Gå til innhold

CFD

Medlemmer
  • Innlegg

    3 886
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CFD

  1. Kjører selv en XIaomi Redmi Note 5 Pro. Lansert for litt over et år siden og fungerer veldig fint til rundt 2000kr. Hadde LG G7 ThinQ før dette og jeg savner litt kraft når jeg redigerer i photoshop express, men utenom dette er dette en telefon som jeg er meget fornøyd med. Tenker på å oppgradere ,men finner ingen telefon som har en "price/performance" ratio som jeg mener er verdt det.

  2.  

    Det er innlysende at det er et problem og vil ende opp med flere ulykker. Forøvrig synes jeg skjermen i Model 3 er lite sensitiv, men mulig det bare er mine gamle fingrer som ikke duger. En slik bil kjøper jeg aldri, uansett hvor bra den måtte være på andre områder. Skuffende at VW også går denne veien.

    Innlysende men uten statistikk.

     

    Trolling som vanlig

    https://newsroom.aaa.com/2017/10/new-vehicle-infotainment-systems-create-increased-distractions-behind-wheel/

     

    Her er en Kilde. Tyske ADAC har også kommet til det samme. Jeg liker noen knapper ,men skjønner at det med en touchskjerm gir mye flere muligheter.

  3.  

    de kan bygges om til gass, det kan også alle bensinbiler enkelt gjøre, så sparer alle både utslipp, penger og miljø.

     

    Høres bra ut. Antar du tilrettelegger for første hydrogenbombe-stasjon rett ved siden av eget hus slik at vi andre kan kjøre ditt, så langt fra våre egne hus og kjære, det er mulig å komme seg når man skal fylle opp bilen med knallgass.

    LPG eller Autogas. Var i Armenia for noen mnd siden og der var det ekstremt godt bygget ut. Bedre en Bensin og Diesel og rimeligere også.
  4. 3-5. De burde bytte ut ordet fossilfri med eksosfri. "Bio"-grønnvasket diesel, aka palmeolje, frityrolje etc slipper også ut både CO2, NOx og partiker.

     

    Absolutt. Jobber selv på en tankbåt som fraktet gammel frityrolje fra Kina til Europa for at den skulle renses og blandes inn i Diesel. Hvor store utslipp av Heavy Fuel CST380 tror du det er ved å frakte en 15.000tonn med frityrolje rundt verden?

     

    Det hadde vært bedre å brenne oljen i Kina. Frakter også Ethyl Alcohol (Ethanol) fra USA til Europa for å blande den inn i bensinen. Hele greia er et spill for galleriet!

    • Liker 6
  5. Kan man ikke bare slippe energi-stoffet rett opp i lufta, der det oppløser seg raskt?

     

    Dette er nok Heavy Fuel oil det er snakk om. Høy Viskositet og det flyter på toppen av vannet. Får du en flekk på tøyet ditt så er det bare å brenne opp hele sulamitten. Blir trolig mindre og mindre bruk fra 2020 ettersom det kommer nye krav.

    • Liker 1
  6.  

    Du sa at Nissan velger CHAdeMO pga. V2G. Så sa du at CCS ikke har dette. Og CCS er standarden EU har falt ned på og som tydeligvis da hindrer V2G. Som skal være en konspirasjon for at norsk nettselskapsmafia skal kunne holde strømregningen høy.

     

    Eller?

     

    V2G over CHAdeMO er godkjent i tyskland, landet som har pushet frem CCS standarden, så betviler at det har noe med det å gjøre.  Ved hurtiglade stasjoner plassert langs veien er ikke V2G relevant da du der bare vil fylle bilen med så mye strøm som mulig på kortest mulig tid. Har du et solcelle anlegg i norge kan du selge strømmen tilbake til nettet for det du produsere over eget behov dersom du er plusskunde, så infrastrukturen er på plass for å få til dette. Det er strømlevrandørene som gjør seg vanskelige ikke noe annet, det har ingenting med CCS vs CHAdeMO eller EU å gjøre.

