Gå til innhold

kindings

Medlemmer
  • Innlegg

    3 934
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kindings

  1. Faller som en stein med en nedgang på 10.4%? Nå er det på tide å ta av tabloid-brillene... :nei:

     

    Vel de faller med nesten 27% i ett vekstmarked og 10.4% totalt, det er faktisk ganske mye.. 1/10 av salget er plutselig borte totalt og 1/4 av ett annet marked.. Klart de føler dette.

     

    Sliter fremdeles AMD/ATI med grafikkdrivere? Og hvordan går det med brikkesettene til AMD? Husker det var mye trøbbel her for endel år tilbake.. og endel begynner vel å bli ett tiår snart :) Husker jeg hadde mye trøbbel og det å bytte til Intel/NVidia var omtrent som en bryter fra driver/firmware trøbbel til å kunne bruke PCene. Rykte er viktig for alle selskaper.

  2. Hva er motivasjonen for dette? Selge mer Z87?
    JeppIntel vill at du skal betale for ytelse, ikke kjøpe et billig hovedkort og få den gratis.

     

    Tror nok dere må tenke litt utav egen boks her.

     

    Det kan nok også være at Intel ønsker å beskytte PC kjøpere mot mindre ærlige PC byggere som i verste fall kan kjøpe billige komponenter, klokke og selge disse dyrt. Resultatet er at kunde kan få ett ustabilt produkt til enn langt dyrere penge enn det egentlig er verd... Samtidig som Intel risikerer eget rykte/varemerke på å indirekte tillate dette.

  3. Mht Myte nr 4, så er jo effekten like fullt at en Mac ofte vil oppleves som mer stabil, uansett hva forklaringen måtte være.

     

    Ellers er jo også endel av disse "mytene" svært subjektive, dvs ikke målbare.

     

    Jeg synes helt ærlig at OS kan være delvis teksbaserte, jeg hater all klikkingen man legger opptil i dagens GUI. Musesyke neste, sier jeg.

  4. Nysgjerrig... dere som mener bokmerker er viktig. Hva brukere dere de til? Jeg har jobbet med web i snart 3 år nå og brukt data til spill og hobby i utallige år, men har aldri hatt flere bokmerker enn det er plass til på en rad under adresselinjen og her er Chrome minst like bra som alle andre nettlesere.

     

    Og til og med her tar jeg meg selv oftere i å bare skrive det jeg er ute etter i adresselinjen enn å trykke på bokmerket. Adresselinjen i moderne nettlesere er jo som et tilnærmet instantsøk i alt man har gjort på web så dersom bokmerker hadde forsvunnet helt så hadde jeg ikke savnet de.

    Spesielt i jobbsammenheng, så har jeg endel bokmerker som ikke er intuitive eller lette å finne tilbake til. Privat er jeg enig at bokmerker ofte er overflødige, men selv her bokmerker jeg sider jeg liker og/eller sider jeg vet at jeg vil bruke masse tid på å finne tilbake til dersom jeg trenger den igjen... som f.eks: http://www.chucknorrisfacts.com/ :)

  5. De som bor i borettslag med kabeltv-leverandør har veldig ofte en enkel internettlinje inkludert i husleien, altså for alle praktiske formål gratis. For Canal Digital er denne gratislinjen 950/950, noe som er helt brukbart til enkel nettsurfing.

    Bor selv i bbl og har bodd i andre tidligere, internett har aldri vært inkludert i husleien, men bbl'et har somregel fått gode priser på internett. Der jeg bor nå betaler vi vel 200kr pr mnd for en 10MB linje (LYSE), vet forresten ikke om det er god pris lengre, men det var det dengang vi flyttet inn. I det forrige BBLet hadde vi en liknende avtale med ett annet kabelselskap.

     

    Etthvert BBL kan selvsagt vedta ved generalforsamling å inkludere internett i husleien, på samme måte som en eller annen basispakke for kabel TV er inkludert for å slippe at folk skrur opp antenner eller paraboler i hytt og vær. Utgiften blir så fordelt på innboerne, men det er ikke altså ikke gratis, men man kan risikere å betale for en ekstratjeneste som man ikke benytter.

  6. Gratis er jo også ett relativt begrep, jeg kan ikke se at det bør være noe problem med reklamefinansiert internettilgang. Det være seg obligatorisk pop-ups reklame eller liknende.

     

    At en ISP skal tilby gratis internett uten å få noe igjen i ett land som Norge er nok Utopi, det må være under påskudd av å få mulighet til å selge ekstratjenester. Det kan være tilgang til mailtjeneste, fri nedlasting eller liknende. Hvor som skal finansiere fri tilgang i u-land er ett annet spørsmål, der er det vel både snakk om mangel på datamaskiner og infrastruktur.

