Gå til innhold

007Bond

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av 007Bond

  1. Kundeutbytte betyr ikke alt. Få tilbud hos mange forsikringsselskap, undersøk vilkår og prut på prisene. Har opplevd at Gjensidige ikke har kommet best ut, selv med kundeutbytte tatt i betraktning.
  2. Konsumet må reduseres slik at presset på økonomien avtar. Når konsumet går ned, går også etterspørselen ned. Det vil igjen kunne føre til lavere prisvekst, eventuelt prisnedgang. Økte renter bidrar til å redusere pengemengden i samfunnet, dvs. penger blir mer verdt. Det gjøres ved at penger betalt inn som renter til Norges Bank, slettes. Skal man se rent kynisk på det, må arbeidsledigheten gå opp slik at lønnsveksten ikke blir for sterk. Da vil man kunne hindre en prisvekst som løper løpsk. Så ja, folk flest må simpelthen få dårligere råd og unngå unødvendige innkjøp. Det er nok en ubehagelig sannhet for mange.
  3. Karakterer i løpet av skoleåret er underveisvurderinger. Kompetansen du har på slutten av året er den som skal ha betydning for din standpunktkarakter. Læreren din har vurdert kompetansen din til en sekser, og vedkommende anser dermed den karakteren som rimelig.
  4. Det må du nesten vurdere ut ifra hva du ønsker å søke deg inn på senere. Jeg ville nok ha gått videre og heller lagt inn støtet i andre fag på VG3. Ingen andre enn Samordna opptak vil trolig bry seg om karakterene fra videregående, og du vil sannsynligvis ikke miste noen muligheter på bakgrunn av 4-eren. En 4-er er jo faktisk en veldig god karakter i R-matte. Se bare på foreløpig karakterstatistikk fra forhåndssensurrapporten.
  5. Ny eksamenskarakter ved privatisteksamen vil erstatte både standpunktkarakter og gammel eksamenskarakter. Du kan likevel velge om du vil ha ny eksamenskarakter eller standpunkt og gammel eksamenskarakter stående på vitnemålet. Det er altså ikke mulig å la ny eksamenskarakter og standpunkt stå sammen på vitnemålet. Matteeksamen pleier riktignok å være ganske greit å vurdere om det er noe risiko ved å klage. Sjekk besvarelsen din på kandidat.udir.no og rett den på egenhånd ved hjelp av sensorveiledninga fra Udir.no. Da ser du om du er nær noen av karaktergrensene.
  6. 007Bond

    Nødvarsel

    Jeg har iPhone med OneCall-abonnement, og fikk varselet i dag. Så varselet ble nok sendt ut på Telia sine mobilsendere.
  7. Til matematikk er UDL.no en god ressurs. Ellers har ndla.no mye godt innhold til fagene du nevner.
  8. Da ville jeg vurdert ut ifra pris. M1 er såpass kraftig at den sannsynligvis vil holde til ditt bruk i mange år fremover.
  9. Husk at volumet er gitt ved V=|1/6(AOxAB)*AP|. Det er absoluttverdien som gir to løsninger.
  10. Punktet P ligger på linja l, dvs. P(-5-3t, -3-t, 5+2t). Deretter finner du vektorene AO, AB og AP. Du setter videre vektorene inn i formelen for volumet av tetraederet og setter volumet lik 7. Du får da likninga: 1/6 (AO x AB)*AP=7. Løs denne for t, slik at du får t-verdiene som gir tetraederet volumet 7. Sett disse t-verdiene inn i punktet P og regn ut hvilke punkter det vil gi.
  11. Minstelønn som sykepleier med 10 års ansiennitet i virksomheter tilknyttet Spekter (sykehus) er 538000 kr. https://www.nsf.no/group/61/spekter
  12. Slik jeg ser det ville det svekket Norges mulighet til å bedrive konjunkturpolitikk tilpasset norske omstendigheter. Blant annet ville Norges Bank sin mulighet til å påvirke norsk økonomi blitt ganske så redusert.
  13. Det betyr å få variabelen T på én side. Altså: T=(pV)/(mR)
  14. Har brukt Ask tidligere og har egentlig vært fornøyd. Fikk det gjennom skolen som omvendt undervisning, mulig Ask er litt annerledes for privatister. Jeg hadde nok ikke betalt for det selv, fordi det rett og slett finnes mye bra på YouTube. Det krever dog at du er strukturert og følger lærebok selv, slik at du lærer hva du må kunne til eksamen. Det er likevel gode videosnutter på Ask, så kvaliteten har jeg ikke mye å utsette på.
×
×
  • Opprett ny...