    Jeg vil tro at folk flest heller vil ha flere tilgjengelige ladestasjoner en V2G. Jeg kan ta feil. Hadde heller kjøpt et stasjonært batteri til å cycle det opp og ned hele tiden.

  7. Nå skal også det selverklærte miljøselskapet Equinor bore etter olje utenfor Australia. Med den olje-frakten nordover det måtte innebære.

     

    Dette skipet har ikke engang dobbelt skrog rundt bunkerstanker. Hadde dette skipet vært bygget etter dagens regelverk så hadde dette skipet fint stått på grunn uten noen lekasje. Nyere båter enn denne blir skrapet når markedet er dårlig, som det har vært en god stund etter baltic dry indeksen. Hvordan dette har overlevd vet jeg ikke ,men vi trenger krav til at skip er sikre og ikke minst har dobbelt skrog rundt bunkerstanker.

  8. Staten har over 100 milliarder kroner i inntekter fra alt som er forbundet med bil og vei. Da snakker vi om moms og avgifter på nybilkjøp, drivstoff og hele pakka. Inntekter fra bompengene er ca 10 mrd mener jeg. UT så går det ca 30 milliarder til Statens vegvesen og utbygging av vei. Resten av pengene går til å finansiere andre prosjekter politikerne mener pengene kan brukes til.

    Bil er landets største melkeku, vi betaler helt hinsides med avgifter, og det kommer nok aldri til å forandre seg..

     

    Nå vil jeg muligens påstå at avgiftene på hydrokarboner fra sokkelen er en litt større melkeku.

  9. Kjøper selv mobiler oftere ,men det er fordi dem blir ødelagt. Har klart å knuse skjermer, knuse kameraobjektiver , bøye dep , osv. Når man mister telefonen i en elv eller kjører over den med en bil. (Fungerte fint etterpå, men skjermen var fillebiter).

     

    Har nå en LG G7 ThinQ or en Xiaomi Redmi Note 5pro som reservetelefon. Den Xiaomien føles minst like god i hånda som LG telefonen, vil nesten mene at den er et steg opp siden LG telefonen har bøyd seg litt. Nå har Xiaomien stort sett stått i bilen foruten om 2ukers bruk.

     

    Bruker kanskje 2000kr i året på telefon?

  10.  

     

    Hvorfor er det ikke noen som bare dropper front kameraet?? Jeg ville gjerne tatt en uten frontkamera. Ville jo vaert billigere å produsere å..

    Fordi folk er så selvsentrerte og må ha bilder av seg selv ørtenogfjaksti ganger om dagen.

    Er enig at frontkamera hovedsakelig brukes av selvsentrerte mennesker med mindreverdighetskomplekser. Men, det er en fordel for en stor del brukere som bruker mobil til videoanrop. For disse er frontkamera nærmest en nødvendighet.

     

    Tenk alle familier som bor langt fra hverandre, hvor fint er det ikke for de å kunne se hverandre, i stedet for å bare høre stemmen.

    Tenk på mor eller far som er på plattform 2-3 uker i strekk. Hvor fint er det ikke for vedkommende å ha en videosamtale med familien hjemme, å kunne se sine barn daglig.

     

    I stedet for å bare fokusere på selfie-idiotene, så er det en stor fordel med frontkamera for de som har litt mer vett i hue.

    Er man ikke nødt å legge mobilen igjen i land? Mobiler er ikke EX vetu og batterier er ikke særlig populære. Mange ting som har blitt bygget om fra batteri til kondensator pga krav om utladningstid.

  11.  

    "Den rimeligste modellen, som er den Tesla-sjef Elon Musk alltid snakket om før Model 3 kom i produksjon, er fortsatt å regne som en slags enhjørning."

     

    Det er estnert av flere at Tesla vil tape penger på å selge Model X til 35000US.

    Som vanlig: Bare skryt.

    Av flere? Nei, Munro estimerte at Tesla ville ha marginer på 18% på 35K-utgaven av Model 3. Det sier seg selv at Tesla ikke kommer til å selge den med tap.