  7. Det virker noe skummelt, men sikkert praktisk å ha passord lagret på denne måten.

     

    Mac er en pc jo.

    Udødelig diskusjon...

     

    Det er ikke em PC, men det er en datamaskin. Eller det er vel egentlig bare en MAC. Du kan også si at det er en "PC". Forvirrende som det er...

     

     

    OT:

    Nei, det er ingen udødelig diskusjon, det er en misforståelse og en helt unødvendig diskusjon.

     

    PC = Personal Computer ~ personlig datamaskin på norsk, det dere tenker på som PC er det resten av verden tenker på som IBM kompatibel PC. PC er ett vidt begrep. Mac er en forkortelse for Macintosh og var/er Apples merkenavn på deres PCer (det er forkortelsen som lever videre), på samme måte som f.eks Dell har sin Inspiron serie...

  8. statoil bruker også IE6 på sine pcer, ihvertfall de i nordsjøen

    Også på land, meg bekjent er det samme grunn, dvs man kjører applikasjoner som ikke nødvendigvis enkelt vil fungere i andre nettlesere. Ryktene sier dog at systemet skal oppgraderes, dvs både OS og Windows. Problemet er at Statoil har ett ukjent antall applikasjoner, så jeg regner med at IT folket har hendene fulle med testing.

  9. Må si at platebransjen stadig overrasker. I mange år har man nå levd av å skape stjerner for å tjene penger, musikken har vært ett slags andreordens biprodukt, mens kropp har vært det som solgte sammen med noe datagenerert ulyd. Jeg forstår godt at folk ikke gidder å kjøpe søppelet, noen flinke artister har vi, men det er ofte dem som arbeider hardt, er flinke og gjør det de gjør fordi de liker musikk og ikke først og fremst har som hovedmål å bli millionerer.

     

    Jeg tror platebransjen har godt av en kalddusj, slik at vi får bort dem som bare skal tjene penger. Jeg tror også at artister i fremtiden må innse at de kanskje ikke blir rike av musikken. Jeg tror også at artistene for fremtiden er dem som klarer å utnytte internett til sin fordel. Artistser som Britney Spears vil nok ikke overleve i en slik hverdag, derimot kan vi få artiser som faktisk kan synge og lage musikk, for deretter å markedsføre seg selv uten griske plateselskap.

     

    Ikke misforstå, jeg synes det er å tjene penger er helt legitimt og jeg mener de som er flinke skal få deretter.

  10. Synes ikke nynorsk burde skrives i aviser, forum elns.

    Men blogger osv. kan de skrive som de vil.

    Synes det er verst fordi jeg ikke er vandt med å lese nynorsk lengre, dessuten får jeg assosiasjoner til NRK nyhetene når jeg leser nynorsk... Kanskje litt for seriøst.

     

    Når det er sagt; skal man skrive nynorsk, så bør det gjøres gjennomført og riktig.

     

    Riktignok er det tre offisielle skriftspråk i Norge, men det betyr ikke at det ikke er en uting. Personlig ser jeg ikke poenget med å differensiere mellom nynorsk og bokmål. Det hadde vært bedre med ett skriftspråk der disse relativt små variasjonene var tillatt. Det er ikke slik at folk som kan lese/skrive norsk ikke forstår begge skriftspråkene, dvs med mindre man velger å være dum eller vrang.

     

    Gode nyheter for Intel aksjene :)

  11. Ser for meg at usb-kontakter, som allerede er utsatt for knekking, blir enda litt svakere.

    Burde hatt magnetisk kontakt slik laderkontakten på de bærbare MacBookene. Med en fornuftig måte å håndtere brudd (uønsket frakobling), så hade dette vært en mye bedre måte å slippe knekking av kontakter.

    Synes også den er genial også fordi at dersom man snubler i kabelen, så går ikke PCen i gulvet.

     

    Mht denne USB kontakten, så ville vel jeg også stilt spørsmål ved varigheten. Denne tynne platen må da være utsatt for både slitasje og ikke minst brist/brudd skader.

  12. Har en litt eldre (core2duo) macbook og jeg kan ikke helt se "magien"... den henger da like mye som alt annet.

     

    Som i Windows, så er det ofte en god grunn til at det henger. Enten programmer som kjører i bakgrunnen eller rett og slett en hardware feil. Har også en etterhvert eldre Macbook, det skjer at enkeltprogrammer krasjer, men det er svært sjelden og jeg tror enda jeg har tilgode å se at OSX henger seg helt (dvs at jeg må bruke svenskeknappen for å få gang på den igjen).

