Gå til innhold

*NORGE*

Medlemmer
  • Innlegg

    1 015
  • Ble med

Hjelpsomme svar

  1. *NORGE*'s innlegg in Interrail ble markert som svaret   
    @TS
     
    Sendt deg en melding mht førstepost. Ble litt langt å legge ut... 
  2. *NORGE*'s innlegg in Tips til valg av vaskesøyle? (Ca 20 000,-) ble markert som svaret   
    Synes det har kommet mange gode råd inn siden sist jeg var her. 
     
    Er 100 % enig med Nidar2 hva gjelder overstyringsmuligheter. Selv har vi en drøm i så måte, en AEG fra den tiden da AEG VAR AEG - før Zanussi kjøpte den divisjonen av AEG opp og rotet for mye italiensk mikk-makk nedi -  årsmodell 2001 og kjøpt på salget i januar år 2002 (og da for nettopp 2490 fordi det var utgående modell og nettopp salg, en måned tidligere 3990). Her er overstyringsmulighetene fenomenale: Programmene bomull-syntetisk-mix-finvask/silke-ull-sentrifungering-utpumping, no more, no less. Tilvalg lav/høy vannstand, halv/full maskin og ekspresstid/normaltid for alle programmer (tre brytere som slås av på). Vann fritt valg kaldt + 30-95 grader (sperre på 40 grader på silke og ull). Sentrifuge 300-1200 omdreininger trinnløst regulerbar. Hva mer kan man ønske seg? Selvbalanserende trommel før sentrifuge (altså at maskinen dreier rundt et par omdreininger til venstre og så et par til høyre for å flytte rundt på tøy før den “veier” begge sider og først starter sentrifugen når den er i OK balanse) samt “Made in Germany” - og begge deler har den. Da lever vi veldig godt med både 6 kg kapapsitet (faktisk 5,5 kg NORSK kapasitet/6 kg EU-kapasitet, det var forskjell på dette i 2001), mekanisk klikketi-klikk-programvelger og at den støyer som et jetfly under take-off når den starter sentrifugen (har ikke vaskemaskinen verken i stuen eller kjøkkenet, så who cares, verken i leiegård med vaskemaskin i kjelleren, firemannsbolig med vaskemaskin i kjelleren eller enebolig med vaskemaskinen på badet og god naboavstand) Dessverre får man vel knapt maskiner med fritt valg av temperatur og sentrifuge helt uavhengig av program lengre, for slikt er ødeleggende for EU-merkingen. 
     
    Miele er bare gode på vaskemaskiner og oppvaskmaskiner, alt annet merket Miele er “standard kvalitet, dobbelt pris pga Miele-navnet”. Miele støvsugere tilhører faktisk markedets dårligste, både hva gjelder sugekraft og tiden før motoren (kullbørstene) er utbrent 
     
    Som MrSpock er inne på sakl du ta EU-merkingen ikke bare med en klype salt, men med ca en halv bøtte salt. Lavt energiforbruk betyr dessverre ofte mer behov for vaskemidler  (=innspart til kraftlaget brukt til vaskepulverprodusenten i stedet) og mer behov for vaskemidlerbetyr mer behov for skylling (=enten en ekstra omgang skylling styrt manuelt, funksjonen “høy vannstand” koblet inn konstant med fjerning av det “lave” energiforbruket eller såperester i tøyet) 
     
    Tørketrommel skal jeg ikke kommentere for mye, det har vi aldri hatt (alltid hatt tilgang til enten tørkeskap av førkrigstypen og oppvarmet via leiegårdens fyrrom eller tørkerom med XX meter tørkesnor, i dag også en varmtvannsbereder som sørger for oppvarming som en gammeldags lyspære 75 W). 
     
    Når det gjelder vaskemaskin ville jeg heller enn ditt forslag - og om du insisterer på 8 kg sett litt på mer robuste og ellers tilnærmet like 
    https://www.whiteaway.no/hvitevarer/vaskemaskin/frontmatet-vaskemaskin/product/bosch-wan280l8sn/  som jeg IKKE ville kjøpt her, men 1000 kr rimeligere hos OBS (https://coop.no/sortiment/obs-sortiment/elektronikk/hvitevarer/vaskemaskiner/bosch-wan280l8sn?variantCode=168708 ). Denne ville jeg så kombinert med tørketrommelen du linker til og som faktisk hører sammen med denne vaskemaskinen, motsatt ditt valg. 
     
    I stedett for https://coop.no/sortiment/obs-sortiment/elektronikk/hvitevarer/vaskemaskiner/bosch-wan280l8sn?variantCode=168708 ville jeg derimot vurdert å gå ned til vaskemaskin https://coop.no/sortiment/obs-sortiment/elektronikk/hvitevarer/vaskemaskiner/bosch-wab28266sn?variantCode=168706 som er “kun” 6 kg og som er “lillebrorvaskemaskinen” som hører til tørketrommelen du foreslo. Svaret her er imidlertid ikke opplagt, du har litt +/-. På plussiden et ikke uvsentlig prisfall fra 5790 til 4290 kr samt et svært godt “strykefritt”-program storebror mangler, likeså lavere strømforbruk ved samme mengde tøy. På minussiden for det ene ikke børsteløs motor og på den andre siden MULIGHET for 8 kg i stedet for 6 når man er mer enn to og KAN TENKES å ha noen glede av muligheten. Her må du imidlertid ta i betraktning at du er alene pr nå, neppe vil stå for alteret eller hos sorensskriven før om et par år selv om du finner noen i morgen (og deretter opptrer fornuftig) og så trenger først minst ni måneder pr barn og deretter to-tre år før det barnet er blitt så stort at plaggene viser igjen i størrelse i vaskemaskinen. Det kan altså absolutt være relevant å vurdere en maskin til 3/4 av prisen selv om den vil ha kortere levetid før du enten selv må ta litt kirugisk inngrp for et børstebytte eller tilkalle mekaniker og så bytte til noe større da - husk det vil ha skjedd en del utvikling på fronten i løpet av de årene. Valget mellom vaskeamskinen til 5790 eller 4290 vil jeg altså si blir en reell vurdering hvor det er en del “hva hvis” inne i bildet og intet svar er “riktigst” før det er konferert med det mennesket som kjenner livet ditt aller best, nemlig deg selv. 
×
×
  • Opprett ny...