Jump to content

erius

Medlemmer
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 :)

Recent Profile Visitors

409 profile views
 1. Forbrukerkjøpsloven åpner ikke for at selgeren kan heve avtalen, kun forbrukeren. Det eneste selgeren kan gjøre uoppfordret er retting eller omlevering (se fkjl. §29 3. ledd).
 2. Kort fortalt, SATS utvider bindingstid for medlemmer i Oslo tilsvarende tiden de holder stengt. Medlemsvilkårene sier at ved frysing av medlemskap skal bindingstiden utvides like lenge som det er fryst, men undertonen er at dette er binding som medlemmet selv søker om, ikke ved tvunget frysing. Er dette innafor?
 3. Jeg har målt med iPhone-app, og den måler 41 dB må mellomtrinnet. Katalogen sier 42 dB ved middels nivå og 47 dB ved full effekt. For å holde temperaturen ved -2 grader ute kreves en mellomting av disse.
 4. Hei, Mine foreldre har kjøpt en nyoppført leilighet på ca. 150 m2. Utbygger har satt opp to viftekonvektorer som varmekilde. Den av disse som står i stuen avgir 42-47 dB støy (ifølge katalog) for å holde på varmen. Alt jeg har funnet av regelverk er at støydempende tiltak skal iverksettes om støy fra utendørs kilder overgår 42 dB. Det virker da merkelig at en innendørs støykilde overgår dette nivået. Er det noe man kan gjøre her, eller må man bare finne seg i det?
 5. "Jobbreiser i Norden: Arbeidsreisende fra Norden er unntatt karantene mens de er under reise mellom boligen og arbeidsstedet og i arbeidstiden, selv om de kommer fra et område med forhøyet smitte, men vil fortsatt ha karanteneplikt på fritiden." https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/koronavirus/reiser-reiseliv-og-kollektivtransport/regler-om-karantene-og-unntak-fra-karanteneplikten-ved-ankomst-til-norge Takk for svar!
 6. Det stemmer ikke; det er tillatt å dra på jobb etter arbeidsreise til røde områder i norden. Spørsmålet er om arbeidsgiver kan pålegge en slik reise.
 7. Kan arbeidsgiver pålegge reise til et "rødt" område i Norden som vil medføre mulighet til å gå på jobb, men karantene på fritid?
 8. Takk for innspill! Tenker jeg bare får være mye mer forsiktig med dokumentasjon!
 9. Hei! For en god måned tilbake leide jeg bil gjennom Hyre. De kom nettopp tilbake til meg og sa at de hadde funnet en ripe som de sporte tilbake til meg, og skulle ha 12000 av meg. På slike bildelingsapper tar du bilde før og etter turen. Jeg var kjapp i starten, så jeg fikk uklare bilder før turen, og klare bilder etter. Dog var det ikke mulig å se riper på de uklare bildene, enten de eksisterte eller ikke. På slutten var skadene tydelige på mine bilder. Jeg ba da om å se bildene fra forrige leietaker, som jeg fikk sendt, og de presiserte at det ikke var noe skade der. Jeg zoomet inn og identifiserte samme skade som de beskyldte meg for. Dermed går saken greit for meg, men det fikk meg til å lure på hvem som egentlig har bevisbyrden her. Det står i vilkårene at det er leiers ansvar å ta klare nok bilder til å bevise tilstanden, men samtidig gjør lysforhold/oppløsning (eller bare at du ikke tar bilde av alt!) det svært vanskelig å få med alt. Det føles da litt som det er første person som fanger opp skaden på slutten av turen som blir stående igjen med skjegget i postkassa. Er det alltid jeg som har ansvar hvis jeg ikke kan bevise at skaden ikke var der da jeg begynte leieforholdet? Vedlagte bilder viser detaljebilde av staden som hyre tok, samt en sammenligning av forrige leiers bilde, og et annet av hyres egne skadebilder.
 10. Generell lovfestet praksis er at det utbetales sammen med siste lønning. Er det feriepenger opptjent samme kalenderåret skal du skatte for det på lik linje med annen inntekt. Selv om dette er lovfestet, står du fri til å avtale utbetaling neste år, og vil da få det skattefritt. I og med at det er offentlig er det antageligvis ikke like mye forhandlingsrom her som vanlig, men verdt et forsøk.
×
×
 • Create New...