     

    En av fordelene med å kjøpe Mac er jo nettopp at man ikke får alle disse "gratisapplikasjonene" av ymse kvalitet med på kjøpet. Fikk selv en Dell bærbar som hjemmePC, aner ikke hvor mange slike applikasjoner som fulgte med, men buggete var de uansett og forårsaket problemer når jeg ville installere programmer jeg faktisk hadde brukt for. Jeg ble selvsagt forbannet og reinstallerte Windows Vista og etter det har jeg hatt null problemer med Windows Vista. Minst mulig ekstradritt/programmer av ukjent/tvilsom opprinnelse er en god strategi i både OSX og Windows.

  13. Hovedutfordingen tror jeg er at de færreste bruker desktop'en særlig aktivt, jeg bruker den litt i OSX, men i Windows har jeg aldri brukt desktop'en i noen særlig grad. Det er stort sett vinduer oppe og da betyr det lite hva som er bak. Dvs dette blir kortvarige leketøy som blir fjernet når det går opp for folk hvor mye systemressurser som går med til dem.

  14. Hvilke trinn er det snakk om?

     

    Hva tror du? Man har bare eksamen en gang før videregående... 10'ende klasse.

    Dersom du sjekker kilden, så snakker man om videregående skole.. noe som stemmer bra med at eleven som blir spurt er 18 år. Man har selvsagt eksamener både på videregående og universiteter/høyskoler, forstår jeg dette riktig, så vil denne ordningen gjelde alle skoler fra 2011 dersom alt går bra.

  15. Altavista er helt borte? For ett tiår siden(eller så) var det vel de som var kongen på haugen, nå er de ikke på listen engang....

     

    Edit: Jeg foretekker nok Google nå om dagen, jeg tror nok det er mye vanen. Det som er sikkert er at jeg ikke gidder å vende meg til noe nytt uten at det er betydelig bedre, de kan sikkert krangle om marginer og marginalt bedre søk og blabla... Det jeg har sett av Bing imponerer ikke, det nytter ikke å lure meg med fisker, sjøhester eller hva det nå enn er de lokker med :)

  16. I utgangspunktet vil jeg si at en slik lov virker ufornuftig og jeg vil nesten tro at den er grunnlovsstridig. Det man i praksis godkjenner er full overvåking av folks internettbruk, i praksis full overvåking. Dette er like ille som telefonovervåking eller det STASI bedrev i Øst-Tyskland, problemet er at politikere ikke innser dette. Jeg mistenker at de er hjernevasket/styrt/lobbyet(kall det hva man vil) av en bransje som ikke forstår deres egen besøkstid, mye tyder på at de som kopierer filmer og annet på nett også er deres viktigste kunder.

     

    Uansett, tyveri eller ikke tyveri, så håper jeg politikerne våre vet hva de godkjenner. Jeg regner med at loven vil snike og spre seg til andre europeiske land også. Hvis frihet ikke betyr noe, så er det greit. Det eneste som kan gjøre loven OK er dersom man først kan starte overvåkingen etter ett gitt antall varsler, dvs noen sladrer eller ved dom..

  17. Opera10 lar jeg vente litt, orker ikke en potensielt ustabil nettleser. Nesten trist å si det, men nettleseren er faktisk den viktigste applikasjonen for meg.

     

    Hare brukt den siden i går (vanlig nettbruk), og har ikke merket noen forskjell stabilitetsmessig fra 9.6 (eller hva det nå var jeg hadde før oppgradering).

    Kjører Opera på OSX og må bare si meg enig i at den er litt for ustabil. Jeg har hatt inne Beta versjoner av versjon 10 også med samme problem, har enda ikke opplevd noe med endelig versjon, men det er for kort tid. Jeg bruker Safari også, men dessverre er det slik at det er noen ting Safari ikke tar og vice versa, så man må nesten ha 2 browsere. Dessuten har Opera endel features som jeg liker. Jeg har også liggende Firefox, men av en eller annen grunn har jeg aldri likt Firefox. På PC med Windows synes jeg vel at Google har gjort en god jobb med Chrome, selvom den mangler noen finesser.

  18. Jeg skjønner ikke hvorfor folk vil ha 1080 i vertikal oppløsning på en kontorskjerm.

    Kan noen forklare meg fordelen(ved kontorbruk)?