     

    Du tenker kanskje på UBS' "analyse", som er fullstendig ubrukelig da UBS i motsetning til Munro ikke har ekspertise på slikt. UBS er eksperter på å flytte penger rundt. Munro, derimot, jobber nettopp med å ta fra hverandre biler.

     

    Jeg skjønner ikke hvorfor Tesla-haterne alltid må spre FUD og feilinformasjon. Hva er poenget?

     

    Edit: Du blir kanskje forvirret. Det er flere som har vist at Model 3 SR vil være profitabel, både Munro og et tysk selskap:

     

    https://electrek.co/2018/05/31/tesla-model-3-teardow-material-production-cost/

    https://electrek.co/2018/07/16/tesla-model-3-teardown-profitability/

     

    Oops. FUDden din feilet som vanlig. Er det ikke flaut å ta feil hele tiden?

    Munro sa at hvis bilen var bygget av noen som kunne bygge biler (Tror dem nevnte Ford som et eksempel) så kunne marginen være så høy. Men på det eksemplarer (En 2017 modell) så var den bygget på en utrolig innefektiv måte.

     

    Skal man henvise til Munro, så bør man ikke cherrypicke fakta.

    • Liker 1
  12. Det veldig mange glemmer er hvor lite manøverbart slike store skip er sammenligne, de tar flere km på og stoppe helt opp og har svingradius på størrelse med Danmark.  

     

    Tja.. Kan fint svinge en bøyelaster på under 900meter hvis den gjør litt fart. 900 meter svingradius og da har farten også avtatt. Skal man stoppe ved å gå i en noenlunde rett linje så blir det noe annet.

    • Liker 1
  13. Har selv seilt på kysten av Kina i flere år og fiskebåtene ligger tett i tett.  Krever en navigatør som er våken og villig til å vike fra kurslinjen sin. Klarte å komme inn i et felt av fiskenett i tett tåke engang og da var det bare å øke til full fart og håpe at bølgesystemet rundt båten dyttet vekk nett og alt annet fiskeredskap og at knivene langs skroget var skarpe.. Ikke uvanlig i USA i heller i hummersesongen.

     

    Men.. Er alt for mange navigatører fra østen som er veldig oppsatt på å følge kurslinjen sin. Har kjørt mye i sikksakk mellom fiskebåter og vært involvert i en kollisjon ,men da var det ikke jeg som hadde kommandoen. 

  14.  

    Apple lager vel generelt sett bra software opplevelse som igjen er godt skrudd sammen da de bruker samme hardware og få sku. Android leieren derimot er fult av forskjellige produsenter og hardware, og dette gjør det umulig for produsentene å gi deg like polert opplevelse som du får på Apple produkter.

     

    Det Android derimot gir deg er frihet, frihet til å overføre filer, rote systemet, legge inn custom rom osv. Dette er alt for meg og Apple kommer aldri til å gi meg den muligheten derfor passer ikke iphone meg!.

     

     

    Får man tilgang til bankid, vipps etc om man rooter i dag? Det påvirker heller ikke evt. reklamasjonssak? Jeg må spør da det er noen år siden jeg har vært borti dette. 

    Fikk ikke tilgang på Vipps eller Bank ID når jeg la inn Custom Rom Pixel Experience. Men google trodde jeg hadde Pixel telefon og fikk gratis lagring av bilder i fullsize.

  15. Nye Toppmodeller i Android leiren koster nå ganske mye de også. Har brukt begge deler , er litt hipp som happ idag. Kjøpte LG ThinQ 7 på tilbud til ca 3500kr. Fornøyd med det kjøpet, bare jeg ikke må rote med å roote den samt legge in custom rom fordi LG ikke oppdaterer den.

     

    IOS er nok bedre totalt sett pga oppdateringen og at ting fungerer mer sømløst ,men noe annet er kanskje ikke å forvente av et selskap som har kontroll på hele verdikjeden.

×
×
  • Opprett ny...