Jump to content

Ka9nen

Medlemmer
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 :)

Recent Profile Visitors

191 profile views
 1. Ganske enkelt. Palestina har ganske nylig fått status som observatørstat i FN. Noe Israel også støttet, men det er altså ikke noe fullverdig stat enda. Og denne lovgivende forsamlingen du viser til samarbeider bedre med Israel enn de samarbeider med Hamas. Det vil si, forholdet er så kjølig at man kan risikere å bli arrestert dersom man tar seg frem til hverandre og palestinske selvstyremyndigheter vil ikke engang sende medisiner til Gaza ved forespørsel.
 2. Hvilke nazi-metoder har Israel brukt "for å begå folkemord på innbyggerne på Gaza" ? Og hvorfor har Gaza sin befolkning doblet seg på relativt kort tid, dersom et folkemord pågår ? Er ikke dette uærlig språkbruk fra deg, spesielt med tanke på at vi snakker om en region av verden der folkemord faktisk er en realitet og har skjedd flere ganger. F.eks Tyrkia sitt folkemord på armeenerne.
 3. Hvem skal styre denne palestinske staten ? Er det Hamas eller PLO/fatah ? Vil den ene finne seg i å bli diktert av den andre ? Aldri. Det er nærmere en 3-stats løsning enn en 2-statsløsning.
 4. Det du forsøkte å gjøre var omtrent like intelligent som å sammenligne Frankrike og IS sin militære kapasitet og dermed hevde at Frankrike utgjør en større trussel.
 5. Tingen er at Hamas først og fremst er en tragedie for palestinerne selv. - De driver med systematisk tortur av palestinere - De skyter med skarp ammo mot faktisk fredelige demonstrasjoner på Gaza (Der slagordet "til og med jødene er bedre enn dere" runget) - De bruker opp bistandsmidler på seg selv. Og det som er igjen kaster de vekk på meningsløs krigføring mot overmakten. Der man altså forsøker å sende raketter mot byer. - De får ikke til diplomati eller politiske løsninger i noen retning. Ikke med Egypt, ikke med palestinsk selvstyre på vestbredden, ikke med Israel. De har altså et samarbeid med Iran... et regime som henger homofile fra kraner ! Dette er altså deres allierte ! Det forteller vel igrunn alt ! Jeg synes ikke geriljakrig er det rette ordet å bruke om det de gjør. Jeg undrer virkelig på hva Kina, USA, Russland eller Europa ville gjort dersom en organisasjon som Hamas hadde vært i umiddelbar nærhet og sendt raketter mot byene deres. Ville Hamas sitt tilholdssted i tilsvarende situasjon vært et eneste stort krater ?
 6. 4000 palestinere drept i borgerkrigen i Syria. Noen torturert og mange bombet mens de har bodd i flyktningsleir der. Merkelig lite engasjement fra palestinakomiteen og andre for disse 4000... Er det fordi det ikke er Israel som står bak disse drapene ?
 7. Er ikke irritert på Greta Thunberg, er mer irritert på hvordan hun blir brukt av sin mor og en del politisk korrekte / venstresiden. Selv en pinlig dårlig tale i FN blir fremhevet til at det liksom var en tale av historiske dimensjoner og på høyde med de aller største talene i historien. Folk tørr rett og slett ikke være ærlig pga hennes status.
 8. Joda å støtte palestinsk suverenitet kan du sikkert gjøre. Men i farta bør du huske på at dette nok er lettere i teorien enn i praksis. Tenk også over følgende moment: - Palestinske ledere ønsker ikke engang å forhandle med Israel per dags dato. - At Hamas og PLO skal kunne greie å bli enige om hvem som skal styre en palestinsk stat er ren utopi per dags dato. PLO vil ikke engang sende medisiner til Gaza, men du tror de kan samarbeide med Hamas ? Ifølge mine lokale kilder i området så hater PLO og Hamas hverandre enda mer enn de hater Israel. Det ligger plenty med klipp fra palestinsk fjernsyn der de skjeller hverandre ut i voldsomme ordelag. Her er ett eksempel på det, en talsmann for Abbas som kommenterer disse aksjonene ved grensen: Jeg tror det er mer sannsynlig at PLO og Hamas går til krig mot hverandre enn at de finner frem til noe samstyre.
 9. Nei jeg er helt sikker på at alle i Norge hadde vært veldig komfortable med at - Tusenvis av islamister presset mot grensen vår hver uke. - At en islamistisk terrororganisasjon som brenner broer i alle retninger, også med andre palestinere, er arkitekten bak "demonstrasjonene". - At de hele tiden forsøker å lure oss til å skyte barn ved å f.eks kle ut 8 åring som terrorist og i bombevest gående mot grensen. I håp om at NRK / TV2 eller andre internasjonale medier klarer å klipse bildet. Og står der i stor skuffelse hvis vi ikke går på den. - At de sender tusenvis av raketter inn over våre byer, importert fra Iran. - At de hadde tent på tusenvis av mål med jord i Norge, ved brannbomber og å sende inn drager med brannstoff designet for å antenne. Selvsagt dekorert med hakekorset. Vi hadde vært helt komfortable med alt dette her i Norge ikke sant ? Vi skulle bare forholdt oss helt i ro og bare observert ?
 10. Alexander, hvis du går rundt og håper på at diverse land og firma vil trekke seg ut av Israel så er jeg redd du vil bli veldig skuffet. Tvert imot så utvider Israel med teknologi og innovasjon verden over. Se bare hvor aktive de er i Afrika. Pga de har teknologi som utkonkurrerer de fleste andre. De kan bygge veier til 1/3 av kostnadene som andre gjør med 1/3 så mye asfalt (for å ha nevnt en ting).
 11. Det at Israel "har tatt livet av flere palestinere enn omvendt" forteller igrunn ikke så veldig mye. Men her er ett par ting det også kan fortelle: - Israel bygger faktisk bomberom og rakettforsvar for sine innbyggere. De tar vare på sine innbyggere. I motsetning til å ta pengene i egne lommer, bygge terror-tunneller, plassere ut raketter i folketette områder osv osv. - De er teknologisk, strategisk og taktisk mange lysår foran palestinerne. Også finansielt selvfølgelig. Så palestinerne har ingen mulighet til å vinne frem i ett stridsscenario. Å sammenligne dødstall sier ikke noe om hvem som har rett i en konflikt. Ti norske soldater er drept i Afghanistan etter 2001. De har på sin side deltatt i krigshandlinger som har drept tusenvis av afghanere. Norske fly har deltatt i bombing av Libya og som støttefly for bombing av Serbia uten at noen norske soldater er drept. Ifølge en amerikansk general ble omtrent 500 serbiske soldater og ca. 1500 sivile drept. Serberne hevder at mer enn 5.000 serbere ble drept. Det er ingen grunn til å hevde at Israels anti-terror krigføring er mindre tilbakeholden enn andre vestlige stater. (De siste avsnittene har jeg hentet fra miff. Men jeg synes de er gode) Link: https://www.miff.no/norge-og-israel/2018/11/15nupi-og-hilde-henriksen-waage-serverer-norske-skoleelever-ekstremt-ensidig-take.htm
 12. Jeg ville bare gi min støtte til det eneste demokratiet i midtøsten Ellers vil jeg anbefale å reise ned til området og snakke med både jøder og arabere (uansett hvilken side du sympatiserer med). Du vil fort finne ut at de fleste israelere og de fleste palestinere og arabere i Israel er hyggelige folk som bare ønsker fred.
×
×
 • Create New...