverer bilen til nestemann (og med mann så mener jeg også en kvinne for de er tydeligvis bedre sjåfører) når den fylles og så går de over bilen samen for å se til at alt er som det skal med tanke på lys / bremser / spyleveske osv. osv. 

   

  Åja. Joda. Bilen står jo stille i helgene da. Og da kan de sikkert fylle den opp med drivstoff (alternativt el) for hele uken. ... Eller?


 7. Fikset tittelen deres:

   

  "Mobil med fantastisk videostabilisering og vanvittige spesifikasjoner til en vanvittig pris"

   

   

  Jeg fikset svaret ditt

   

  "Mobil med fantastisk videostabilisering og vanvittige spesifikasjoner til en vanvittig mye bedre pris enn hva Apple klarer å levere"


 8. Så utrolig irriterende. 

   

  Jeg fikk veldig lyst på telefonen sånn initielt, men så leste jeg en plass at man ikke kunne disable Bixby-knappen 100% (bare at den har en Bixby-knapp er negativt nok i seg selv). Og så kom jeg til å tenke på at disse telefonene; som vanlig; ikke kan kjøre iOS.

   

  Men bortsett fra disse småtingene så hadde dette vært ett godt alternativ for det er nok veldig mye mer telefon for pengene enn hva Apple tar for sin iPhone XS. 


 9. Svært sannsynlig, om man kjører Tesla. Når jeg kjørte til Kroatia i sommer sto jeg aldri i kø. Og delte lader med noen to ganger, om jeg ikke tar feil (to ladepunkter deler på en superlader med 145 kW effekt).

   

   

  Enten så lyger du eller så kjørte du på natten.

   

  Tviler på at stoppene skulle bli fire ganger lengre, da tar man korte stopp med fossilbil. Vi stoppet omkring 20 minutter hver 1,5-2 timer, grovt sett. Stort sett når det var på tide med en dopause.

   

  Nei. Med de tallene kan du selge bilen tilbake til der den kom fra og tjene millioner av kroner. For den feilen som finnes i bilen din som lar den utnytte laderne og batteriene så bra vil garantert produsenten betale mye for å få tilgang til. Og du må få fakta til å stemme før du skriver. Prøv igjen. Uansett; når jeg kjører så kjører jeg fort mellom 4 og 6 timer uten å stoppe. Og da stopper jeg kanskje en halvtime for å toppe bensintanken og for å "gå" på do. Halvparten av denne tiden går med for å ta frem- og pakke sammen rullestolen.

   

  Den største begrensingen i forhold til å komme seg fort frem var trafikk og veiarbeid, men fortsatt var det helt uproblematisk på dagsetapper på omkring 900 km. Snitthastighet omkring 100 km/t på de bedre etappene høres ikke veldig galt ut.

   

  Dagsetapper på 900 km / 2 timers strekk i 100 km/t? I en *ferie*?! Si meg. Tror du på dette selv?!  :rofl:


 10. I tillegg er Tesla best på ytelse, lademuligheter, rekkevidde osv.

   

   

  Tesla er ikke best på annet enn lademuligheter. Og det må den jo være når rekkevidden og batteriforbruket er så høyt. 

   

  1. Det finnes *minst* to andre elbiler på markedet som gruser Tesla når det kommer til ytelse. En av de er det mulig å få skilter på.

  2. Rekkevidde knuser *ALLE* fossilbiler Tesla på.

  3. "osv" skriver man når man så gjerne vil ha argumenter, men ikke klarer å finne noen.


 11. Tror Model S hadde solgt minst like bra om det var GM/Cadillac som sto for den.

   

  Grunnen til at folk liker bilene, og dermed Tesla og Musk, er at bilene er supre kjøremaskiner. Tesla var først ute med å kombinere alle fordelene til elbil med lang rekkevidde og raskt lading, slik at ulempene var minimale. Nå kommer det andre aktører på banen, som Jaguar og Audi, men det er fortsatt slik at Tesla har noen års forsprang på elbilteknologien.

   

  Forhåpentligvis kan de andre aktørene veie opp for dette med bedre lydisolering, matriselys, osv.

