Gå til innhold

tistill

Medlemmer
 • Innlegg

  32
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne

Nylige profilbesøk

1 659 profilvisninger

tistill sine prestasjoner

5

Nettsamfunnsomdømme

 1. Jeg har en stund hatt et Nikon d5, som jeg har kombinert med nikkor 70-200 f/2.8 fl ed og sigma 135 mm f/1.8 art . Brukt det mest til ridestevner, men også i flere bryllup og til portretter. Er egt veldig fornøyd med kameraet, lynrask autofokus og bra bildekvalitet. Eneste problemet er at det blir veldig tungt, og særlig med 70-200 og 135 mm. Etter en 8 timers dag med kameraet kjenner jeg det i skuldre og armer flere dager etterpå. Jeg har tidligere hatt Sony a7r iii, men likte ikke menysystemet og ergonomien var grusom. Men kjenner at jeg savner litt lettere kamera og alle de speilløse fordelene. Jeg har også lyst til å begynne litt mer med video, noe jeg har hørt at d5`n ikke er så god til. Jeg har derfor vurdert om jeg skal kjøpe et Nikon z6 eller z7 i tillegg, sånn at jeg kan ha 2 kameraer til bryllup. Men vet ikke om jeg vil bytte ut d5´n helt med speilløst, da jeg er redd for at autofokusen på disse ikke egner seg like godt til ridestevner. Håper noen kan komme med litt innspill!
 2. Siden jeg har valgt halvårig betaling, må jeg betale halve beløpet innen september er omme, og resterende beløp i januar. Får helt vondt i magen.
 3. 120 000, får det meste av det i lån og stipend og må betale 18 000 fra egen lomme.
 4. Er vel det at jeg konstant går rundt med en følelse om at dette ikke er riktig for meg, at jeg heller kunne brukt pengene på noe mer fornuftig når dette likevel ikke føles riktig. En del av meg vil fullføre bare for å fullføre, men når man går å venter på at det bare skal bli juleferie og tenker på alt annet man kunne gjort isteden for å være på skolen, så vet jeg ikke helt om det er verdt å fullføre.
 5. Jeg har en vikarjobb som jeg kan gå tilbake til og det er ganske mange ledige stillinger i området, så jeg tror ikke det blir et problem. en del av meg har litt lyst til å fullføre bare for å ha fullført, men jeg tenker også at om det ikke føles riktig og jeg ikke her helt fornøyd, hvorfor fortsette?
 6. Mens jeg har vært her har jeg funnet ut av at jeg kan være sosial i undervisningen, men når den er ferdig må jeg ha egentid og litt pause fra det sosiale og da er jeg oftest på rommet fra undervisningslutt og frem til kvelds (ca 5 timer). Som jeg skrev i innlegget har dette blitt litt for intenst sosialt sett. Men, folka er hyggelige og maten er god, tror bare det er intensiteten og det fagelige ikke er helt slik jeg så for meg. Så tenker hele tiden at jeg heller kunne jobbet og tjent penger og spart opp til bolig enn å gå rundt på skolen.
 7. Hei! jeg begynte nylig på fhs og har fort merket at dette ikke er noe for meg. Det blir alt for intenst sosialt, og jeg synes det er alt for mye penger å bruke på å bare sose rundt uten mål og mening. Ja, jeg er klar over at jeg visste om hva fhs var og hvor mye penger det kostet før jeg startet. Men det er nå jeg har startet at jeg merker at det ikke er riktig for meg og at jeg ikke synes det er verdt pengene for min del. Nå frister det heller å jobbe i et år og spare opp penger til egenkapital, før jeg bestemmer meg for hva jeg vil studere. Synes det sosiale miljøet og undervisningen på skolen er ok, er bare det at det føles så feil for min del. Foreldrene mine er sterkt i mot at jeg slutter, og har jo bare gått der 1,5 uke, så de vil at jeg skal gi det mer tid. Men det bare føles så feil og jeg gruer meg til å stå opp hver dag her. Vet ikke helt hva jeg skal gjøre?
 8. Tusen takk for godt og utfyllende svar! Det jeg har tenkt som en mulighet, er å gå vg1 helse og oppvekst og vg2 ambulanse som voksenopplæring. Da har det vel ikke noe å si om man har brukt opp studieretten sin? Og siden jeg har gått yrkesfag med påbygg, så er det vel bare programfagene jeg trenger å ta?:)
 9. Hei! Nå har det seg slik at jeg alltid har hatt en liten drøm om å jobbe i ambulansen. Allikevel valgte jeg å gå naturbruk med påbygg på vgs og har ikke høyt nok snitt til å komme inn på paramedic utdanninga. Vet at man kan bli lærling og ta fagbrev og dermed bli ambulansearbeider. Men hvordan skal jeg gå frem? Skal begynne på fhs til høsten så dette er ikke aktuelt å begynne med før til våren.
 10. Hei! Er ferdig på vgs til sommeren og skal begynne på folkehøgskole til høsten. Etter dette har jeg planer om å søke meg til politiutdanningen. Hvis jeg ender opp med de karakterene jeg tror, pluss tilleggspoengene mtp alder og fhs, vil jeg ende opp med et snitt på 53,4. Tror dere dette er nok for å komme inn i enten Stavern eller Bodø?☺️ Så er det jo det fysiske. Jeg vil ikke si jeg er godt trent, men heller ikke dårlig, kanskje sånn gjennomsnittlig😅 Jeg har tidligere prøvd å begynne å trene aktivt, men da har jeg bare holdt 1-3 uker før jeg har blitt lei. Vet ikke helt hvorfor det er sånn og ønsker gjerne noen tips om dette hvis noen har det? Tror dere at jeg klarer det fysiske hvis jeg starter å trene nå? har jo 1 år på meg ca.
×
×
 • Opprett ny...