Jump to content

Ben_

Medlemmer
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)

Recent Profile Visitors

167 profile views
 1. TL;DR: Til dere som finner denne tråden i fremtiden, så gikk jeg for M9+ hos komplett, de har fungert flott, og har aldri hatt problemer med dem. Meget god dekning, og hastighet på dem.
 2. Ville et bra valg vært i kjøpe Ubiquiti EdgeRouter X SFP, ta VLAN 102 på den, og da bytter jeg ut hjemmesentralen/ruteren helt(fra altibox iallefall)
 3. Ønske er å droppe mellomleddet, altså altibox hs. Er det en annen måte som kunne vært mulig utenom å måtte kjøpe en ny ruter?
 4. Jeg kjøpte meg selv en "smart switch" på komplett jeg trodde kunne løse mange problemer. Jeg kjøpte TP-Link TLSG108E GB Media Switch Altibox (https://www.komplett.no/product/905399/datautstyr/nettverk/switch/tp-link-tlsg108e-gb-media-switch-altibox) Jeg vil la switchen styre alle kablene, men jeg usikker på hvordan jeg skal sette den opp. På en vanlig ruter så vet jeg at jeg skal ta WAN som VLAN 102, for at det skal kunne funke, men ble litt forvirret når jeg så dette meg "tagget-untagget". Spørsmålet mitt er da: hvordan skal jeg sette opp switchen min da? Legger til et bilde som hviser hva jeg snakket om. Jeg har bare internett, så trenger ikke å styre dette med IPTV.
 5. Når jeg hadde smart connect på var det mye mer ustabilt, men etter jeg byttet den til manuelt ble den bedre... men den var fortsatt utstabil.
 6. Muligens det er et problem innenfor Asus rutere? Men uansett, så har jeg bestilt M9-ene, jeg bare venter til de kommer til postkontoret mitt nå
 7. Wow, dette var nøyaktig for hva jeg letet etter. Tusen takk! Jeg tror nok jeg går for M9-ene hos komplett, ettersom jeg ønsker å god rekkevidde. Hvis det ikke skulle gå så går jeg får Zyxel sine. Men tusen takk igjen!
 8. Det kan være at den defekt. Er ikke sikker på hva grunnflaten er, men det er snakk om 3 etasjer. Men ingen bruker kjelleren, så det er bare snakk om hoved-etasjen og loftet. Det er vanlig trekonstruksjon. Bruker Altibox, og betaler for 100/100, men skal bli oppgradet i nær fremtid. Det er vell ønskelelig å få en grei(rundt 60+) fart, men dekning trenger vi og. Jeg har også sett litt på Ubiquiti AmpliFi Mesh system, ettersom den "nodene" går gjennom strømnettet. Jeg vet ikke rekkevidden på dem, så den kan fort bli dyrt hvis jeg må kjøper 2-3 noder med en gang. Har også sett litt på TP-Link AX6000 sammen med en wifi extender (Tp-link sin egen extender) Hvis du har andre løsninger, så kunne det vært nyttig.
 9. Hei folkens, Jeg trenger litt hjelp med å velge en god ruter for meg i 2020. Jeg har nylig fått en Asus RT-AC88U på salg. Problemet er imidlertid at det er ustabilt. Firmware-en ustabil, noe som førte til at den trådløse tilkoblingen koblet av uten noen grunn i det hele tatt. Jeg fikk anbefale å bruke Merlin firmware, noe som var bedre, men likevel mister jeg forbindelsen. Jeg bor i et stort hus, men det er litt gammelt (men er pusset opp). Problemet med det er at jeg ikke kan få nye internettkabler over hele huset for å sette opp et bra mesh nettverk. Jeg spiller ganske mye, derimot bruker jeg en kabel, så den er stabil for meg. Det går fint for meg og ha 30-50 ping, så QoS er ikke viktig for meg. Mange bruker trådløst i huset, så jeg trenger en god ruter for å gi meg best mulig rekkevidde. Det kan derfor være bra og ha god MU-MIMO da? Så alt i alt trenger jeg at ruteren har veldig god dekning, og den trenger å kunne håndtere 15 ish-enheter koblet til den (kanskje 5-7 ish på samme tid). Noen anbefalinger? Hva bruker du? Jeg er villig til å betale "high-end" versjonen for å fikse problemet mitt. Utrolig lei meg for at innlegget var så langt ..
 10. Er ikke særlig optimistisk når det gjelder hjemmesentraler og ruterer fra Altibox.
 11. Jeg har zyxel p2812 fra Altibox og den er helt elendig. Jeg har en annen ruter som kommer fra modemet, men hvis modemet har en "dårlig" dag, så gjør den ruteren ustabil. Er det mulig å bytte ut modemet helt med en Asus ruter, eller DSL versjonen av ruteren? Jeg tenkte noe i dette: https://www.komplett.no/product/867566/datautstyr/nettverk/routere/asus-rt-ac88u-router Hvis det ikke går å bytte ut modemet, så kjøper jeg bare en ny ruter og setter Altibox-en i bridge mode.
 12. Jeg kjøpte MSI 2080, den første hadde en forferdelig coil whine, men jeg fikk den byttet ut. Den andre (samme model og merke) hadde også en coil whine, men var litt lavere. Så jeg har desverre fått coil whine 2 ganger på rad.... Men jeg skal skifte den ut igjen med et annet merke... bare litt dumt å måtte vente igjen. Jeg lot den "kjøre seg inn" over natten og det gikk ikke vekk.
×
×
 • Create New...