   

   

  Wow!. Snakker om å være i fornektelse. Tesla er like mye en kjøremaskin med lang rekkevidde som vaskemaskinen min er bra til å stå i mål under en fotballkamp. For det første er alle Teslaene *ALT* for myke og gyngete. Flere tester har skjedd der testerne har blitt bilsyke på grunn av at bilene har vært "for amerikanske". Og rekkevidden er en vits i forhold til en hvilken-som-helst fossilbil. Ingen tvil om at du kjører den overprisede Teslaen din når du skal kjøpe bedre høytalerkabler og annen "snake-oil". Og det er jo forståelig hvorfor du da priser bilen litt høyere enn "presten priser gud". Men fornektelse er alltid farlig. Tenk litt på det.

  • Like 2

 12.  

   

  kalkulert en rekkevidde under samme forhold på 339 kilometer for Model X 90D

   

  Så ALLE diesel og bensinbiler på markedet har bedre rekkevidde enn denne saken. Hvorfor er ikke overskriften ALLE fossilbiler knuser ALLE elbiler i rekkeviddetest? En bil er en bil når det gjelder rekkevidde. Er man dum nok til å kjøpe en bil som ikke går mer enn 30 - 40 mil før den må stå stille i flere timer, så spiller det ingen rolle om de er elektrisk, fossildrevet eller om den går på atomkraft.

   

  Rekkevidde (eller i elbil-land mangelen på dette) og tid (eller i elbil-land kravet om dette) er universelt uansett hvor dum eieren måtte ha vært i kjøpsøyeblikket. 

  • Like 2

 13. I det tempoet desse bilane køyrer, er det neppe eit problem. Trur du skal ut i veldig grisgrendte strok før 30 km vert for lite. Hurtiglading i lunchen og fullading til neste dag skulle halde dei fleste stader vil eg tru, avhengig av kor langt bilen må køyre for å tømme når han er full.

   

   

  Du mener 30 mil formoder jeg?

   

  Og som søplebil så har du nok et poeng. Men som lastebil for transport av varer til/fra butikker/kunder og hva det måtte være, så er 30 mil fort veldig kort. Spesiellt dersom det skal lønne seg å være lastebil-eier i dag. Samboeren er trailersjåfør og kjører rundt i en 25 meter lang doning som *aldri* står stille. Når hun parkerer bilen for kvelden, så fyller hun tanken og så tar neste sjåfør over og kjører et nytt skift. Så blir bilen fylt opp, og så kommer det tredje skiftet. Og sånt faller fort i grus når man må la bilen stå 4 til 6 timer i døgnet. Da kan det være fortjenesten forsvinner alt for fort.

  • Like 3

 14. Ingen "normale" båter har drivstoffkostnader mellom 70 og 130 dollar timen.

   

  Vår *helt* "normale" båt har en drivstoffkostnad på 800 kroner i timen. Altså "mellom 70 og 130 dollar". 

   

  Synd at dette blir gjengitt helt ukritisk.

   

  Det er *mer* synd at du kommenterer når du ikke vet hva du snakker om og generaliserer ut fra hva du tror og synser om noe.

  • Like 1

 15. Men hvor har det blitt av alle skrivebordskrigerne som aldri har problemer med Teslaene sine da? Det burde jo vært fult av kommentarer her nå som beskriver hvor utrolig feil "Consumer Reports" har tatt og hvor utrolig "dumt det er av Tek.no å skrive om det" etter som det "egentlig ikke er et problem for **JEEEG** har ikke hatt det".

   

  Jaja. Tidlig på dagen kanskje. Teslaførerne sitter vel i ladekø en stund til.

  • Like 8

 16. Er det en mulighet for at hele postkassen snart forsvinner...Ikke mye relevant som havner der lenger uansett...95 % reklame. Resten mottar man via nettet og større pakker på "post-i-butikk"

   

   

  Jeg får 0% reklame og brev minst tre dager hver uke. Blant annet med "hentelapper" for pakker "på posten". Jeg har ikke noen digitale postkasser og nekter å forholde meg til epost.

   

  Så hva var egentlig poenget ditt? At alle er akkurat som deg? Nei vennen. Du tar feil.

×
×
 • Create New...