    Helt enig,1200 er minstekravet. Der jeg jobber er 2x23" med 1900x1200 oppløsning standarden for min type stilling og jeg kunne helt ærlig ikke tenkt meg noe annet. Dvs jeg tror de nyeste systemene man kjøper inn nå har 2x25" skjermer. Det viktigste er egentlig vertikal oppløsning og at det er to skjermer, tidvis kjører jeg Linux maskinen på den ene skjermen og windows på den andre, pga enkelte av programmene jeg bruker er dessverre ikke stabile i Windows eller finnes ikke for windows... enkelt og greit... og helt ærlig har jeg ett ønske om å kjøre enda flere programmer på Linux maskinen, men policyen er dessverre den motsatte, dvs de ønsker flest mulig over til Windows.

     

    Mht til disse skjermene ser jeg for meg praktiske problemer med disse sensorene, så i praksis vil nok disse bli deaktivert, dvs resultatet er neppe noe annet enn en dyr skjerm med samme energiforbruk som resten. Savner vel også mer info om OLED utviklingen, det var jo det absolutt hotteste for noen år siden, men det har liksom forsvunnet litt fra mediebildet...

  19. Blir frustrert av slike selskap, som får patenter på bruk av eksisterende teknologi, kun for å drive utpressing av de som faktisk skaper noe.

     

    Syns patenter på software er greit, så lenge det dreier seg om kjerneteknologi, ikke metoder for bruk av teknologi andre har laget(og som i dette tilfelle er faktisk åpent)

    Trodde en av forutsetningene for å få patent var at metoden ikke var beskrevet tidligere eller tilgjengelig....? Men er egentlig helt eng i at patenter på metoder burde være veldig spesifikke eller ikke mulig. Problemet er selvfølgelig at dersom noen leser patentet og vil bruke det, så kan man i praksis finne en annen nær løsning som ikke bryter patentet dersom man gjør dem for spesifikke. Det er vanskelig å si hva som er riktig... og det er jo egentlig fornuftig at dersom noen har en ide, så skal de kunne få beskytte denne..

  20. Jeg vil påstå at CSS, javascript og plugins har forandret ALT.

     

    Websider i dag er langt mer interaktivt.

    Sikkert for webutviklere, men jeg tror i mindre grad for oss brukere, hvertfall i positiv retning. Når ting popper over teksten, så blir jeg småirritert.. enten det er bildeserier(f.eks dingz.no) eller reklame. På den annen side er det vanskelig å se for seg hvordan "nettet" virkelig kan revolusjoneres.

  21. Fra artikkelen:
    Siden Microsoft slo Netscape på nettlesermarkedet har Internet Explorer ifølge New York Times vært såpass dominerende at nettleserutviklingen har på mange måter stagnert. Teknologiselskaper har ikke vært villige til å bidra og innovasjonen har stoppet opp

    Jeg deler vel ikke helt den oppfatningen om stagnasjon, men dette er kanskje noe man må si for at RockMelt skal fremstå så mye klarere og bedre?

    Spørsmålet man kanskje kan stille seg er hva dagens Firefox, IE etc kan gjøre som ikke Netscape 3.0 kunne gjøre? Bortsett fra at dagens lesere er "sikrere", så er det også ett relativt konsept, dvs man beskytter seg ikke mot noe som ikke eksisterer enda. Men når alt kommer til alt er det ikke utrolig mye mer dagens nettlesere gjør, de viser tekst/hyperlinker og bilder. Dvs man hyper opp med en haug med flash, silverlight, java og annet dilldall som skaper flere frustrasjoner enn gleder, men jeg vil ikke kalle det for nytt eller utviklende.

     

    Jeg aner ikke hvordan man kan gjøre en nettleser revolusjonerende, men synes det er morsomt at noen har ambisjoner om å forsøke, så får vi se hva de kommer opp med. Jeg er vel i utgangspunktet skeptisk og tror vel også at dette er ett PR stunt, men....

  22. Jeg mener at "påtvingelsen" av IE i alle Microsoft sine operativsystemer er feigt og juks. Er det ikke det en av tingene EU klager på da? 

    På den annen side står du fritt til å velge MS Windows også, klarer ikke helt å se at internett leseren skal være en større sak enn andre applikasjoner som følger med Windows eller OSX for den saks skyld.

     

    Synes denne ballot tingen til MS ser helt OK ut, skal man laste ned en ny nettleser er det for de fleste vanskelig å gjøre dette uten allerede å ha en leser innstallert. Ikke alle har ekstra PCer eller Firefox/Opera eller liknende liggende på minnepinnen. Synes heller ikke det er riktig at MS skal bli pålagt til å fylle opp Windows DVDene med en haug med 3dje parts programvare.

×
×
  • Opprett ny...