Gå til innhold

MrQuote-on-Quote

Medlemmer
  • Innlegg

    784
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MrQuote-on-Quote

  1. Jeg tror dere tar feil når det gjelder Arne, ifølge Vegard Skjefstad, som har vært med på å arrangere TG siden 1992 og har vært på alle TG. I et intervju på gathering.org i forbindelse med TG 2014, sa han at Arne var en som hadde vunnet en konkurranse og ble ropt opp til scenen, men han hadde headset på og hørte det ikke, derfor ble alle i salen med på ropene. Dette står til og med i wikipedia-artikkelen om TG. Et eksempel på at man skal kontrollere alle fakta man skriver som journalist, selv de man tar for gitt fordi man alltid har trodd/"visst" at det var slik.

  2. Dette er tydelig en falsk video. Mange av maurene passerer rett gjennom andre maur uten å kollidere. Det er sikkert laget i Blender eller et annet program. En annen ting er at dette er lett å prøve hjemme, og jeg kan garantere at mauren ikke vil oppføre seg som i videoen verken før eller etter telefonen ringer (forutsetter at vibrering og lyd er slått av).

     

    Jeg synes ikke noe om at Torstein Norum Bugge ved å publisere en artikkel med en falsk video, fremmer uvitenskapelige misoppfatninger om mobilstråling, og gir folk med strålefrykt flere argumenter til å fortsette med sine vrangforestillinger.

    • Liker 7
  3. Det er lettere å laste ned en app som lager toner i sinus-bølger, finn en frekvens som ligger i nærheten av der du mener din tinnitus er, og spill av tonen inn i øret. Dette hjelper for mange flere enn bare meg. Det blir helt stille etterpå. Det hjelper vanligvis bare en liten stund, men etter å ha gjort det en tid vil man etter hvert venne seg av med å lytte etter tinnitus-susingen, slik at man ikke aktivt forsterker denne tonen i hjernen, men i stedet ignorerer og filtrerer den bort.

  4. Det er ikke ulovlig å laste ned og installere utgaven av Adobe CS2 som de har lagt ut, samme hva Adobe sine forumadministratorer måtte si (forumadministratorer ja, for noen offisiell uttalelse fra Adobes ledelse har det faktisk ikke kommet ennå, kun fra en administrator på forumet til Adobe).

     

    Årsaken til at det er lovlig er at i lisensavtalen (EULA) som du får opp når du installerer, står det nemlig ikke noe om at du må ha kjøpt programmet. Det står bare at du må ha fått det (obtained it) fra/gjennom Adobe. Dessuten står det ikke noe om at det er ulovlig å bruke for de som ikke har kjøpt det noe sted inne på nedlastingssiden, der også alle serialkodene ligger fritt ute til hvem som helst. Etter at du har trykket "I agree" på EULA-en, kan ikke Adobe gå tilbake på det som står i den, jf. vanlige forretningsavtaler, og du kan nyte din lovlige gratiskopi av CS2.

     

    Rart at ikke noen nyhetssider lager en sak om dette, men bare føyer seg etter forumadministratoren som sier at det ikke var "ment" at andre skulle laste det ned, og at det derfor skulle være ulovlig? Vent på noe offisielt fra Adobe, kommer det ikke så vet vi definitivt at det er lovlig.

    • Liker 3
  5. Jeg har brukt copilot live premium til android med kart over hele Europa, ja til og med kart i Tyrkia og Russland nesten til Mongolia, for rundt 250-300 kroner, husker ikke nøyaktig pris. Må si at det er en meget bra løsning. Jeg har ikke savnet tomtom selv om det tidligere var det eneste jeg synes at dugde.

     

    Men ikke kjøp navigon om du vurderer det. Synes ikke navigon har fungert særlig bra de turene jeg har testet det på.

  6. Meget bra anmeldelse! Oppløsningen begynner vel snart å bli så høy at det ikke er mange som har bruk for det lenger. Enda har ikke slike kameraer tatt igjen glassplater fra slutten av 1800-tallet hva gjelder oppløsning, men det begynner å nærme seg nå.

     

    Når det gjelder språket i anmeldelsen, vil jeg bare påpeke at "ingen ting", som er brukt svært mange steder, betyr "noe som ikke er en ting". Jeg regner med at du har ment å skrive "ingenting", (eng.: nothing). Altså i ett ord. Beklager pirket, men noen ganger renner det over for en tidligere lærer når det gjelder oppdeling av ord som ikke skal deles ;)

  7. Jeg ble lurt, fram til jeg så at telefonen var norsk, og alle de sprø funksjonene :D Det kunne kanskje vært en hyper-religiøs amerikansk telefon, men når det ikke var det var det lett å gjennomskue. Og jeg som pleier å være så dårlig til å gjennomskue aprilsnarr-artikler... Leser nesten ikke aviser på 1. april av frykt for å bli lurt, hehe.

  8. OUTATIME: Prøv heller en annen bildeviser. F.eks FastStone.

     

    - Hvorfor være fornøyd med det "alle" får servert automatisk når man kan velge og vrake blant alternativer til man finner noe som passer bra til ens eget bruk?

    Jeg trenger ikke en annen bildeviser, men takk for tipset i alle fall! Det fungerer nemlig slik jeg vil når jeg bare går inn i mappene og ser bildene der. Men da er det jo akkurat slik det var i Vista. I Windows 7 er jo det "store" at biblioteket samler alle bildene. Men der funker ikke bildeviseren slik den skal. Har testet Live Photogallery også, som egentlig ikke er så nødvendig når man har biblioteket. Men Live Photogallery er av en eller annen grunn veldig treig å laste inn i Win7.

     

    Småplukk kanskje, men jeg har vent meg til å bruke disse programmene, og liker dem godt. Irriterende at jeg da må vente på en oppdatering, hvis MS vet om disse feilene da.

  9. Jeg var ganske fornøyd med Windows 7 til jeg fant ut at biblioteket for bilder har en kjedelig bug.

     

    Hvis jeg åpner et bilde, er tilbake-knappen grå (disabled). Jeg kan gå frem og så tilbake til det første bildet jeg åpnet, men jeg kan altså ikke gå lenger tilbake enn bildet jeg startet på. Men hvis jeg blar litt fremover og tilbake en stund, kan jeg det plutselig allikevel. Akkurat som om maskinen først må lese inn alle 5000 bilder i minnet eller noe, før jeg får gå tilbake! Og hvis jeg bare går inn i mappen til bildene i stedet for gjennom biblioteket, får jeg gå fram og tilbake i bildeviseren som vanlig.

     

    Rart for en clean installasjon, og ødelegger gleden med biblioteket slik at jeg ikke gidder å bruke det.

  10. [...] (eventuelt kan du selge 360n, kjøpe en PS3 og glede deg ihjel til GT5 som kommer til å knuse dette til småbiter) [...]

    Vet nå ikke helt om det. Jeg satt igjen med mye av samme inntrykk som denne anmelderen da jeg testet Forza 3 på Tokyo Game Show for en måned siden, og der fikk jeg også testet GT5. Etter min erfaring byr Forza 3 på mye mer kjøreglede og autentisitet enn GT5. GT5 fremsto mer som enda mer drøvtygg av det samme vi har sett i tidligere utgivelser. Hvis du virkelig liker å kjøre bil, og da mener jeg ikke bare på data/tv-spill, så kommer du til å like Forza bedre tror jeg.

  11. Har prøvd å finne prisen på videotelefoni hos Netcom, men det står ikke i prislistene deres. Men derimot så står det på denne linken https://netcom.no/abonnement/tjenester/samt...eotelefoni.html at det koster 0 kroner. Det er ikke dermed sagt at jeg tør å kaste meg ut i potensielt dyre videosamtaler med en gang. Er det noen som vet hva prisen er, eller må jeg ta kontakt med Netcom?

     

    Er ikke egentlig interessert i videotelefoni, men hvis det er gratis kan jeg jo bruke det litt...

  12. Jeg skjønner ikke denne saken.

     

    Alle elevene i en klasse ved en engelsk skole strøk til eksamen fordi eksamensoppgaven ble skrevet på Word-format.

     

    Ok, så de strøk fordi de leverte inn i et format som ikke var godkjent?

     

    Læreren skal nemlig ha bedt elevene om å lagre eksamensoppgaven på Microsoft Word-format (.doc).

     

    Oook, så Word var godkjent og elevene leverte i Word, hvorfor ble de strøket da?

     

    På denne siden finner man en liste over filformater som er godtatt i det aktuelle faget. Merkelig nok godtas formater som .xls, .xlsx, .ppt, .pptx og ppsx, men ikke Word-formatene .doc eller .docx.

     

    Så de ble strøket fordi læreren sa de skulle levere i Word-format (korrekt), men på siden hvor de skulle laste opp bidragene så sto ikke Word-formatet nevnt allikevel?

     

    Igjen: jeg skjønner ikke denne (ikke-)saken. Den er rett og slett elendig oversatt fra engelsk (altså rett fra The Register).

     

    Her er den originale artikkelen:

     

    Updated The 29 students of a computing class at a school in Lincolnshire have all failed to gain their diploma because their teacher told them to save their coursework in Microsoft Word format, which is not accepted by the exam board.

     

    Aha! Så læreren sa de skulle levere i et format som ikke var godkjent av eksamensmyndighetene. Nå forstår jeg. Kunne det sies enklere?

    Hva er problemet ditt, forstår du ikke noe med mindre alt står i en og samme setning? Hvis du klarer å lese hele avsnitt og faktisk sette sammen meningen fra flere setninger, så står saken ganske tydelig forklart. Jeg siterer det du har sitert på nytt, men denne gangen slik det står i artikkelen:

    Læreren skal nemlig ha bedt elevene om å lagre eksamensoppgaven på Microsoft Word-format (.doc). På denne siden finner man en liste over filformater som er godtatt i det aktuelle faget. Merkelig nok godtas formater som .xls, .xlsx, .ppt, .pptx og ppsx, men ikke Word-formatene .doc eller .docx.

    Ble det lettere når jeg ikke klippet sitatet i to sånn som du gjorde eller?

  13. Dette virker nokså malplassert i et spill med realistiske omgivelser, illusjonen av å befinne seg i Hollywood eller Beverly Hills falmer relativt raskt når den møtende trafikken og rivalene dine blir til pingpong-baller. Dette skjer når du benytter deg av ferdigheten Agro, men de samme rivalene kan få unngjelde på flere måter, og bryter for eksempel sammen når du kaster en EMP-granat.

     

    Snakk om å ødelegge ett bilspill ved å kunne gjøre seg om til pingpong-baller! Klarte de rett og slett ikke å dy seg?

    Det er ikke snakk om at bilene faktisk blir om til pingpong-baller. Det er anmelderens figurative beskrivelse av hvordan han mener det føles å bruke evnen Agro. Det den egentlig gjør er at når du kjører inn i biler gjør du det med en kraft som tilsvarer en stor lastebil. Uten at bilen blir noe tregere. Men jeg forstår godt at man kan misforstå anmelderens tekst her. Jeg synes i det hele ikke særlig mye om denne anmeldelsen. Den forklarer i mangelfull grad hva spillet egentlig dreier seg om, og hvorfor anmelderen ikke likte det. En bra anmeldelse vil beskrive hvorfor anmelderen ikke liker spillet så bra at man kan vurdere om det er noe man selv vil like eller ikke like. Jeg blir fristet til å tro at en person som egentlig ikke liker bilspill særlig godt, har blitt tvunget til å skrive den. Jeg derimot likte spillet veldig godt (jeg har kjøpt det = prøvd det over en lengre tidsperiode).

  14. Aha. Det kan jo forklare en del, Jankee. Jeg ble bare litt overrasket over at det kom fram noe på norsk på en spansk internettadresse. Trodde først det var relatert til min norske IP-adresse, men prøvde å åpne samme side i hidemyass.com og fikk den fremdeles på norsk. Kanskje det kommer noe senere eller kanskje de holder adressen og selger den med fortjeneste en gang.

  15. Har hørt på en del av podcastene deres, og synes det som regel er veldig bra. Kult at dere har konkurranse i hver sending så man alltid kan vinne nye spill hver uke, synes ikke det er så mange andre bra konkurranser for tiden.

     

    Kanskje dere kunne hatt oftere innslag om Nintendo-spill? Synes ofte det blir litt mye PC og XBOX-360-anmeldelser i sendingen. Nå kommer det kanskje ikke så mange spill til Nintendo Wii som det gjør til andre konsoller, men hva med oss som har det da :)

     

    Hvilken kanal er det dere sender radioprogrammet deres på forresten?

     

    PS: Synes av og til det er plagsomt å måtte laste ned MP3-filen når lytting ikke fungerer bra hos itavisen (forvrengt lyd) men det er jo itavisen sin feil da. Verdt å laste ned :)

  16. Driver og forbedrer på spansken min for tiden, og i den forbindelse tenkte jeg at jeg skulle lese litt spanske aviser, og tastet uten å kunne noen adresser bare enkelt og greit inn www.noticias.es. "Noticias" betyr nyheter på spansk, så jeg tenkte at det kanskje var spanske nyheter å hente der. Men da kom jeg til en side med Aftenpostens logo, og hvor det på norsk står at siden er inaktiv, muligens fordi nettjenesten er under utvikling. Prøver Aftenposten å utvide til Spania? :D

×
×
  • Opprett ny...